Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن اکبری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دنبال آشنایی این یوز ماده با یک نر برای جفت گیری بهمن ماه هستیم و از هر لحاظ شرایط جسمانی ایران ماده یوز سایت تکثیر و احیای توران مناسب و مساعد است.

وی در خصوص پیروز نیز تاکید کرد: هدف اصلی از نگهداری پیروز حفظ ذخایر ژنتیکی این گونه نادر و در معرض انقراض است و قابلیت و انتظار بازگشت این توله به طبیعت غیرمنطقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: بدن پیروز به خاطر تغذیه کامل با شیرخشک به جای شیر مادر ایمنی لازم را ندارد و تمام مراحل زندگی پیروز با رهنمایی پیتر کارول دامپزشک شاخص اهل آفریقای جنوبی انجام می گیرد و در صورت مساعد بودن شرایط، در حالت نیمه اسارت و در سایت تکثیر محل تولد خود و در کنار مادرش رهاسازی خواهد شد.

سایت های تکثیر راهی برای ذخیره ژنتیک جانوری است

اکبری اضافه کرد: در همه سایت های تکثیر و احیا چون سایت یوز و گوزن ایرانی هدف ذخیره سازی ژن های این گونه های در معرض انقراض است چرا که امکان رهاسازی این گونه ها به علت کم بودن جمعیت آنها در طبیعت وجود ندارد. 

وی ادامه داد: باید با افزایش امکانات و تجهیزات، کاهش چرای دام یا ایمن سازی جاده ها، صیانت از گونه ها در زیستگاه های تحت حفاظت محیط زیست پیگیری شود.

قاچاق وحوش دغدغه ای نگران کننده 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: به علت خلاءهای قانونی، سازمان بخش عمده ای از ضرر و زیان های وارده به حیات وحش را به خاطر عدم توان در پرداخت هزینه های دادرسی نتوانسته است وصول کند.

اکبری به موضوع افزایش قاچاق حیات وحش و گونه های نادر اشاره کرد و افزود: افزایش قاچاق گونه های بومی و نادری چون انواع شاهین، بالابان و هوبره موجب آسیب زدن به چرخه حیات وحش شده ، در باغ وحش ها و مراکز نگهداری جانداران، خرید و فروش غیرقانونی گونه های حیات وحش مشاهده می شود که باید دستگاه قضا همکاری و وردی جدی تر داشته باشند.

وی با بیان اینکه برخوردهای بازدارنده در موضوع قاچاق زیاد نیست، تاکید کرد: به خاطر ضعف های قانونی، مشکلات در حوزه قاچاق وحوش بیشتر از حوزه شکار غیر مجاز است.

ثبت فعالیت باغ وحش ها در سامانه جامع محیط زیست

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تدوین و راه اندازی سامانه جامع محیط زیست خبر داد که در قالب این سامانه فعالیت باغ وحش ها، قاچاق، خرید و فروش غیر مجاز وحوش رصد و اطلاعات، شرایط، گونه ها، محل و چگونگی نگهداری وحوش در این سامانه بازگذاری شده و نوع نظارت کارشناسان استانی نیز در این سامانه ثبت می شود.

اکبری ادامه داد: از طریق این سامانه عملکرد نظارتی کارشناسان استانی، خرید و فروش غیر مجاز، قاچاق، شیوه نگهداری وحوش و مسائل دیگر کنترل و رصد می شود.

وی اظهار داشت: شیوه نگهداری از وحوش در باغ وحش ها نیازمند زمان و نگارش دستورالعمل های جدید است ولی هرگونه برخورد غلط با وحوش در محل های نگهداری حیوانات و باغ وحش ها به طور جدی پیگیری می شود.

برچسب‌ها ایلام سازمان حفاظت محیط زیست باغ وحش یوزپلنگ آسیایی قاچاق حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام سازمان حفاظت محیط زیست باغ وحش ایلام سازمان حفاظت محیط زیست باغ وحش یوزپلنگ آسیایی قاچاق حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست معاون محیط زیست باغ وحش ها حیات وحش گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)

عصر ایران - پلاناریا (Planaria) یا کرم های مسطح پلاناریایی موجوداتی بسیار ابتدایی هستند زیرا فقط یک دستگاه عصبی نردبانی مانند دارند. پلاناریا بر اساس اکوتیپ خود طبقه بندی می شود زیرا گونه هایی وجود دارند که در زیست بوم های خشکی، زیست بوم های آب شیرین یا در زیست بوم های دریایی زندگی می کنند. این که چند گونه پلاناریا در سراسر جهان وجود دارد، نامشخص است.

پلاناریا گوشتخوار است و از انواع بی مهرگان کوچکتر مانند میگو و کک های آبی در زیستگاه های آبی یا دیگر کرم های کوچک تغذیه می کند. برخی از گونه های بزرگتر ساکن خشکی از کرم های خاکی نیز تغذیه می کنند. آنها به دور طعمه خود پیچیده و با ترشح نوعی مخاط آن را حل می کنند.

گونه های پلاناریا ممکن است جنسی و/یا غیرجنسی باشند. پلاناریای جنسی هرمافرودیت – دارا بودن هر دو اندام تناسلی نر و ماده – است و توانایی تخم گذاری دارد. به عنوان شکلی از تولیدمثل غیرجنسی، پلاناریا پس از آسیب دیدگی و جدا شدن یک قسمت از بدن خود توانایی شگفت انگیزی برای باززایی و شکل گیری دو موجود مستقل دارد.

اندازه پلاناریا می تواند بسیار متفاوت باشد به طوری که برخی از گونه های آب شیرین مانند Dugesia از چند میلیمتر پس از خروج از تخم تا یک سانتیمتر در زمان بالغ شدن رشد می کنند. برخی گونه های ساکن خشکی مانند Australoplana می توانند تا 4 سانتیمتر رشد کنند. پلاناریا می تواند بدن خود را گسترش داده و جمع کند و سلول های این موجود می توانند در زمان کمبود غذا کوچک شوند، از این رو، اندازه گیری دقیق آن دشوار است.

توانایی شگفت انگیز پلاناریا در باززایی خود توجهات بسیاری را به سوی این کرم مسطح جلب کرده است. در برخی موارد مستند، باززایی حتی از تکه یک دویستمی جدا شده از بدن اصلی صورت گرفته است. اگر سر پلاناریا از بدن جدا شود، قسمت سر یک دم جدید را شکل خواهد داد و در قسمت بدن جدا شده نیز یک سر جدید رشد می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کرم سر چکشی: بی رحم، جاودان و عجیب! (+فیلم و عکس)

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان