Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، بررسی عملکرد حوزه نشر و ادبیات در چند ماه گذشته از سال جاری در قیاس سال گذشته می‌تواند روند این حوزه را در ابعاد مختلف به نمایش بگذارد. به همین دلیل با توجه به آمار خانه کتاب در سال گذشته و امسال، دو بخش مهم حوزه نشر، شامل ادبیات و کودک و نوجوان را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش چاپ یک میلیون نسخه‌ای کتاب در حوزه ادبیات!

از فروردین ماه سال گذشته تا ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ تعداد عناوینی که در خانه کتاب ثبت شدند، ۶ هزار و ۱۳۷ عنوان است که از عدد مذکور ۴ هزار و ۲۵۹ عنوان تألیفی و یک هزار و ۸۷۸ عنوان آثار ترجمه‌ای بوده است. امسال ۵ هزار و ۲۴۰ عنوان به طور کلی ثبت و به ترتیب ۳ هزار و ۱۳۷ عنوان تألیفی و ۲ هزار و ۶۰۷ عنوان ترجمه‌ای در خانه کتاب ثبت شده است.

 آمار به طورکلی نشان دهنده کاهش عناوین در بازه امسال نسبت به سال گذشته است و به طور جزء افزایش نرخ آثار ترجمه‌ای نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد. افزایش نرخ آثار ترجمه‌ای با کاهش آثار تألیفی همراه است. اگر رشد آثار ترجمه‌ای به همین منوال پیش برود، بدنه نحیف ادبیات را شکست خواهد داد.

آثار ترجمه‌ای در برابر آثار تألیفی هزینه‌های کمتری برای ناشر و حاشیه سود زیادی را در بر دارد. خوب است که در این وضعیت گرانی کاغذ و نوسانات اقتصادی کشور به این موضوع اهمیت بدهیم که اگر حواسمان از تألیف دور شود، ترجمه به سرعت جای آن را پُر خواهد کرد.

بازه زمانی مشابه سال پیش حدود ۵ میلیون نسخه به چاپ رسید و این عدد امسال به حدود ۴ میلیون نسخه رسیده است که نشان دهنده کم کاری‌هایی در حوزه نشر است. به ازای آن که در حوزه نشر پیشرفت داشته باشیم و بر محصولات فرهنگی خود بیفزاییم عواملی دست به دست هم می‌دهند تا در این میدان عقب نشینی کنیم. یکی از عواملی که باعث این کم کاری‌ها شده است، در مرتبه اول بلاتکلیفی بازار داخلی کاغذ و افزایش نرخ جهانی کاغذ در پنج ماه گذشته از سال جاری است. دلیل دوم افزایش هزینه‌های چاپ و مشتقاتش برای ناشر و نویسنده است. به عنوان مثال در سال گذشته هزینه هر صفحه کتاب به طور متوسط حدود یک هزار و ۹۸۷ ریال بوده و امسال به ۳ هزار و ۲۹ ریال رسیده است.

میانگین قیمت هر کتاب با توجه به آمار خانه کتاب در تیرماه سال جاری حدود ۷۴ هزار تومان است که همین نرخ در بازه مشابه سال گذشته حدود ۵۵ هزار تومان بوده است.

اختلاف آثار تألیف و ترجمه کودک و نوجوان به کمتر از ۵۰ عنوان رسید! 

آثار مرتبط با کودک نوجوان هم سیر نزولی خود را در مواردی که در حوزه ادبیات ذکر شد، طی کرده است و اختلاف میان آثار تألیف و ترجمه به کمتر از ۵۰ عنوان رسیده است که باید توجه بیش‌تری به این بخش کرد. البته در این بخش ادبیات جایگاه بهتری دارد.

میانگین قیمت هر صفحه در آثار کودک و نوجوان نسبت به سال گذشته افزایش دو برابری را شاهد بود که همین عاملی است تا در این حوزه ناشران و مترجمان شوق بیش‌تری برای آثار ترجمه‌ای داشته باشند؛ چرا که دیگر نیازی نیست هزینه مؤلف، تصویرگری و غیره را بپردازند و حاشیه سود بیش‌تری را برای ناشر و افراد دخیل در این حوزه به همراه دارد.

میانگین قیمت هر کتاب با توجه به آمار خانه کتاب در تیرماه سال جاری حدود ۵۰ هزار تومان است که همین نرخ در بازه مشابه سال گذشته حدود ۳۲ هزارتومان بوده است.

عناوین کمتری چاپ شده اما کتاب ۴۰ درصد گران‌تر شد

آمار نشر در بازه زمانی فرودین ماه تا به امروز در مقایسه با بازه مشابه سال گذشته از کاهش یک هزار و ۵۴۰ عنوانی در حوزه‌های کودک و نوجوان و ادبیات نشان می‌‌دهد که بیش‌تر کاهش عنوان‌ها در حوزه تألیفات است، اما در حوزه قیمت با افزایش حدود ۴۰ درصدی مواجه بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خانه کتاب کتاب و ادبیات بررسی حوزه نشر گرانی کاغذ آثار ترجمه ای کودک و نوجوان سال گذشته مشابه سال خانه کتاب حوزه نشر سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۳۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان

سرهنگ فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: از سال گذشته حوزه هنری و دفاتر حفظ آثار در شهرستان‌ها فعال شده و قرار است زندگینامه شهدای هر شهرستان توسط جوانان داوطلب در همان شهرستان به تحریر درآید.

وی افزود: سال گذشته ۲۰ عنوان کتابچه چاپ شد که هر کدام اختصاص به یک شهید دارد و به صورت جیبی قابل حمل است.

سرهنگ فلاحی بیان کرد: این کتابچه‌ها شامل زندگینامه، خاطرات و با وصیت نامه شهدا به همراه تعدادی عکس است تا دانش آموز با فضای دفاع مقدس آشنا شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در مدارس هر شهرستان، کتابچه‌ها توزیع می‌شود تا دانش آموز قهرمانان خود را بشناسند.

سرهنگ فلاحی با بیان اینکه در حوزه تولید کتاب قلم و تجربه نویسندگان مهم اند، افزود: در خراسان جنوبی از نظر نویسنده توانمند مشکل داریم، به همین منظور با کمک دستگاه‌های هنری و برگزاری کارگاه در تقویت قلم نویسندگان تلاش خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۶ نویسنده در حوزه دفاع مقدس داریم که ۲۳ نفرشان فعال اند و کتاب‌ها در حوزه‌های کودک، نوجوان، موسیقی، تئاتر، رمان، کتاب شعر، تاریخ شفاهی، خاطره، داستان و کتاب‌های اسنادی تالیف می‌شوند.

سرهنگ فلاحی گفت: در نمایشگاه کتاب که قرار است از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در تهران برگزار شود به صورت حضوری و میدانی شرکت خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • بنزین برای پنجمین بار در اسرائیل گران شد
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی