Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا هاشم داداش‌پور روز یکشنبه در آئین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اظهارداشت: در سال ۹۷ در رشته مرتع و آبخیزداری تعداد شرکت کنندگان در مقطع ارشد ۵۰۹ نفر و ظرفیت پذیرش ۵۶۸ نفر بود و ۴۶۰ نفر پذیرفته شده و این آمار در سال گذشته به ترتیب ۳۳۷ شرکت کننده، ۳۹۰ نفر ظرفیت پذیرش و ۲۰۵ نفر پذیرش شده کلی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد رشته جنگل به ترتیب در سال‌های ۹۷ و ۱۴۰۰ تعداد شرکت کنندگان، ۲۹۶ و ۱۶۹ نفر و ظرفیت پذیرش هم در این بخش ۲۴۰ و ۱۸۷ نفر بود که در نهایت ۲۰۴ و ۱۳۲ نفر به ترتیب در آن سال‌ها پذیرفته شدند.

وی خاطرنشان کرد: در رشته متابولوژی کشاورزی مقطع کارشناسی ارشد در سال ۹۷ دارای ۲۷۹ نفر پذیرش بودیم که با ۶۸۱ داوطلب ۳۱۱ نفر ظرفیت پذیرش داشتیم و سال قبل با ۲۵۸ نفر ظرفیت پذیرش، از میان ۳۵۷ شرکت کننده، ۲۱۳ نفر وارد دانشگاه شدند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این آمارها نشان می‌دهد که دانشجو انگیزه برای ورود مقاطع بالاتر از لیسانس در رشته‌های مختلف کشاورزی را ندارد و از همان اول تنها برای گرفتن مدرک لیسانس تکلیفش را مشخص کرده و این مساله برای آینده ایرانی که در سال ۲۰۲۰ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کشاورزی بود که براساس اعلام سازمان جهانی غذا در تولید ۲۰ محصول کشاورزی رتبه سوم تا نوزدهم را داشتیم، نگران‌کننده است.

داداش‌پور افزود: متاسفانه در گذشته نتوانستیم به علت بی‌توجهی دولت‌ها به کشاورزی و دانشگاه‌ها، ظرفیت لازم را ایجاد کنیم تا نتایج و دستاوردهای آن در خدمت و منفعت کشاورزی باشد.

وی  ادامه داد: البته در حوزه لیسانس و کارشناس هم شرایط به همین گونه است و دانش‌آموزان پس از کسب مجوز انتخاب رشته، تمایلی به ادامه تحصیل در کشاورزی ندارند و متاسفانه آمار و داده‌هایی در این حوزه وجود ندارد و این نتیجه را تنها می‌توان از وضعیت ورودی‌ها و داوطلبان ارشد به دست آورد.

وی تصریح کرد: زمانی که از امنیت غذایی صحبت می‌شود، باید از نهاده تا خروجی درون‌زایی داشته باشیم، اما متاسفانه بخش عمده‌ای از نهاده‌های ما چه در بخش دام و طیور و چه بر بخش کشاورزی از خارج کشور تامین می‌شود و این نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها نتوانستند نقشی را ایفا کنند.

 رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: در حالی که ایران تولید کننده بخش اعظمی از تولید غذایی و کشاورزی جهان است و به عنوان امنیت غذایی شناخته می‌شویم، اما نهاده‌های وارداتی تولید امنیت غذایی را خدشه‌دار می‌کند و این روند بسیار نگران‌کننده است.

داداش‌پور اضافه کرد: همچنین تغییر کاربری اراضی کشاورزی که در شمال ایران بیشتر جای نگرانی دارد، باعث شده تا چرخه کشاورزی ضعیف باشد و بُرش نداشتن و تیز نبودن قانون در حوزه تغییر کاربری هم باعث شده تا حال کشاورزی خوب نباشد.

وی یادآور شد: در کشور دانشگاه و دانشکده‌های متعددی در کشاورزی داریم و برخی از آنها نیز دارای پردیس هستند که هر کدام باز زیرمجموعه‌هایی دارند و وجود دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با قدمت بیش از ۶۵ سال در این منطقه نشان می‌دهد که ظرفیت‌های سرزمینی بر پایه کشاورزی بوده و باعث شده تا این دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تخصصی رشد و توسعه یابند.

وی با اشاره به سفر رییس جمهور و هیات دولت به ۳۱ استان کشور در مدت یک سال از شروع خدمت دولت سیزدهم تاکنون، افزود: این کار نشان می‌دهد که رییس جمهور خود را خادم ملت می‌داند و خدمت به خلق یک کار ارزشمند و مقدس در جامعه اسلامی است.

معاون وزیر علوم گفت: در مجموع ۳۱ سفر دولت به استان‌های مختلف، ۵۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای حوزه عمرانی دانشگاه‌ها مصوب شده که نشاندهنده اهمیت و محور قرار داشتن دانشگاه در نزد رییس جمهور است.

داداش‌پور اظهارداشت: هر چند چالش‌ها و مشکلاتی در دانشگاه‌ها به ویژه در حوزه نرم‌افزاری داریم، اما امیدواریم دولت با همان نگاهی به بخش سخت‌افزاری داشته به بخش دیگر هم همین توجه را نماید.

وی یادآور شد: از برنامه چهارم توسعه قرار بود سهم نیم درصدی از تولید ناخالص ملی به دانشگاه‌ها به ۲.۵ درصد برسد، اما هنوز هیچ تغییری در این حوزه صورت نگرفته و برای اینکه به تحقیق و دانش بومی برسد، باید این تغییر صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: شهدای دهه ۶۰ و دهه ۹۰ نشان می‌دهد که امروز دانشگاه بر مدار دهه ۶۰ حرکت می‌کند و در برگیرنده و مصداق بارز «در باغ شهادت باز، باز است» می‌باشد.

رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، این مهم را به فال نیک گرفت و گفت: تا اسفند سال گذشته ۹۴ هزار و ۴۰۸ دانشجو خارجی داشتیم و در مهر ماه ۱۰۸ هزار نفر دانشجو غیرایرانی مهمان ما بودند که سهم کشاورزی تنها هزار و ۳۰۰ نفر معادل حدود ۱.۲ درصد بود، در صورتی که متوسط دانشجو خارجی در ایران ۲.۵۶ درصد است.

داداش‌پور افزود: این آمار نشان می‌دهد سهم دانشجو کشاورزی از متوسط کشوری پایین‌تر است و هنوز دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی ایران نتوانستند مرکز اصلی منطقه‌ای در این رشته باشد.

وی تصریح کرد: براساس داده‌های وزارت علوم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، یک درصد از کل دانشجویانش خارجی هستند که نشان می‌دهد براساس برنامه ششم توسعه که موظف هستیم ۱.۸ ظرفیت دانشگاه‌ها را به حوزه دانشجویان خارجی اختصاص دهیم، دانشگاه گرگان از آن بهره نبرده است.

وی تاکید کرد: ایجاد این سهیمه ظرفیت بزرگی است که می‌توانست صندلی‌های خالی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را به عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های تخصصی کشور پُر کند و این ظرفیت عظیم دانشگاه در این استان نتوانسته در خدمت توسعه بین‌المللی شده قرار بگیرد.

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مغز منفصل دولت و دانشگاه است

معاون وزیر علوم بر رابطه بین نهاد دولت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: حداقل در گلستان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مغز منفصل دولت و دانشگاه است که اگر نتوانیم آن را به مغز متصل مبدل کنیم، نتیجه خوبی در کشور رخ نخواهد داد.

وی یادآور شد: البته نباید از یاد ببریم که ظرفیت‌های پُری هم در این بخش وجود دارد و دانشمندان خوبی در حوزه کشاورزی داریم و هیچ کس بر این مساله تردیدی ندارد، اما تاکید داریم که ارتباط نهاد دولت و دانشگاه باید برای توسعه هم عرض باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از زحمات رییس سابق این دانشگاه و تبریک به سرپرست جدید، گفت: براساس برنامه تحولی ابلاغ شده و مشخص شدن جایگاه این دانشگاه در رشد ۷.۸ درصدی اقتصادی استان به ویژه در بخش کشاورزی، کار سختی در مسیر راه خواهد بود.

سیدمحمدرضا سیدالنگی اظهارداشت: البته اگر این همراهی وجود داشته باشد، شاهد نقش و اثرگذاری آن نقش بر کشاورزی استان و منطقه خواهیم بود.

وی تاکید کرد: تلفیق علم و دانش با مباحث روز و اقتصاد جامعه باید در دستور کار دوره جدید مدیریتی قرار بگیرد.

وی بیان کرد: استادپروری و نخبه‌پروری سبب ارتقا جایگاه استان در بخش کشاورزی خواهد شد و انتظار داریم در عرصه‌های علمی و بین‌المللی این دانشگاه بالاتر از شرایط فعلی باشد.

معاون استاندار گلستان گفت: با توجه به تغییر اقلیم و همچنین مساله بحران آب در استان و به ویژه گرگان، انتظار داریم تغییر الگوی کشت با تکیه بر دانش‌بنیان بودن کارها در این بخش محقق شود.

سیدالنگی با بیان اینکه باید در این دانشگاه شاهد استفاده از پتانسیل و ظرفیت جغرافیایی در مسیر رشد اقتصادی باشیم، تصریح کرد: ما نیز برای توسعه عمرانی و زیرساخت‌ها به دانشگاه کمک خواهیم کرد، اما انتظار داریم دانشگاه نیز با موضوعات عمرانی خود را دخیل کند و در قالب هیات‌های اندیشه‌ورز مشارکت داشته باشند تا بتوانیم موضوعات عمرانی و علمی را تلفیق کنیم و دانشگاه کمک کند تا پروژه‌هایی با تکیه بر دانش روز و بدون آسیب رساندن به محیط زیست و منابع طبیعی در مسیر توسعه استان انجام شود.

براساس این گزارش، در این مراسم از زحمات بیش از هشت ساله «علی نجفی‌نژاد» به عنوان رییس پیشین این دانشگاه تجلیل و «شعبان شتایی‌جویباری» به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان معرفی شد.

برچسب‌ها گرگان مراسم معارفه کشاورزی گلستان دانشگاه منابع طبیعی مراسم تکریم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گرگان مراسم معارفه کشاورزی گرگان مراسم معارفه کشاورزی گلستان دانشگاه منابع طبیعی مراسم تکریم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دولت و دانشگاه نشان می دهد ظرفیت پذیرش دانشگاه ها داداش پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۸۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی جهت ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ و تحصیل با هزینه شخصی را اعلام کرد.

مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور شده است: «با توجه به عملکرد دانشگاه های موجود در لیست قبلی، چگونگی رعایت الزامات وزارت بهداشت، نحوه تعامل دانشگاه با دانشجویان ایرانی و با در نظر گرفتن سه نظام رتبه بندی معتبر بین المللی Times، QS و Shanghai ، لیست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت متبوع جهت ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ در رشته‌ های مرتبط با علوم پزشکی به شرح جدول پیوست اعلام می شود.

این لیست سالیانه مورد بازبینی و بازنگری قرار گرفته و در سال تحصیلی مذکور صرفاً دانشگاه‌های موجود در این لیست جهت ادامه تحصیل مورد تایید است.

مجدداً تاکید می شود بر اساس مصوبات شورایعالی ارزشیابی وزارت بهداشت، از سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱، زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی ( تاریخ ویزای معتبر، تاریخ خروج از کشور و تاریخ حضور و شرکت در کلاس‌های دوره اصلی، مطابق با برنامه سال‌تحصیلی دانشگاه مربوطه) ملاک مورد تایید بودن دانشگاه مطابق با لیست دانشگاه های مورد تایید اعلامی وزارت بهداشت است.

نظر به اینکه برخی دانشگاهها از جمله دانشگاه NEU قبرس و University of Medical Lodz لهستان، به دلیل عدم رعایت الزامات و استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت، بر اساس مصوبات شورایعالی برای سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ از لیست دانشگاه های مورد تایید خارج شده است، لذا متقاضیان ادامه تحصیل باید به این موضوع توجه داشته باشند که شروع به تحصیل در دوره اصلی در این دانشگاه ها و هر دانشگاه خارج از لیست مورد تایید، برای سال تحصیلی مذکور مورد تایید نیستند.

یادآور می‌شود از سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۷، تحت هیچ شرایطی امکان ارزشیابی مدارک دانش‌آموختگان از دانشگاه های خارج از لیست تایید وزارت بهداشت (دانشگاه غیرتایید) وجود ندارد.

همچنین بر اساس مصوبه دویست و پنجاه و هفتمین جلسه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ شورایعالی ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور از ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ و بعد از آن، کل مدت تحصیل باید در دانشگاه مورد تایید بوده و امکان ارزشیابی مدارک دانش آموختگانی که قسمتی از دوره را در دانشگاه غیرتایید گذرانده‌اند، میسر نیست.

مجددا تاکید می شود کالج ‌های وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نیستند.»

این مرکز تاکید کرده است: داوطلبان تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور، برای برخورداری از هرگونه خدمات و تسهیلات قابل ارائه توسط این وزارت طبق ضوابط و مقررات مربوطه، باید در هنگام ارائه درخواست برای بهره مندی از خدمات مذکور، علاوه بر مستندات اعلام شده در آیین‌نامه‌های مربوطه، مدارک زیر که نشان دهنده تسلط لازم آنها به زبان خارجی کشور محل تحصیل است و توسط مراکز یا موسسات مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادره شده است، را نیز ارائه کنند:

- برای کشورهای انگلیسی زبان: مدرک حداقل نمره ۶ برای آزمون IELTS General و یا نمره معادل آن در آزمون TOEFL (۶۰%-۷۸%)

- برای کشورهای روسی زبان: مدرک قبولی حداقل سطح A۲ (TBU: basic level) زبان روسی براساس آزمون TORFL

- برای کشور چین: مدرک حداقل نمره ۱۲۰ در سطح ۲ آزمون HSK

- برای کشورهای ترک زبان: مدرک سطح B۲ آزمون تومر(TÖMER): کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰

- برای سایر کشورها: مدرک زبان بر اساس شرط تعیین شده از سوی دانشگاه مورد تایید پذیرش دهنده

متقاضیان باید توجه داشته باشند:

«در صورتی که دانشگاه خارجی مورد نظر، قبولی و کسب حداقل نمره در آزمون زبان خاصی را معیار و شرط پذیرش قرار دهد، داوطلب ملزم است آن شرط را نیز (علاوه بر موارد فوق) احراز کند. در خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی و PhD ، زبان غالب دانشگاه در دوره مربوطه ملاک است.

دوره های کالج، پادفک، Pre-Med،Foundation و ... که ممکن است برای ورود به برخی رشته ها و یا دانشگاه ها الزامی باشد، به عنوان دوره اصلی رشته دانشگاهی محسوب نشده و هیچگونه تسهیلات یا خدماتی برای شروع یا در طول این دوره ها از سوی وزارت بهداشت به متقاضیان ارائه نخواهد شد.

لیست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی جهت ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ در این اینجا قابل مشاهده است.

کد خبر 6088206

دیگر خبرها

  • دو قانون مصوب مجلس به دولت ابلاغ شد
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای عملیات حاج عمران در شهرستان دلفان
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • آیین افتتاح کلینیک تخصصی درمانی محمد شهر کرج
  • برقراری پرواز و افزایش ظرفیت صندلی با نرخ مصوب