Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین_ وجیهه امیرخانی: در حالی به آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۱ نزدیک می‌شویم و نیمه گرم و پر تب و تاب تابستان را پشت سر می‌گذاریم که گیشه سینماها همچنان روزهای سرد و کم‌رونقی را سپری می‌کند. با در نظر گرفتن پایان دهه اول محرم و آغاز اکران فیلم‌هایی که قرار است حال و هوای تازه‌ای را به سالن‌های سینما بیاورد، ‌مروری کنیم بر آمار فروش فیلم‌ها از ابتدای تابستان ۱۴۰۱، ‌فصلی که به طور معمول باید فصل گرم و پر شور و حالی برای گیشه سینماها باشد اما نتوانسته مخاطب چندانی را به سالن‌های سینما بکشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انفرادی، کمدی پیشتاز گیشه

«انفرادی» کمدی از سید مسعود اطیابی است که از ابتدای تابستان در صدر جدول فروش ایستاده و با فروش ۲۱۰,۱۴۱,۱۲۷,۵۰۰ ریال پیشتاز گیشه و فروش سینماست. این فیلم که در سال ۹۸ تولید و به مدت ۳ سال فرصت اکران پیدا نکرده بود از زمان اکران (هفته اول اردیبهشت) تا کنون نخستین فیلم پرفروش نیمه اول تابستان ۱۴۰۱ محسوب می‌شود. انفرادی با حضور چهره‌های پرفروش سینمای کمدی نظیر رضا عطاران، مهدی هاشمی و احمد مهرانفر  داستان مردی را روایت می‌کند که برای بازپرداخت بدهی خود تصمیم به سرقت می‌گیرد.

«تی تی» پدیده فیلم‌های اجتماعی گیشه

فیلم دیگری که در فضایی متفاوت در کنار کمدی‌های پرفروش، خوب فروخته ؛ «تی تی» فیلمی از آیدا پناهنده است که گیشه تابستانی را گرم‌ کرده و رتبه دوم جدول فروش را به خود اختصاص داده است.  این فیلم به عنوان چهارمین تجربه بلند سینمایی این کارگردان، روایت‌گر زندگی زنی به ظاهردیوانه به نام «تی‌تی خُله» است با بازی الناز شاکردوست و آشنایی او با فیزیک‌دانی به نام ابراهیم با بازی پارسا پیروزفرکه ماجراهای تازه‌ای را برای او رقم می‌زند.

«تی تی»  با جذب حدود  ۳۹۳,۴۴۵ هزار نفر به سینماها، در فاصله زمانی کمتر از دو ماه (از ابتدای اکران تا کنون)  ۱۳۳,۹۱۶,۰۲۷,۵۰۰ ریال را نصیب گیشه کرده است. گذشته از مضمون متفاوت و جالب این فیلم حضور چهره‌های محبوبی همچون پارسا پیروزفر و بازیگران مطرح دیگری نظیر الناز شاکردوست و هوتن شکیبا در این فروش و اقبال بی‌تاثیر نبوده است. این اثرگذاری تا حدی بوده است که اعلام خبر حضور پارسا پیروزفر در اکران مردمی این فیلم (۱۴۰۱/۴/۲۰) سبب شد که بلیط‌های دو سانس اول اکران در پردیس سینمایی کوروش تکمیل ظرفیت و برای سانس‌های ۱۸:۴۰ و ۱۴:۳۰ تمدید شود.

پارسا پیروزفر فروش فیلم را تضمین می‌کند؟ |‌ بیشترین مخاطب، سهم «تی‌تی» ببینید | سکانس پربازدید گیلکی حرف زدن الناز شاکردوست در تی‌تی

یک پرونده واقعی تجاوز گروهی در رتبه سوم فروش

فیلم «علف‌زار» ساخته کاظم دانشی با حضور متفاوت پژمان جمشیدی با ورود به ماه سوم اکران  و در بررسی نیمه اول تابستان ۱۴۰۱ جایگاه سوم گیشه را به دست آورده است. «علف‌زار» را به نوعی می‌توان نخستین فیلم اجتماعی پرفروش سال ۱۴۰۱ به حساب آورد که با رفتن به سراغ پرونده یک جنایت گروهی در سال ۱۳۹۰ موفق به جذب ۴۷۵,۱۲۴ مخاطب به سینما شده است. این فیلم با فروش ۹۵,۹۹۱,۷۵۰,۰۰۰ ریال  در رقابت با کمدی‌های پرفروش تابستان امسال سهم قابل توجهی از گیشه را به خود اختصاص داده است.

علفزار به نویسندگی و کارگردانی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی بهرام رادان با حضور در بخش سودای سیمرغ چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده ۴ جایزه بهترین صداگذاری، بهترین تدوین، بهترین نقش مکمل زن و بهترین فیلمنامه شد. این فیلم بعد از موقعیت مهدی با نامزدی در ۱۳ رشته دارای بیشترین تعداد نامزدی در این دوره از جشنواره فیلم فجر بود.  

ببینید | ماجرای زنی که می خواهد پژمان جمشیدی را در دادگاه بخرد ماجرای پرونده تجاوز دسته‌جمعی دهه ۹۰ که به پرده سینما کشید ببینید | پژمان جمشیدی و سارا بهرامی در راهروهای دادگاه «سگ‌بند» و  «چند میگیری گریه کنی ۲ » کمدی‌هایی که می‌فروشند

«چند میگیری گریه کنی ۲ » ساخته علی توکلی کمدی دیگری است که با حضور ابوالفضل پورعرب، حمید لولایی و حامد آهنگی و عباس جمشیدی فردر رتبه سوم گیشه قرار دارد. این فیلم با فروش ۴۳,۱۵۵,۴۱۰,۰۰۰ ریال موفق به جذب ۱۳۵,۷۷۸ هزار مخاطب به سینما شده است . اگرچه حضور چهره‌های کمدی غیرسینمایی نظیر حامد آهنگی در این فروش بی‌تاثیر نبوده اما در مقایسه با کمدی‌های پرفروش این فصل گام بزرگی محسوب نمی‌شود.

قسمت اول این فیلم سال ۱۳۸۴ به کارگردانی شاهد احمدلو ساخته شد و نسخه غیرقانونی آن در ساعات اولیه اکران، منتشر  شد. در قصه دوم جوانی به نام «بهرام» از آمریکا به ایران می‌آید تا سهم خود را از ارثیه پدری بگیرد. شرط دریافت این سهم طبق وصیت پدر این است که او در مراسم ترحیم  هفت فرد  بی‌بضاعت حضوری فعالانه داشته باشد و ...

«سگ‌بند» دومین تجربه کمدی مهران احمدی(محصول  ۱۳۹۸‌ ) رتبه چهارم گیشه تابستان را به خود اختصاص داده است. این فیلم با حضور در اکران نوروزی و فروش ۳۴,۱۳۹,۴۵۰,۰۰۰ ریال از ابتدای فروردین امسال تا کنون توانسته   ۱۰۷,۵۲۷ تماشاگر را به سینماها بکشاند. نام این فیلم که در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر آماده نمایش شد برگرفته از فنون کشتی پهلوانی است. در خلاصه‌ داستان این فیلم که چهره‌هایی نظیر امیر جعفری، بهرام افشاری، نازنین بیاتی و بهاره کیان‌افشار و حضور دارند، ‌ آمده‌است: «هیچ وقت گول اسم و ظاهر آدم‌ها رو نخورید؛ لشکر هیتلر با اون عظمت، اسمش نازی بود.»

در این جدول که از سامانه سمفا استخراج شده، رقم فروش فیلم ها (به ریال) در بازه زمانی ابتدای تابستان و تا آخرین هفته مرداد (۱۴۰۱/۵/۲۳)در نظر گرفته شده است. بر این اساس مجموع فروش سینمای ایران در نیمه اول تابستان ۱۴۰۱ حدود ۵۵۴,۹۵۴,۷۹۹,۴۹۸ ریال است.به عبارت صریح‌تر ۱۲ عنوان فیلمی که در جدول زیر آمده است موفق به جذب ۱,۶۱۳,۰۱۳ نفر به سینماها شده است.

فیلم تاریخ اکران فروش تعداد مخاطب
انفرادی  ۱۴۰۱/۰۲/۰۷ ۲۱۰,۱۴۱,۱۲۷,۵۰۰ ۶۴۱,۴۰۸
تی تی ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۱۳۳,۹۱۶,۰۲۷,۵۰۰  ۳۹۳,۴۴۵
علفزار ۱۴۰۱/۰۳/۰۳ ۹۵,۹۹۱,۷۵۰,۰۰۰ ۲۷۱,۰۱۲
چند می‌گیری گریه کنی ۲  ۱۴۰۱/۰۲/۲۸  ۴۳,۱۵۵,۴۱۰,۰۰۰ ۱۳۵,۷۷۸
سگ‌بند ۱۴۰۰/۱۲/۲۵ ۳۴,۱۳۹,۴۵۰,۰۰۰ ۱۰۷,۵۲۷
هناس ۱۴۰۱/۰۳/۱۸ ۲۹,۲۱۴,۸۴۰,۰۰۰ ۱۷۵,۰۰۲
بدون قرار قبلی ۱۴۰۱/۰۳/۱۸  ۲۰,۰۸۹,۹۷۵,۰۰۰ ۸۷,۰۸۲
زالاوا ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۷,۲۶۰,۰۴۷,۵۰۰ ۵۰,۳۲۹
دوزیست ۱۴۰۱/۰۵/۲۰  ۱۶,۳۶۴,۴۳۰,۰۰۰ ۳۹,۱۶۰
بازیووو (فیلم کودک) ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۱۵,۳۶۶,۷۵۱,۹۹۸ ۵۰,۴۹۷
طلا خون ۱۴۰۱/۰۴/۰۱ ۱۱,۰۰۴,۰۸۵,۰۰۰ ۳۱,۶۱۳
روز ششم  ۱۴۰۱/۰۴/۰۱ ۷,۹۲۰,۷۲۰,۰۰۰ ۲۳,۶۰۵


 

کد خبر 697717 برچسب‌ها کارگردانان سینمای ایران پارسا پیروزفر بازیگران سینما و تلویزیون ایران رضا عطاران سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کارگردانان سینمای ایران پارسا پیروزفر بازیگران سینما و تلویزیون ایران رضا عطاران سینمای ایران پارسا پیروزفر تابستان ۱۴۰۱ سینمای ایران فروش فیلم فیلم ها ۱۴۰۱ ۰۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۴۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند

همشهری آنلاین: پرونده‌های جنایی یکی از متداول‌ترین منابع اقتباس سینمایی در جهان مخصوصا در هالیوود هستند. فقط در دو دهه اخیر پرونده‌های جنایی مختلفی دستمایه ساخت فیلم سینمایی قرار گرفته‌اند، از «زودیاک» گرفته تا «جانی بوستون». در سینمای ایران پرداختن به پرونده‌های جنایی به اندازه هالیوود رواج ندارد، چراکه موانعی زیادی در مسیر به تصویر کشیدن آنها وجود دارد. با این حال، در سال‌های اخیر برخی کارگردانان و فیلمنامه‌نویسان با رایزنی‌هایی که با مسئولان انجام داده‌اند، امکان به فیلم درآوردن تعدادی از پرونده‌های جنایی را در چارچوب‌های توافق‌شده به دست آورده‌اند. جدیدترین نمونه‌ای که در سینمای ایران یک پرونده جنایی را مبنای اقتباس قرار داده، «بیبدن» ساخته مرتضی علیزاده است که خط داستانی آن با پرونده مشهور «غزاله و آرمان» بسیار مشابهت دارد، هرچند کارگردان فیلم بارها چنین مشابهتی را رد کرده و فیلمش را حاصل چند پرونده جنایی و نه یک پرونده خاص دانسته است. جز این فیلم، کدام فیلم‌ها در سینمای ایران بر اساس یک پرونده جنایی واقعی بوده‌اند؟

ماهی و گربه (۱۳۹۲)

«ماهی و گربه» ساخته شهرام مکری فیلمی است با بیش از دو ساعت زمان و تک‌پلان درباره گروهی جوان که دور دریاچه‌ای کمپ زده‌اند و در نزدیکی دریاچه سه مرد میان‌سالِ عجیب‌وغریب کلبه‌رستورانی را می‌چرخانند. نمی‌شود گفت این فیلم مستقیما از روی پرونده جنایی خاصی اقتباس شده. جمله‌ای در ابتدای فیلم می‌آید که می‌گوید این فیلم بر اساس ماجرای واقعی رستورانی بین‌راهی که از گوشت چرخ‌کرده انسان استفاده می‌کرده ساخته شده است. این خبر، حتی در صورت موثق بودن هم، در خود فیلم چندان مهم نیست. «ماهی و گربه» فیلم فرم است تا مضمون.

خشم و هیاهو (۱۳۹۴)

پرونده قتل لاله سحرخیزان، همسر ناصر محمدخانی، بازیکن سال‌های دور تیم فوتبال پرسپولیس و تیم ملی، تا مدت‌ها تیتر اول رسانه‌ها بود و مردم هم با کنجکاوی اخبار این پرونده را دنبال می‌کردند. زنی به نام شهلا جاهد، همسر صیغه‌ای محمدخانی، به عنوان متهم به قتل دستگیر شد و با اینکه پس از گفت‌وگویی با محمدخانی حاضر به پذیرش اتهامش شد، اما تقریبا در ۸ سالی که تا روز اجرای حکم اعدام در زندان بود، هیچ‌گاه قتل لاله را گردن نگرفت. «خشم و هیاهو» ساخته هومن سیدی به این پرونده پرداخت و اتفاقا محمدخانی به استفاده بی‌اجازه دست‌اندرکاران فیلم از این ماجرا معترض شد. مطابق معمول هم سیدی ارتباط فیلمش با این پرونده را تکذیب کرد.

لانتوری (۱۳۹۵)

تنها قسمتی از فیلم «لانتوری» ساخته رضا درمیشیان است که یک پرونده جنایی را تداعی می‌کند. پاشا که بارها علاقه‌اش را به مریم ابراز کرده و از سوی او پس زده شده، در نهایت با پاشیدن اسید روی مریم از او انتقام می‌گیرد. پاشا دستگیر می‌شود و مریم در قصاص او مصر است. صحنه قصاص پاشا یادآور پرونده آمنه بهرامی و اسیدپاش‌اش است. آمنه تا مدت‌ها حاضر به رضایت دادن نبود و بر اجرای حکم قصاص پافشاری می‌کرد، اما دست آخر از اجرای حکم قصاص که منجر به نابینایی اسیدپاش می‌شد گذشت کرد.

طلاخون (۱۳۹۶)

مهین قدیری قاتل سریالی بود که پس از قتل ۵ زن و یک مرد در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ دستگیر و در ۲۹ آذرماه سال ۱۳۸۹ در زندان چوبیندر قزوین اعدام شد. بخش‌هایی از داستان مهین در فیلم «طلاخون» ساخته ابراهیم شیبانی با بازی شهاب حسینی آمده است. فیلم در اکران موفق نبود و شباهتش با پرونده مهین هم خیلی مورد توجه قرار نگرفت. مهین در اعترافاتش گفته بود به دلیل مشکلات مالی و بدهی دست به قتل‌ زده بود. محمدحسین حیدری نیز مستندی به نام «داستان مهین» بر اساس این پرونده ساخته بود.

هزارتو (۱۳۹۷)

سال ۱۳۹۳ محمدامین ۵ ساله در شهرستان جوین ربوده می‌شود و ربایندگان در تماس با خانواده این کودک درخواست ۵۰۰ سکه طلا می‌کنند. پلیس پس از مطلع شدن از ماجرا دست به کار می‌شود و افرادی را که مظنون به همکاری با ربایندگان هستند بازداشت می‌کند. با مرگ یکی از این افراد، سایر دستگیرشدگان از همکاری با پلیس خودداری می‌کنند و سرنوشت بچه مبهم باقی می‌ماند. این پرونده موضوع فیلم «هزارتو/ لابیرنت» ساخته حسین ترابی بود که شهاب حسینی و پژمان جمشیدی در آن بازی داشتند. فیلم خیلی دیده نشد و نتوانست توجهی جلب کند.

عنکبوت (۱۳۹۸)

سعید حنایی مردی چهل ساله بود که از مرداد ۱۳۷۹ تا مرداد ۱۳۸۰ در مشهد ۱۶ زن خیابانی را کشت. آخرین زنی که حنایی قصد کشتن او را داشت توانست از دستش بگریزد و ماجرا را به اطلاع پلیس برساند. حنایی پس از دستگیری عنوان کرده بود که انگیزه‌اش از این قتل‌ها خیرخواهانه بوده و هدفی متعالی را دنبال می‌کرده است. مستند «و عنکبوت آمد» که مصاحبه‌های نابی با حنایی داشت از این ماجرا ساخته شد. بعدها این مستند و خود پرونده سوژه فیلم «عنکبوت» ساخته ابراهیم ایرج‌زاد شد که تقریبا دو سالی طول کشید تا توانست با جلب رضایت مسئولان به روی پرده برود. محسن تنابنده نقش حنایی را بازی می‌کرد.

علف‌زار (۱۴۰۰)

این فیلم الهام‌گرفته از ماجرایی واقعی در سال ۱۳۹۰ در اصفهان الهام گرفته است. در این پرونده ۶ مرد به صورت غیرقانونی وارد یک مراسم خانوادگی در باغی می‌شوند و پس از حبس کردن مردان، به زنان تجاوز می‌کنند. کاظم دانشی، کارگردان فیلم، در اولین تجربه ساخت فیلم بلندش موضوعی ملتهب و سخت را برای کار برگزید که اتفاقا به لطف حضور پژمان جمشیدی اکرانی نسبتا موفق داشت. او فیلمنامه «بیبدن» را هم نوشته که باز بر اساس پرونده‌ای جنایی مشهوری است. اخیرا خبرهایی درباره ساخت سریالی بر اساس یک پرونده جنایی به دست او شنیده شده است. گویا دانشی علاقه خاصی به پرونده‌های جنایی دارد.

کد خبر 847038 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کارگردانان سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران مجله سینمای ایران قتل - قاتل

دیگر خبرها

  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • یک داستان عاشقانه از پارسا پیروزفر و حواشی‌اش
  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران
  • فیلم شهاب حسینی و پارسا پیروزفر نیامده رکورد شکنی کرد
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»
  • «مست عشق» و رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • «مست عشق» و یک رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • ۷ فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند