Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیین بزرگداشت روز خبرنگار با عنوان «روایت اول» روز گذشته، با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید رضا فاطمی امین وزیرصمت و دیگر مدیران فرهنگی و اهالی رسانه در تالار وحدت برگزار شد ؛مراسمی که بخشی از آن اختصاص داشت به بیان درد دل و مطالبات اهالی رسانه و البته خبر ویژه‌ای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و آن تلاش برای تصویب لایحه جامع رسانه‌ای در مجلس شورای اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: همچنین وزیر صمت نیز از اختصاص کمک هزینه ۵۰ میلیون تومانی به خبرنگاران برای خرید لوازم خانگی خبر داد.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای صحبت‌های خود، ضمن تسلیت ایام سوگواری ماه محرم در جملاتی گفت: از دوستان معاونت مطبوعاتی که این مراسم را تدارک دیده‌اند، تشکرمی کنم. ایامی که متعلق به خبرنگاران عزیز ما است. البته روز 17 مرداد امسال، که مصادف شد با عاشورای حسینی و براین اساس در اولین فرصت این مراسم را برگزار کردیم تا عمل نمادینی در تقدیر و تشکر از جامعه رسانه‌ای پرتلاش کشورمان باشد.


او در ادامه به درگذشتگان اصحاب رسانه در دوران کرونا اشاره کرده و بویژه از پیشکسوت این حوزه، حجت‌الاسلام سید محمود دعایی یاد کرد و  خاطره این عزیزان را گرامی داشت. اسماعیلی در ادامه صحبت‌های خود از تصویب لایحه جامع روزنامه نگاری خبر داد و بیان کرد: در طول یک سال گذشته تلاش کردیم آنچه که برای مدیریت دولت مردمی مقدور بود انجام بدهیم و شاید مهم‌ترین آن لایحه جدیدی است که بحمدالله در کمیسیون فرهنگی دولت مصوب شد و آماده طرح در هیأت دولت است و گامی بزرگ برای اهالی رسانه خواهد بود چرا که دهه‌ها است که این مطالبه از سوی جامعه رسانه‌ای مطرح بوده و به هر دلیل گام‌های آرامی در این زمینه برداشته شد. اما با جلسات فشرده‌ای که برگزار گردید، لایحه جامع روزنامه‌نگاری به تصویب کمیسیون فرهنگی دولت رسیده و تلاش کردیم تقریباً تمامی مطالبات تاریخی عزیزان جامعه خبری و رسانه‌ای را در این لایحه بگنجانیم که ان‌شاءالله مراحل تصویب و تأیید نهایی آن دردولت طی خواهد شد و فضایی تازه در فعالیت جامعه روزنامه‌نگاری به‌دنبال خواهد داشت.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از هدیه وزیر صمت به خبرنگاران تشکر کرد و گفت این هدیه به تمامی خبرنگارانی که در سامانه جامع رسانه‌های کشور ثبت‌نام کرده‌اند تعلق خواهد گرفت. همچنین آقای دکتر خاندوزی وزیر اموراقتصادی و دارایی، هدیه‌ای بسیار ویژه برای خبرنگاران تدارک دیده‌اند که بزودی اعلام خواهد شد.او اظهار کرد: تلاش ما این است که در حد وسع خودمان به جامعه رسانه‌ای خدمت کنیم. همچنین آقای رئیس جمهور در جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت از جایگاه خبرنگاران تجلیل کرد. البته از ایشان دعوت کردم که در این آیین حضور پیدا کنند اما نتوانستند در این جلسه حضور پیدا کنند و گفتند سلام‌مان را به اهالی رسانه برسانید.


کمک هزینه ۵۰ میلیونی برای خبرنگاران
سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین گرامیداشت روز خبرنگار با تشکر از زحمات رسانه‌ها گفت: مهم‌ترین موضوع این روزها شیوه حکمرانی است. خیلی از مشکلات ما به‌دلیل نوع و شیوه حکمرانی در کشور است‌ و رسانه‌ها بشدت در کیفیت حکمرانی تأثیرگذارند.
اگر رسانه‌ها به موضوعات سطحی ورود پیدا کنند، مسئولان هم به همین منوال بر این موضوعات متمرکز می‌شوند و از تمرکز بر موضوعات اصلی کشور دور می‌شوند، اما اگر رسانه بر مسائل کیفی و عمیق متمرکز شود، مسئولان هم در همین راستا حرکت می‌کنند. البته راه حل‌های بسیاری دراین باره است اما یکی از راهکارهایی که می‌تواند رسانه را به سمت حرفه‌ای شدن سوق بدهد این است که از افراد متفکر و اندیشکده‌ها، علما و فضلا و افرادی که حرفه‌ای هستند به‌عنوان مرجع و تحلیلگر اخبار انتخاب شوند تا حرفه‌ای بودن خبرنگار مورد مقبولیت قرار بگیرد و در حل مشکلات کشور دخیل باشند.وزیر صمت در پایان از کمک هزینه ۵۰ میلیونی جهت خرید لوازم خانگی برای حمایت از خبرنگاران خبر داد که جزئیات آن در سامانه جامع رسانه‌ها اعلام می‌شود.
فرشاد مهدی‌پور، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به قانون مطبوعات بر حمایت از اهالی رسانه بر اساس شیوه‌نامه‌های حمایتی اشاره کرد و گفت: اهالی خبر و رسانه بر اساس این شیوه‌نامه از ارتقای شغلی بالاتری بهره‌مند خواهند شد و بر اساس این شیوه نامه می‌خواهیم از آنها حمایت کنیم. در همین راستا بسته حمایتی ریاست محترم جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده است و تمامی خدمات‌ و حمایت‌ها در مسیر همین شیوه‌نامه قرار می‌گیرد.


از زبان اهل خبر
بخشی ازمراسم تجلیل ازخبرنگاران، اختصاص داشت به مطالبه اهالی رسانه؛ ساسان شیخی به نمایندگی از رسانه‌های محلی بیان داشت: من نماینده خبرنگاران شهرستانی هستم. این گروه از خبرنگاران مشکلاتی دارند که مهمترین آن بیمه است . موضوع تعریف رسانه در تأمین اجتماعی باید مورد بررسی قرار گیرد.
آرش شفایی دیگر خبرنگار این مراسم هم اظهار کرد: معضلات صنفی و کاری که درباره‌ خبرنگاران فرهنگی و هنری صدق می‌کند اول سیاست‌زدگی شدید ساختار رسانه‌ای کشور است که نتیجه آن سیاست‌زدگی همه چیز است. این آسیب در حوزه فرهنگ و هنر بسیار شدیدتر بوده. امروز رسانه‌های ما در سیطره حوزه سیاست و بعد اقتصاد قرار دارند. روی جلد آمدن یک کارشناس سیاسی درجه سه اتفاق عجیبی محسوب نمی‌شود اما اگر هنرمند بزرگی روی جلد بیاید عجیب است‌.حمید فروتن معاون عکس ایسنا هم گفت: نگاه به رسانه و اهالی آن نگاه زینت‌المجلسی است. رسانه امروز نقش خود را به عنوان یک رکن جامعه مدنی اجرا نمی‌کند. سال‌هاست اهالی رسانه به دنبال معیشت خود هستند. بیمه، مسکن، امنیت شغلی، بی‌نیازی مالی از حوزه‌های خبری، آموزش و به‌روزرسانی خبرنگاران و اعتماد به اهالی رسانه از جمله بایدهای حتمی این فضا است.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهالی رسانه لایحه جامع جامع رسانه شیوه نامه رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۴۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است

ایسنا/گیلان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تشکیل قرارگاه شهید آوینی را فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری با هدف تقویت بنیه فرهنگی‌ شهرستان‌ها دانست و گفت: برای قرارگاه شهید آوینی استان گیلان ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

امیرحسین طاهری امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم بوده که برای تحقق مشارکت حداکثری ارکان و مقدمات گوناگونی نیاز است و رسانه یکی از این ارکان به شمار می‌رود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و با توجه به لزوم برجسته سازی نقش تاثیرگذار اصحاب رسانه در تحقق چهار اصل امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت در انتخابات اداره کل ارشاد گیلان با همکاری استانداری و خانه مطبوعات برگزاری جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» را در دستورکار قرار داد و این جشنواره امروز به ایستگاه پایانی رسید.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه شهید آوینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: قرارگاه شهید آوینی فرصت بسیار خوبی برای حمایت از تولیدات هنری با هدف تقویت بنیه فرهنگی‌ شهرستان‌هاست که در بودجه ۱۴۰۲ به عنوان ردیف مستقل دیده شد، بودجه قرارگاه شهید آوینی کاملا مشخص و شفاف بوده است.

طاهری با بیان اینکه برای قرارگاه شهید آوینی استان گیلان ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مبلغ یک میلیارد تومان در قالب طرح «هزار مشعل» و با موضوع «مسجد محوری» در نظر گرفته شده است که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر شهرستان می‌بایست با همکاری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اقدام به هزینه نمایند .همچنین مبلغ یک میلیارد تومان هم برای طرح ریشه‌های رشت با همکاری جبهه انقلاب فرهنگی و تهیه ۲۰ کلیپ و مستند دیده شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان تحت عنوان «لیگ ضحی» برای اتحادیه مؤسسات قرآنی پیش بینی شده، مبلغ ۴۰۰ میلیون در راستای پیشگیری خانواده‌ها از آسیب‌های اجتماعی به عنوان سهم خانواده و فرزندآوری، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای حوزه تجسمی، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای تولید موسیقی و مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان برای تولید آثار نمایشی در اختیار معاونت‌های مربوطه و انجمن‌های فرهنگی و هنری استان قرار گرفته که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌بایست پیگیر انجام و هزینه کرد آن باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه برگزاری دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان هستیم تولید آثار در حوزه ایثار و شهادت را در دستورکار داریم و باید تمام بخش‌ها و روستاهای استان با این آثار تولیدی آشنا شوند.

طاهری با بیان اینکه تعدد رسانه‌های گیلان نشان دهنده پویایی این استان است، گفت: می‌توان گفت با وجود تعدد رسانه‌ها در استان گیلان استانداری و دستگاه‌های اداری و اجرایی بیشترین حمایت را از رسانه‌ها دارند که این جای تقدیر دارد. انعکاس ظرفیت‌های استان برای آنان که خارج استان هستند، خیلی اهمیت دارد لذا رسانه‌های استان باید اقدام به انعکاس بخش‌های مثبت و ظرفیت‌های موجود نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کار : لایحه امنیت شغلی کارگران به مجلس می‌رود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند