Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف نظام آموزشی ایران به شکلی است که دانشجویان را تنها ملزم به تحصیلات آکادمیک کرده و تجربه عملی و اصطلاحا کارآموزی را برای آن‌ها غیرضروری می‌داند. در نتیجه این نوع رویکرد، در رشته‌ای چون حقوق و در حوزه وکلا متوجه انحصار گسترده و گران بودن خدمات فعالان این عرصه در سطح جامعه هستیم. در واقع تعداد مشخصی وکیل متخصص و مجرب فعالیت در این حوزه را دست گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

محمدجواد معتمدی، کارشناس مسائل حقوقی  در این باره می گوید: کانون وکلا برای پذیرش دانشجوی حقوق ظرفیت تعیین می‌کرد اما پس از اصلاح سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، قرار بر این شد که حق تعیین ظرفیت توسط کانون وکلا برداشته شود؛ بنابراین 60 درصد نمره به عنوان ملاک قبولی تعیین شد.

وی با تاکید بر مسئله کمبود وکیل متخصص در کشور توضیح داد: در رشته حقوق بسیاری از افراد فارغ‌التحصیل شده و شاید مدرک معتبری هم دریافت کنند اما امکان کار در این حوزه را ندارند چرا که دائم درگیر تحصیل به صورت آکادمیک هستند و نمی‌توانند یک قرارداد ساده تنظیم کنند و یا به یک شرکت مشاوره حقوقی بدهند.

معتمدی در این راستا افزود: علت این مسئله این است که آموزش حقوقی در ایران بسیار تئوریک و غیر کاربردی است و مانند رشته پزشکی کارآموزی مشخصی ندارد. این در حالی است که کارشناس حقوق کسی است که بتواند مسائل را حل کند و تجربه عملی داشته باشد.

این کارشناس حقوقی همچنین تصریح کرد: عدم آموزش کاربردی منجر به کمبود نیروی متخصص در نظام آموزشی می‌شود. گران بودن خدمات حقوقی در کشور تنها به دلیل انحصار نیست بلکه به میزان زیادی وکیل بیکار و غیرمتخصص در کشور وجود دارد که تجربه کاری ندارند. صرف افزایش ظرفیت و اشباع این رشته راهگشا نیست بلکه بایستی فضا را به سمتی برد که در کنار آموزش آکادمیک، آموزش کاربردی نیز داده شود.

وی تاکید کرد که انحصار وجود دارد اما توجه صرف به این مسئله باعث شد که اهمیت کارآموزی در این رشته نادیده گرفته شود و به این مسئله کمتر توجه شود که آموزش غیر اصولی و غیر کاربردی در رشته حقوق وضعیت کنونی را رقم زده است؛ در واقع تعداد وکیل متخصص در کشور کم شده و هزینه خدمات آن‌ها بالا رفته است.

معتمدی در پایان افزود: بنده به عنوان استاد دانشگاه به دانشجویان خود توصیه می‌کنم که اگر در این رشته به دنبال آینده شغلی هستند، در کنار تحصیلات آکادمیک به کارآموزی بپردازند و این خلا آموزشی را پر کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش

 مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور در نشست تبیینی مسئولان کانون‌های بسیج فرهنگیان استان کردستان با اشاره به موضوع جذب در آموزش و پرورش و تحولات رقم خورده در این زمینه، آن را محصول تلاش انقلابی فرهنگیان جوان بسیجی عنوان کرد و گفت: ریل جذب آموزش و پرورش بعد از ۸۰ سال توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد.

سجاد صدیقی با اشاره به فرمایش رهبری در خصوص جنگ در عرصه تعلیم و تربیت، جذب در بسیج فرهنگیان را از مهم‌ترین فعالیت در این سازمان عنوان کرد و اظهار داشت: عمق نفوذ انقلاب اسلامی از این طریق باید در مسأله‌ها صورت گیرد.

وی، مکانیزم تربیت نسل توسط دشمن را قاعده‌ای باطل دانست که باید به دست انقلابی‌ها از بین برود.

صدیقی افزود: بسیج فرهنگیان باید آمادگی لازم را برای پیاده‌کردن موضوع تقابل با نقشه دشمن در تعلیم و تربیت را به دست آورد.

وی پایه اساسی هویت بسیج را مردم و حضور آنان دانست و بیان کرد: باید مکانیزم‌ها را برای حضور گسترده و عملی مردم فراهم نماییم.

 مسئول سازمان بسیج فرهنگیان، مأموریت بسیج فرهنگیان را پاسخ به دغدغه رهبری دانست و با بیان اینکه بسیج باید قاعده بد مانع در برابر تحول را بر هم بزند، عنوان کرد: موضع‌گیری بسیج فرهنگیان در برابر کج‌روی‌های دولت در آموزش و پرورش باید بدون اغماض باشد.

وی با بیان اینکه بسیج فرهنگیان باید شانه‌های خود را زیر بار مسئولیت آموزش و پرورش ببرد، تلاش این توده را در راستای تحول در آموزش و پرورش ضروری خواند و گفت: این قشر باید مأموریت‌های خود در آموزش و پرورش را مسأله‌محور نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • لیست 6 نفره از وکلای خوب تهران به همراه سوابق
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند
  • ۳۵۷ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ در هرمزگان
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش