Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی طی نامه‌ای به رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با تشریح وضعیت این بخش خواستار ابطال ابلاغیه راه‌آهن برای افزایش تعرفه بهره‌برداری حمل بار داخلی شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ متن نامه انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و خدمات وابسته خطاب به رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به شرح زیر است؛

« بررسی آمارهای عمده و اخبار مهم بخش باری در سال 1400 و سه ماه نخست امسال و مقایسه آنها با عملکرد مدت مشابه سال‌های گذشته نشان می‌دهد در این بازه زمانی، افت هشداردهنده‌ای در عملکرد این بخش رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که متاسفانه با وجود مهیا بودن شرایط برای افزایش سهم کریدورهای ریلی ایران از مبادلات تجاری بین‌المللی روند رو به رشد ترانزیت ریلی در بها امسال نیز کُند و تقریبا متوقف شده است. از جمله علل این افت می‌توان به آپا برجای مانده از برخی کم‌کاری‌ها و سوء‌تدبیرها در دوره گذشته در کنار برخی رویکردها، رفتارها و تصمیمات اشتباه در دوره جاری اشاره کرد.

فارغ از تحلیل علل و عوامل این روند نزولی جدید که در جای خود قابل بررسی و تحلیل کارشناسی است،‌برای گذر از این شرایط بحرانی لازم است در شرایط کنونی مجموعه وزارت راه و شهرسازی و ارکان اجرایی حوزه حمل‌ونقل ریلی از جمله شرکت راه‌آهن و مجموعه‌ بخش خصوصی فعال در این حوزه در بالاترین سطح ممکن با یکدیگر تعامل سازنده‌ای داشته باشند اما در عمل شاهد چنین رویکردی از جانب راه‌آهن نیستیم.

در حالی افزایش هزینه‌ها، کمبود لکوموتیو آماده به‌کار در شبکه ریلی کشور،‌مطالبات وصول نشده چندین ماهه شرکت‌های مالک لکوموتیو، شرکت‌های تعمیرات لکوموتیو، خطوط و...، مدیریت سنتی سرو حرکت و همچنین پایین بودن سرعت بازرگانی واگن‌های باری جذابیت سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌ونقل ریلی را به حداقل رسانده است با ابلاغ تعرفه حق بهره‌برداری راه‌آهن برای حمل داخلی ریلی سال‌جاری در تاریخ 8 تیرماه 1401 بدون هرگونه تبادل نظر با جامعه اصلی ذی‌نفعان و با رویکرد یکسوگرانه در جهت منافع کوتاه‌مدت و بنگاهی شرکت راه‌آهن و حداقل کردن جذابیت‌های ادامه کار و سرمایه‌گذاری در این زیربخش استراتژیک حمل‌ونقل کشور موجب دلسردی و ناامیدی دوچندان بخش خصوصی از رویکردهای مدیریت کسب و کار حمل‌ونقل ریلی کشور و توقف یا کند شدن سرمایه‌گذاری‌های اندک در جریان انجام در این حوزه و کاهش سهم حمل‌ونقلی از مجموع حمل‌ونقل زمینی کشور شده که ایرادات متعددی به ابلاغیه مزبور وارد است که از جمله آنها موارد زیر قابل ذکر است؛

1- تصمیم‌گیری در غیاب بخش خصوصی:با عنایت به این‌که ارائه خدمات و خلق ارزش در بازار حمل بار ریلی به‌صورت مشترک توسط دولت و بخش خصوصی انجام می‌شود لازم است جلسات تصمیم‌گیری در این زمینه با حضور کارشناسان راه‌آهن و بخش‌ خصوصی برگزار شود.

متاسفانه به‌رغم وجود این سنت در راه آهن طی سال‌های گذشته، در دوره مدیریت جدید این شرکت چه در این مورد و چه در سایر موارد تصمیم‌گیری که واجد اثا مهم بر منافع سرما‌یه‌گذاران خصوصی باشد، اصرار خاصی بر تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بدون اطلاع، مشارکت یا حتی هرگونه نظرخواهی از بخش خصوصی وجود داشته است.

2-عطف به ما سبق کردن نرخ‌ها:علی‌رغم رویه منطقی و متعارف سنوات قبل مبنی بر ابلاغ تعرفه بهره‌برداری راه آهن در بازه زمانی چند هفته قبل از اجرا (با هدف ایجاد فضای لازم جهت هماهنگی با صاحبان کالا و اعمال نرخ‌های جدید) ابلاغیه تعرفه 8 تیر 1401 با ذکر این مصوبه از تاریخ 1401/04/01 لازم اجراست،‌صورت پذیرفته در حالی که در این فاصله زمانی تعداد زیادی از واگن‌ها محموله‌های خود را به مقصد رسانده‌اند و اخذ مابه‌التفاوت کرایه از صاحبان بار در این بازه زمانی مقدور نیست.

3- رقابت با بخش‌ خصوصی در سهم‌گیری از کرایه: به‌موجب این ابلاغیه در سال جاری در پی تصمیمات متخذه بدون حضور نمایندگان بخش خصوصی، حق دسترسی به شبکه ریلی برای 4 گروه از محمولات شامل مواد معدنی و "بالاست"،‌ مواد نفتی و روغن‌های خوراکی و صنعتی،‌ محصولات فولادی، غلات و محصولات کشاورزی به صورت میانگین 54 درصد و سهم لکوموتیو 35 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

با توجه به این‌که غالب هزینه‌های شرکت‌های ریلی و راه‌اهن از یک جنس است، وجود تفاوت بین درصد افزایش حق دسترسی به شکبه (سهم درآمدی راه‌آهن) با سهم لکوموتیو از یک سو و محدود شدن فضای افزایش قیمت برای مالکان خصوصی واگن باری به خاطر این افزایش زیاد سهم دولت از کرایه حمل بار از سوی دیگر باعث تعجب است.

این در حالی است که در همین ایام نرخ بلیت قطارهای مسافری بین‌شهری که تماما متعلق  و در اختیار بخش خصوصی است و اقتصاد این کسب‌وکار در دوره کرونا به‌شدت آسیب دیده به میزان 25 درصد افزایش یافته است.

4-اراده به اخذ غیرقانونی و غیرشرعی جریمه بابت دیرکرد پرداخت هزینه دسترسی: در بند 4 این ابلاغیه برای شرکت‌های مالک واگن باری در خصوص تاخیر در پرداخت حق دسترسی جریمه 36 درصدی سالانه در ماه اول و 54 درصدی سالانه از ماه دوم به بعد در نظر گرفته شده است. علاوه بر این تصویب و اخذ این جرائم به لحاظ قانونی و شرعی محل اشکال جدی است، باعث تعجب است که شرکت راه آهن نسبت به تاخیر خود در پرداخت بدهی به شرکت‌های خصوصی لکوموتیوی بی‌تفاوت است و حاضر به پذیرش هیچ تعهدی نیست اما برای شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مالک واگن باری چنین جریمه سنگینی را بدون اعلام مبانی محاسباتی و قانونی آن در نظر گرفته است.

از آنجاییکه تعرفه بهره‌برداری راه آهن اصلی‌ترین هزینه شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی بوده و بر فرآیند بازاریابی نرخ‌دهی در این کسب‌وکار به مشتریان تاثیر مستقیم دارد چنین رویکردهایی باعث تضعیف بیش از پیش صنعت حمل‌ونقل ریلی، انحراف بار از روی ریل به جاده، برهم خوردن امنیت روانی و آسایش ذهنی جامعه و تهدید اشتغال در صنعت ریلی می‌شود.

لذا با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توسعه صنعت حمل‌ونقل  ریلی و نیز توصیه‌های اکید معظم‌له به تداوم جذب سرمایه‌ و توسعه مردمی‌سازی اقتصاد و همچنین تحقق اهداف مشخص شده در استاد بالادستی برای افزایش سهم بار ریلی از مجموع بارهای کشور خواهشمند است دستور فرمایید تا نسبت به ابطال یا اصلاح ابلاغیه مذکور با مشارکت بخش‌ خصوصی اقدامات لازم مبذول گردد.»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: راه آهن رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی رستم قاسمی راه آهن رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی رستم قاسمی شرکت های حمل ونقل ریلی بهره برداری تصمیم گیری بخش خصوصی راه آهن حمل بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان