Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز؛ صابر پرنیان ظهر امروز در جلسه استانی میز تجاری ترکیه اظهار کرد: بر اساس آمار طی 3 ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشترین رشد صادرات مربوط به بخش صنعت است.

وی با اشاره به هدف گذاری افزایش 20 درصدی صادرات به ترکیه در سال جاری ادامه داد: میز تجاری ترکیه در برخی از بخش ها مانند صنایع تبدیلی کشاورزی، شیرینی و شکلات، شیشه و خشکبار اقدامات فعالانه تر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرنیان تولید و صادرات محصولات شیشه را یکی از مزیت های ویژه استان عنوان کرد و گفت: آذربایجان شرقی در تولید شیشه قطب است وقتی محصولات شیشه باکیفیت بالا و با استفاده از مدرن ترین روش ها به کشورهای اروپایی صادرات می شود این ظرفیت بسیار مهمی است که باید نگاه ویژه ای به این بخش شود.

وی با بیان این که میز مشترک ایران و ترکیه بستر خوبی برای توسعه همکاری های دو جانبه است، اظهار کرد: باید با تجار ترک بصورت استانی تعامل داشته باشیم و اطلاعات کافی تجاری در بخش های مختلف آماده شود.

وی به نقش ویژه اتاق بازرگانی تبریز اشاره کرد و اظهار داشت: در گذشته هیات های تجاری ترکیه رونق زیادی داشت در این زمینه اتاق در حوزه صادرات فعال‌تر عمل کند و ما نیز از توسعه این بخش حمایت می کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: باید ظرفیت ها و نقاط ضعف و قوت استان را شناسایی و معرفی کنیم.

پرنیان با بیان این که باید میزهای تجاری را به بدنه اقتصاد استان متصل کنیم، اظهار کرد: می توانیم کارهای زیادی در این زمینه انجام دهیم به شرطی در جلسات به ادبیات مشترکی برسیم و خواسته های مشخصی داشته باشیم.

وی ادامه داد: جلسات توسعه تجارت را باید گسترده تر و موثرتر پیگیری کنیم و افرادی که در صادرات به کشور ترکیه ذی‌نفع هستند باید در این جلسات حضور یابند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که اگر می خواهیم تولید کشور پایدار بماند چاره ای به جز حرکت به سمت صادرات نداریم، گفت: حجم تولید هر روز در حال افزایش است و ظرفیت داخلی پاسخگوی تولیدات نیست بنا بر این برای این که تولیدات در آینده نیز تداوم داشته باشد باید به فکر صادرات باشیم.

پرنیان تاکید کرد: حرکت به سمت صادرات باعث افزایش کیفیت محصولات، بسته بندی های مناسب و افزایش نوآوری و تعیین قیمت رقابت پذیر می شود بنا بر این این جلسات بسیار مهم است و هر هفته باید یک جلسه برای توسعه صادرات و تجارت برگزار شود.

پرنیان با بیان این که کشور به شدت در حوزه های تولید و صنعت در حال توسعه است، اظهار است: در حال حاضر حوزه فرش را به صورت جدی به گفتمان ملی تبدیل کرده ایم به طوری که موضوع پیمان سپاری ارزی در حوزه فرش باید تغییر کند در این زمینه مطالبات موجب رشد و توسعه می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت معافیت گمرکی ورود ماشین آلات صنعتی گفت: باید فضای مناسبی را برای ورود ماشین آلات ایجاد کنیم چرا که اگر ماشین آلات صنعتی وارد نشود رشد سرمایه منفی خواهد شد.

رتبه نخست آذربایجان‌شرقی در صادرات کالای غیر نفتی با ترکیه

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی تاکید کرد: با توجه به اهمیت قرارگیری ترکیه در رتبه اول صادراتی و وارداتی استان باید برنامه ریزی های ویژه ای در این زمینه داشته باشیم.

صابر پرنیان با اشاره به اهمیت موافقت نامه تعرفه ترجیحی مابین دو کشور ایران و ترکیه در توسعه روابط تجاری گفت: 215 ردیف تعرفه ای از سوی ترکیه و 126 ردیف تعرفه نیز از سوی ایران برای تجار و بازرگانان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اهمیت اجرای برنامه توسعه صادرات در استان افزود: علاوه بر تعیین تکالیفی برای میزهای تجاری و گروه های کالایی در استان، هدف گذاری صادراتی امسال به ترکیه 690 میلیون دلار است که امیدواریم تا پایان سال این هدف محقق شود.

وی با بیان این که در حال حاضر مراودات تجاری خوبی با کشور ترکیه داریم، تاکید کرد: صادرات آذربایجان شرقی به ترکیه در سه ماه نخست امسال 146 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 43 درصد رشد یافته است.

وی افزود: نکته مهم در آمار صادرات و واردات استان با کشور ترکیه قرارگیری استان در رتبه اول صادراتی و وارداتی است که این مراودات تجاری برای ما بسیار حائز اهمیت است.

رئیس سازمان صمت استان با اشاره به تنوع اقلام صادراتی استان به کشور ترکیه گفت: از جمله عمده گروه های کالایی می توان به مواد پتروشیمی و پایه نفتی با 58 میلیون دلار صادرات در سه ماه نخست امسال اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در بخش صنعت حدود 32، در حوزه معدن و صنایع معدنی 47، در بخش کشاورزی و صنایع غذایی 8 میلیون دلار و حوزه فرش نیز 28 هزار دلار صادرات انجام شده است.

وی ادامه داد: در صادرات مواد پتروشیمی که محصولات قیر نیز جزو این اقلام است آذربایجان شرقی با 25 درصد رشد رتبه اول صادرات به کشور ترکیه را دارد.

پرنیان گفت: صادرات صنایع شیمیایی و سلولزی، به لحاظ گروه کالایی 202 درصد و محصولات فلزی، آهنی و فولادی 86 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: زمانی محصولات ام دی اف را در حجم بسیار زیاد وارد می کردیم ولی امسال در این حوزه یک بازار جدید برای صادرات ایجاد شده است و ام دی اف جزو کالاهای صادراتی استان می باشد.

وی ادامه داد: آب اکسیژنه و اسیدهای چرب از محصولاتی است که تقریبا صادرات رو به رشدی دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: در سه ماه نخست امسال محصولات لوازم خانگی مانند یخچال و کولر به ارزش 780 هزار دلار به ترکیه صادر شده که در کل برای صنایع لوازم خانگی بازار خوبی ایجاد شده است.

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی تبریز لوازم خانگی پتروشیمی تبریز رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی معدن و تجارت آذربایجان شرقی رئیس سازمان صنعت میلیون دلار کشور ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی‌آبادی وزیر صمت در گفت‌وگویی رادیویی گفت: اجلاس آفریقا را داشتیم، آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ماست، از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به‌صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد.

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به‌خوبی برگزار شد که می‌تواند تأثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به‌جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم، به‌عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمّیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وی عنوان کرد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل‌ونقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به‌معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

این مقام مسؤول در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا، گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به‌نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی را که در مسیر صادرات است، برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات‌محور و دانش‌بنیان هستند، شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

وی گفت: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند، به‌زودی اطلاعیه‌ها دراین‌باره منتشر خواهد شد، اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به‌معنای واقعی و الگوی تازه محقق می‌کنیم.

علی‌آبادی موضوع مزاحمت رقیبان ایران را در تجارت عنوان کرد و گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل‌ونقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوب آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند، همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است؛ تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به‌سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به‌مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی‌آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه‌ای گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را وارد کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کنند و بخرند.

کد خبر 6089705

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند