Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سال‎های اخیر، یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در حوزه انرژی و موضوعات سیاستی مربوط به آن، گذار انرژی و عوض شدن قواعد بازی در این حوزه است.

گذار انرژی، تعبیری است برای چهار محور اصلی تغییر در این حوزه که شامل تمرکززدایی و کمرنگ شدن نقش دولت‌ها، خلق زیست‌بوم جدید یکپارچه و توسعه مدل‌های کسب‌وکار، حرکت به سمت پایداری و دیجیتال‌سازی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمرکززدایی و کمرنگ شدن نقش دولت‌ها باید از مدیریت متمرکز انرژی و نقش‌آفرینی دولت‌ها به‌تنهایی به تقویت تصمیم‌سازی غیرمتمرکز و همچنین از سیستم‌های تولید متمرکز انرژی به سیستم‌های تولید پراکنده انرژی تبدیل شود.

خلق زیست‌بوم جدید یکپارچه و توسعه مدل‌های کسب‌وکار جدید باید از محوریت شرکت‌های بزرگ انرژی به زیست‌بوم جدید با بازیگران متفاوت شامل کسب‌وکارهای نوپا، شرکت‌های فناوری محور فعال در زنجیره تولید تا مدیریت انرژی و ... حرکت کند.

ابعاد و اجزای گذار انرژی

در این حوزه همچنین باید از انحصاری بودن خدمات در تمام زنجیره ارزش به توسعه خدمات به‌صورت غیرمتمرکز توسط بازیگران جدید در هر یک از حلقه‌های زنجیره ارزش تبدیل شود. از تولید انبوه و با استاندارد از پیش تعیین شده باید به تولید شخصی‌سازی شده و مبتنی بر نیاز مشتری حرکت کرد.

حرکت به سمت پایداری نیز باید از رشد روزافزون مصرف انرژی و هدر رفت بالای آن به بهینه‌سازی مصرف و استفاده از تجهیزات پربازده و از تمرکز اقتصاد انرژی بر پایه سوخت‌های فسیلی به حرکت به سمت اقتصاد کربن و انرژی‌های پاک رفت.

در حوزه آخر یعنی دیجیتال‌سازی هم از پایش دوره‌ای جریان انرژی به پایش به هنگام و دقیق جریان انرژی و همچنین از تعامل محدود با مشترکان و نگاه به آن‌ها به‌عنوان مصرف‌کنندگان بدون قدرت باید حرکت به سمت مدل‌های کسب‌وکار مشتری محور باشد.

بسترساز تمام فعالیت‌های اقتصادی و تجاری

در سال‌های اخیر، غول‌های انرژی جهان جزو پیشگامان تقویت زیست‌بوم کسب‌وکارهای نوپا این حوزه بوده‌اند، در نگاه آن‌ها، کسب‌وکارهای نوپا بیش از آنکه به‌عنوان رقیب شرکت‌های بزرگ حوزه انرژی مطرح شوند همکارانی قابل اتکا و البته جذاب برای سرمایه‌گذاری و تملک به‌حساب می‌آیند.

درواقع شکل‌گیری زیست‌بوم استارتاپی حول شرکت‌های بزرگ حوزه انرژی، موضوعی قابل مشاهده و دارای روندی رو به رشد بوده است. انرژی، بسترساز تمام فعالیت‌های اقتصادی و تجاری جوامع مدرن است و نمی‌توان به بحث توسعه پایدار پرداخت و از برنامه‌ریزی انرژی چشم پوشی کرد.

در فرآیند ارتقای تاب‌آوری ملی فناوری و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به یاری صنایع می‌آید تا با تکمیل زنجیره ارزش این کسب‌وکارها وابستگی فناورانه کاهش یابد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زیست بوم شرکت های دانش شرکت های دانش بنیان دانش حرکت به سمت زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم

بهنام خسروی معاون امور صنایع صمت چهارمحال و بختیاری گفت: شرکت دانش بنیان در شهرکرد با تولید انبوه توانسته نیاز کشور به محور چرخ خودرو یا همان اکسل را به روش دانش بنیان تأمین کند.

وی افزود: این شرکت با درجه دانش بنیان یک، سالانه ۴۰۰ هزار اکسل گروه خودرو‌های پژو را برای شرکت ایران خودرو تولید می‌کند.

خسروی با اشاره به اینکه دستگاه هیدرو فورمیک هم در همین شرکت ساخته شده است، گفت: در این روش قطعه‌های فلزی با فشار سیال تغییر حالت می‌دهند.
وی اظهار کرد: برای این طرح نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

بیشتر بخوانید

ساخت ضدیخ جایگزین نمک جاده در چهارمحال و بختیاری

خسروی گفت: پس از تحریم ها، شرکت پژو فرانسه از تحویل مستقیم این قطعه خودداری کرد که صنعتگران شهرکرد با کمک دانشگاه صنعتی اصفهان، طی سه سال تحقیق و توسعه موفق به کسب دانش هیدرو فورمیک شدند.

استفاده از مواد اولیه داخلی، ایجاد ارزش افزوده، قیمت به صرفه و کیفیت همتراز اروپا از مزیت‌های اکسل ایرانی است که سالانه مانع خروج حدود ۳۰ میلیون دلار ارز از کشور می‌شود. در دنیا این دانش نوین در صنایع هوا فضا و موشکی هم کاربرد بسیاری دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان