Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تلاش های بی وقفه دولت در مسیر توسعه کشور و دیدار با اقشار مختلف مردم استان ها و شهرهای بزرگ و کوچک یکی از نمودهای بسیار بارز آموزه های دینی و شیعی است که در آنها بر ماهیت دولت اسلامی بر مبنای وحدت سیاسی و اجتماعی مردمان تصریح شده  و بر این اساس دولت‌ اسلامی‌ هم‌ در هدف‌ و هم‌ در محدوده عمل با دولت‌های‌ دیگر فرق‌ ماهوی‌ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون تردید اهداف فوق جز با دیدارهای مردمی، چهره به چهره و سفرهای استانی نمیسر نخواهد شد که نمونه عینی آن در دولت های گذشته برای همگان آشکار شد که بی رغبتی دولتمردان به نزدیکی با آحاد مردم، چه بر سر اعتماد فی مابین آورد که شاید دولت سیزدهم برای ماه ها و سال ها وامدار و میراث دار این زخم چرکین باشد.

روی کارآمدن دولت آیت‌الله رییسی با رویکردهای جدید و متفاوت از دولت‌های قبلی، ضمن امیدآفرینی بین آحاد مردم برای غلبه بر مشکلات معیشتی و اقتصادی، زمینه‌های دوری از اشرافی‌گری را نیز فراهم ساخته است تا بدین طریق همدلی، اتحاد و همبستگی ملی تجلی عینی تر به خود بگیرد.

شعار دولت مردمی در قالب ایجاد تغییرات ساختاری، اخلاقی، رفتاری و اجتماعی در نوع حکمرانی دولت جدید طی یک سال گذشته به منصه ظهور و بروز رسیده که انجام سفرهای بی وقفه استانی و دیدارهای چهره به چهره با اقشار مردم، نماد آن بوده و از دید کارشناسان، می تواند بسیاری از مشکلات را بین دولت و مردم حل و فصل کند.

هرچند در دهه های گذشته دولت های مختلف با شعارها  و  قول های متفاوت به مردم روی کار آمده و رفته اند، اما این شعارها و رفتارها یا فراموش شده و یا در صورت عملیاتی شدن، منجر به رفع مشکلات اساسی مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه نشده است.

دولت سیزدهم با تمام گرفتاری ها و مشکلات انباشته در حوزه های اقتصادی، از همان روزهای نخست استقرار، سعی و تلاش خود را بر انجام دیدارهای مردمی، حضور در میان مردم،  سفرهای استانی آخر هفته و تغییر نگرش ها نسبت به وظایف ذاتی دولت ها استوار  کرده و البته برای رسیدن به این هدف مهم و محوری نیازمند همکاری، تعامل و یکپارچگی سازمان های دولتی، غیردولتی و قوای مقننه و قضائیه است.

رییس مجمع نمایندگان شمال غرب کشور در مجلس شورای اسلامی با تمجید از سیاست های اجتماعی و اقتصادی دولت سیزدهم، سفرهای استانی را از ویژگی های مهم این دولت برشمرد و گفت: بدون تردید این سفرهای علاوه بر مزیت های مهم اقتصادی و بودجه ای کلان، آثار بسیار مهم، موثر و عینی در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و روانی بین مردم داشته است و مردم در حال حاضر بر رفع مشکلات خود از سوی دولت باور پیدا کرده اند که این امر به نظرم از مسایل اقتصادی بسیار مهمتر است.

حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی تلاش دولت سیزدهم بر حل مشکلات کشور را ستودنی دانست و با اشاره به اینکه دولت طی یک سال اخیر هدفش را حمله به قلب مشکلات مشخص کرده است، یادآور شد: نباید از نظر دور داتشت که این دولت بار سنگین مشکلات عدیده دولت قبلی را به دوش می کشد.

وی عملکرد یک ساله دولت سیزدهم را قابل قبول خواند و اظهار داشت: بازدهی و عملکرد دولت در سال اول فعالیتش خوب بوده که نمونه بارز آن را می‌توان در کنترل کرونا ، ارتباط دوسویه و محکم با مردم، معطل نکردن مسایل کشوری به مذاکرات هسته ای و سایر موارد ریز و درشت پیدا کرد.

میرتاج الدینی کرونا را یکی از مشکلات جدی کشور در سال گذشته برشمرد که دولت سیزدهم به خوبی توانست با واکسیناسیون عمومی وضعیت را تحت کنترل درآورد که همین امر سبب ساز اعتمادسازی بین دولت و مردم شده است و باید قدردان ان باشیم.

وی سفرهای استانی رئیس‌جمهور و هیات دولت و در کنار مردم بودن را از برجستگی های دولت سیزدهم ارزیابی کرد و با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کشور در جریان همین سفرها پیگیری و رفع می شود، ادامه داد: حمایت های مردمی از دولت می تواند عزم و اراده دولتمردان برای رفع مشکلات را دوچندان کند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سفرهای استانی مانع تقویت روح اشرافی‌گری در میان مدیران می‌شود، نقش این سفرها در پیشبرد امور استانی را مهم خواند و گفت: مهمترین و بدیهی‌ ترین تاثیر سفرهای استانی دردمندتر شدن رییس قوه مجریه نسبت به مردم است و طبیعی است همین دردمندی سبب اولویت در تخصیص منابع برای رفع آلام و رنج‌های مردم و مشکلات معیشتی آنان خواهد شد.

میرتاج الدینی زدودن آثار و نتایج اشرافی گری را از دیگر نتایح سفرهای استانی و رویکردهای جدید دولت سیزدهم بیان و اضافه کرد: متاسفانه در دولت قبلی شاهد بروز و ظهور و البته تقویت روح اشرافی گری در میان مدیران و مسوولان حتی رده های پایین بودیم که اقدامات اخیر دولت می تواند در این مسیر گره گشا باشد.

یک شهروند تبریزی و کارمند یکی از دستگاه های اجرایی با انتقاد از رویه های قبلی در ادارات و بی توجهی به مطالبات به حق مردمی، گفت: آیت الله رییسی به عنوان رییس جمهور کشور در جریان سفرهای استانی به خصوص در مناطق محروم گلایه‌ها، حرف‌ها و مشکلات مردم را که شبانه روز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، می شنود و آن را با گزارش های مسوولان تلاقی کرده و در صدد رفع آنها بر می آید که چنین مواردی در دولت گذشته به ندرت  وجود داشت.

احمد اسدی اظهار داشت: باید توجه داشت که برخلاف گذشته که ریاست جمهوری تنها در محل کارش حاضر شده و هیچ ارتباطی با متن جامعه و مردم نداشت، این ارتباطات می تواند میزان تطابق گزارش هایی که به دست رئیس جمهوری می‌رسد با واقعیت‌های موجود را قابل حصول تر کند.

وی ادامه داد: رییس جمهوری در این سفرها از نزدیک شاهد همه تلاش‌های دلسوزانه ملت در بدنه اجرایی کشور خواهد بود و به راحتی می‌تواند با تامل در تلاش‌ آنها، ضمن الگوسازی فعالیت‌های ابتکاری مثبت، آن را در سطح ملی تعمیم دهد و در عین حال شناسایی و تشویق مدیران خدوم نیز از این طریق میسر می‌شود و البته با مدیران متخلف و نارکارآمد نیز برخورد کند.

اسدی توجه به موضوعات اولویت‌دار زندگی مردم را از نتایج ملموس سفرهای استانی دانست و با تاکید بر اینکه دولت مردمی باید خود را بیش از پیش به مردم نزدیک تر کند، یادآور شد: هر میزان تخصیص منابع و توجه به موضوعات اولویت‌دار زندگی مردم بر مبنای مشاهدات عینی و واقعی صورت پذیرد، اثرگذاری آنها بیشتر و تسهیل رضایتمندی مردم به راحتی میسر خواهد بود.

یک بانوی سرپرست خانوار که با فرزند معلول خود زندگی می کند، توجه به اقشار کم درآمد و تلاش برای ارتقای معیشت آنها را از ویژگی های دولت سیزدهم خواند و گفت: هرچند در حال حاضر شرایط زندگی برای همه مردم سخت تر شده است اما این سختی ها برای امثال من بسیار فراتر رفته و با مستمری های نهادهای حمایتی به هیچ عنوان گذران زندگی محقق نخواهد شد.

وی اظهار داشت: با وجود اینکه میزان مستمری مددجویان نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی طی سال های گذشته افزایش چندانی نداشت، اما دولت سیزدهم میزان مستمری ها را دو برابر کرد که هرچند کفاف زندگی را نمی کند، اما برای تامین حداقل ها می تواند قابل تحمل باشد.

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی مدیون همراهی اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه است، ادامه داد: بر همین اساس تمامی دولت ها وامدار این اقشار هستند و باید حامی آنها باشند چراکه بی توجهی ها می تواند سلب اعتماد مردم از حکومت را سبب شود.

استاد دانشگاه: تلاش های دولت سیزدهم برای زدودن فاصله بین دولت و مردم ستودنی است

یکی از استادان دانشگاه های تبریز نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تشریفات را از  آفت های سفرهای استانی در دولت های قبلی بیان کرد و گفت: اما دولت سیزدهم و شخص رییس جمهوری در این خصوص حساسیت های ویژه ای دارد که می تواند دیدارهای چهره به چهره دولت را راحت تر و سهل تر کرده و اعتماد عمومی را روز به روز افزیش دهد.

عیلرضا الفی، خاصیت دولت های تمامیت خواه را دوری از مردم و دور نگه داشتن عملکرد خود از دید افکار عمومی بیان و اضافه کرد: این ویژگی در دولت های قبلی به وضوع دیده می شد که همین امر تزلزل بین روابط مردم و دولت ها را ایجاد کرد.

وی تلاش های دولت سیزدهم در مسیر زدودن فاصله بین مردم و دولت را ستودنی اما نیازمند وقت و حوصله بیشتر دانست و ادامه داد: باید توجه داشت که بی اعتمادی حاصل از دو دوره ریاست جمهوری قبلی به این راحتی ها قابل جبران نخواهد بود.

الفی تمرکززدایی و مبارزه با اشرافی‌گری را از دستاورد مهم سفرهای استانی بیان و اضافه کرد: سفرهای استانی رییس جمهوری اسلامی ایران و اعضای هیات دولت، گام مهم و بلندی برای تمرکززدایی و اشرافی گری در ساختار سیاسی کشور است.

وی ارتباط مستقیم مردمی مسوولان را یکی از مهمترین کارکردهای نظام اسلامی در حوزه حکمرانی بیان و اضافه کرد: باید توجه داشت که نظام جمهوری اسلامی بر پایه مردم سالاری استوار شده است و ارتباط نزدیک مردم و مسوولان در حقیقت منجر به تقویت نظام می شود.

وی با تحسین ابتکار دولت سیزدهم در برقراری سفرهای استانی، آغاز این سفرها از مناطق و استان های محروم را نشانه ای بارز و مهم از عزم دولت برای رسیدگی به مشکلات پیرامونی ارزیابی کرد و افزود: این سفرها علاوه بر اینکه می تواند برای رفع مشکلات مردمی تاثیرگذار باشد، در تعامل و ارتباط بین دولت و مردم نیز که در دولت قبلی به فراموشی سپرده شده بود، نیز بسیار حائز اهمیت است.

الفی توجه به مناطق محروم را ایده بسیار خوب و مهم دولت سیزدهم برشمرد و با تاکید بر اینکه سفرهای استانی باید تداوم پیدا کرده و تنها به ماه های اول دولت جدید منحصر نشود، یادآور شد: اینکه شخص رییس جمهوری و تعدادی از اعضای هیات دولت در روزهای تعطیل اقدام به سفرهای استانی می کنند، نشان می دهد که عزم و اراده دولت برای  رفع مشکلات مناطق مختلف کشور به خصوص مناطق محروم جدی و خلل ناپذیر است.

وی ارتباط با اقشار مختلف مردم، بررسی وضعیت صنعتی و اقتصادی مناطق، تلاش برای رفع بروکراسی های اداری در توسعه استان ها و درگیر کردن مدیران و مسوولان استانی را از نتایج مهم و بارز سفرهای استانی دولت بیان کرد که در آینده می تواند آثار بسیار ملموس تری داشته باشد.

فرمانده سپاه عاشورا نیز در گفت و گو با ایرنا، ضمن تاکید بر اینکه دولت انقلابی و مردمی سیزدهم فرهنگ جدیدی از دولتمردی را ارایه کرده است، گفت: بر همین اساس مدیران دولتی از نظر سطح زندگی و رفتار باید بیش از پیش خود را به مردم نزدیک کنند.

سردار اصغر عباسقلی زاده با ابراز تاسف از اینکه در گذشته فاصله عمیقی بین مردم و دولت ایجاد شده بود که این فاصله باید در طول دوره دولت سیزدهم جبران شود و همبستگی و دلبستگی بین این دو عنصر مهم توسعه کشور، ایجاد و تقویت شود، بی اعتمادی را حاصل فاصله بین دولت ها و مردم بیان و اضافه کرد: متاسفانه آثار زیانبار و مخرب این موضوع بخش های مختلف جامعه را تهدید کرده و منجر به صدمات بسیار بزرگ به کشور می شود که نتیجه آن عقب ماندگی در حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی بهبود شاخص های اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و تعمیق احساس مسئولیت در تک تک افراد جامعه را مزیت های بزرگ و پررنگ نزدیکی بین دولت ها و مردم برشمرد که به گفته وی در حال حاضر دولت سیزدهم در این راستا گام های بسیار خوب و محکمی برداشته است و امید می رود این حرکت همچنان تداوم یافته و روز به روز قوی تر شود.

عباسقلی زاده با بیان اینکه در هر سفر استانی دولت مشکلات مناطق مختلف را به دقت بررسی کرده و تا حد امکان این معضلات به صورت استانی رفع می شود، اظهار کرد: در صورت کلان بودن مشکلات نیز، موضوع به هیات دولت ارجاع داده شده و در تهران مشکلات مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با اشاره به درگیر بودن ایران با یک جنگ تمام عیار اقتصادی، توجه به داشته های درونی و امکانات داخلی را تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی دانست و ادامه داد: بر همین اساس تداوم سفرهای استانی و توجه به توانمندی های استان های مختلف برای خروج از مشکلات اقتصادی لازم و ضروری است و بدون تردید نتایج ثمربخشی نیز خواهد داشت.

فرمانده سپاه عاشورا پایه مهم نظام جمهوری اسلامی را مردم دانست و گفت: این نظام الهی به برکت وجود مردم و حمایت های آنها در عرصه های مختلف به ثمر نشسته و تثبیت شده است که باید مسوولان اجرایی با ساده زیستی و پرهیز از هر گونه اشرافی گری، خودشان را بیش از پیش به مردم نزدیک کنند و برای رفع مشکلات آنها شبانه روزی در تلاش باشند.

باید توجه داشت سفرهای استانی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت جزو اقدامات لازم و ضروری در جهت تقویت ارتباط با مردم، دوری از  اشرافی گری و رفتارهای سلطه مآبانه است که در ابتدایی ترین حالت منجر به گردش درست، بی واسطه و صحیح اطلاعات بین دولت و مردم شده و واسطه های انتقال این اطلاعات و اخبار که پیش از این شکل تصنعی یافته بود، کاهش پیدا می‌کند.

با این تفاسیر و در شرایط کنونی کشور، بهترین و سریع ترین راهکار برای برون رفت از وضعیت دشوار اقتصادی، بهره مندی از داشته های درونی برخلاف نگاه به بیرون دولت گذشته با محوریت ارتباط نزدیک، فشرده، دائمی و چهره به چهره با آحاد مردم از هر طیف، قوم، طبقه و نهله های فکری است تا بارقه های امیدی که در بین شهروندان دمیده شده، در کوتاه ترین زمان ممکن به عینیت تبدیل شود.

گزارش از: سیدیحیی مرتضائی

برچسب‌ها آذربایجان شرقی سفر استانی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی سفر استانی دولت سیزدهم آذربایجان شرقی سفر استانی دولت سیزدهم دولت سیزدهم بین دولت و مردم باید توجه دولت سیزدهم سفرهای استانی چهره به چهره رییس جمهوری استانی دولت اشرافی گری رفع مشکلات هیات دولت استان ها برای رفع دولت ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبودهای عشایر

رئیس بسیج سازندگی کشور، گفت: بسیج سازندگی این آمادگی را دارد که در کنار دولت کمبودها و کاستی‌های عشایر را برطرف کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردل، سردار محمد زهرایی در حاشیه سفر به شهرستان اردل و بازدید از روند اجرای طرح های بسیج سازندگی و خدمت‌رسانی به مردم منطقه عشایری دهدلی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جای تاسف است که 45 سال از انقلاب گذشته اما هنوز اقدامات زیرساختی از جمله راه دسترسی برای عشایر در این منطقه انجام نشده است.

وی افزود: باید یک هم‌افزایی و همدلی بین دولت و دستگاه‌های مجری برای احداث راه‌های دسترسی به خصوص برای مناطق صعب العبور صورت گیرد. سازمان بسیج سازندگی به عنوان مجری برای انجام کارهای سخت در کنار دولت حضور دارد، امید است بخشی از اعتبارات را دولت تقبل کند و با بخشی از ظرفیت‌های انقلابی این کار به سرانجام برسد. 

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور مطرح کرد: البته مردم روستای دهدلی نباید انتظار داشته باشند در یک مدت زمان کوتاه، این مسیر طولانی احداث شود بلکه جاده دسترسی روستای دهدلی به صورت قطعه قطعه و مرحله به مرحله احداث و تحویل مردم می‌شود.

وی بیان کرد: مردم عشایر این منطقه، رزمندگان خط مقدم و تامین کننده امنیت منطقه به شمار می‌روند و نباید این اصل از نگاه سیاست‌مداران و تصمیم‌گیران به دور باشد. در هر کجا که یک ایل و طایفه‌ای حضور داشته باشد، امنیت ایران اسلامی تضمین شده است و هرگونه هزینه‌ای برای این قشر، سرمایه‌گذاری است.

زهرایی در پایان با تاکید بر اینکه مسئولین باید از منطقه عشایری دهدلی بازدید داشته باشند، خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی این آمادگی را دارد در کنار دولت نسبت به برطرف کردن کمبودها و کاستی‌های این مردم گام بردارد چرا که خیلی بیشتر از اینها، عشایر حق بر گردن انقلاب اسلامی و ما دارند.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • بازدید ۴۰ هزار نفر از مراکز صنعتی ایلام
  • اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبودهای عشایر
  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری