Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان قائدی اظهار داشت: در استان‌های توسعه یافته کشور موضوعات فرهنگی در اولویت قرار دارند و باور مسئولان بر این است که تا فرهنگ اصلاح نشود توسعه اقتصادی ممکن نیست بنابراین باید در این استان نیز موضوعات فرهنگی در اولویت قرار بگیرد و توجه ویژه‌تری از سوی مسئولان به این حوزه شود.

وی افزود: رسانه‌ها باید موضوعات فرهنگی را در اولویت کاری خود قرار دهند و نسبت به اقدامات انجام شده از سوی حوزه هنری بی‌تفاوت نباشند چراکه درگیری مردم با مسائل فرهنگی بسیار مهم است برای مثال در برخی موارد شاهد هستیم در زمان اجرای طرح‌های مسکن به ایجاد فضا‌های فرهنگی مانند مسجد، حوزه علمیه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. توجه نمی‌شود و درنتیجه ناهنجاری‌هایی در این مناطق رخ می‌دهد و پس از وقوع معضلات فرهنگی باید به دنبال حل آن‌ها باشیم درصورتی که با ساخت همزمان مراکز فرهنگی می‌توان پیش از وقوع ناهنجاری فرهنگی از آن پیشگیری کرد.

قائدی اضافه کرد: ایجاد حوزه‌های هنری در کشور موجب پر کردن خلا‌های فرهنگی موجود در جامعه شد البته نکته مهم این است که خروجی کار فرهنگی باید انسان‌های فرهیخته باشند و نه ایجاد مکان‌های فرهنگی مانند فرهنگسراها، اما چهارمحال و بختیاری در تمامی حوزه‌ها و از جمله فرهنگ مهاجرفرست است یعنی افراد بسیاری در زمینه‌های موسیقی، تئاتر، ادبیات و... در استان رشد می‌کنند، اما به دلیل نبود امکانات و زیرساخت‌ها برای پیشرفت بیشتر به استان‌هایی مانند اصفهان و تهران مهاجرت می‌کنند.

بیشتر بخوانید

حرکت در مسیر تولید آثار راهبرد اصلی در حوزه فرهنگ و هنر است

وی گفت: استان در حوزه رمان دارای جایگاه خوبی در کشور است و افراد با استعداد زیادی نیز در این حوزه وجود دارند، اما زیرساخت‌های موردنیاز برای توسعه آن فراهم نشده است برای مثال در جشنواره‌هایی که برای تجلیل از استعداد‌های برتر برگزاری می‌شود جوایز ویژه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود.

قائدی اظهار داشت: تاثیری که رمان و داستان بر افکار عمومی و فرهنگ جامعه دارد با ساعت‌ها سخنرانی حاصل نمی‌شود و یا با برگزای تئاتر می‌توان به آسانی موضوعاتی همچون فرزندآوری را که امروز به شدت مورد توجه است در جامعه القا کرد، در استانی مانند چهارمحال و بختیاری مخاطب برای حضور در تئاتر ترغیب نشده و از طرفی آثاری فاخر تولید نشده که برای مخاطبان لذت‌بخش باشد و پس از آن تمایل بیشتری برای رفتن به تئاتر داشته باشد همچنین در استان سالن استاندارد تئاتر نیز وجود ندارد.

وی تصریح کرد: با وجود تمامی مشکلات در چندماه ابتدایی سال‌جاری دو تئاتر در استان برگزار شده که یکی درخصوص مسائل محیط زیستی و تخریب آن است دومین تئاتر نیز با عنوان کافور به بررسی آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و... می‌پردازد همچنین امیدواریم با اعلام فراخوان شعر و داستان کوتاه با محوریت آب شاهد رخداد اتفاقی جدی و جریانی نوظهور در این حوزه بوده درحقیقت مقرر است با شناسایی و تربیت جریانات استان در حوزه ادبیات یعنی داستان کوتاه و شعر در کشور پرچمدار باشیم.

قائدی با اشاره به نظیم سند زیست‌بوم در حوزه فرهنگ و هنر در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در این سند تلاش شده نقاط ضعف و قوت شناسایی و اولویت‌ها بیان شوند همچنین سند تحولی نیز تهیه شده تا نقشه راه یک تا سه سال آینده براساس این نقشه مشخص باشد، البته این سند به گونه‌ای تنظیم شده که در تمامی دستگاه‌های فرهنگی قابل استفاده است و تا شهریور ماه امسال رونمایی خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حوزه هنری موضوعات فرهنگی توسعه اقتصادی چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • فراخوان حمایت از فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای منتشر شد
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • احداث ۱۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان