Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@00:09:47 GMT

پایان مرمت آب انبار تاریخی اکبرآباد در رشتخوار

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۷۲۱۲

پایان مرمت آب انبار تاریخی اکبرآباد در رشتخوار

کامیاب گفت: مرمت و ساماندهی آب انبار تاریخی اکبرآباد رشتخوار با احیای پلکان ورودی، نصب پنجره‌های مخزن، آجرفرش محوطه مخزن و پاشیر و نصب کتیبه سردر ورودی پایان یافت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کاظم کامیاب مسئول نمایندگی میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان رشتخوار در گفت و گو با صبح توس؛  گفت: در این مرمت و بازسازی آواربرداری و حمل نخاله‌های مخزن، پاشیر و پلکان، احیای پلکان ورودی، نصب پنجره‌های مخزن، آجرفرش محوطه مخزن و پاشیر و نصب کتیبه سردر ورودی آب‌انبار اکبرآباد انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه یادآور شد: مرحله نخست مرمت و ساماندهی آب‌انبار تاریخی اکبرآباد در مدت حدود سه ماه انجام شد و در تلاش هستیم با تامین اعتبار مورد نیاز مرحله دوم مرمت و ساماندهی کامل آب انبار، شامل استحکام‌بخشی سردر ورودی و سقف مخزن و نورپردازی آب انبار انجام شود.

مسئول نمایندگی میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان رشتخوار گفت: رسیدگی و ساماندهی به میراث‌ فرهنگی روستای اکبرآباد یکی از برنامه‌هایی است که در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

کامیاب با بیان این که روستای تاریخی اکبرآباد در ۱۶ کیلومتری جاده اصلی رشتخوار به خواف قرار دارد افزود: آب‌انبار اکبرآباد در جنوب غرب این روستا قرار گرفته و این سازه آبی در سال ۱۳۸۴ به شماره  ۱۳۸۶۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

وی ادامه داد: طبق کتیبه سردر ورودی، ساخت این آب‌انبار در دوره قاجار و به دستور ذوالفقارخان قرایی و با تلاش و اهتمام فرزندش محمدحسینخان قرایی در سال  ۱۳۲۲ به اتمام رسید.

روستای تاریخی اکبرآباد رشتخوار دارای چندین اثر تاریخی است که معروف ترین آن شهر تاریخی جیزد دارای قدمت بیش از 700 سال است، که در زمین لرزه ای بزرگ این شهرتاریخی به زیر خاک رفته است.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

کلیدواژه: تاریخی اکبرآباد سردر ورودی آب انبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر

شهردار بوشهر از توسعه زیرساخت‌های بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: امسال برای نوسازی و بهسازی ساختمان‌ها و توسعه گذر و حریم روشنایی بافت تاریخی بوشهر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

حسین حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، بافت تاریخی بوشهر با قدمت بیش از 2 قرن را از ظرفیت‌های مهم گردشگری این شهر دانست و افزود: بافت تاریخی بوشهر با مساحت 38 هکتار شامل 4 محله شنبدی، کوتی، دهدشتی و بهبهانی است که ساختمان‌های آنها با معماری زیبا ظرفیت مهمی برای گردشگری فراهم کرده است.

شهردار بوشهر با بیان اینکه در این بافت بیش از 900 ساختمان وجود دارد گفت: بوشهر در دوران قاجار مهم‌ترین بندر تجاری ایران به شمار می‌رفت و بافت بوشهر مرکز فعالیت مشروطه‌خواهان بوشهری بود و یک ساختمان نیز به این نام وجود دارد.

حیدری با بیان اینکه بیش از 10 درصد ساختمان‌های تاریخی در بافت بوشهر به ثبت آثار ملی رسیده است، یادآور شد: 90 ساختمان و بنای تاریخی در بافت تاریخی بوشهر در آثار ملی به ثبت رسیده که نشان از جایگاه ویژه آن است.

وی مرمت و بازسازی خانه مشروطه در بافت بوشهر را یکی از برنامه‌های شهرداری عنوان کرد و گفت: این ساختمان ثبت ملی شده و 120 سال قدمت دارد و برای مرمت آن 6 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

شهردار بوشهر تکمیل مرمت ساختمان تاریخی بیلیارد را از دیگر طرح‌ها در بافت تاریخی بوشهر اعلام و خاطرنشان کرد: برای تکمیل گذر و روشنایی این بافت طرح‌های لازم تدوین شده و در حال اجراست و در مجموع امسال 20 میلیارد تومان در بافت بوشهر هزینه می‌شود.

وی توجه به بازآفرینی این بافت تاریخی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: استقرار شهرداری در بافت تاریخی بوشهر مورد توجه شورای شهر بوشهر قرار گرفته است که با تحقق این مهم طرح‌های مورد نظر عمرانی و زیرساختی توسعه می‌یابد.

حیدری با اشاره به بازسازی برخی ساختمان‌های بافت تاریخی بوشهر گفت: امسال برای نوسازی ساختمان‌ها و توسعه گذر و حریم روشنایی این بافت 20 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • تصویب طرح تفصیلی اردبیل/ شهر اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت و ساز شد
  • اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت‌وساز شد