Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@22:17:27 GMT

اعمال قوانین ۶۰ سال پیش در حوزه صنایع‌دستی کشور

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۳۳۶۰

اعمال قوانین ۶۰ سال پیش در حوزه صنایع‌دستی کشور

رئیس سابق اتحادیه صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: قانون ۶۰ سال پیش برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع‌دستی اعمال می‌شود که تجارت (B۲B) را به صفر رسانده است.

عباس شیردل در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اجرای قانون پیمان ارزی در دولت‌های گذشته باعث شد که راه تجارت (B۲B) به صفر برسد ضمن اینکه اعمال قوانین سخت درراه صادرات صنایع‌دستی بسیاری از هنرمندان را راهی دیگر کشورها کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قانون «پیمان ارزی» به تعهد انتقال ارز حاصل از صدور کالا به کشور گفته می‌شود که این تعهد طبق سندی رسمی موسوم به «پیمان‌نامه ارزی» عرضه‌شده و طبق آن صادرکننده کالا می‌پذیرد که ارز به‌دست‌آمده از فروش کالا در خارج را در مدت معینی به کشور انتقال و آن را بر اساس مقررات ارزی و نرخ تعیین‌شده از سوی بانک مرکزی به یکی از بانک‌های مجاز بفروشد و واریز نامه پیمان ارزی دریافت کند.

وضع قوانین دست و پاگیر در حوزه صنایع‌دستی

رئیس سابق اتحادیه صنایع‌دستی استان اصفهان تصریح کرد: با اجرای این قانون و مسدود شدن مسیر صادرات صنایع‌دستی هنرمندان زیادی یا حرفه خود را کنار گذاشتند یا اینکه مهاجرت را انتخاب کردند که در چند سال اخیر تعداد زیادی از هنرمندان از ایران خارج شدند. زیرا که نه‌تنها از هنرمند بلکه از هنر آن‌ها نیز استقبال شده است.

وی با اشاره به اینکه قانون پیمان ارزی در حالی برای صنایع‌دستی اجرایی شده که دولت در هیچ دوره‌ای برای صنایع‌دستی نه ارزی اختصاص داده و نه در آموزش آن نقش داشته و اجرای این قانون برای صنایع‌دستی هیچ دلیل و توجیه منطقی ندارد، اضافه کرد: قانون «پیمان ارزی» مشمول کالاهایی می‌شود که ارزبری داشته باشد به این معنا که برای تهیه مواد اولیه و تولید آن، دولت ارز اختصاص دهد.

شیردل تأکید کرد: اگرچه تحریم‌ها مشمول صنایع‌دستی نمی‌شود اما اجرای قانون «پیمان ارزی»، بسیاری از هنرهای صنایع‌دستی منسوخ‌شده است و یک قانون اشتباه عامل انباشت صنایع‌دستی در گمرک شده و تولید را با مشکل مواجه کرده است.

عزمی در دولتمردان برای حل مشکلات صنایع‌دستی نیست

وی منع قانونی خروج محصولات نقره از کشور در حالی اجرایی می‌شود که کشورهای رقیب چون ترکیه و چین با تسهیل کردن روند خرید و معامله صنایع‌دستی از ایران پیشی گرفته است، افزود: منع قانون خروج نقره در حالی طرح‌شده و بانک مرکزی نقره را پشتوانه کشور می‌داند که نقره خام صادر نمی‌شود بلکه خواهان تسهیل مسیر صادرات محصولات نقره هستیم.

رئیس سابق اتحادیه صنایع‌دستی استان اصفهان با تأکید بر اینکه در صنایع‌دستی درجا می‌زنیم و اگر شاهد اصلاح قانون نباشیم، آینده اسفناکی را برای صنایع‌دستی خواهیم داشت، افزود: صنایع‌دستی در اولویت دولتمردان نیست و حل مشکل تولیدکنندگان و صادرکنندگان دغدغه نمایندگان مجلس نیست و تا زمانی که نگاه دولتمردان به نفت باشد درآمدزایی از مسیر نفت، پرداختن به صنایع‌دستی و گردشگری در حاشیه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه یک‌سوم صنایع‌دستی جهان در اصفهان قرار دارد و اصفهان نود و چهارمین شهر خلاق جهان است، تصریح کرد: بر اساس آمار میراث فرهنگی یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تولیدکننده صنایع‌دستی داریم که با قانون پیمان‌ارزی تعداد آن‌ها به ۳۰۰ هزار نفر تقلیل یافته و صنایع‌دستی جزو شغل دوم آن‌ها قرارگرفته است که با حذف این قانون به شغل اصلی خودروی می‌آورند.

شیردل ادامه داد: همچنین در حوزه فرش دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تولیدکننده فرش داریم که تعداد آن‌ها به ۸۰۰ هزار نفر رسیده است.

کد خبر 595488

منبع: ایمنا

کلیدواژه: صنایع دستی اصفهان تجارت صادرات واحدهای تولید کننده میدان امام حسین ع مهاجرت هنرمندان نقره واردات شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای صنایع دستی پیمان ارزی هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۳۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه طرح گذرگاه عابر پیاده با جدیت در شهر تهران اجرا می شود، گفت: ۵۴۰ هزار خودرو بر روی خط‌کشی‌های شهر تهران جریمه شده اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سرهنگ احسان مومنی؛ معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ امروز در خصوص اعمال قانون خودروهایی که بر روی خط‌کشی‌های عابرین پیاده توقف داشتند، اظهار کرد: در 62 نقطه از تقاطع‌های مهم شهر تهران افسران پلیس راهور تهران بزرگ مستقر هستند و هنگامی که چراغ زرد می شود با حرکت دست و با سوت به رانندگان هشدار قرمز شدن چراغ را می دهند تا آنان پشت خط ایست توقف کنند و این موضوع جنبه آموزشی دارد.

وی افزود: اگر خودرویی بر روی خط‌کشی‌های عابر پیاده توقف داشته باشد مسلماً توسط ماموران پلیس  اعمال قانون خواهد شد. 

سرهنگ مومنی گفت: در سال گذشته و در شهر تهران 540 هزار وسیله نقلیه‌ای که در بر روی خط‌کشی عابر پیاده توقف داشته‌اند مورد اعمال قانون قرار گرفته‌اند که روزانه به طور میانگین 1500 خودرو جریمه شده است.

علت صدور "برگ جریمه رانندگی اشتباهی" چیست؟

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: در همین دو هفته اردیبهشت ماه 1403 که طرح گذرگاه عابر پیاده در شهر تهران آغاز شده است، حدود 30 هزار وسیله نقلیه‌ای که بر روی خط‌کشی‌های عابر پیاده توقف داشته‌اند مورد اعمال قانون قرار گرفته‌اند که روزانه بالای 2 هزار مورد بوده است.

مومنی اضافه کرد: هدف از اجرای طرح گذرگاه عابر پیاده اعمال قانون نیست هدف مهندسی ترافیک، آموزش و فرهنگ‌سازی و در نهایت اگر رانندگان قوانین و مقررات را رعایت نکنند اعمال قانون است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو