Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@10:54:38 GMT

حراج آثار هنری ایران در خارج غم‌بار است

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۴۰۸۲

حراج آثار هنری ایران در خارج غم‌بار است

به گزارش ایران آنلاین، هنرمند فرش‌باف تبریزی گفت: بسیار غم‌بار است که آثار هنری ایران به راحتی در حراجی‌های کشورهای دیگر خرید و فروش می‌شود و منافع آن به جیب دلال‌ها و واسطه‌ها می‌رود.

یاشار ملفوظی در گفت‌وگو با خبرنگار صنایع‌دستی اظهار داشت: مشکلات صادرات صنایع‌دستی و فرش ایرانی، ضعف ساختاری در شناساندن و ایجاد بازارهای مختلف جهانی است، تا زمانی که نمایشگاه‌های تخصصی در کشور برگزار نشود و پای هنرمندان و تولیدکنندگان و فعالان صنایع‌دستی، به نمایشگاه‌های خارجی باز نشود تا از فرصت این رویدادها برای ارائه آثار فاخر خود را استفاده نکنند، نباید توقع داشت صنایع‌دستی سهم مناسبی از بازار جهانی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنرمند فرش‌باف تبریزی بیان کرد: سفارتخانه‌ها و رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای مختلف جهان باید در معرفی آثار صنایع‌دستی و فراهم کردن امکان حضور هنرمندان در نمایشگاه‌های بین‌المللی به صورت جدی و مستمر اقدام کنند. بازارهای هدف را به هنرمندان بشناسانند و سلیقه و ذائقه جامعه بازار هدف را هم برای هنرمندان ایرانی تشریح کنند.

وی تاکید کرد: برای حضور مداوم در بازار هدف باید راهبرد و برنامه کلان داشته باشیم، اینکه بدانیم کدام صنایع‌دستی ایران به شهروندان و بازار کدام کشور و با چه شرایطی باید ارائه شود، در توسعه بازار خیلی مهم است، اما آیا واقعا الان چنین برنامه‌ای در حوزه صنایع دستی وجود دارد؟ البته در یک سال گذشته و بعد از فروکش کردن کرونا اتفاقات خوبی در حوزه صنایع‌دستی افتاده است.

دغدغه معیشتی و صنفی هنرمندان رفع شود

یاشار ملفوظی هنرمند فرش باف و ارائه کننده طرح‌های فرش‌های نفیس ایرانی​​​​​

ملفوظی افزود: اقدامات دولت سیزدهم نشان می‌دهد که نگاه ویژه به هنر و هنرمند دارند؛ اگر چه اندک، اما حمایت از هنرمندان از سوی صندوق های ملی و حمایت صورت می‌گیرد ولی باید بیشتر از این باشد. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت سیزدهم در یک سال گذشته فعالان صنعت فرش را به نمایشگاه‌های مختلف معرفی کرده است، این روند باید تداوم و افزایش داشته باشد، تا فرش و صنایع دستی ایران مجدد به جایگاه اصلی خود در بازارهای جهانی بازگردد.

هنرمند فرش‌باف تبریزی با اشاره به برگزاری نخستین آیین تجلیل از نام‌آوران و مشاهیر صنعت فرش دستباف در اردیبهشت ۱۴۰۱ گفت: این نوع رویدادها می‌تواند به بیشتر شناساندن هنرمندان و معرفی ارزش و جایگاه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی به خصوص صنعت فرش ایرانی کمک کند می‌تواند خون تازه‌ در رگ‌های صنعت فرش جاری کند و موجب دلگرمی فرش‌بافان و قالی‌بافان شود.

وی تاکید کرد: موانع تولید و صادرات در یک سال گذشته کاهش یافته، اما به طور کامل رفع نشده است. دولت باید به گونه‌ای عمل کند که هنرمند نسبت معیشت و مسائل صنفی خود دغدغه نداشته باشد و بیشتر بر تولید آثار خلاق و فاخرتر تمرکز کند. 

با صنایع‌دستی می‌توان بدون فروش نفت کشور را اداره کرد

ملفوظی درباره مشکلات صادرات صنایع‌دستی اظهار داشت: انتقال و تبدیل ارز و ریال یکی از مشکلات اصلی صادرکنندگان صنایع‌دستی است؛ ما همیشه با این مساله دست به گریبان هستیم تا جایی که اغلب مشتری خسته می‌شود و از خرید منصرف می‌شود. به همین دلیل هم ما نمی‌توانیم در نمایشگاه‌های خارجی قدرتمند ظاهر شویم. از طرفی همیشه افرادی در نمایشگاه‌های خارجی حضور داشته‌اند، همیشه بودند و همچنان هم هستند، تا کنون هیچ کار ارزشنمندی هم نتوانستند انجام دهند و به هنرمندان و فعالان جوان میان نمی‌دهند.

هنرمند فرش‌باف تبریزی با اشاره به تغییر رویکرد دولت نسبت به هنر و هنرمندان صنایع‌دستی از یک سال گذشته گفت: اگر دولت به حفظ و توسعه صنایع‌دستی اعتقاد دارد باید میدان را برای جوانان باز کنند باید به هنرمندان خلاق و جوان فرصت داده شود تا نمونه آثار خود را ارائه کنند، این آثار قطعا برای کشور ارزآوری خواهد داشت. اگر به هنرمند واقعی بال و پر داده شود این مملکت بدون فروش یک قطره نفت با از محل صادرات و فروش صنایع دستی اداره می‌شود.

صنایع‌دستی اقتصاد ملی را متحول می‌کند

ملفوظی تصریح کرد: ایران مهد هنر جهان است و جز معدود کشورهایی است که تنوع هنری و صنایع‌دستی دارد، ما می‌توانیم از فروش صنایع‌دستی در اقتصاد ملی تحول ایجاد کنیم، اما باید دست افرادی که منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند و در این چند دهه از رانت و ارتباط پشت پرده برخوردار شده‌اند از حوزه صنایع دستی کوتاه شود.

هنرمند فرش‌باف تبریزی گفت: نمایشگاه‌ها صرفا یک رویداد تبلیغاتی نیست، بیشتر مشتریان و سفارشات فرش و روابط کاری در نمایشگاه‌ها ایجاد می‌شود، اگر دولت حمایت کند و بخشی از هزینه‌های حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را بپردازد یا غرفه ها را با تخفیف مناسب واگذار کند، برای هنرمندانی که هنوز هم زیر بار تبعات منفی کرونا و رکود بازار قرار دارند، حمایت و کمک ارزشمندی است. بسیاری از هنرمندان توان تحمل این خسارت‌ها را نداشتند، بسیاری از کارگاه‌های صنایع‌دستی در این سه سال کرونایی تعطیل شد. غرفه‌های رایگان می‌تواند ظرف چند سال توان هنرمندان را بازیابی کند.

وی گفت: از طرفی رویدادهای نمایشگاهی صنایع‌دستی جذب گردشگر دارد، بسیاری از علاقه‌مندان وقتی از نمایشگاه‌های فرش مطلع می‌شوند از شهرهای مختلف و حتی کشورهای همسایه برای بازدید به محل نمایشگاه می‌آیند، سفارتخانه‌ها می‌توانند در کشورهایی که بازار هدف صنایع‌دستی و فرش هستند این رویدادها را اطلاع‌رسانی کنند، در سال‌های گذشته نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌ها و رایزنی‌های فرهنگی کم‌کاری کرده‌اند، وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه می‌توانند این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

خرید و فروش آثار هنری ایران در حراجی‌های خارجی غم‌بار است

هنرمند فرش‌باف تبریزی گفت: معرفی و شناساندن یک محصول هنری و صنایع دستی به اندازه همان محصول هنری، ارزشمند و موثر است، همچنین ارائه اطلاعات جامعه‌شناسی، اقتصادی و فرهنگی از بازار هدف می‌تواند مسیر توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی در حوزه صنایع‌دستی را روشن کند.

ملفوظی تصریح کرد: راه‌اندازی موزه‌های جدید و تخصصی صنایع‌دستی، برگزاری جشنواره، بازارچه و نمایشگاه‌های دوره‌ای و دائمی، برگزاری حراجی‌های مختلف و متنوع می‌تواند اقتصاد رکودزده هنر و صنایع دستی ایران را به حرکت درآورد، بسیار غم‌بار است که آثار هنری ایران به راحتی در حراجی‌های کشورهای دیگر خرید و فروش می‌شود و منافع آن به جیب دلال‌ها و واسطه‌ها می‌رود. امیدوارم حمایت‌هایی که وزارت میراث‌فرهنگی و مرکز ملی فرش ایران شروع کرده است تداوم داشته باشد هیچ هنرمندی علاقه ندارد از کشور خودش مهاجرت کند بلکه دوست دارد هنرش را در سرزمین خود حفظ کند و گسترش دهد.

انتهای پیام/

 


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آثار هنری ایران حوزه صنایع دستی نمایشگاه ها یک سال گذشته صنایع دستی صنایع دستی غم بار بازار هدف صنعت فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۴۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور

استاندار فارس گفت: در سال گذشته از استان فارس بالغ بر دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع‌دستی به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدهادی ایمانیه، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه گردشگری استان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: طی نشست برگزار شده با ۱۸ نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی استان فارس با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان فارس مقرر شد تا ۶۴ پروژه کلان استان پیگیری و تا تحقق کامل آنها اجرایی شود.

وی افزود: در تدوین این ۶۴ پروژه کلان، نگاه به تمام پروژه های استانی معطوف و همه استان دیده شده است.

استاندار فارس همچنین با اشاره به برگزاری نشست خود با سرمایه‌گذاران استان فارسی مقیم تهران تصریح کرد: در این جلسه موضوع تامین منابع مالی برای پیشبرد پروژه‌های اجرایی استان بحث و گفت‌وگو شد.

ایمانیه همچنین در ادامه سخنان خود به حوزه گردشگری استان پرداخت و گفت: رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور به استان فارس تعلق گرفت.

وی با اشاره به رتبه های برتر کسب شده استان فارس در حوزه گردشگری ادامه داد: فارس در ایام نوروز ۱۴۰۳ رتبه نخست اسکان را کسب کرد، همچنین رتبه نخست ثبت آثار جهانی و تاریخی و ملی، رتبه نخست اربعین به فارس، رتبه نخست بهره‌گیری از فرصت‌های جام جهانی وزارت ورزش و جوانان به فارس، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در حوزه صنایع دستی، رتبه نخست پرداخت تسهیلات کم‌بهره به حوزه صنایع دستی، رتبه نخست برپایی چادرهای عشایری، رتبه سوم کشوری در تعداد مراکز درمانی و پذیرش بیماران بین‌المللی و رتبه دوم کشوری شیراز از نظر تعداد پذیرش بیماران بین المللی تعلق گرفت.

ایمانیه با بیان اینکه استان فارس ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری دارد، اظهار داشت: در استان فارس ۷۷ کارونسرا، ۱۴۶۵ اثر ثبت ملی ،۱۲ اثر جهانی ،۳۱۰۰ بنای گردشگری و ابنیه تاریخی اعم از ثبت ملی، جهانی و تاریخی دارد و ۶۹ هتل در سطح استان فعال است که ۲۰ هتل دیگر نیز در حال ساخت است،همچنین ۹۱ هتل آپارتمان فعال، ۱۸۵ بوم‌گردی دارای مجوز و ۱۳۴ مهمان‌پذیر آماده استقبال از گردشگران است.

استاندار فارس اضافه کرد: در سال گذشته ارائه ۷۰۰ کارت به راهنمایان صلاحیت‌دار و ۸۵ مجوز کار به آژانس‌های خدمات مسافرت هواپیمایی در عرصه ارائه خدمات سلامت به گردشگران صورت گرفت، همچنین ۲۸ واحد بیمارستانی فعال پذیرش بیماران بین‌الملل را بر عهده دارند که بیشترین مراجعه بیماران از کشورهای عمان، عراق و افغانستان بوده است.

وی همچنین به انعقاد شش تفاهم‌نامه با تمرکز بر کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، عراق و چین اشاره کرد.

استاندار فارس تاکید کرد: در سال گذشته از استان فارس بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع دستی به خارج از کشور صادر شده است اما معتقدیم افق صنایع دستی باید بالاتر از این میزان باشد.

ایمانیه همچنین از افتتاح دفتر حمایت از سرمایه‌گذاران در شهر شیراز خبر داد و تصریح کرد: سومین دفتر به صورت رسمی در کشور در شهر شیراز افتتاح می‌شود و دو دفتر دیگر در تهران و مشهد فعال هستند.

کد خبر 749305

دیگر خبرها

  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران