Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@21:04:10 GMT

یک چهارم محصولات کشاورزی پس از برداشت از بین می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۹۳۵۷

مجتبی دهقان پور وضعیت جاده‌های دسترسی را یکی از مصادیق دخیل در هدر روی محصولات کشاورزی دانست و به خبرنگاران گفت: به دلیل مناسب نبودن بعضی از جاده‌های دسترسی، حمل و نقل کالا در آنها به راحتی انجام نمی‌شود لذا محصول زراعی و باغی تولید شده در زمان مناسب به بازار نمی‌رسد.

به نقل ازجهادکشاورزی فارس، دهقان‌پور به نحوه درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی به عنوان دیگر عوامل موثر در میزان از بین رفتن این تولیدات اشاره کرد و افزود: محصولات کشاورزی باید متناسب با ذائقه مصرف کننده و با کیفیت مطلوب درجه بندی و بسته بندی شوند تا خریدار از خرید خود  اطمینان خاطر یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دهقان پور در ادامه به تشریح یک ایراد دیگر پرداخت و اضافه کرد: در عرضه محصول از مزرعه تا میادین میوه و تربار استانداردهای لازم رعایت نمی‌شود؛ بعضا یک کامیون می آید از مزرعه بارگیری می‌کند، چندین ساعت در آفتاب می‌ ماند که این می‌تواند عاملی باشد برای پوسیدگی میوه و ضایعات را بالا ببرد. 

او همچنین از لزوم ترویج تولید محصولاتی که بازار پسندی بهتری دارند و از ماندگاری بالاتری برخوردار هستند به منظور کاهش ضایعات نیز سخن گفت و بیان کرد: قطعا استفاده از فناوری‌های نوین نیز در کاهش ضایعات تولیدات بخش کشاورزی موثر است. 

دهقان پور با اشاره به اینکه همکاران او در سازمان جهاد کشاورزی فارس بر روی استفاده از فناوری‌های نانو برای افزایش طول مدت نگهداری محصولات کشاورزی و باغی در حال تحقیق هستند، گفت: اگر این طرح نتیجه‌ی ملموسی داشته باشد می‌تواند یک تحول بزرگ در ماندگاری محصولات کشاورزی که غالبا فسادپذیر هستند ایجاد بکند. 

به عقیده او؛ استفاده توامان از فناوری‌های نوین، سیستم‌های حمل و نقل بهتر و توجه به یک سری استانداردهای ضروری برای نگهداشت محصول در واحدهای عرضه مستقیم از جمله میادین تربار می‌تواند در کاهش ضایعات کمک کند.

منبع: الف

کلیدواژه: محصولات کشاورزی دهقان پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در کشت جو به صورت قصیل، وقتی دانه جو از مرحله شیری وارد مرحله خمیری می‌شود، محصول برداشت و به ۲ صورت تازه و یا خرد و سیلو شده به مصرف دام می‌رسد.

حسین کوه خضری، رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه با توجه به منابع محدود آبی در استان نیازمند تغییر روش کشت محصولات کشاورزی هستیم، گفت: کاهش میزان آبدهی و برداشت زودتر محصول، حذف علف‌های هرز و افزایش کیفیت علوفه دامی از مزایای برداشت جو به صورت قصیل است.

وی با بیان اینکه امسال دو هزار تن محصول جو در استان به این صورت در استان برداشت می‌شود، افزود: پیش بینی می‌کنیم سال آینده ۱۰ درصد از زمین‌های زیر کشت محصول جو به صورت قصیل برداشت شود.

در حال حاضر ۲۳ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت محصول جو قرار دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • آغاز برداشت محصولات صیفی جات از مزارع مهران
  • آشنایی با انواع لیبل زن صنعتی و مدل‌های مختلف آن
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در گلستان
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در استان گلستان
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس