Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می رسد در نقطه ای هستیم که نیاز است میزان و نحوه استفاده ما از مواد پلاستیکی تغییری اساسی داشته باشد و با تغییر الگو و سبک زندگی مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته مصرف اینگونه وسایل را به حداقل برسانیم تا مضررات این استفاده را کاهش دهیم

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ پیشرفت تکنولوژی و اختراع وسایل مدرن و کشف مواد مختلف شیمیایی که با شتاب فراوان صورت گرفته زندگی انسان را متحول کرده است اما این اختراعات و کشفیات، خالی از آسیب نبودند و در برخی موارد اگر مضرات آن را در دراز مدت محاسبه کنند چه بسا که آسیب های آن برای سلامتی انسان و حیات کره خاکی بیشتر باشد و شاید یکی از این موارد کشف انواع پلاستیک واستفاده گسترده از این مواد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از وسایل پلاستیکی به خاطر ویژگی های خاص خود مانند سبکی، مقاوم در برابر شکستگی و آسانی حمل مواد غذایی و دیگر محسنات آن در نیم قرن اخیر به شدت رشد کرده و استفاده از تجهیزات پلاستیکی در صنایع بزرگ خودروسازی و پزشکی، بسته بندی و نگهداری مواد غذایی تولیدی در کارخانه جات و استفاده خانگی در بسته بندی و فریز کردن مواد غذایی و خرید های روز مره خانواده همه مورد استفاده قرار گرفته است.

اما همین پلاستیک که در انواع مختلف تولید و برای آسایش و رفاه جامعه انسانی مورد استفاده همه ما است مضرات بیشمار آن بر کسی پوشیده نیست؛ شاید اکثر ما هنگام عبور از جاده های اطراف شهرها کیسه های بزرگ و کوچک را دیده باشیم که اطراف بوته ها و سنگ های اطراف جاده و بیابان پراکنده شده اند و بی توجه با نگاهی عادی از کنار آن می گذریم در حالی که همین کیسه ها ی پلاستیکی رها شده، آثار مخربی در طبیعت برای سلامت حیوانات که ممکن است از آن تغذیه کنند و یا با تجزیه آن و رها شدن سموم آن بر آب و خاک سلامت انسان را در دراز مدت به خطر می اندازد.

کارشناسان زیادی بروز انواع سرطان، ناباروری و بیماری های بسیار دیگر را براثر سموم موجود در ابزار پلاستیکی مورد استفاده در صنایع بسته بندی مواد غذایی و بهداشتی می دانند، اما با این حال هر روز دامنه استفاده از آن ها در زندگی ما بیشتر می شود؛ ساده ترین و همگانی ترین کاربرد پلاستیک در انجام خریدهای روزانه خانواده ها و بسته بندی و فریز کردن مواد غذایی و استفاده از ظرف یکبار مصرف است.

ظرف و لیوان های یک بار مصرف برای مصارف و نگهداری غذا و نوشیدنی سرد است اما ما بی توجه به آن، موادغذایی با حرارت بالا را در آن می ریزیم در لیوان های یک بار مصرف چای و نوشیدنی داغ می خوریم و با علم به این مضرات از آن استفاده می کنیم.

روزگاری نه چندان دور فروشندگان میوه و سبزی با صدای آهنگین «خونه دار و بچه دار زنبیل و بردار بیا» خریداران مایحتاج خانگی زنبیل به دست یا کیسه های کنفی را راهی خانه می کردند، امروز وجود انواع کیسه ها و بطری های بزرگ و کوچک با جذابیت و وفور و تنوع زیاد آسایش به ارمغان آورده است اما غافلیم که این آسایش به سلامتی انسان و بهداشت طبیعت چه آسیب های جبران ناپذیری دارد و اثرات زیانبار آن چه فاجعه ای به بار خواهد آورد.

مواد خوراکی را با دقت بررسی می کنیم که سالم و بهداشتی تهیه شده باشند تمیز می شوریم از جای مطمئن خرید می کنیم و در نهایت در کیسه های پلاستیکی بسته بندی و نگهداری می کنیم و در معرض سموم اثبات شده ای که از پلاستیک به مواد غذایی منتقل می شود قرار می دهیم.

به نظر می رسد در نقطه ای هستیم که نیاز است میزان و نحوه استفاده ما از مواد پلاستیکی تغییری اساسی داشته باشد و با تغییر الگو و سبک زندگی مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته مصرف اینگونه وسایل را به حداقل برسانیم تا مضررات این استفاده را کاهش دهیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مواد غذایی بسته بندی کیسه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۵۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • نحوه ساخت کاردستی با بطری پلاستیکی و مواد دور ریختنی (فیلم)
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟