Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@14:21:07 GMT

علت مرگ نرجس دیالی و مسمومیت 300 نفر دیگر اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۹۲۹۱

به گزارش صدای ایران،دکتر محمدمهدی مجذوبی روز یک‌شنبه در نشست خبری تشریح دلایل بروز همه گیری محدود عفونت میکروبی در روستای چنار علیا، افزود: هفته گذشته خبری مبنی بر همه گیری یک بیماری گوارشی در روستای چنار علیا اسدآباد به دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام شد که مجموعه علائمی نظیر اسهال، استفراغ، ضعف و بی حالی در کودکان و علائمی خفیف در بزرگسالان داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی برای این بررسی این موضوع در سه حوزه تشخیص، پیشگیری و درمان وارد عمل شد و در گام نخست با ارسال دارو و سرم مورد نیاز بیماران به بیمارستان اسدآباد، مانع از بروز هرگونه مشکل در زمینه تامین دارویی بیماران شد.


رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در گام دوم نیز تیمی تخصصی با حضور رییس دانشگاه و معاون بهداشتی به عنوان متخصصان عفونی و چند متخصص دیگر به محل اعزام و به صورت دقیق علت بروز این همه گیری را رصد و تدابیر لازم برای درمان بیماران و جلوگیری از انتقال بیماری را اتخاذ کردند.


دکتر مجذوبی که دارای تخصص بیماری های عفونی است، افزود: پس از بررسی های دقیق و علمی و عیادت بیماران مشخص شد که این افراد دچار نوعی اسهال التهابی یا عفونی شده اند که براساس تجربه، عامل میکروبی باکتری برای بروز مد نظر قرار گرفت که با توجه به اینکه مستندات بالینی بودند به مستندات آزمایشگاهی نیز برای ارائه نظر دقیق نیاز داشتیم.


به گفته وی، این همه گیری ۲۶۰ بیمار سرپایی و ۵۵ بیمار بستری داشت که ۴۶ نفر از افراد بستری کودک و ۹ نفر نیز بزرگسال بودند که ۱۷ نفر از بیماران برای بررسی فوق تخصصی اطفال به بیمارستان بعثت شهر همدان منتقل شدند که شماری از آنها تاکنون بهبود یافته و مرخص شده اند.


رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: در مدت ۲۴ ساعت بررسی وضعیت بیماران بستری در بیمارستان اسدآباد، یکسری نمونه از آنها دریافت و برای بررسی دقیق تر با روش «پی.سی.آر و کشت» به بیمارستان بعثت همدان ارسال شد ضمن اینکه  از توان درمانی بخش خصوصی نیز برای شناسایی این میکروب و انجام آزمایش های تخصصی نیز کمک گرفته شد.


وی افزود: یکی از کودکان بیمار و بستری در بیمارستان به نام نرجس دیالی، به علت کاهش سطح هوشیاری فوت کرد که در ادامه بررسی ها مشخص شد که اسهال عفونی و باکتری شیگلا عامل فوت این کودک بوده است.



دکتر مجذوبی گفت: بررسی نمونه های دریافتی از بیماران در محیط کشت و رشد ویروس نیز نشان داد که علت همه گیری بیماری گوارشی در روستای چنار علیا اسدآباد ویروسی به نام «شیگلا» است.

وی با اشاره به طرح مطالب و شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر مسموم بودن شربت مصرفی افراد، اظهار داشت: مسموم بودن شربت موجب نارسایی کبد در فرد بیمار می شود و اسهال عفونی ایجاد می کند که البته با این وجود برای بررسی این موضوع ۲ انزیم چک و کنترل شد و نمونه ای مبنی بر وجود سم در بدن افراد نیز یافت نشد.

به گفته وی، همچنین از پزشکی قانونی خواسته شد نمونه هایی از کودک فوت شده در زمینه وجود سم در بدن دریافت کند که نتایج آزمایش آنها نیز منفی بودن این موضوع را اثبات کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: باکتری شیگلا در برخی افراد بدون علامت در برخی همراه با اسهال خفیف و در برخی به خصوص کودکان با اسهال شدید همراه است، ضمن اینکه این نوع ویروس با ترشح ماده ای موجب بروز مشکل در مغز یا کلیه فرد بیمار می شود.


مجذوبی افزود: باکتری شیگلا از طریق مدفوع (اسهال عفونی) دفع می شود بنابراین رعایت نکردن بهداشت فردی از سوی فرد مبتلا این احتمال را ایجاد می کند که عدم رعایت بهداشت از سوی فرد مبتلا در فرایند تهیه و توزیع مواد غذایی یا مواد نوشیدنی می تواند منجر به بروز آلودگی و همه گیری محدود شود.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مسمومیت 300 نفر دانشگاه علوم پزشکی همدان رییس دانشگاه همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۹۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج‌ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و ….

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی دارو‌ها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • پیش‌بینی ایلان ماسک از بروز جنگ داخلی در غرب
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟