Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شانا به نقل از مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، پس از ماه‌ها گفت‌وگوهای مقدماتی در قالب کارگروه اقلیمی آمریکا و چین، قرار بود سیاست‌گذاران و کارشناسان دو کشور نخستین نشست رسمی خود را ماه آینده برگزار کنند تا درباره مسائلی مانند کاهش انتشار گاز متان، برق پاک، اقتصاد چرخشی (circular economy) و اقدام‌های اقلیمی در شهرها بحث و گفت‌وگو کنند، اما جدال دیپلماتیک اخیر بین دو کشور سبب شد که چین این کارگروه را به حالت تعلیق درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تام وودروف (Thom Woodroofe) از اندیشکده انجمن آسیا که برای راه‌اندازی این کارگروه رایزنی کرده است، تعلیق آن را «شرم‌آور» خواند.

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا به همراه یک هیئت از کنگره آمریکا با وجود هشدارهای دولت چین به تازگی از تایوان بازدید کرد و متعهد شد که از آزادی این کشور در برابر تجاوز دفاع کند.

دولت چین که تایوان را بخشی از چین می‌داند، بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که «مذاکرات چین و آمریکا درباره تغییرات اقلیمی را به‌همراه همکاری‌های نظامی و حقوقی تعلیق می‌کند.»

جان کری، نماینده ویژه اقلیمی ایالات متحده که مذاکرات با چین را رهبری می‌کند، گفت: این بیانیه «هم ناامیدکننده و هم نادرست» است و «اگر ما با هم در اقدام اقلیمی پیشروی نکنیم، کل جهان از عواقب آن صدمه خواهد دید.»

کری سعی کرده است گفت‌وگوهای اقلیمی دو کشور را از بحث‌های ژئوپلیتیکی و حقوق بشری جدا نگه دارد. اما وزیر امورخارجه چین، وانگ‌یی (Wang Yi)، در سپتامبر پارسال هشدار داده بود درحالی‌که مذاکرات اقلیمی «واحه» است، اطراف واحه بیابان است و این واحه ممکن است خیلی زود به بیابان تبدیل شود.

درحالی‌که کارشناسان دیپلماسی اقلیمی به‌طور گسترده موافق این هستند که تعلیق مذاکرات بین دو کشور بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای جهان مانع از اقدام‌های اقلیمی می‌شود، اما در مورد اهمیت و تأثیر آن اختلاف نظر دارند.

برخی کارشناسان به نقشی که همکاری ایالات متحده و چین می‌تواند در تسریع کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در دو کشور و پیشبرد مذاکرات گسترده‌تر بین‌المللی در زمینه اقلیم ایفا کند، اشاره می‌کنند. به‌عنوان نمونه لی شو (Lee Shuo)، مشاور صلح سبز در آسیای شرقی، گفت: «این دو کشور اگر وزن خود را روی هم بگذارند و در کنار هم باشند، برای پیشبرد اهداف جهانی اقلیم بسیار مهم است. یکی از موارد آینده، نشست اعضای کنوانسیون در مصر (COP27) است. در نتیجه تنش کنونی، شما انتظار سیاست آشفته‌تری را در آنجا داشته باشید».

اما برخی دیگر گفتند که هر دو کشور به اقدام‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داخلی خود ادامه می‌دهند و حتی برخی از جنبه‌های اقدام‌های اقلیمی می‌تواند با رقابت بین دو ابرقدرت از جمله تأمین مالی بین‌المللی برای صرف هزینه بیشتر تسریع شود. البته در موضوع تأمین مالی اقلیمی با توجه به اینکه چین در گروه کشورهای درحال‌توسعه در مذاکرات جهانی اقلیم قرار دارد و به‌دنبال دریافت کمک مالی و فنی اقلیمی است، اگر عقب‌گردی صورت نگیرد، نمی‌توان شاهد رقابتی بین دو کشور به ویژه از سوی چین بود.

الکس هاکبارت، تحلیل‌گر آمریکایی و چینی موسسه E3G گفت: «هر دو کشور خارج از مذاکرات دوجانبه بر روی اقلیم عمل کرده‌اند و به این کار ادامه خواهند داد. چین، مانند ایالات متحده، از آثار اقلیمی در امان نیست و به اقدام مقابله با تغییر اقلیم خود ادامه خواهد داد، زیرا این کار را برای منافع ملی خود می‌بیند.

برنیس لی (Bernice Lee)، مدیر تحقیقات آتی مؤسسه چتم‌هاوس افزود: این پیامدها نباید شکست‌دهنده توافق بین دو کشور باشد... سرانجام تسریع اقدام‌های جاه‌طلبانه اقلیمی داخلی هر دو کشور، به نفع آن‌هاست.

در هر حال، فوری‌ترین پیامد کوتاه‌مدت تنش اخیر سیاسی بین دو کشور این است که نخستین نشست برنامه‌ریزی‌شده کارگروه اقلیمی احیاشده آمریکا و چین برگزار نشود.

این کارگروه در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما ایجاد شد و پیش از اینکه از سوی  دولت دونالد ترامپ لغو شود، به توسعه همکاری اقلیمی دو کشور کمک کرد که سرانجام منجر به امضای موافقت‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ شد.

در سال ۲۰۲۱، جان کری، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در اقلیم، مجموعه نشست‌های را با همتای چینی خود شی ژنهوا (Xie Zhenhua) برگزار کرد. این نشست منجر به امضای توافق مشترک غافلگیرکننده در نشست بیست‌وششم اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم (COP26) در ماه نوامبر گذشته شد.

پکن و واشنگتن توافق کردند کارگروهی برای تقویت اقدام‌های اقلیمی در دهه ۲۰۲۰ ایجاد کنند که به‌طور منظم با تمرکز بر تقویت اقدام‌های مشخص تشکیل جلسه دهد.

در این توافق‌نامه آمده است دستورکار این کارگروه «ممکن است شامل بحث درباره سیاست‌ها و نکات فنی، شناسایی برنامه‌ها و پروژه‌هایی باشد که هر دو طرف به آنها علاقه‌مند هستند و نشست میان مقام‌های دولتی و کارشناسان برگزار می‌شود.

مسائل انتشار متان، برق پاک و اقدام در شهرها احتمالاً در دستورکار نشست‌ کارگروه مشترک خواهد بود، همچنین به گفته برخی موضوع جنگل‌داری نیز در دستورکار قرار دارد. متان، برق و جنگل‌ها اولویت‌های اقلیمی آمریکا هستند، درحالی‌که موضوع اقدام‌ در شهرها از سوی چین پیشنهاد شده است.

وودروف گفت: کل فعالیت‌های گروه کاری مشترک از سوی کری و ژنهوا نظارت خواهد شد و چند جریان کاری نیز از سوی متخصصان فنی هدایت می‌شود.

وی افزود: این فرمت به شما امکان می‌دهد متخصصان فنی را پای میز مذاکره بیاورید و در واقع هر دو طرف به‌طور مشخص مزایای همکاری را ببینند. شما بحث‌هایی دارید که واقعاً برای کمک به هر دو طرف در مورد چگونگی کاهش بیشتر انتشار گاز متان یا آنچه باید برای تسریع جذب خودروهای انجام شود، مفید و موثر است.

وی تأکید کرد: مردم تعجب می‌کنند که چرا ۹ ماه پس از نشست گلاسکو (COP26) کارگروه مشترک اقلیمی چین و آمریکا هیچ نشستی برگزار نکرده است، اما من فکر می‌کنم این امر به‌طور کامل قریب‌الوقوع بوده و احتمالاً در سپتامبر اتفاق می‌افتد.

منبع: شانا

کلیدواژه: تغییرات اقلیمی چین ایالات متحده آمریکا کاپ ۲۶ اقدام های اقلیمی ایالات متحده بین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک
  • تغییرات دفترچه‌ راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری اعلام شد
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک