Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@22:30:16 GMT

بازگشت وزارت ورزش به طرحی شکست خورده

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۷۷۸۸

بازگشت وزارت ورزش به طرحی شکست خورده

به گزارش قدس آنلاین، ۱۱ سال پس از آنکه وزارت ورزش تصمیم به تبدیل سه فدراسیون به انجمن گرفت، شورای معاونین فعلی وزارت ورزش بدون مشورت با مسئولان یک انجمن تصمیم به تبدیل آن به فدراسیون گرفته است. تصمیمی که برای حمید سجادی و مجموعه وزارت ورزش یک طرح شکست خورده و بازگشت به عقب محسوب خواهد شد.

بر اساس یکی از مصوبات شورای معاونین وزارت ورزش و جوانان، انجمن آمادگی جسمانی که با تصمیم خود این وزارتخانه از فدراسیون به انجمن تبدیل شده بود و زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای همگانی قرار گرفت، حالا قرار است با تصمیمی یکطرفه دوباره به فدراسیون تبدیل شود! حالا بر چه اساس و چه ملاکی هنوز اظهار نظری در مورد آن صورت نگرفته است!

سیاست وزارت ورزش برای تبدیل فدراسیون‌ها به انجمن

۱۱ اسفندماه سال ۱۳۹۰ احمد گواری مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون‌های وزارت ورزش و جوانان از تبدیل سه فدراسیون آمادگی جسمانی و ایروبیک، بدنسازی و پرورش اندام و کونگ فوبه انجمن خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد دلایل این اقدام و سیاست وزارت ورزش در این مورد به پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان گفت: «در راستای کوچک سازی، تجمیع امکانات و سرویس دهی بیشتر و بهینه به ورزشکاران، مربیان و مخاطبان این رشته‌ها و همچنین به منظور نظارت دقیق‌تر، پس از بررسی و جلسات متعدد کارشناسی، تصمیم بر این شد که از این پس فعالیت فدراسیون‌های آمادگی جسمانی و ایروبیک در قالب انجمن و زیر نظر فدراسیون همگانی پیگیری شود، همچنین مقرر شد فدراسیون کونگ فو تحت نام انجمن هنرهای رزمی ایرانی و فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام در قالب انجمن، به عنوان زیر مجموعه فدراسیون انجمن‌های ورزشی به فعالیت خود ادامه دهند.»

حالا ۱۱ سال پس از آن تصمیم سیاست‌های وزارت ورزش با نظر و سلیقه شخصی برخی معاونان تغییر کرده و همه موارد مطرح شده از سوی آنها نادیده گرفته شده و قرار است یک طرح شکست خورده مجدداً در وزارت ورزش امتحان شود!

سیاست «برعکس» کلهر نسبت به مدیرقبلی وزارت ورزش

سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش در نامه‌ای که برای حمید سجادی وزیر ورزش نوشته و خواستار تبدیل انجمن آمادگی جسمانی به فدراسیون شده آورده است: «در راستای رشد و توسعه ورزش همگانی و با هدف مدیریت بهینه رشته‌های زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای همگانی و افزایش اثربخشی آنها و بنابر بررسی‌های انجام شده، بازدیدهای میدانی و نظرسنجی‌های به عمل آمده از صاحبنظران این امر، معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی پیشنهاد می‌نمایند رشته پرمخاطب آمادگی جسمانی که در حال حاضر یکی از انجمن‌های فدراسیون همگانی می‌باشد به عنوان یک فدراسیون مستقل تشکیل و شروع به فعالیت نماید.»

هر دو دنبال «مدیریت بهنیه»!

نکته جالب در اظهار نظر دو مسئول وزارت ورزش و جوانان این است که احمد گواری دلیل تبدیل فدراسیون به انجمن را «سرویس دهی بیشتر و بهینه» عنوان کرده و سینا کلهر هم در دلایل کارشناسی خود تبدیل شدن انجمن به فدراسیون را «مدیریت بهینه» عنوان کرده است! همین تناقص نشان می‌دهد که کار کارشناسی آقایان چقدر دقیق و درست بوده است!

آمادگی جسمانی با ورزش همگانی عجین است

سینا کلهر در نامه اش به وزیر ورزش تاکید کرده: «آمادگی جسمانی و قوای جسمانی به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از شیوع بیماری‌های جسمی و روانی و یکی از ارکان‌های اصلی توسعه سلامتی، بهداشت و امنیت در کشور، همواره به عنوان یک ارزش مورد تاکید دین مبنی اسلام بوده است.» این نشان می‌دهد که این انجمن عجین شده با فدراسیون ورزشهای همگانی و مسئولیت ذاتی است که برعهده دارد. حالا چطور این معاونت تصمیم گرفته است انجمنی که «اُخت» شده با ورزش همگانی و سلامت مردم است را از این فدراسیون جدا کند و به یک طرح شکست خورده برگرداند؟

اشتباه دیگری که در نامه سینا کلهر دیده می‌شود

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی در بخش دیگری از نامه خود به وزیر ورزش و جوانان در مورد دلایل این تصمیم عنوان کرده است: «فدراسیون آمادگی جسمانی در سال ۱۳۹۰ با هدف کمک به تأمین هزینه‌های فدراسیون ورزش‌های همگانی و با اعلام "مشابهت اهداف" به عنوان تنها دلیل به عنوان یک انجمن در زیر مجموعه فدراسیون همگانی قرار گرفت.»

این در حالی است که در اظهارات احمد گواری مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون‌های وزارت ورزش و جوانان به هیچ عنوان دلیل تبدیل فدراسیون آمادگی جسمانی به انجمن «تأمین هزینه‌های فدراسیون و مشابهت اهداف» قید نشده است. در اظهارات گواری آمده بود: «در راستای کوچک سازی، تجمیع امکانات و سرویس دهی بیشتر و بهینه به ورزشکاران، مربیان و مخاطبان این رشته‌ها و همچنین به منظور نظارت دقیق‌تر، پس از بررسی و جلسات متعدد کارشناسی، تصمیم بر این شد که از این پس فعالیت فدراسیون‌های آمادگی جسمانی و ایروبیک در قالب انجمن و زیر نظر فدراسیون همگانی پیگیری شود.»

تبدیل انجمن آمادگی جسمانی به فدراسیون قانونی نیست

در حالی که سینا کلهر در نامه به وزیر ورزش تاکید کرده که رشته آمادگی جسمانی دارای شروط اولیه و ثانویه ماده ۳ صدور مجوز فعالیت با عنوان ساختاری "فدراسیون" است، اما براساس "دستورالعمل نحوه صدور و لغو مجوز فعالیت رشته‌های ورزشی و سبک‌های و رزمی در قالب فدراسیون، انجمن‌ها، کمیته و گروه" اسفند ۱۳۹۹ که به تاریخ ۲۴ فروردین سال ۱۴۰۰ با امضا مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش به فدراسیون‌ها ابلاغ شده است، آمادگی جسمانی شروط اولیه را برای تبدیل به فدراسیون ندارد!

براساس بند ۱-۹ این دستور العمل رشته‌های ورزشی باید زیر مجموعه کمیته بین المللی المپیک(IOC)، شورای المپیک آسیا(OCA) و سازمان متشکل از فدراسیون‌ها و انجمن‌های بین المللی(SPORT ACCORD) باشند که این سه محور شامل انجمن آمادگی جسمانی نمی‌شود.

ضمن این که در یکی از بندها عنوان شده این رشته‌های ورزشی باید ملی و بومی به تشخیص وزارت ورزش باشند که در تعریف رشته‌های ملی بومی همین دستورالعمل آمده است: «آن دسته از رشته‌های ورزشی که دارای پیشینه و هویت فرهنگی و تاریخی فعالیت در ایران بوده است.» همین تعریف نشان می‌دهد که آمادگی جسمانی شامل ورزش‌های ملی و بومی ایران نمی‌شود و تبدیل این انجمن به فدراسیون قانونی نیست.

شروط اولیه برای تبدیل انجمن به فدراسیون چیست؟

در تعیین شروط اولیه همین دستورالعمل برای تبدیل انجمن به فدراسیون سه اصل ذکر شده است که در اصل اول با عنوان «اعتبار» آماده است: «به رسمیت شناخته شدن توسط IOC یا SPORT ACCORD یا حضور در بازی‌های آسیایی.»

در همین اصل اول مشخص می‌شود انجمن آمادگی جسمانی هیچکدام از این موارد را شامل نمی‌شود چرا زیر مجموعه هیچکدام از این نهادها و رویدادها فعالیت نمی‌کند و در هیچ کدام هم عضویتی ندارد.

چرا رغبتی مشورتی با مسئولان فدراسیون و انجمن نداشته است؟

پس از آنکه معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی طی نامه‌ای به سجادی خواستار این تغییر شده است، نامه با طی روال اداری به علی رغبتی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت وزارت ورزش رسیده تا او پس از بررسی‌های لازم و اخذ نظر کارشناسان و صاحبنظران در این حوزه جمع بندی خود را به معاونت قهرمانی ارجاع دهد.

این در حالی است که علی رغبتی هیچ مشورتی با مسئولان فدراسیون ورزشهای همگانی به عنوان متولی اصلی اداره انجمن آمادگی جسمانی و مسئولان این انجمن نداشته است. حالا پرسش این است که با نظر کدام کارشناسان و صاحبنظران چنین تصمیمی گرفته شده و قرار است برای تأیید نهایی به وزیر ورزش ارجاع داده شود؟ از علی رغبتی که مدیری باتجربه به شمار می‌رود بعید است که چنین اقدام عجیبی را مرتکب شده باشد.

ساختارسازی های غیرهدفمند؛ هزینه تراشی یا توسعه رشته

وزارت ورزش و جوانان به دلیل محدودیت‌ها و مشکلات مالی که داشته بودجه فدراسیون ورزشهای همگانی را در سال گذشته کامل پرداخت نکرد و از ابتدای سالجاری تاکنون هم در حالی که اکثر فدراسیون‌ها بخش عمده بودجه خود را دریافت کرده اند، فدراسیون همگانی در آستانه ششمین ماه سال فقط یک میلیارد تومان دریافتی داشته است. حالا پرسش این است که با این محدودیت‌های که وزارت ورزش دارد و نمی‌تواند فدراسیون همگانی و بسیاری دیگر از فدراسیون‌ها را تأمین کند، چطور می‌خواهد یک انجمن را به فدراسیون تبدیل کند و بودجه اش را هم تأمین کند؟

انتظار از وزارت ورزش

حالا که شورای معاونین بدون مشورت با مسئولان فدراسیون ورزشهای همگانی و انجمن آمادگی جسمانی چنین پیشنهادی را به وزیر ورزش ارائه کرده، انتظار این است که حمید سجادی به عنوان یک چهره و مدیر ورزشی با بررسی و نظارت دقیق و انجام کار کارشناسی تصمیمی درست و منطقی بگیرد.

منبع: مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزارت ورزش و جوانان انجمن آمادگی جسمانی فدراسیون ورزش های همگانی حمید سجادی فرهنگی و توسعه ورزش همگانی فدراسیون ورزشهای همگانی زیر مجموعه فدراسیون انجمن آمادگی جسمانی وزارت ورزش و جوانان انجمن به فدراسیون فدراسیون همگانی آمادگی جسمانی رشته های ورزشی فدراسیون ورزش وزیر ورزش فدراسیون ها تبدیل انجمن عنوان یک شکست خورده شروط اولیه برای تبدیل سینا کلهر انجمن ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ عباس علایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین مقدم در مجمع انتخاباتی هیات بدنسازی گفت: خوشبختانه با حضور آقای نصیرزاده در راس فدراسیون پیگیری امور بهتر شده و نگاه فرهنگی و ورزشی به این رشته تغییر کرده هرچند مشکلاتی از گذشته باقیمانده که حل آنها سخت است.

علایی مقدم یادآورشد: از استان قزوین افراد شاخصی در این رشته فعالیت می کنند و نماینده ما در فدراسیون هستند و خوشحالیم که حضور رئیس جدید فدراسیون بسیار امیدبخش بوده است.

این مدیر ورزشی تصریح کرد: رشته بدنسازی و پرورش اندام حدود ۱۷ رشته را پوشش می دهد و هیئت بزرگی است و آمار بیمه شده ها به ۱۴ هزار نفر رسیده که بیانگر بزرگی این رشته است.

علایی مقدم اضافه کرذ: برنامه های ۱۵ گانه این رشته باید فعال شود اما به امور فرهنگی هم باید توجه کنید.

وی اظهار کرد: شاخصه این هیئت داشتن قهرمانان ملی از استان قزوین است و امیدواریم فدراسیون هم از این ورزشکاران حمایت کنند و با فعال شدن شورای عالی ورزش از سوی وزیر محترم امیدواریم به موفقیت های بیشتری برسیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین گفت: امسال دو برابر تفاهم نامه مالی با هیئت پرورش اندام داشتیم و با پیش بینی بودجه ۱۵ میلبارد تومانی قرار است ۱۰ میلیارد تومان برای هیئت های ورزشی استان و ۵ میلیارد تومان برای شهرستانها هزینه کنیم تا فعالیت ها بیشتر شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین تصریح کرد: تاکید داریم نرم افرار مالی هیئت پرورش اندام فعال شود و نرخ گذاری امسال و شرایط رتبه بندی باشگاهها انجام و سریعا اعلام شود.

وی در خصوص کمبود فضا برای این رشته تصریح کرد: در شهر قزوین یک سالن شهید بابایی داریم که اکثر رشته ها در آن فعالیت می کند و از هیئت ها اجاره نمی گیریم و هزینه های ناچیز برای خدمات آب و برق است.

علایی مقدم تصریح کرد: در خصوص تامین فضا برای تمرین این رشته در استادیوم ۱۵ هزار نفری در کنار سالن بیلیارد یک فضایی داریم که می توانید تجهیزات بدنسازی و پرورش اندام را در این مکان قرار دهید و با مدیر مجموعه تفاهم کنید تا از آن استفاده شود

.مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین در همکاری با هیئت بدنسازی قول داد به صورت موقت فضایی در مجموعه سردار آزادگان در اختیار قرار دهد.

وی گفت: هیئت های شهرستانی باید شناسه داشته باشند زیرا نگاه ما توسعه ورزش قهرمانی است.

علایی مقدم افزود: در استان حدود ۷ سال قبل فقط یک مربی در این رشته داشتیم اما امروز دهها مربی داریم و ۱۴هزار ورزشکار بیمه شده هم ساماندهی شده که ارزشمند است.

دراین مجمع از مجموع اعضای ۲۵ نفره مجمع تعداد دو نفر غایب بودند که از میان ۲۳ رای ماخوذه «آفشید خوشنویس» با کسب ۲۱ رای بعنوان ریاست هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان انتخاب شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902117

دیگر خبرها

  • حضور معاون وزیر ورزش و جوانان در اردوی تیم ملی هاکی سالنی بانوان
  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • ایجاد «ایستگاه ورزش همگانی قائمیه» در مجموعه دفاع مقدس سمنان
  • نخبگان موفقیت خود را مدیون معلمان هستند
  • سرمربی فولاد به کمیته انضباطی دعوت شد
  • اسبقیان: وضعیت سرپرستی در فدراسیون‌ها را جمع می‌کنیم
  • انحلال دو فدراسیون ورزشی/ بازگشت بادبانی به فدراسیون قایقرانی
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است