Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با اشاره به بهره برداری از فاز اضطراری طرح بن-بروجن و برداشت از زاینده‌رود، گفت: ظاهراً به نظر می‌رسد مدیر حوضه زاینده‌رود دراین‌باره هیچ اقدامی نمی‌کند و در طبقه دوازدهم وزارتخانه نشسته و می‌خواهد این حوضه بحران‌زده را مدیریت کند.

حسین وحیدا در گفت‌وگو با ایسنا، با تایید خبر بهره‌برداری از فاز اضطراری طرح بن- بروجن و برداشت از زاینده‌رود، اظهار کرد: طبق تابلو منابع و مصارف، قرار بر این بود که در ابتدای سال آبی آینده، ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در سد زاینده‌رود باشد و در ۱۵ آبان ماه کشاورزان حقابه خود را برای کشت پاییزه دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: متأسفانه عدم مدیریت در بالادست سد چم آسمان و سد زاینده‌رود موجب کاهش ذخیره سد زاینده‌رود به ۲۶۰ میلیون مترمکعب شده است، از سوی دیگر اکنون فاز اضطراری طرح بن – بروجن به بهره‌برداری رسیده و از زاینده‌رود برداشت آب دارد.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان توضیح داد: از سوی دیگر بخشی از پروژه بن- بروجن در بالادست سد تنظیمی روبروی تونل گلاب در اصفهان جابجا و به مارکده منتقل شده و بقیه این پروژه به جد اجرا می‌شود.

وی افزود: به گفته آب منطقه‌ای اصفهان در این فاز اضطراری آب از طریق دو پمپ به میزان ۳۶۰ لیتر بر ثانیه از زاینده‌رود برداشت می‌شود.

وحیدا تصریح کرد: این میزان آب در قالب فاز اضطراری طرح بن –بروجن از خروجی سد زاینده‌رود برداشته می‌شود و در این شرایط اگر تأمین آب شرب اصفهان به خطر نیفتد، معجزه‌ای رخ داده است.

وی با انتقاد از وزیر نیرو و برنامه‌ای که برای حوضه زاینده‌رود دارد، گفت: روز پنجشنبه الماسوندی، مدیر حوضه زاینده‌رود در اصفهان جلسه داشت که چندین بار از او سوال کردیم که بالادست سد زاینده‌رود و چم آسمان را به چه شیوه مدیریت می‌کند که پاسخی دراین‌باره ندادند.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان ادامه داد: در این مدت که آب زاینده‌رود برای شرق و غرب اصفهان باز نبود و تنها برای تحویل حقابه شرب و صنعت بود، خروجی سد زاینده‌رود ۲۸ متر بود. گرچه سهم شرب اصفهان از سد چم آسمان بین ۱۳ تا ۱۴ مترمکعب بر ثانیه بود، بقیه آب در طول مسیر از طریق پمپاژ برداشت می‌شود و برداشت‌ها در بالادست سد زاینده‌رود همچنان ادامه داد.

وی اظهار کرد: طبق وعده استاندار اصفهان و وزیر نیرو برای تحویل حقابه کشاورزان در آبان‌ماه، باید دید در این شرایط چه پاسخی به حقابه‌داران می‌دهند.

وحیدا در پاسخ به این سوال ایسنا درباره واکنش مسئولان استان و نمایندگان اصفهان و ... نسبت به بهره‌برداری فاز اضطراری طرح بن-بروجن از زاینده‌رود، گفت: در این خصوص چند جلسه با معاون عمرانی استان داشته‌ایم و آنها تلاش خود را می‌کنند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد مدیر حوضه زاینده‌رود دراین‌باره هیچ اقدامی نمی‌کند و در طبقه دوازدهم وزارتخانه نشسته و می‌خواهد این حوضه بحران‌زده را مدیریت کند.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان همچنین با بیان اینکه اگرچه نمایندگان مجلس پیرامون اجرای این طرح و مخالفت با آن جسته‌وگریخته تلاش می‌کنند، اما با جدیتی که نمایندگان چهارمحال و بختیاری پیگیر اجرای طرح بن بروجن هستند، آنها پیگیر نیستند.

وی تأکید کرد:  نمایندگان اصفهان پیگیر حق هستند؛ مسلماً کسی که پیگیر حق است باید تلاش بیشتری کند، اما هنوز چانه‌زنی کافی در وزارت نیرو ندارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی برداشت آب زاينده رود انتقال آب بن بروجن حوضه زاینده رود سد زاینده رود زاینده رود طرح بن بروجن بهره برداری بالادست سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و ۱۷۰ دهانه پل در سیل اخیر آسیب دید

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سیل چند روز اخیر باعث خسارت به حدود ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان شد و ۱۷۰ دهانه پل در سراسر استان خسارت دید.

منصور شیشه‌فروش در حاشیه سفر به شهرستان خوروبیابانک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان، اظهار کرد: به لطف خدا بارش‌های خیلی خوبی را در چند روز گذشته از سامانه بارشی مستقر در شمال استان در شرق استان شاهد بودیم.

وی افزود: در شهرستان خوروبیابانک بیشتر مناطق بارش‌های خوبی را دریافت کردند و در بعضی ایستگاه‌های روستایی بین ۴۰ تا ۵۰ میلی‌متر گزارش و سبب شد که روان‌آب جاری شود و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی صورت گیرد، اما خساراتی نیز در مسیر راه‌ها و بخش کشاورزی و قنوات ایجاد کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، راهداری و هلال احمر به موقع وارد میدان شدند و آبگرفتگی‌های جزئی رفع و شانه‌سازی راه‌ها انجام شد.

شیشه‌فروش با اشاره به خسارت سیل در خوروبیابانک گفت: ۳۰ کیلومتر از راه‌های این شهرستان دچار آسیب و آب شکستگی شد و ۵۰ دهانه پل نیز خساراتی وارد که امروز از آنها بازدید شد و عوامل راهداری درحال بازسازی دهانه‌ها هستند.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز خساراتی در زمینه زراعی، باغی و قنوات وارد شد که به صورت ویژه قنوات روستای چاه‌ملک، ابراهیم آباد، جعفر آباد و روستاهای اطراف آسیب دیدند که گزارش خسارات جمع‌بندی شده و عوامل جهاد کشاورزی، راهداری و بنیاد مسکن عهده‌دار ارزیابی خسارات هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در بخش بیمه، خسارات بخش بیمه کشاورزی طبق تعرفه‌ها جبران خواهد شد و منازل مسکونی که آسیب دیده در بیمه بخش برق از صندوق بیمه خسارات تب ساختمان پرداخت خواهد شد که بنیاد مسکن این مورد را ارزیابی می‌کند.

شیشه فروش تاکید کرد: عملکرد مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک در کنترل حادثه بسیار مثبت بود و امروز از شب گذشته بازدیدهایی از مناطق با موضوع بحث آب، تأمین آب پایدار، رفع مشکلات بهداشت و درمان انجام و جلسه مدیریت بحران تشکیل شد.

وی با اشاره به بخش اول این جلسه ادامه داد: پیش بینی دو مخزن ذخیره آب دو هزار مترمکعبی و ایمن سازی مخزن ذخیره سازی شهرستان، حفر چاه و اجرای شبکه‌های انتقال به روستاها و شهر خور، احداث آب شیرین کن و اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده جز برنامه‌هایی است که در ۱۱ مصوبه جلسه امروز، شرکت آب و فاضلاب عهده دار شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کمیته تخصصی پایش تنش آبی شهر خور در آب و فاضلاب تشکیل می‌شود، گفت: به صورت مستمر و هفتگی، مشکلات بخش آب با هدف تأمین آب کوتاه مدت و نیز بلند مدت پایدار برای این منطقه به دلیل کمبود آب در مناطق ارزیابی شود.

شیشه فروش اضافه کرد: مقرر شد از شرکت‌های خط انتقال لوله نفت و گاز برای کمک به اجرای طرح‌های تأمین آب و بازسازی اسیب‌های ناشی از سیل چند دستگاه ماشین آلات در مناطق حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به هشدارهای هواشناسی و تداوم بارش‌ها خاطرنشان کرد: ماهیت بارش‌های بهاری، رگباری بودن است و در بعدازظهر و شب با بارش شدید تگرگ و باران مواجه بودیم و در چند روز گذشته باعث خساراتی در استان اصفهان شد و حدود ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و حدود ۱۷۰ دهنه پل در سراسر استان آسیب دید.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: ماهیت بارش‌ها حالت سیلابی و ناگهانی است و یک مرتبه بارش رخ می‌دهد و بیشتر در اوایل شب و بعدازظهر خواهد بود و در چند روز گذشته، بارش‌ها باعث شد که حجم بسیاری از رسوب داخل دهانه پل‌ها و روخانه‌ها جمع شود و باعث مسدود شدن مسیر رودخانه‌ها شد.

شیشه فروش اظهار کرد: پیش‌بینی شده است که در اواخر هفته بارش‌هایی را در مناطق مختلف استان داشته باشیم، اطلاع رسانی لازم به تمام دستگاه‌های اجرایی و امدادی صورت گرفت.

وی گفت: به صورت خاص اداره راهداری، شهرداری و دهیاری‌ها مکلف شدند که دهانه‌پل‌ها را از رسوب پاکسازی کنند و مسیر جاده‌های اصلی و فرعی روستایی را بازگشایی کنند، سیل بندها را مقاوم کنند و آب منطقه‌ای و امور آب در شهرستان‌ها موظف شدند که تیم‌های نظارت گشت خود را افزایش و مسیر رودخانه‌ها را لایروبی و ساماندهی و تخلیه نخاله و گل و لای انجام شود که در صورت بارندگی، تبدیل به سیل نشود.

کد خبر 748473

دیگر خبرها

  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و ۱۷۰ دهانه پل در سیل اخیر آسیب دید
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری و تندباد برای ۱۱ شهرستان اصفهان تا آخر شب
  • ادامه بارش‌ها در شرق و شمال اصفهان
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم