Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی گمرک از تجارت غیرنفتی ۲۷ میلیون تنی ایران با ۱۵ کشور همسایه به ارزش ۱۶.۹ میلیارد دلار، در چهار ماهه نخست امسال خبر داد.

به گزارش گروه صنعت، معدن و معدن بازارنیوز به نقل از صدا و سیما، «روح الله لطیفی» در نشست دوره‌ای با وزارتخانه‌های فعال در حوزه تجارت خارجی با «علیرضا رضازاده» مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تجارت غیرنفتی چهار ماهه ایران با کشور‌های همسایه اظهار داشت: از ابتدای سال تا پایان تیرماه، ۲۷ میلیون و ۳۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۸۷۱ میلیون و ۸۷۳ هزار و ۷۹۲ دلار کالا بین ایران و کشور‌های همسایه تبادل شد که نسبت به مدت مشابه ۱۸ درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: سهم صادرات کالای ایرانی در تجارت با همسایگان، ۲۰ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۶۵۷ تن کالا به ارزش هشت میلیارد و ۸۷۱ میلیون و ۷۳۳ هزار و ۶۵۵ دلار بوده که با رشد ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده است.


لطیفی در خصوص میزان واردات از کشور‌های همسایه گفت: در چهار ماه نخست امسال، ۶ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۵۴۰ تن کالا نیز به ارزش هشت میلیارد و ۱۴۰ هزار و ۱۳۷ دلار، از ۱۵ کشور همسایه واردات به ایران داشتیم که ۱۳ درصد بیشتر از مدت مشابه بوده است.


وی تاکید کرد: با پیشتازی صادرات غیرنفتی ایران به کشور‌های همسایه نسبت به واردات از این کشورها، تراز تجاری ایران با همسایگان در چهار ماه نخست امسال مثبت ۸۷۱ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۵۱۸ دلار شد.


سخنگوی گمرک با تشریح جزئیات صادرات به کشور‌های همسایه تاکید کرد: عراق با خرید ۶.۹ میلیون تن کالا به ارزش ۲.۴ میلیارد دلار و کاهش ۱۵ درصدی، امارات با چهار میلیون تن به ارزش ۲.۳ میلیارد دلار با رشد ۳۹ درصدی، ترکیه با ۳.۴ میلیون تن به ارزش ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون دلار و رشد ۱۲۳ درصدی، افغانستان با ۹۳۸ هزار تن به ارزش ۴۹۷ میلیون دلار و کاهش ۳۲ درصدی، عمان با ۱.۱ میلیون تن به ارزش ۴۱۵ میلیون دلار و رشد ۱۳۵ درصدی، پاکستان با ۸۵۵ هزار تن به ارزش ۳۷۷ میلیون دلار و رشد ۱۰ درصدی و روسیه با ۴۲۷ هزار تن خرید کالای ایرانی به ارزش ۲۳۲ میلیون دلار و رشد ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه، هفت کشور نخست صادرات کالای ایرانی در بین همسایگان بودند.


وی ادامه داد: جمهوری آذربایجان با خرید ۲۵۰ هزار و ۵۰۰ تن کالای ایرانی به ارزش ۲۳۲ میلیون دلار و رشد ۷۸ درصدی، ترکمنستان با ۴۳۹ هزار تن به ارزش ۱۳۲ میلیون دلار و رشد ۳۷ درصدی، ارمنستان با ۲۷۹ هزار تن به ارزش ۱۱۳.۴ میلیون دلار و رشد ۳۶ درصدی، کویت با یک میلیون و ۶۶۰ هزار تن به ارزش ۵۸ میلیون دلار و رشد ۳۵ درصدی، قزاقستان با ۲۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۹.۴ میلیون دلار و کاهش هفت درصدی، قطر با ۲۸۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۰ میلیون دلار و کاهش ۱۲ درصدی، بحرین با سه هزار و ۸۴۰ تن کالا به ارزش سه میلیون دلار و رشد ۴۳ درصدی و عربستان با خرید ۱۲۱ تن کالا از ایران به ارزش ۱۵ هزار و ۶۸۸ دلار و کاهش ۵۲ درصدی، به ترتیب هشتمین تا پانزدهمین مقاصد کالا‌های ایرانی در بین همسایگان ایران بودند.


سخنگوی گمرک در خصوص جزییات واردات از ۱۵ کشور همسایه تصریح کرد: امارات با فروش ۳.۶ میلیون تن کالا به ارزش ۴.۹ میلیارد دلار و رشد چهار درصدی، ترکیه با ۹۸۳ هزار تن به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار و رشد ۱۸ درصدی، روسیه با ۹۳۰ هزار تن به ارزش ۵۹۹ میلیون دلار و رشد ۳۹ درصدی، پاکستان با ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۳۲۴.۵ میلیون دلار و رشد ۲۹۸ درصدی، عمان با ۲۶۲ هزار تن به ارزش ۳۲۳.۳ میلیون دلار و رشد ۳۲ درصدی، قزاقستان با ۱۷۳ هزار تن به ارزش ۷۶.۲ میلیون دلار و رشد ۱۶۷ درصدی و عراق با فروش ۳۹ هزار تن به ارزش ۵۴.۷ میلیون دلار و کاهش ۶۱ درصدی هفت تامین کننده کالا‌های مورد نیاز کشور در بین همسایگان در چهار ماه نخست امسال بودند.


لطیفی بیان کرد: قطر با فروش ۷۰۲ تن کالا به ارزش ۱۳.۸ میلیون دلار و رشد ۲۰۸ درصدی، جمهوری آذربایجان با ۸.۶ هزار تن به ارزش ۱۳.۵ میلیون دلار و رشد ۲۵ درصدی، ترکمنستان با ۱۸.۲ هزار تن به ارزش ۱۰.۶ میلیون دلار و کاهش ۲۳ درصدی، افغانستان با ۶.۴ هزار تن به ارزش هفت میلیون و ۳۲۶ هزار دلار و رشد ۱۳۵ درصدی، کویت با ۱.۳ هزار تن کالا به ارزش سه میلیون دلار و کاهش ۲۶ درصدی، ارمنستان با ۱.۵ هزار تن به ارزش ۲.۸ میلیون دلار و کاهش ۷۱ درصدی و عمان با فروش ۲۸ تن کالا به ارزش ۵۱۳ هزار دلار و رشد هشت درصدی نسبت به چهار ماهه نخست سال قبل در رتبه‌های بعدی تامین کالا در بین همسایگان ایران قرار دارند.


مشکلی در تامین کالا‌های اساسی نداشتیم


در این نشست مشاور وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر تجارت با همسایگان، گفت: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مسئول امنیت غذایی کشور ضمن الزام خود به کنترل سلامت در واردات کالا‌های کشاورزی، دامی و شیلاتی و استقرار در مبادی ورودی کشور، تلاش می‌کند تا ضمن دقت لازم در این زمینه و اعمال نظارت دقیق با سرعت بخشیدن به فرایند نمونه‌برداری و قرنطینه، نهایتاً ورود کالا‌های اساسی را به کشور تسهیل کند.


وی افزود: سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات از سازمان‌های وابسته به وزارت جهاد هم در ورود کالا و نهاده‌های مرتبط با سلامت و هم در خروج کالا‌های نباتی، گیاهی، ذخایر ژنتیکی، کشاورزی، شیلاتی و دامی در مبادی رسمی کشور و در کنار مرزبانان اقتصادی در گمرک فعال هستند و ضمن توجه به سلامت کالا برای هموطنان، کالا‌های صادراتی را هم بر اساس استاندارد‌های بین‌المللی کنترل می‌کنند تا زحمات تجار و تولیدکنندگان به دلایل عدم رعایت استاندارد کشور مقصد پایمال نشود و در چارچوب وظایف بین‌المللی سلامت کالا هم عمل می‌کند.


رضا زاده در خصوص تامین کالا‌های اساسی کشور گفت: شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی برای تامین کالا‌های مورد نیاز و حفظ ذخایر استراتژیک نقش سازنده‌ای در امنیت غذایی کشور ایفا می‌کنند به گونه‌ای که در بحران اخیر مواد غذایی در دنیا، کشورمان با تدابیر وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مرتبط، مشکلی در تامین کالا‌های مرتبط با امنیت غذایی نداشت.


این مقام مسئول در وزارت جهاد تاکید کرد: حمایت از تولید کیفی، توسعه و تقویت اقتصاد روستایی، تولید علمی و تجاری بر اساس قابلیت‌های اقلیمی ایران و واردات بر اساس نیاز‌های اساسی کشور به عنوان مکمل، در کنار صادرات حرفه‌ای، در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است که در این میان همسایگان ایران هم به عنوان مقاصد صادراتی محصولات دامی، کشاورزی، شیلاتی و غذایی و هم مبدأ تامین نهاده‌های دامی و غذایی برای وزارت جهاد کشاورزی هم‌راستا با سیاست‌های دولت سیزدهم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

پایان پیام//

برچسب ها: سازمان گمرک ، وزارت صمت ، روح الله لطیفی ، صادرات غیر نفتی ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ryd

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سازمان گمرک وزارت صمت صادرات غیر نفتی دولت سیزدهم هزار تن کالا به ارزش وزارت جهاد کشاورزی ۲ میلیون دلار و رشد میلیون دلار و کاهش هزار تن به ارزش ۱ بین همسایگان کشور های همسایه تامین کالا میلیارد دلار کالای ایرانی نخست امسال مدت مشابه میلیون تن ارزش ۴ ارزش ۲ ۱ میلیون ۳ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور مؤثر در بازارهای جدید توانست ضمن تأمین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و … است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

کد خبر 6097074

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا