Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@20:50:32 GMT

سومین جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۸۰۲۵

سومین جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) برگزار شد

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سومین جشنواره دانش و پژوهش امام علی(ع) با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، فرماندهان و جمعی از خانواده‌های شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

 منبع                                                          

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در این مراسم با بیان این‌که امروز با تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب، زمینه ساز توجه به نقش نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در پیشرفت و اقتدار کشور شده است، ادامه داد: اکنون در شرایطی هستیم که ارزش دانش و فناوری را به ویژه در حوزه دفاعی درک کرده ایم و به اهمیت آن باور داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم ترین لازمه‌ها در اقتدار آفرینی‌ وجود نوآوری است و جایگاهش را در دوران دفاع مقدس لمس کردیم.

وی با بیان این که پیروزی های ما حتی در سال های اخیر مرهون و مدیون نوآوری های ذاتی ما است، ادامه داد: عملیات والفجر مثالی واضح از اهمیت نقش نوآوری در حوزه دفاعی است. ایران در این عملیات، با همان تجهیزات و نیرو، بیش از ۸۰ فروند هواپیمای دشمن را در بازه ای کمتر از ۱۲ روز ساقط می کند. این امر نشان دهنده جایگاه و اهمیت والای نوآوری و رسوخ آن در بخش های دفاعی است.

میدان دادن به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

ستاری، با تاکید بر ضرورت راه یافتن نوآوری به بخش‌های مختلف از جمله حوزه دفاعی گفت: ما در کشورمان در حوزه آموزش و پژوهش هزینه های زیادی صرف می کنیم اما نتیجه آن را کمتر در توسعه و تولید محصول می بینیم چراکه در نظر نمی گیریم که محصول نتیجه سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است. نقش بخش خصوصی را در پژوهش محصول محور در نظر بگیریم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان این‌که تجاری سازی را بخش خصوصی انجام می دهد و بخش دفاعی باید بهره بردار و ناظر آن باشد، عنوان کرد: بیش از ۸۰۰ شرکت دانش بنیان توانمند در حوزه دفاعی داریم و بسیاری از شرکت های دانش بنیان محصولات غیر دفاعی دارند که در بخش دفاعی کارآمد بوده و کافی است بخش دفاعی نیازهای خود را از این شرکت ها مطالبه کند. چراکه در دوره کنونی فناوری و نوآوری صرفا از بخش دفاعی به بخش تجاری راه نمی یابد و ظرفیت ورود نوآوری ها از بخش تجاری به بخش دفاعی نیز ایجاد شده است.

ستاری بیان کرد: خوشبختانه  فهم و باوری در بخش دفاعی ایجاد شده است که از فناوری شرکت های دانش بنیان و خلاق، استفاده شود، اما همچنان مقاومت‌هایی وجود دارد. شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، با قوت به راه خود ادامه می دهند و در این راه نیروی انسانی خلاق و توانمند است که نوآوری را به این شرکت‌ها تزریق می‌کند..

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تأکید بر این که باید میدان لازم برای توسعه و تضمین خرید محصولات دانش بنیان از سوی بخش دفاعی به این شرکت‌ها داده شود، افزود: میدان دادن به بخش خصوصی ایجاد شبکه ای برای کنترل و نظارت بر شرکت ها و نوآوری ها توسط بخش دفاعی است که این بخش را از پیشرفته ترین فناوری ها بهره مند می کند‌. باید چنین ساختارهای نوآورانه ای در بخش دفاعی نیز همچون دانشگاه ها پژوشگاه ها و سایر بخش ها ایجاد شود.

توجه به بخش خصوصی

رئیس بنیاد ملی نخبگان از ظرفیت گسترده ای از دانشگاهیان پژوهشگران و شرکت های دانش بنیان گفت که می‌تواند یاری‌گر بخش دفاعی باشد و در ادامه افزود: تمامی کلیدواه های جدید وارد شده به بخش پژوهش از جمله پارک های علم و فناوری، مراکز نوآوری کارخانه های نوآوری و سایر، همگی برای ورود بخش خصوصی به پژوهش تعریف شده است. در بسایری از پارک های علم و فناوری نسبت سرمایه گذاری بخش خصوصی ۲۵ برابر دولت است. وجود سرمایه گذاران خطرپذیر، صندوق‌های پژوهش و فناوری،سرمایه گذار بخش خصوصی، می تواند با ایجاد زیست بومی مناسب، ریسک سرمایه گداری در نوآوری و فناوری را کاهش داده و ضمن توسعه بخش دفاعی، پیشرفت و توسعه اقتدارآفرین را برای کشور به ارمغان بیاورد.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی گفت: بسیاری از شرکت های فعال در هوش مصنوعی قابلیت‌هایی دارند که میتواند پیشرفتی چشم گیر ایجاد کند. در بخش دفاعی لازم است که از آنان ایده بگیریم اما نوآوری های بومی خودمان را پیاده سازی کنیم. وقتی که نوآوری های خودمان و ساختارهای خود را داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صنایع دفاعی خبرخوب معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شرکت های دانش بنیان و خلاق بخش دفاعی حوزه دفاعی نوآوری ها بخش خصوصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۸۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، در حکم انتصاب وزیر علوم خطاب به دکتر علی اسماعیلی آمده است: نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت چهار سال به عنوان رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌ شوید.

  محمدعلی زلفی‌ گل در این حکم افزوده است: امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.   در این حکم با اشاره به ماموریت رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تعامل و تکامل هم‌ افزا با استانداری، دانشگاه‌ ها و سایر دستگاه‌ های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی، ایجاد زیرساخت‌ های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی خدمات مورد نیاز توسعه کسب و کار شرکت ها و واحدهای فناور، بسترسازی نرم افزاری و سخت افزاری برای ظهور و بروز نوآوری، مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست بوم نوآوری و فناوری منطقه، طراحی ساز و کار لازم برای تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری تاکید شده است.   همچنین در این حکم توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌ های اشتغال زایی دانش بنیان و تغییر فرصت کار جویی به کارآفرینی، تدوین ساز و کار علمیاتی برای تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری های نوظهور، بهره‌ گیری از ظرفیت‌ های بخش خصوصی و غیر دولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تلاش در جهت ایجاد قطب‌ های فناوری، سیاستگزاری، برنامه ریزی و جذب فن آموز، دستیار و پسادکترای فناوری، مهندسی طرح های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریز پروژه‌ ها و واگذاری آنها به شرکت‌ های دانش‌ بنیان برای اجرا مورد اشاره قرار گرفته است.   پیش از این دکتر مسعود میرزایی شهرابی این سمت را بر عهده داشت که در آذرماه سال گذشته به ریاست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد.   علی اسماعیلی متولد سال ۱۳۶۳ شهر آمل و دانش‌ آموخته رشته مهندسی هوا فضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود.   وی همچنین حدود ۱۰ سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و دارای بیش از ۹۰ مقاله علمی - پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی است.   از افتخارات کسب شده اسماعیلی می‌ توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌ آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان و جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌ های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.  

دیگر خبرها

  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • جشنواره فناوری و نوآوری دانش‌آموزی رینوفست ۲۰۲۴ برگزار می‌شود
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان