Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زاگرس منابع آبی وسیعی دارد که باید درباره آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم اما دفتر منابع "آب کارست در زاگرس" از نظر تحقیقاتی بر روی این منابع کم کار کرده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر علی سلاجقه با حضور در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: محیط زیست باید به جایگاه اول خود برسد و این موضوع با مدیریت درست و اقدامات محیط زیستی تمامی دستگاه‌ها امکان‌پذیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 محیط زیست باید به جایگاه اول کشور در تمامی مسائل تبدیل شود و معتقدم که اول شدن جایگاه محیط زیست در کشور در دولت سیزدهم محقق شود چراکه در این دولت هیچ طرح عمرانی بدون مجوز محیط زیست شروع به کار نمی‌کند و این موضوع را تمامی وزرا پذیرفته‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس این جمله رئیس جمهور که توسعه فرع بر محیط زیست است، جایگاه محیط زیست باید اول باشد. شرایط رسیدن به این مهم در حال فراهم شدن است البته باید در نظر داشته باشیم که اندازه محیط زیست در کشور ما از ابتدا کوچک در نظر گرفته شده است و اگر هر دولتی این اندازه را 5 برابر بیشتر کند باز هم محیط زیست به جایگاه واقعی خود نمی‌رسد. توسعه پایدار نیز زمانی اتفاق می‌افتد که یک محیط زیست تکامل یافته داشته باشیم.

رئیس سازمان محیط زیست در رابطه با شرایط محیط زیست قاره اروپا گفت: کشورهای اروپایی در حال بازگشت به نخستین روزهای خود است. در واقع آن‌ها خسارات وارد شده حاصل از صنعتی شدن خود را که آسیب‌های جدی به جامعه آن‌ها وارد کرد را جبران می‌کنند.

سلاجقه با بیان اینکه حال و روز پوشش گیاهی زاگرس خوب نیست؛ در رابطه با چالش‌های محیط زیستی زاگرس توضیح داد: اصلی‌ترین عامل این چالش‌ها مسئله تغییر اقلیم است؛ کمبود بارشی که در منطقه اتفاق افتاده باعث ضعیف شدن بنیه گیاهان شده و آن‌ها را آماده پذیرش هر نوع بیماری و آفتی کرده است و نحوه برخود انسان‌ها با زاگرس نیز باعث تشدید این موضوع شده است.

وی افزود: زاگرس توان دیم‌کاری در زیرمجوعه خود را ندارد، باید به زاگرس کمک کنیم و معیشت جایگزین و پایدار را برای مردم منطقه ایجاد کنیم. به عنوان نمونه درخت بلوط فرآورده‌هایی دارد که قابل فراوری به صورت‌های مختلف هستند، می‌توانم با استفاده بلوط معیشت جایگزین ایجاد کنیم و از کاری کنیم تا افراد به سمت کشاورزی و هدررفت منابع آب و خاک این منطقه نروند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: پیکر غالب زاگرس آهک و دولومیت هستند و با توجه به اینکه عکس‌العمل هیدرولوژیکی آهک بسیار بالاست، بارانی که در منطقه می‌بارد خیلی سریع به زیرزمین می‌رود و به همین دلیل اگر بارش کم باشد، سریع از دسترس ریشه خارج می‌شود و ریشه نمی‌تواند از آن استفاده کند.

سلاجقه با اشاره به منابع آب کارست در زاگرس، بیان کرد: زاگرس منابع آبی وسیعی دارد که باید درباره آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم اما دفتر منابع آب کارست در زاگرس از نظر تحقیقاتی بر روی این منابع کم کار کرده است. جنگل‌های زاگرس و منابع آب کارست آن ظرفیت زیادی دارند که باید به آن پرداخته شود.

وی همچنین به معضل ریزگردها در زاگرس اشاره کرد و گفت: ریزگردها روزنه‌های فتوسنتز در زاگرس را از بین برده‌اند و این در حالی است که زاگرس سپر بلای ما انسان‌ها در این زمینه شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر مسئله ایمنی زیستی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از گونه‌ها مانند کهور پاکستانی را به کشور وارد کردیم که بعداً مشکل‌ساز خواهند شد. این در حالی‌ست که با استفاده از گونه‌های بومی که سازگار با منطقه هستند و استقرار آن‌ها نیاز به هزینه کمتری دارد، می‌توانیم تنوع زیستی خوبی را ایجاد کنیم.

سلاجقه با تأکید بر بازچرخانی آب‌ فاضلاب جهت بهره‌برداری بیشتر و ساماندهی هر چه زودتر برای حفظ ذخایر آب زیرزمینی در تمام ایران‌ خاطرنشان کرد: به این درخواست پاسخ مثبت می‌دهیم و حتماً وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها را بسیج می‌کنیم که باتوجه به شرایط آبی کشور از این آب‌های نامتعارف به صورت مطلوب استفاده کنیم.

"بحران آب" به آبخوان‌های کارستی کشور رسید!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست محیط زیست رئیس سازمان منابع آب آب کارست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۷۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛امیدرضا تونی روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت گفت: در فروردین ماه امسال، شش نفر از عاملین آلودگی محیط زیست شامل اشخاص حقیقی و حقوقی با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی و چهار فقره دادنامه و رأی محکومیت در این خصوص صادر شده است.

تونی افزود: آلودگی‌های نفتی، عدم مدیریت پسماندهای بیمارستانی و شهری و تخلیه فاضلاب‌خام در محیط از جمله تخلفات زیست محیطی بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده و تا حصول نتیجه، توسط کارشناس اداره محیط زیست کرج پیگیری خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج ادامه داد: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها و استفاده‌ غیرمجاز از فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

این مسئول اظهار کرد: محیط زیست سالم و طبیعی هر روز هم در حال تحدید و هم در حال تهدید است. رشد جمعیت در کنار توسعه فعالیت‌های صنعتی به خطر بزرگی برای آینده محیط زیست در جهان بدل شده و اگر امروز کاری برای محیط زیست نشود، دیگر چیزی از آن برای آیندگان باقی نمی‌ماند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901300

دیگر خبرها

  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • ارزش کار کارگران به اندازه جهاد است
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)