Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرمای بی‌سابقه، خشکسالی و آتش‌سوزی‌های متعدد در اروپا، بار دیگر توجه قدرت‌های جهان را به سمت خطر گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی ناشی از آن جلب کرده‌ است. با این حال انفعال و بی‌تفاوتی آن‌ها در این مساله، موضوع تازه‌ای نیست.

به گزارش روز یکشنبه ایران اکونومیست از الجزیره، «پیتر هافمن» کارشناس هواشناسی یک موسسه تحقیقات آب وهوایی در آلمان درباره وضعیت کنونی خشکسالی در جهان و به خصوص در اروپا گفت که این مساله ناشی از «خشکی» ایجاد شده طی سال‌های گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته هافمن تمامی مشاهدات از وضعیت اقلیمی در سال‌های اخیر، در وخیم‌ترین شرایط تخمینی «مدل پیش‌بینی آب‌وهوا»، قرار گرفته‌اند.

زنگ هشدار در مورد تغییرات اقلیمی و روند گرم شدن کره زمین از سال‌ها پیش نواخته شد و بارها موضوع نشست‌های بزرگ و پروصدای بین‌المللی از جمله اجلاس آب‌وهوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ بود، اما آنچنان که باید مورد توجه عملی سیاستمداران در دنیا قرار نگرفت.

بر اساس این گزارش، کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، آلمان، اسپانیا، پرتغال، هلند و انگلیس در این تابستان خشکسالی شدیدی را تجربه می‌کنند که این آسیب زیادی به کشاورزان و دامداران وارد می‌کند و مقامات این کشورها را به اعمال محدودیت مصرف آب واداشته است.

به گفته پروفسور فردریکه اوتو از موسسه تغییرات زیست‌محیطی دانشگاه آکسفورد، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای با گذشت هر دهه افزایش یافته و به روند گرمایش زمین سرعت بخشیده است. بنابراین طبیعی است رکوردهای گرما به طور پی‌ در پی شکسته شود.

بر این اساس، ایتالیا در حال حاضر بدترین میزان از خشکی را در ده‌های اخیر را پشت سر می‌گذارد و سطح آب بزرگترین دریاچه این کشور (دریاچه گرادا) به پایین‌ترین میزان ثبت‌شده از آن در تاریخ نزدیک شده ‌است.

بخش‌های شمالی این کشور ماه‌ها است که بارانی به خود ندیده و امسال با کاهش ۷۰ درصدی بارش برف مواجه شده است. تا حدی که راه‌های حیاتی آب و برخی رودخانه‌های این کشور که در مرکز زمین‌های کشاورزی و بخش‌های صنعتی ایتالیا جاری می‌شدند خشک شده‌اند.

موج‌های گرمای پیاپی در سراسر اروپا، موجب شده که توجه این کشورها بار دیگر به مساله همیشگی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین متمرکز شود.

مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا، هفته گذشته نسبت به وخیم‌تر شدن وضعیت خشکسالی هشدار داد و اعلام کرد که موج گرما و خشکی می‌تواند تا ۴۷ درصد از این قاره را درگیر کند.

«آندرا تورتی» محقق ارشد مرکز مشاهدات خشکسالی اروپا گفت: این موج گرما و خشکی اخیر به مراتب وخیم‌تر از خشکسالی شدید سال ۲۰۰۸ اروپا که در پانصد سال گذشته بی‌سابقه بود، به نظر می‌آید.

بر اساس این گزارش، تعداد آتش‌سوزی‌ها در بخشی از فرانسه در سال جاری حدودا سه برابر میانگین سالانه در ۱۰ سال اخیر ثبت شده‌است.

داده‌های ماهواره اروپایی کوپرنیک نشان می‌دهد که مقدار گاز کربن دی اکسیدی که از ابتدای سال جاری میلادی بر اثر آتش‌سوزی جنگل‌ها در این کشور تولید شده بیش از مقادیر ثبت شده از آغاز اندازه‌گیری آن در سال ۲۰۰۳ بوده است.

به گفته خبرنگار الجزیره از جنوب غربی فرانسه، شرایط به گونه‌ای است که شعله‌های آتش‌ پس از مهار به دلیل شدت گرما دوباره فعال شده و خشکی خاک به حدی است که آب پس از برخورد به زمین تبخیر می‌شود.

در آلمان گرمای هوا باعث خشکی مسیرهای آب شده و حمل و نقل آبی را مختل کرده است. به طوری که روز شنبه تنها در مدت ۲۴ ساعت سطح‌ آب رودخانه راین، ۶ سانتی متر کاهش یافته‌است.

همچنین پرتغال گرم‌ترین ماه ژوئیه(تیرماه) در قرن اخیر را ثبت کرده و تاکنون نزدیک به ۷۹ هزار هکتار زمین بر اثر آتش‌سوزی نابود شده است.

گرمای بی‌سابقه و عجیب در انگلیس نیز سبب شده این کشور ماه گذشته خشک‌ترین وضعیت را از سال ۱۹۳۵ میلادی (سال ۱۳۱۳ شمسی) تجربه کند و دولت انگلیس را به اعلام شرایط خشکسالی در بخش‌های جنوبی این کشور وادار کند.

این روزها در حالی تغییرات آب و هوایی متهم ردیف اول هجوم گرمای بی‌سابقه شناخته شده که گزارشی از روزنامه گاردین، آمریکا را عامل اول تغییرات اقلیمی در جهان معرفی می‌کند.

به گزارش ایران اکونومیست، انتشار گازهای گلخانه‌ای توسط آمریکا حدود ۲ هزار میلیارد دلار خسارت به کشورهای جهان وارد کرده است. آمریکا از این نظر در رتبه‌ای بالاتر از کشورهای چین، روسیه، هند و برزیل قرار گرفته است.

این پنج کشور از سال ۹۰ تا به امروز خسارتی معادل ۶ هزار میلیارد دلار یعنی حدود ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان، وارد کرده‌اند؛ خسارتی که موج گرمای بی‌سابقه و نابودی محصولات کشاورزی را به دنبال داشته است.

روزنامه فرانسوی زبان «لو دووار» کانادا در مطلبی نوشت: امروزه می دانیم که شرکت‌های بزرگ نفتی حداقل از سال ۱۹۷۰ و احتمالاً از سال ۱۹۵۳ در مورد پیامد فعالیت‌های خود را بر اقلیم و خطراتی که محصولات آنها برای جوامع بشری به دنبال دارد، آگاه بودند.

بررسی ها حکایت از آن دارد که تنها ۶ تا ۱۰ درصد احتمال دستیابی به هدف اولیه توافق پاریس، یعنی محدود کردن گرمایش زمین تا حداکثر ۱.۵ درجه سانتیگراد وجود دارد، «مگر اینکه اقدامات بسیار بیشتری در یک دهه در این زمینه انجام شود».

موج بی‌سابقه گرما و آتش‌سوزی در اروپا علاوه بر تاکید دوباره بر ضرورت تعهد نسبت به مصوبات زیست‌محیطی سازمان‌های بین‌المللی، این بار در جغرافیایی جدید نشان داد که انفعال و بی‌تفاوتی سیاستمداران و قدرت‌های جهان در برابر این تدابیر چه پیامدهی ویرانگری را علیه طبیعت و بشریت رقم می زند.

اخیرا جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواستار تصویب سریع‌تر لایحه‌ ۴۳۰ میلیارد دلاری مبارزه با تغییرات اقلیمی در مجلس نمایندگان پس از سنا شد. این طرح سرمایه گذاری بزرگ و بی سابقه ای را در ایالات متحده روی اقلیم به مبلغ ۳۷۰ میلیارد دلار به منظور کاهش ۴۰ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا ۲۰۳۰ در بر می‌گیرد.

همچنین آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در هفته‌های اخیر هشدار داد که بشریت با عدم اقدام در خصوص گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی «خودکشی دسته جمعی» را انتخاب کرده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انگلیس ، فرانسه ، سازمان ملل متحد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انگلیس فرانسه سازمان ملل متحد تغییرات اقلیمی گرمای بی سابقه گرمایش زمین آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۷۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی

جزیره گاورنرز در نیویورک قرار است به آزمایشگاهی پیشرفته برای بررسی و آزمایش راه‌حل‌های نوآورانه رسیدگی به تغییرات اقلیمی تبدیل شود که تاثیرات چشمگیری در بعد جهانی خواهد داشت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، فرمانداران (GOVERNORS ISLAND) یک جزیره ۸۶ هکتاری در جنوب منهتن است که بخش عمده آن از دفن‌گاه پسماند شهری تشکیل شده است. دلیل نام‌گذاری این جزیره به نام فرمانداران، اهمیت تاریخی آن به‌عنوان محل اقامت فرمانداران استعماری نیویورک از اواخر قرن هجدهم است. این جزیره تا زمان بسته‌شدن آن در سال ۱۹۹۶، به‌عنوان یک پایگاه نظامی برای دفاع از شهر عمل می‌کرد. در سال ۲۰۰۳، دولت فدرال مالکیت جزیره را با هدف ایجاد یک فضای عمومی دربرگیرنده فعالیت‌های فرهنگی، تفریحی و آموزشی به شهر نیویورک منتقل کرد، به شرطی که از آن برای توسعه ساختمان‌های مسکونی استفاده نشود. در حال حاضر، جزیره گاورنرز یک پارک عمومی گسترده به مساحت ۶۱ هکتار به همراه ۱۱ کیلومتر مسیر پیاده‌راه دارد که برای رسیدگی به چالش‌های اقلیمی همچون فراوانی آب طراحی شده است. همچنین دارای ۵۰ ساختمان تاریخی است که فضایی را برای آزمایش راه‌حل‌های خلاقانه و پایدار در زمینه‌های مختلف فراهم می‌کند. علاوه بر این، یک مرکز دولتی متمرکز برای آموزش دریانوردی و محلی برای توسعه کسب‌وکارهای فناوری سبز در این جزیره وجود دارد.

موارد استفاده از جزیره فرمانداران

یک سازمان غیرانتفاعی تاسیس‌شده توسط نیویورک، وظیفه برنامه‌ریزی و نظارت بر فعالیت‌های انجام‌شده در جزیره به نفع ساکنان نیویورک را بر عهده دارد. این سازمان در سال ۲۰۲۳ از مشاغل کوچک و سازمان‌های غیرانتفاعی محلی دعوت کرد تا راه‌کارهای آب‌وهوایی خود را با هدف رسیدگی به پدیده گرمایش جهانی ارائه دهند و این فرصت را در اختیار آنها قرار داد تا از محیط طبیعی جزیره برای آزمایش ایده‌هایی استفاده کنند که نوآوری‌های اقلیمی را سرعت می‌بخشد و تأثیر اجتماعی آنها را تأیید می‌کند.

علاوه بر این، طرح‌هایی برای ساخت پردیس آب‌وهوای نیویورک به رهبری دانشگاه استونی بروک در حال انجام است. این پردیس ۴۰ هزار مترمربعی به‌عنوان مرکزی برای تحقیقات، آموزش و اشتغال با تمرکز بر مسائل مرتبط با آب‌وهوا عمل می‌کند و تحقیق و توسعه در این زمینه را در اولویت قرار می‌دهد و بر ارائه راهکارهای نوآورانه مقابله با چالش‌های اقلیمی متمرکز است. پیش‌بینی می‌شود که ساخت این پردیس با رعایت الزامات نوآوری و پایداری همراه با تعهد به استفاده از ساختمان‌های تاریخی موجود در جزیره، سال ۲۰۲۵ آغاز شود و تا سال ۲۰۲۸ به بهره‌برداری برسد.

پروژه‌های فراوانی آب

یکی از چالش‌های تغییرات اقلیمی وفور آب در بسیاری از دریاها و اقیانوس‌ها است که با تغییرات اقلیمی تشدید می‌شود و مدیریت آب گرایشی نوظهور برای ارائه راه‌کارهای مناسب مقابله با این چالش‌ها است. تقریباً نیمی از جمعیت جهان به سرویس بهداشتی ایمن دسترسی ندارند و بیش از ۸۰ درصد از فاضلاب بدون تصفیه در محیط تخلیه می‌شود، دلایلی از این قبیل، نیاز به مدیریت آب هوشمند در مناطق شهری را آشکار می‌کند. راه‌حل‌های اقلیمی در حال اجرای نیویورک، در درجه اول بر پیشنهادهایی متمرکز هستند که از آب برای بهبود شرایط و مقابله با تغییرات اقلیمی استفاده می‌کنند و به طیف وسیعی از مسائل مدیریت آب در شهر نیویورک، از جمله زیرساخت‌های فاضلاب و آب آشامیدنی، آلودگی صنعتی و چالش‌های ناشی از افزایش جزر و مد می‌پردازند. در طرح بازآفرینی جزیره گاورنرز، ۶ پروژه برتر، برنده کمک مالی ۱۰ هزار دلاری و امکان استفاده از یک پشتوانه ۱۰۰ هزار دلاری شده‌اند تا بتوانند ایده‌های خود را عملی کنند و آنها را طی یک دوره ۶ تا ۱۸ ماهه آزمایش و ارزیابی کنند. در ادامه این پروژه‌های منتخب معرفی می‌شوند که هدف همه آنها تبدیل جزیره گاورنرز به یک مرکز آب‌وهوایی برجسته جهانی است.

سیستم تصفیه آب خاکستری مقرون‌به‌صرفه

Cycleau یک سیستم تصفیه آب فشرده است که آب خاکستری ساختمان‌ها را به آب آشامیدنی تبدیل می‌کند. منظور از آب خاکستری، فاضلاب خانه‌ها یا ساختمان‌های اداری است که دربرگیرنده پساب فعالیت‌های معمول روزانه به‌جز فاضلاب خروجی از سرویس‌های بهداشتی است. این پروژه در نظر دارد با هدف افزایش آگاهی بازدیدکنندگان از تأثیر آلودگی فاضلاب در شهر نیویورک، یک ایستگاه آب زیرزمینی و حمام‌هایی را در جزیره نصب کند.

بعد سخت‌افزاری برای سنجش کیفیت آب

Duro UAS که در توسعه فناوری‌های پیشرفته نظارت بر محیط زیست با هدف افزایش جمع‌آوری داده‌ها تخصص دارد، قرار است یک روش جدید جمع‌آوری داده‌های مربوط به کیفیت آب را به وسیله دستگاه‌های تلفن همراه در جزیره آزمایش کند. در این پروژه داده‌های مربوط به pH آب، اکسیژن محلول، هدایت الکتریکی، پتانسیل کاهش اکسیداسیون و دما توسط تلفن‌های همراه جمع‌آوری می‌شود و بازدیدکنندگان جزیره فرصتی برای ارزیابی کیفیت آب در بندر نیویورک خواهند داشت.

پرورش جلبک دریایی برای کاهش فرسایش

پروژه Seaweed City برای احیای اکوسیستم دریایی، تصفیه آب و کاهش فرسایش خاک به کمک کاهش اثر موج، جلبک دریایی را در بندر نیویورک کشت می‌کند. بازدیدکنندگان جزیره می‌توانند روند پرورش جلبک دریایی را از نزدیک در اولین نهالستان جلبک دریایی مشاهده کنند.

سیستم پاک‌سازی آبراه‌ها

پروژه Tidal Planter یک سیستم تالاب ماژولار را که با طراحی خط ساحلی زنده ترکیب شده است، مورد آزمایش قرار می‌دهد. این پروژه با هدف گسترش زیستگاه موجودات ساحلی، بهبود کیفیت آب و افزایش آگاهی مردم از آبراه‌ها، نمکزاری را ایجاد می‌کند که آلاینده‌ها را از بندر نیویورک حذف می‌کند.

زیرساخت‌هایی برای توقف فرسایش

Object Territories زیرساخت‌های ساحلی اکولوژیکی بتنی هستند که برای ارتقای اکوسیستم ساحلی پررونق و در عین حال محافظت از خاک در برابر فرسایش طراحی شده است. این ساختارها در امتداد خط ساحلی جزیره نصب خواهند شد تا شرایط زیستگاه حیات وحش را بهبود دهند و فشار ناشی از گرما را کاهش دهند.

مرداب‌های شناور مدولار

قرار است BlueBlocks Gardens در جزیره راه‌اندازی شوند که یک سیستم مردابی شناور است که تمام اجزای آن از مواد بازیافتی و احیاشده ساخته شده است و روی بستری از چوب‌پنبه‌های بازیافتی شناور است. این باغ‌های شناور امکان رشد زیستگاه دریایی را در داخل و بالای آب فراهم می‌کند.

کد خبر 750972

دیگر خبرها

  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • تغییرات در کندو؛ رویس می‌رود، کلوپ می‌آید؟
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • رکوردی تاریخی و بی‌سابقه در انتظار رئال