Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


نامه خداحافظی چه گوارا به فیدل کاسترو

ارنستو چه گوارا در چهاردهم ماه می ۱۹۲۸ در آرژانتین و از پدر و مادری ایرلندی – اسپانیایی متولد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"چه" علاقه شدیدی به مارکسیسم داشت و در مکزیک به فیدل کاسترو، رهبر یکی از جنبش‌های انقلابی پیوست تا برای آزادی کوبا بجنگد. پس از آنکه فیدل کاسترو، رژیم فولخنسیو باتیستا (Fulgencio Batista) را سرنگون کرد، چه گوارا به مقام بالایی در دولت جدید دست یافت. زمانی که او وزیر صنایع کوبا بود، دست از کار کشید و بار دیگر به زندگی چریکی بازگشت. چه گوارا در آمریکای لاتین و آفریقا به مبارزات مسلحانه پرداخت. او در ۸ اکتبر ۱۹۶۷ در روستای کوچکی در بولیوی همراه با چند تن از یارانش به محاصره ارتش بولیوی درآمد و دستگیر و در ۹ اکتبر همان سال تیر باران شد. قرائت قسمت‌هایی از نامه خداحافظی چه گوارا توسط فیدل را با زیرنویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.

 


استالین‌گراد پس از جنگ جهانی دوم

نبرد استالین‌گراد نقش مهمی در تعیین سرنوشت جنگ جهانی دوم داشت. این شهر در آن زمان به واسطه نامی که داشت، نقشی نمادین پیدا کرده بود و با همان جدیتی که هیتلر به دنبال فتح آن بود، استالین قصد دفاع از آن را داشت. این نبرد حدود شش ماه طول کشید و تلفات سنگینی به دو طرف نبرد تحمیل کرد. اما نهایتا با پیروزی قاطع شوروی پایان یافت و شروعی بود بر شکست‌های پیاپی هیتلر و فروپاشی آلمان نازی. در این ویدیو تصاویری از این شهر پس از این نبرد سرنوشت‌ساز را ببینید.

 


شوخی حسین خرازی در مقام خبرنگار

فیلمی متفاوت از شوخی شهید سرلشکر حسین خرازی فرمانده لشکر ۱۴ سیدالشهدا را در مقام خبرنگار با یکی از رزمنده‌ها در تابناک می‌بینید.

 


چند درصد از مغز خود استفاده می‌کنید؟

مغز انسان بی شک شگفت‌آورترین اندام بدن اوست. این بافت خاکستری که از یاخته‌های عصبی (نورون) به هم تنیده تشکیل شده است، وظیفه تفکر و هدایت بدن را به عهده دارد و با اینکه در یک انسان بالغ تنها ۲ درصد از وزن بدن را تشکیل می‌دهد ۲۰ درصد کل انرژی بدن را مصرف می‌کند. شاید شما هم این باور غلط را شنیده باشید که ما تنها از ۱۰ درصد مغز خود استفاده می‌کنیم و شاید شما هم با وعده‌های دروغ آموزش راه استفاده از کل ظرفیت مغز مواجه شده باشید. در این ویدیو با کارکرد مغز و اینکه چرا چنین وعده‌هایی عملی نیست، بیشتر آشنا شوید و ساز و کار مغز خود را بهتر درک کنید.

 


نقش تفکر انتقادی در تصمیم‌گیری‌های زندگی

تفکر انتقادی روشی از بررسی مسائل مختلف است، که در آن شخص با شک کردن به اطلاعات پیش‌رو سعی می‌کند از درستی اطلاعاتی که بر پایه آن تصمیم می‌گیرد، اطمینان حاصل کند. راه‌های بسیاری برای استفاده از این نوع تفکر وجود دارد که در این ویدیو کوتاه به یک روش پنج مرحله‌ای تفکر انتقادی پرداخته می‌شود. در این ویدیو روش تصمیم‌گیری بهتر با استفاده از تفکر انتقادی را در پنج مرحله بیاموزید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم ماهواره خیام هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی آیات شیطانی سامانه سماح بسته ویدیویی تابناک تاریخ محرم ماهواره خیام هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی آیات شیطانی سامانه سماح تفکر انتقادی فیدل کاسترو چه گوارا مغز خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۰۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 

به گزارش «تابناک» به نقل از عصر ایران، معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

آن طور که عصر ایران روایت کرده است؛ وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

دیگر خبرها

  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • جزئیات یک تصمیم پرسروصدا؛ ژوزه مورایس چگونه مسلمان شد؟
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • باید در هر دو نیمه با صلابت بازی کنیم/ تفکر ما باید جهانی باشد
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با این ۸ رفتار خداحافظی کنید