Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@15:55:33 GMT

باورهای غلط مانع اهدای خون بانوان شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۵۵۴۴

باورهای غلط مانع اهدای خون بانوان شده است

شکوهی به باور اشتباه بین زنان مبنی بر اینکه اهدای خون موجب کم خونی در بانوان می شود و یا اینکه بانوانی که دارای کم خونی هستند نمی‌توانند خون اهدا کنند اشاره کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایرج شکوهی، مدیر کل انتقال خون استان کرمان در  گفتگو با خبرنگار "راه آرمان" در رابطه با  اهدای خون گفت: ابتدا باید اهمیت و فواید اهدای خون برای مردم تبیین و فرهنگ سازی شود که همین مهم موجب افزایش مطالبه مردم برای اهدای خون می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مهمترین فایده اهدای خون، نجات زندگی و کسب رضایت الهی و از فواید دیگر آن آگاهی از سلامت جسمانی است.

مدیر کل انتقال خون استان کرمان گفت: اهدای خون یکی از نیازهای اساسی هر جامعه‌ای است که کاهش مخازن خون پیامدهای ناگواری را می‌تواند در پیش رو داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه برای گرفتن خون آمار پرسنل ما متاسفانه رشد مناسبی در طول زمان نداشته است ادامه داد: سازمان انتقال خون در ۱۵ سال پیش همین چارت سازمانی با همین تعداد نیر‌و را داشته است، اما شاهد افزایش تخت های بیمارستانی و افرایش بیمارستان در گوشه و کنار استان هستیم.

  شکوهی توضیح داد: گاها در شهرستان های کوچیک هم شاهد افتتاح بیمارستان ها هستیم که این افتتاح ها خود منجر با تقاضا بیشتر خون برای افراد نیازمند می شود اما مرکز انتقال خون همچنان با کاهش نیرو مواجه است و مجبوریم از نبروهای کم در جاهای مختلف استفاده کنیم.

 وی با اشاره به تفاوت اهدا خون و حجامت کردن تصریح کرد: در اهدا خون ۴۵۰ تا ۳۰۰ خون اهدا می شود، اما در حجامت حدود ۵۰ سی سی خون از بدن فرد خارج می شود، حتی اگر ما بخواهیم در مورد ارجحیت این دو مورد صحبت کنیم در بحث اهدای خون یک حس نوع دوستی و کمک به یک انسان برای زنده ماندن  و کمک به همنوع دیده می‌شود.

مدیر کل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه یک فرد با اهدای خون خودش می‌تواند جان ۳ نفر را نجات دهد ادامه داد: اگر حجامت هم فوایدی داشته باشد برای خود فرد فایده دارد و جان دیگری را نجات نمی دهد و بعد معنوی دیگر در بر ندارد.

شکوهی با اشاره به اینکه متاسفانه بحث اهدای خون را در مدت زمان های محدود مثل لیالی قدر و تاسوعا عاشورا داریم توضیح داد: باید این مسیر و دید مردم را عوض کنیم که در طول سال بتوانند خون خود را بین انسان های نیازمند توزیع کند، همیشه خونگیری مستمر را داشته باشیم و محدود به یک بازه زمانی خاص نکنیم.

وی ادامه داد: وقتی اهدا خون به زمان های خاصی محدود می شود ما باید سه هزار واحد خون را در یک مدت زمان بگیریم و آن را ذخیره کنیم اما با توجه به محدوده عمر پلاکت ها باید اهدای خون به صورت تازه صورت بگیرد و باید یک فرهنگ سازی انجام شود.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان به باور اشتباه بین زنان مبنی بر اینکه اهدای خون موجب کم خونی در بانوان می شود و یا اینکه بانوانی که دارای کم خونی هستند نمی توانند خون اهدا کنند، افزود: میزان قابل توجهی از بانوانی که مراجعه می کنند مشکلی برای اهدای خون ندارندو با بیان سبک درست زندگی و افزایش سلامت و توانمندی بانوان می‌توان میزان ذخایر خونی را با دریافت مشارکت آن‌ها چند برابر کرد.

وی در پایان تشریح کرد: مرکز انتقال خون علیرغم وظایف خطیری که دارد مغفول مانده است و با اینکه از سازمانهای حیاتی هست خیلی کم به آن توجه می‌شود اما ما روز به روز به این فرهنگ سازی و ارتباط بین رسانه ها امیدوار هستیم که بتوانیم از طریق اهدای خون به مردم کمک کنیم خصوصا در بخش بانوان که نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در استان هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: انتقال خون استان کرمان فرهنگ سازی اهدای خون کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۵۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر باورهای ۳۰ سال گذشته درباره فرزندآوری، به عهده آموزش و پرورش است

ایسنا/کرمان استاندار کرمان گفت: تغییر باورهایی که طی ۳۰ سال گذشته در حوزه جمعیت و فرزندآوری به وجود آمده، به عهده آموزش و پرورش است و این نهاد اثرگذاری زیادی دارد و باید فعالتر باشد.

محمدمهدی فداکار امروز ششم اردیبهشت ماه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به گزارشی درباره جوانی جمعیت و فرزندآوری اظهار کرد: اداره کل آموزش و پرورش عضو ستاد جوانی جمعیت است و جمعیت فرهنگیان و والدین دانش آموزان آنها یک ظرفیت است.

فداکار با اشاره به پرداخت وام برای درمان ناباروری تصریح کرد: زوج‌های نابارور ظرفیت خوبی برای فرزندآوری هستند و باید برای درمان به آنها کمک کنیم.

استاندار کرمان بیان کرد: برای راه‌اندازی اتاق‌های کودک در ادارات، کار با توافق با آموزش و پرورش پیگیری شده و یک مکان مناسب در نظر گرفته شود.

وی گفت: برای «فرزند کمتر، زندگی بهتر» سه دهه تبلیغ شده و باید برای جایگزینی جوانی جمعیت همه کمک کنیم و فرآیند طی شود. باید همکاران فرهنگی پای کار بیایند و آموزش و پرورش برنامه‌ریزی کند.

فداکار در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: با توجه به بارندگی، باید بحث رفت و آمد داوطلبان کنکور مدیریت شود تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود.

استاندار کرمان در ادامه با اشاره به مطالب مطرح شده در جلسه بیان کرد: آموزش و پرورش برای تامین خوابگاه دانشجویان فرهنگیان کمک کند، زیرا دانشگاه فرهنگیان متعلق به خود آموزش و پرورش است و خروجی این دانشگاه در آموزش و پرورش خدمت می‌کند و کمک کنید تا از ظرفیت املاکی که وجود دارد، استفاده شود.

به گزارش ایسنا، در این جلسه ابراهیم روحی مدیر منابع مالی و اداری اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: ۸۳ هزار نفر مجموع شاغلان و بازنشستگان آموزش و پرورش استان کرمان است.

وی افزود: برای انتخاب معلم برتر، از دی ماه سال گذشته فراخوان داده و ۱۱۵۲ نفر ثبت نام کردند و ۹۴ نفر به مرحله استانی راه یافتند.

روحی بیان کرد: شعار امسال هفته معلم «همه مدیون توایم» انتخاب شده است.

به گزارش ایسنا، در این جلسه گزارشی از عملکرد اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در زمینه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ارائه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • تغییر باورهای ۳۰ سال گذشته درباره فرزندآوری، به عهده آموزش و پرورش است
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل