Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه امکان بیمه‌پردازی برای همه ایرانیان خارج از کشور فراهم شده است، گفت: ایرانیان خارج از کشور چه شاغل یا غیرشاغل و چه در حال تحصیل باشند، می‌توانند تحت پوشش تأمین‌اجتماعی قرار گیرند.

به گزارش ایران اکونومیست، مهدی شکوری با حضور در برنامه "مشاور" شبکه جهانی جام‌جم که به موضوع بیمه ایرانیان خارج از کشور اختصاص داشت، افزود: تأمین‌اجتماعی یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی با قدمت بیش از ۷۰ سال است و مهمترین نهاد اجتماعی کشور محسوب می‌شود که بر اساس مشارکت و پیوند بیمه‌شده، کارفرما و دولت پایه‌ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان در حال حاضر نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد.

وی افزود: در کشور ۱۵ میلیون بیمه‌شده اصلی داریم که بیمه‌پرداز هستند و ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار پرونده مستمری‌بگیر شامل بازنشسته، ازکارافتاده و بازمانده تحت پوشش هستند که با احتساب افراد تبعی بیمه‌شدگان و مستمری بگیران تقریباً ۴۵ میلیون نفر در داخل کشور از خدمات تأمین‌اجتماعی برخودار هستند.

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی، مأموریت مهم این سازمان را گسترش و تعمیم انواع بیمه‌های اجتماعی برشمرد و خاطرنشان کرد: تأمین‌اجتماعی یک سازمان مستقل است که مشمول دریافت بودجه دولتی نیست و منابع آن از محل وصول حق بیمه‌ها تأمین می‌شود. دولت در این سازمان نقش تنظیم‌گری، تضمین‌گری و تعادل‌بخشی منابع و مصارف را دارد و در صورتی که این سازمان به هر دلیل، دچار بحران شود؛ دولت اعتبار و پایداری صندوق را تضمین می‌کند و جای نگرانی نیست. دولت در بخش بیمه‌شدگان اجباری، سهم سه درصدی دارد و برای ایرانیان خارج از کشور هم ۲ درصد حق بیمه را تقبل می‌کند و این موجب اطمینان خاطر بابت استمرار ارائه تعهدات و خدمات این سازمان در آینده است.

شکوری با اشاره به اینکه طبق اصل۲۹ قانون اساسی، برخورداری از مزایای بازنشستگی، ازکارافتادگی، حمایت در زمان پیری، بی سرپرستی و مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی، حق همگانی و تکلیف دولت است و اجرای این تکلیف از طریق سازمان‌های بیمه‌گر از جمله سازمان تأمین‌اجتماعی محقق می‌شود، گفت: تعمیم پوشش بیمه به همه اقشار از اهداف سازمان تأمین‌اجتماعی است و این سازمان گروه‌هایی را که بیمه نیستند، شناسایی و شرایط بیمه شدن آنان را فراهم می‌کند. با ابلاغ سیاست‌های کلان تأمین‌اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری، اهمیت موضوع گسترش پوشش بیمه که در سیاست‌های ابلاغی نیز مورد تأکید قرار گرفته، دوچندان شده است. در این سیاست‌ها ایجاد یک نظام رفاه و تأمین‌اجتماعی کارآمد، توانمند، عدالت‌بخش، کرامت‌بخش، یکپارچه و فراگیر مورد تأکید قرار گرفته است.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص عدم پرداخت حق بیمه بیمه‌شدگان اجباری از سوی برخی کارفرمایان و وضعیت شاغلانی که حق بیمه آنان از سوی کارفرما پرداخت نمی‌شود،  اظهار داشت: کارفرما مکلف است لیست حق بیمه کارگران را در موعد مقرر ارسال و پرداخت کند و در صورتی که کارفرما از انجام این کار سرباز بزند طبق ماده ۳۶ قانون تأمین‌اجتماعی، رافع مسئولیت‌های سازمان نیست و بدهی بیمه‌ای برای چنین کارفرمایی منظور و برای بیمه‌شده سوابق محاسبه می‌شود. اما این موضوع صرفاً در مورد بیمه‌شدگان اجباری مصداق دارد و بیمه ایرانیان خارج از کشور، ماهیت اختیاری دارد و متقاضی با اراده خود نسبت به عقد قرارداد و پرداخت حق بیمه اقدام می‌کند و سازمان و بیمه‌شده متعهد می‌شوند تکالیف خود را انجام دهند.

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: ۳۱ کارگزار رسمی برون مرزی تأمین‌اجتماعی در ۱۸ کشور جهان داریم که نام، مشخصات و تلفن آنها در سایت  سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی www.tamin.ir آمده است و متقاضیان برای بیمه‌پردازی، تجمیع سوابق، درخواست بازنشستگی و سایر خدمات می‌توانند به آنها مراجعه کنند. حق‌الزحمه خدمات این کارگزاری‌ها توسط سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت می‌شود و هموطنان هیچ مبلغی بابت درخواست و دریافت خدمات پرداخت نمی‌کنند.  این کارگزاری‌ها به فراخور جمعیت ایرانیان ساکن در کشورهای مختلف ایجاد شده‌اند و آمادگی داریم در همه کشورهایی که نیاز باشد، این کارگزاری‌ها را توسعه دهیم.

شکوری افزود: علاوه بر مراجعه به کارگزاری‌های رسمی برون‌مرزی، هموطنان خارج از کشور برای  ارائه درخواست عقد قرارداد بیمه تأمین‌اجتماعی و نیز درخواست خدمات بیمه‌ای، می‌توانند به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی ex-eservices.tamin.ir   مراجعه کنند. همچنین سایت بین‌الملل سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی mss.tamin.ir نیز در خدمت این عزیزان است و در تهران نیز شعبه ۲۷ تأمین‌اجتماعی به‌صورت متمرکز به موضوع بیمه ایرانیان خارج از کشور اختصاص یافته که به صورت تخصصی به درخواست‌های هموطنان خارج از کشور رسیدگی کند.

شکوری افزود: هموطنان می‌‏توانند با پرداخت حق بیمه مقرر و با انتخاب یکی از دو نرخ ۱۴ و ۱۸ درصد خود را نزد این سازمان بیمه کنند و در صورت تمایل متقاضی علاوه بر نرخ‌های تعیین شده با پرداخت ۹ درصد سهم درمان می‌‏تواند از خدمات درمانی در داخل کشور برخوردار شوند. حق بیمه دریافتی از متقاضیان بیمه ایرانیان خارج از کشور و همچنین پرداخت مستمری براساس واحد پول رایج داخل کشور انجام می‌شود و پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی و مستمری‌بگیری نیز مستمری پرداختی به حساب افتتاح شده آنها در داخل کشور واریز می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سازمان تامین اجتماعی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی بیمه ایرانیان خارج از کشور کارگزاری ها بیمه شدگان داخل کشور بیمه شده حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۸۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از اختصاص ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار به صندوق بیماران خاص در سال ۱۴۰۳ و تدوین بسته‌های جدید خدمتی برای بیماران صعب العلاج خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمد مهدی ناصحی در نشست خبری روز بیماران خاص و صعب‌العلاج و روز تالاسمی اظهار کرد: اعتبار صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال تأسیس پنج همت بود که سال گذشته به هفت همت رسید و امسال در دومین سال تأسیس به ۹ همت افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه این صندوق طی دو سال گذشته ارتقا و قوام یافته است، افزود: رشد مناسب اعتبارات طی این دو سال نشان از همت دولت و وزارت بهداشت برای گسترش چتر حمایتی از بیماران خاص دارد و همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و بیمه سلامت در یک سال و نیم گذشته موجب شده است که شاکله اصلی صندوق طراحی شود و شاهد تزریق منابع پایدار به آن در قالب بودجه عمومی کشور باشیم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: در حال حاضر این صندوق برای ۱۰۷ گروه بیماری بسته خدماتی تدوین کرده و در سامانه‌ها قرار داده است و به تدریج درباره سایر بیماری‌های خاص نیز بسته‌های خدمتی تدوین و از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد و در سامانه‌ها بارگذاری می‌شود.

ناصحی با بیان اینکه تاکنون بسته‌های خدمتی ۵۳ بیماری خاص در سامانه بارگذاری شده است، گفت: امسال نیز بسته‌های خدمتی ۱۱ بیماری جدید تدوین شده که بسته‌های خدمتی شش بیماری آماده بارگذاری در سامانه است.

وی افزود: قبل از قانون تشکیلات صندوق حمایت از بیماران خاص، فقط پنج بیماری خاص تحت پوشش بیمه سلامت ایران بود، اما با تشکیل این صندوق به تدریج مابقی بیماری‌های خاص به پوشش بیمه‌ای صندوق اضافه شد و بسته‌های غنی خدمتی تدوین شده و مرتب در حال بازبینی خدمات درمانی، تشخیصی، دارویی و توانبخشی به بیماران خاص هستیم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه سیر تکاملی صندوق در حال انجام است، تصریح کرد: بدیهی است که هنوز با سقف پوشش خدمتی و فعالیت صندوق فاصله داریم که با دربرگیری کامل بیماران خاص و خرید کامل خدمات دولتی و خصوصی این پوشش تکمیل می‌شود.

ناصحی بیان داشت: برای رسیدن به نقطه تکامل صندوق حداقل سه برابر بودجه فعلی اعتبار لازم داریم تا بتوانیم بار بیماری‌ها را کم و از بیماری‌های مهم مثل دیابت، قلبی و فشار خون پیشگیری کنیم.

تدوین بسته‌های خدمتی و بیمه‌ای دندانپزشکی

وی از تدوین بسته‌های خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص و بارگذاری آن روی سامانه خبر داد و گفت: این خدمات برای بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام‌اس، دیالیز، متابولیک، بال پروانه‌ای، انواع پیوندها، انواع سرطان‌ها، اختلالات روان و اوتیسم انجام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اضافه کرد: هزینه‌های بستری بیماران پیوندی و کاشت حلزون هم تحت پوشش صندوق قرار گرفته، بسته خدمات رایگان هپاتیت سی در سامانه بارگذاری شده و برای سایر بیماران نیز به تدریج انجام خواهد شد، از جمله برای بیماران اس ام ای و هموفیلی در حال تکمیل است.

ناصحی با اشاره به نشان دار شدن دو میلیون از بیماران تأمین اجتماعی در سامانه صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج گفت: همه این بیمه شدگان باید بتوانند از خدمات بیمه‌ای استفاده کنند، زیرا صندوق همگانی است و متعلق به سازمان بیمه‌ای خاصی نیست.

وی در خصوص بیماری‌های تحت پوشش این صندوق اضافه کرد: بیماری‌های تالاسمی، هموفیلی، نارسایی مزمن کلیه، ام اس، دیالیز (همودیالیز و دیالیز صفاقی)، هپاتیت سی، انواع سرطان‌ها، بیماری کودکان اوتیسم، اختلالات مزمن روانی، پیوندها، مغزی، دیابت، جراحی پارکینسون، صرع، آسیب‌های شنوایی شدید و عمیق، کاشت حلزونی، دیستروفی عضلانی و ۲۱ بیماری متابولیک تحت پوشش صندوق قرار دارند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: در بخش دارویی عمده هزینه‌های بیماران خاص پرداخت می‌شود و تا حد کامل داروها تحت پوشش هستند و بیماری‌های اس ام ای و سرطانی را تا صددرصد پوشش می‌دهیم و برای بعضی بیماری‌ها مانند هموفیلی، بیمار فقط نیم درصد فرانشیز پرداخت می‌کند، ۲۵ درصد هزینه تأمین اندام مصنوعی مثل قطع عضو ناشی از دیابت نیز از صندوق پرداخت می‌شود، همچنین خدمات پاراکلینیک مهم مانند پت اسکن برای تشخیص سرطان و رادیوتراپی نیز تحت پوشش صندوق قرار دارد.

ناصحی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ بالغ بر شش بسته خدمت جدید ابلاغ شده که بسته‌های جدید کاشت حلزون و اوتیسم بالای ۱۲ سال از جمله آنها است که در حال نهایی شدن در معاونت درمان وزارت بهداشت است؛ سهم پرداختی سرطانی‌ها بابت خدمات رادیوتراپی در مراکز دولتی رایگان شده و در مراکز خصوصی کاهش یافته است، تا پایان سال ۱۴۰۲ بالغ بر شش میلیون و ۶۰۰ بار مراجعه به این صندوق توسط بیماران خاص انجام شده است.

وی با اشاره به روز جهانی تالاسمی بیان کرد: در بحث پیشگیری از تولدهای جدید تالاسمی در کشور اقدامات زیادی طی دهه‌های گذشته انجام شده که این اقدام از همه برنامه‌ها مهم‌تر بوده است، تولد تالاسمی ماژور در کشور به حداقل رسیده و برای ادامه درمان، تشخیص و تأمین داروی پیوند کننده و دفع کننده و ایمنی بخشی این بیماران از ردیف مربوطه در صندوق حمایت کامل‌تری انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: تالاسمی به صورت تک بیماری خاص از سال‌های قبل مورد حمایت بوده و خدمات رایگان به آنان انجام شده، اما این حمایت‌ها با تأسیس صندوق افزایش یافته است؛ همچنین ۲۶ کد خدمت اعم از آزمایش پرتو پزشکی، سنجش تراکم استخوان، توانبخشی، روانشناسی و دندانپزشکی برای تالاسمی‌ها افزایش یافته و با توجه به معضلات این بیماران، بسته‌های خدمتی در صندوق طوری طراحی شده است که همه خدمات موردنیاز تالاسمی‌ها تحت پوشش قرار گیرد.

ناصحی افزود: درباره بیماران ام اس نیز داروی خارجی و ایرانی وجود دارد و برای ۹۵ درصد از هزار بیمار ام اس که به داروی داخلی حساسیت دارند، داروی برند تأمین شده است و این سیاست برای همه بیماران خاص اعمال خواهد شد؛ سرشماره ۱۶۶۶ برای اطلاع مردم از بیماری‌های خاص و خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص است که مردم می‌توانند برای اطلاع از پوشش بیمه‌ای این صندوق برای بیماران خاص با آن تماس بگیرند، انسولین‌های تزریقی پرهزینه‌ترین و داروی متفورمین دیابتی‌ها پرتیراژترین داروی تحت پوشش صندوق است و بیماری‌های دیابت و فشارخون پرهزینه‌ترین بیماری‌های تحت پوشش هستند.

کد خبر 751129

دیگر خبرها

  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی