Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پاسخ‌های وزیر بهداشت درباره واکسیناسیون کرونا را قانع کننده دانستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ مرداد) مجلس شورای اسلامی سوال مهدی عسکری از «بهرام عین اللهی» درباره واکسیناسیون اجباری کرونا در دستور کار قرار گرفت.

نماینده سوال کننده از پاسخ‌های وزیر قانع نشد و به همین جهت پاسخ‌های وزیر بهداشت و درمان درباره موضوع مذکور به رأی نمایندگان گذاشته شد که وکلای ملت با ۱۵۵ رأی موافق، ۷۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه این پاسخ‌ها را قانع کننده دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش، بهرام عین اللهی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال مهدی عسگری نماینده مردم کرج درباره واکسیناسیون اجباری، گفت: در اولین دیداری که دولت با مقام معظم رهبری داشت، ایشان فرمودند که موضوع فوری و اولویت دار کشور سلامت مردم و مقابله با بیماری کرونا است.

وی افزود: به یاد می‌آوریم که روزهای دلهره آوری در کشور داشتیم و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنانمان جان خود را به علت بیماری کرونا از دست می‌دادند. وضعیت بیمارستان‌ها و سردخانه‌ها اسفناک بود، کمبود تخت‌های بیمارستانی، خستگی و فشار روانی کادر درمان و کمبود واکسن کرونا، محدودیت‌های تردد شبانه، ممنوعیت مسافرت، تعطیلی مشاغل و بازار وضعیت نابسامانی بود که دولت سیزدهم در آغاز به کار خود با آن مواجه شد.

وزیر بهداشت، درمان گفت: دولت سیزدهم همزمان با موج پنجم بیماری کرونا کار خود را آغاز کرد. ستاد ملی مقابله با کرونا در اسفند ۹۸ به ابتکار مقام معظم رهبری آغاز به کار کرد و این ستاد تصمیم گیری در مورد مقابله با بیماری کرونا را برعهده داشت و فارغ از دولتمردان رئیس کل ستاد کل نیروهای مسلح در مورد مسائل امنیتی کرونا، دادستان کل کشور، رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه، رئیس سازمان صدا و سیما، از اعضای ستاد ملی کرونا هستند تصمیماتی که ستاد کرونا می‌گیرد باید اجرا شود.

عین اللهی با بیان اینکه حمایت‌های مقام معظم رهبری و رئیس جمهور منجر به کنترل بیماری کرونا شده است، تصریح کرد: واکسیناسیون از مؤثرترین اقدامات برای کنترل بیماری کرونا است و می‌تواند فرد را مقابل این بیماری مصون کند. واکسیناسیون در کشور ما قدمت ۱۰۰ ساله دارد و بیماری‌هایی مانند آبله، سیل، سرخک، کزاز و مالاریا در کشور ما از طریق واکسیناسیون در سال‌های گذشته ریشه کن شد و ایران در زمینه واکسیناسیون جزو کشورهای پیشرو محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: فردی که واکسن کرونا زده است اگر به بیماری کرونا هم مبتلا شود، شدت بیماری اش کمتر است. ما در کمیته علمی ستاد کرونا از ظرفیت طب ایرانی هم استفاده کردیم و ۱۱۵ طرح در حوزه طب ایرانی اجرا شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ما از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در جهت تولید داروهای ضد کرونا استفاده کردیم. شش واکسن ایرانی کرونا ساختیم که از افتخارات ملی است. از سوی دیگر ذکر این نکته حائز اهمیت است که ما بر کیفیت تولیدات داخلی مسکن و همچنین واکسن‌های وارداتی نظارت کامل داریم و این اقدام زیر نظر سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

عین اللهی گفت: برای تأیید یک واکسن شش مرحله اکتشافی، پیش بالینی، بالینی، تأیید مجوز، تولید انبوه و کنترل کیفیت طی شده است. از ۸۴ هزار مورد عارضه‌ای که بعد از واکسیناسیون در کل کشور ثبت شده است، باید گفت که تنها ۲۰۶ مورد مرتبط با واکسیناسیون کرونا بوده است.

وی تصریح کرد: همچنین ۱۵۲ میلیون دوز واکسن کرونا تاکنون زدیم که میزان عوارض جدی آن ۱.۳۷ در یک میلیون بوده است و این نشان می‌دهد میزان عوارض واکسن کرونا بسیار کم و نادر بوده است. بیش از ۸۰ درصد کسانی که واکسن نزده اند، زمانی که به کرونا مبتلا شدند، این مسئله منجر به بستری شدن آنها در بیمارستان و مرگ آنها شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: کل مرگ و میر بیماری کرونا در کشور ما ۱۴۲ هزار نفر بوده که ۱۳۲ هزار نفر آنان مربوط به دوره‌ای بوده که واکسیناسیون در کشور ما انجام نشده بود. از زمانی که واکسیناسیون انجام شده است، تاکنون فقط ۱۰ هزار نفر بر اثر بیماری کرونا فوت کردند و این مسئله اثربخشی واکسن کرونا را نشان می‌دهد.

عین اللهی گفت: قبل از واکسیناسیون ۳۰۰ شهید سلامت داشتیم اما الان تعداد مرگ و میر کادر درمان در اثر بیماری کرونا به تعداد انگشتان دست رسیده است. جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای موفق در کنترل بیماری کرونا است و این افتخار بزرگی برای دولت است.

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماری کرونا وزیر بهداشت واکسن کرونا کشور ما عین اللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران اقداماتی که برای بررسی کیفیت و صحت نتایج آزمایش‌های انجام‌شده در آزمایشگاه‌های کشور صورت می‌پذیرد را تشریح کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران درباره کیفیت تست‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های کشور اظهار کرد: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی، جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می‌کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات است و هر گونه مخدوش بودن آن ها می‌تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو 15189 که از سال 1386 اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استانداردها تمامی شاخص‌هایی که در انجام آزمایش‌ها دخیل هستند ازجمله پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تأکید کرد: امروزه حدود 80 درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شود بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی اضافه کرد: از طرفی در سال‌های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌اند. بدین صورت که آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتباربخشی قرار می‌دهند.

فعالیت 8000 آزمایشگاه در کشور

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران بیان کرد: علیرغم این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی‌ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات 15189 آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملاً قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات است.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  70 درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف دارند زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه های کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، صحبت هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه‌ها می‌شود، علاوه بر اینکه زحمات 6000 آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می‌برد بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه های کشور و بیمه‌ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه‌ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهی‌ها بیشتر ترجیح می‌دهند که آزمایشگاه‌های خود را تعطیل کنند تا اینکه به کارهای خلاف روی بیاورند. ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده 20 دانشگاه‌ها ارائه می دهند.

وی با اشاره به انتشار برخی اظهارنظرها درباره مناسب نبودن نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم اساتید هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد