Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@17:16:11 GMT

چند روش درمان مؤثر برای چاقی های موضعی

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۲۳۹۵

چند روش درمان مؤثر برای چاقی های موضعی

پژوهشگر عالی مرکز بیماری های غدد و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه تعریف ثابت و مشخصی از «چاقی های موضعی» نداریم اظهار داشت: اگر فردی BMI بالای 35 یا چاقی درجه دو به بالا دارد امکان دارد برخی موضع هایش چاق تر از سایر قسمت ها باشد اما دلیلی نمی شود که بگوییم که این فرد فقط چاقی موضعی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم برزین در گفت و گو خبرنگار سلامت خبرگزاری برنا، با بیان اینکه چاقی را به صورت علمی به دو دسته چاقی عمومی و چاقی مرکزی تقسیم می کنند، گفت: براین اساس چاقی عمومی از طریق نمایه توده بدنی که حاصل وزن به کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر است محاسبه می شود که زیر 25 وزن نرمال، 25 تا 30 اضافه وزن،30 تا 35 چاقی درجه یک، 35 تا 40 چاقی درجه دو، 40 تا 45 چاقی درجه سوم و 45 تا 50 چاقی درجه 4 و بالای 50 سوپر چاقی است. 

چرا چاقی مرکزی خطرناک تر از چاقی عمومی است؟ 

وی افزود: افرادی که BMI بالای 35 یا چاقی درجه دو به بالا دارند حتما باید معالجه شوند زیرا به تشخیص سازمان بهداشت جهانی این افراد بیمار به حساب می آیند اما BMI زیر 35 اضافه وزن و چاقی درجه یک محاسبه می شود که با رژیم و ورزش می توانند وزن خود را کاهش دهند مگر اینکه چاقی درجه یک به آن ها عارضه ای مانند دیابت کنترل نشده داده باشد که  این دسته را به سراغ جراحی های خاص می فرستند.

این متخصص درمان چاقی بیان کرد: چاقی مرکزی یا شکمی نیز دور کمر بالای 90 سانتی متر برای خانم و آقاست که از ناحیه وسط شکم محاسبه می شود. چاقی مرکزی از چاقی عمومی خطرناک تر است زیرا این مساله باعث می شود در این افراد عوارض قلبی و عروقی بیشتر اتفاق بیفتد.

برزین ادامه داد: بنابراین اگر فردی چاق باشد و چاقی دوری شکمی هم داشته باشد، شرایط خطرناک تری دارد و به روش های غیرتهاجمی و روش های زیبایی چربی هایش از بین نمی رود زیرا فقط چربی زیر پوستی او را خارج می کنند در صورتیکه چربی دور کبد، تخمدان، قلب و سایر اعضا سر جایش می ماند.

نکاتی در خصوص چاقی های موضعی

پژوهشگر عالی مرکز بیماری های غدد و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی گفت: اصطلاحی به نام «چاقی موضعی» هم رواج یافته اما از نظر علمی به طور تفکیک شده چاقی بازو، چاقی سینه، چاقی ران و غیره تعریف نشده است و اگر  فردی BMI بالای 35 یا چاقی درجه دو به بالا دارد امکان دارد برخی موضع هایش چاق تر از سایر قسمت ها باشد اما دلیلی نمی شود که بگوییم که این فرد فقط چاقی موضعی دارد.

وی اضافه کرد: در خصوص بزرگی سینه ها در برخی خانم ها اگر منجر به آسیب به گردن شود، پزشکان زیبایی عمل های زیبایی انجام می دهند. برخی افراد هم علاوه بر چاقی در نواحی دیگر، چاقی زیادی در ناحیه ران پا دارند که این افراد به دلیل سلولیت های ارثی دچار این نوع چاقی شده اند و با روش های ساکشن و سایر روش ها می توانند چربی های این ناحیه را خارج کنند که تعداد این گروه زیاد نیست.

برزین تأکید کرد: به دلیل اینکه تعریف ثابت و مشخصی از «چاقی های موضعی» نداریم، بنابراین هیچ گزارش و داده و تحقیقی در این خصوص وجود ندارد که کدام کشورها بیشتر از بقیه به چاقی موضعی مبتلا هستند. 

هدف از درمان چاقی؛ کاهش وزن یا کاهش سایز؟

این متخصص درمان چاقی در خصوص روش های درمان چاقی عنوان کرد: روش های درمان چاقی براساس اینکه فرد هدفش کاهش وزن باشد یا کاهش سایز متفاوت است. روش های درمان چاقی عمومی که بیشتر برای کاهش وزن استفاده می شود شامل اصلاح سبک زندگی مانند تغذیه صحیح و ورزش روزانه، درمان دارویی و درمان جراحی است.

پژوهشگر عالی مرکز بیماری های غدد و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی گفت: بعضی افراد نیز با BMI زیر 35 به صورت ژنتیکی در بعضی نواحی بدن دچار تجمع سلولیت و به عبارتی چاقی موضعی هستند که برای آن ها در کنار رژیم و تغذیه مناسب، روش های دیگر کاهش سایز توصیه می شود. 

وی اظهار داشت: روش های کاهش سایز خود به دو دسته تهاجمی یا کم تهاجمی و غیر تهاجمی تقسیم می شوند، از جمله روش های تهاجمی برای کاهش سایز می توان به ابدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیزر اولترازد اشاره کرد.

روش های درمان چاقی موضعی؛ از روش های تهاجمی گرفته تا روش های غیر تهاجمی

برزین تصریح کرد: برای کاهش سایز روش های غیر تهاجمی متداولی نیز وجود دارد که این روش ها با  هدف قرار دادن سلولهای چربی سطحی بدن (اکثراً چربی زیر پوست) و با استفاده از انرژی (گرما یا سرما) به آنان آسیب رسانده و موجب کوچک شدن و تا حدی از بین بردن آنها خواهند شد و بدنبال آن موضع مورد نظر کاهش سایز خواهد داشت.

پژوهشگر عالی مرکز بیماری های غدد و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی گفت: روش های غیر تهاجمی کاهش سایز که به نوعی می تواند درمان چاقی های موضعی نیز باشد عبارتند از: استفاده از امواج صوتی (اولتراسوند)، استفاده از امواج نوری (لیزرهای با درجه کم، استفاده از امواج الکترومغناطیس (رادیوفرکوئنسی یا RF) و استفاده از سرما (کرایولیپولیز). البته این روشها هیچ جایگاهی در حفظ سلامتی فرد ندارند و تنها برای کاهش سایز بکار می روند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جراحی چاقی درمان شهید بهشتی قلب روش های درمان چاقی چاقی های موضعی روش های غیر چاقی مرکزی چاقی موضعی غیر تهاجمی چاقی عمومی کاهش سایز برای کاهش روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۲۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • روزهای خنک و بارانی در انتظار مازندرانی‌ها
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • قصه فراق از تحصیل
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • کاهش ۵ درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی از هفته آینده
  • دمای هوای اصفهان تا ۶ درجه کاهش می‌یابد/بارش رگبارهای بهاری
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • فواید و خواص آب سیب زمینی