Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@08:55:23 GMT

چرا سلمان رشدی در حمام پنهان شد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۲۶۷۸

سلمان رشدی حتی زمانی‌که نیاز به تعمیرات در منزلش داشت مجبور بود خود را از لوله‌کش یا برقکار مخفی کرده و به این منظور خود را در حمام حبس می‌کرد! ناطقان: پایگاه خبری «پالو آلتو آنلاین» حدود یک دهه پیش (۲۰۱۲) گزارشی از زندگی مخفیانه و همراه با ترس نگارنده کتاب موهن «آیات شیطانی» منتشر کرد؛ موضوعی که کمتر رسانه‌ای به آن پرداخته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز پیش که سلمان رشدی مورد ضربات چاقو قرار گرفت، بهانه‌ای شد تا بخش‌هایی از این مقاله ترجمه و انتشار یابد که در ادامه می‌خوانیم؛

این گزارش درباره سرگذشت «سلمان رشدی» است؛ رمان‌نویس هندی بریتانیایی درمانده‌ای که برای نجات جان خود باید مخفیانه زندگی می‌کرد و همواره مجبور به نقل مکان از خانه‌ای به خانه دیگر بود. او حتی زمانی‌که نیاز به تعمیرات در منزلش داشت مجبور بود خود را از لوله‌کش یا برقکار مخفی کرده و به این منظور خود را در حمام حبس می‌کرد!

این داستان را رشدی با حدود ۳۰۰ نفری که در یک کتابفروشی جمع شده‌بودند، در میان گذاشت. او سال‌های زیادی را در مخفیگاه سپری کرد.

پس از صدور فتوای مهدور الدم بودن رشدی، بسیاری از نویسندگان و حامیان حقوق بشر غربی علیه افرادی که خواهان مرگ این رمان‌نویس بودند، اظهاراتی را مطرح کردند اما برخی مانند «جان لوکاره» رمان‌نویسی که به دلیل نگارش کتاب‌های جاسوسی خود شناخته می‌شود و «رولد دال» نویسنده کتاب‌های کودکان، آشکارا به کتاب رشدی انتقاد و او را به غرور و طمع متهم کردند، زیرا او صحبت‌هایی را که در کتاب خود به آن پرداخته بود، پس نمی‌گرفت.

البته برخی از نویسندگان همچون «مارگارت درابل» رمان‌نویس اهل انگلستان، «مایکل هولروید» زندگی‌نامه نویس انگلیسی و نیز «ایان مک ایوان» نویسنده و نمایشنامه‌نویس انگلیسی به حمایت از رشدی برخواسته و از وی محافظت کردند.

آنان در برخی شرایط برای وی سرپناه فراهم ساخته و همیشه محل اختفای او را همچون یک راز پنهان نگاه داشتند. رشدی از این نویسندگان قدردانی می‌کرد و درباره آنان بیان داشت، در جامعه‌ای که مردم نمی‌توانند دهان خود را برای نجات جان خود بسته نگاه دارند، این افراد برای نجات جان من، بیش از یک دهه دهان خود را بسته بودند.

این گزارش ۱۰ سال پیش پرسشی مطرح کرد مبنی بر اینکه «آیا هنوز جان رشدی از طرف افرادی که به دنبال اجرای فتوای سال ۱۹۸۹ هستند در خطر است یا خیر؟ این یک سوال حل نشده است.»

نگارنده در پاسخ به پرسش فوق، تدابیر امنیتی را برجسته کرد و نوشت: با این حال اما هنوز اقدامات احتیاطی برای حفاظت از وی انجام می‌شود. به عنوان مثال در این دیدار رشدی، کیف صدها نفری که وارد این کافه شدند، قبل از ورود توسط دو محافظ امنیتی در جلوی ورودی بازرسی شد. منبع: مشرق برچسب ها: سلمان رشدی ، ترس ، حمام ، پنهان شدن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سلمان رشدی ترس حمام پنهان شدن سلمان رشدی رمان نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۲۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده با ارائه پیش نویس قطعنامه مورد نظر خود در شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا تلاش کرد روسیه را بدنام کند.

وی شب گذشته در نشست شورای امنیت گفت: نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل (لیندا توماس-گرینفیلد)، با خواندن پیشنهاد کشورش، در واقع اهداف کشورش را افشا کرده و مستقیماً تأیید کرد که تنها هدفی که واشنگتن از ارائه این پیش نویس دارد، تحقیر  و بدنام کردن روسیه بود.

نبنزیا تاکید کرد که طرف روسی "حتی همین فردا" آماده است تا یک توافقنامه بین المللی الزام آور قانونی را امضا کنیم که شامل ممنوعیت جامع استقرار هر نوع سلاح در فضای ماوراء جو، و نه فقط تسلیحات کشتار جمعی، که قبلاً ممنوع شده است،  ولی اطمینان دارد که ایالات متحده مایل نیست از نظامی سازی فضا دست بکشد. او گفت: «مشکل اینجاست که شرکای غربی ما که فعالانه در اکتشافات فضایی-نظامی فعالیت می‌کنند، برای این کار آماده نیستند.»

روسیه و چین اصلاحیه‌ای را برای قطعنامه آمریکا و ژاپن پیشنهاد کردند

واسیلی نبنزیا همچنین گفت که روسیه و چین پیشنهاد کردند شورای امنیت سازمان ملل در مورد اصلاحیه پیش نویس قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا رای گیری کند. به عقیده او، اصلاحیه روسیه و چین تنها [پیش‌نویس پیش‌نویس آمریکا و ژاپن] را با مقرراتی در مورد غیرقابل قبول بودن استقرار هر نوع سلاح در فضا تکمیل می‌کند.

نماینده دائم روسیه در نشست شورای امنیت توضیح داد: واشنگتن و توکیو پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت تهیه کرده‌اند که از کشورها می‌خواهد سلاح‌های هسته‌ای یا انواع دیگر سلاح‌های کشتار جمعی که برای قرار دادن در مدار زمین یا نصب بر روی اجرام آسمانی و همچنین قرار دادن آن در فضا به هر شکل دیگری را متوقف کنند. به نوبه خود، مسکو و پکن اصلاحیه‌ای را برای این پیش نویس پیشنهاد کردند که از همه کشورها خواسته "اقدامات فوری برای جلوگیری از استقرار تسلیحات نظامی در فضای بیرونی و تهدید استفاده از زور در فضا و از فضا به سمت زمین و همچنین از زمین به سمت اجرام در فضای بیرونی زمین، اتخاذ کنند. 

علاوه بر این، نبنزیا به این واقعیت توجه کرد که پیش نویس قطعنامه ایالات متحده و ژاپن در مورد عدم استقرار سلاح‌های کشتار جمعی در فضا فقط با هدف تقویت شکاف بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل است و همچنین «ماهیت محدود و سیاسی شده ای» داشته و «هیچ ربطی به مسائل فضایی صلح آمیز ندارد».

این دیپلمات یادآور شد که اصلاحات روسیه در پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا مورد توجه قرار نگرفته است. نبنزیا افزود که طرف روسی خستگی ناپذیر از نویسندگان این ابتکار خواسته تا "خط مشی مغرضانه خود را کنار بگذارند و به مسیر تعامل سازنده بازگردند تا نظرات همه اعضای شورا را در نظر بگیرند."

شب گذشته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز توضیح داد که چرا این کشور پیش نویس قطعنامه مشترک آمریکایی و ژاپنی با هدف قرار دادن تسلیحات در فضا را مسدود کرده است. به گفته وی، اصلاحات پیشنهادی روسیه نادیده گرفته شد، علیرغم این واقعیت که آنها نشان دهنده اهمیت توسعه یک سند بین المللی الزام آور بوده و در عین حال تنها چندین مفاد متن اصلی پیش نویس قبلی را روشن می‌کند.

زاخارووا تاکید کرد که تصویب این پیش نویس به آمریکا عملا آزادی کامل می‌دهد تا به روشی مشابه توافقات مربوط به مسائل امنیت بین المللی و ثبات استراتژیک که منافع آمریکا را تامین می کند، به اقدامات خود مشروعیت ببخشد.

 او یادآور شد که روسیه پس از وتوی قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا، به زودی پیش نویس خود را به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

مسکو:آمریکا مانع تدوین سند درباره استقرار سلاح در فضا می‌شودروسیه اتهام‌زنی آمریکا درخصوص استقرار سلاح در فضا را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/ «بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • تغسیل اموات کنار آب‌انبار شیخ در طرشت