Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@08:52:55 GMT

۲۵ ستون از ۱۰۰ ستون طراحی شده متروپل حذف شده بود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۴۳۵۵

۲۵ ستون از ۱۰۰ ستون طراحی شده متروپل حذف شده بود

براساس گزارش منتشر شده در صحن علنی امروز مجلس، مشخص شد که در روند ساخت متروپل برخلاف طراحی اولیه، بیش از ۲۵ ستون از ۱۰۰ ستون طراحی شده حذف شده بود و مهندسان مشاور و ناظر با توجه به تغییرات انجام شده، از کار خود کناره‌گیری کردند.

به گزارش خانه ملت، کمیسیون عمران مجلس پس از گذشت ۲ ماه از حادثه متروپل، گزارشی را در رابطه با این حادثه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت کردند و به بررسی جزئیات این حادثه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش در رابطه با بحث طراحی آمده است: در بحث طراحی، آنچه مشاهده می‌شود این است که طراحی ساختمان متروپل در حد طراحی برای یک ساختمان ۱۲ طبقه نیست.

در خصوص موضوع اجرا طبق ماده‌ی ۷ مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان آمده است که تمامی عملیات اجرایی ساختمان باید منحصرا توسط دفاتر مهندسی اجرای ساختمان یا مجریان حقوقی و یا دارندگان صلاحیت اجرا دارای پروانه‌ی اشتغال از وزارت مسکن و شهرسازی باشند.

مجری ذی صلاح نماینده‌ی فنی مالک در اجرای ساختمان بوده و باید پاسخگوی تمامی مراحل اجرای کار به ناظر و دیگر مراجع کنترل ساختمان باشد که این پروژه عملا مجری ذی صلاح نداشته است.

عدم حضور ناظرین واجد صلاحیت در بخش عمده دوران اجرای ساختمان ابهام عمیقی در کیفیت و مشخصات، چون ساخت این ساختمان ایجاد نموده است. گزارشات پراکنده ناظر‌هایی که در مقاطعی از زمان ساخت سازه در ساختمان حضور داشته اند بیانگر وجود ضعف‌های شدید هم در طرح سازه و نیز در اجرا بوده است.

اما متاسفانه پس از انصراف ناظرین و طراحان اولیه تعیین شده توسط سازمان نظام مهندسی به علت عدم توافق مالی با کارفرما، نظام مهندسی در زمان معرفی ناظر جدید نقشه‌های ساختمان را براساس این سیستم ساختمانی غیر مجاز تایید کرده است.

طراحی اولیه پروژه ظاهرا توسط شرکتی به نام "مهندسین مشاور نقشیاد" صورت گرفته است. این شرکت طبق مندرجات سایت اینترنتی خود، دارای صلاحیت مشاوره از سازمان برنامه و بودجه برای نظام فنی و اجرایی کشور، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و پروانه اشتغال به کار مهندسی شخص حقوقی در رشته‌های معماری، عمران، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی به شماره ۰۰۰۳۶-۱۰-۱۶صادره به تاریخ ۶/ ۲ / ۱۳۸۸ در رشته‌های معماری، عمران، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی در پایه ۲ می‌باشد.

شرکت مذکور این پروانه را تمدید ننموده و پروانه اشتغال شخص حقیقی مدیرعامل شرکت نیز بیش از ده سال تمدید نشده است. از این رو شرکت مذکور برای فعالیت در ساخت و ساز شهری و روستائی فاقد صلاحیت محسوب می‌شود. در پروانه ساختمانی اول نام این شرکت به عنوان مهندس ناظر قید شده است.

حال آنکه شرکت مذکور طی بیانیه خود که در سایت اینترنتی شرکت و فضای مجازی منتشر نموده است اعلام داشته که "نقشه‌های تهیه شده توسط این مهندسین مشاور برای پروژه الماس شهر که بعد‌ها به متروپل تغییر نام یافت به‌طورکلی تغییر کرده است و نقشه دیگری با سطح اشغال بزرگ‌تر، ۳ طبقه بیشتر و تغییرات عمده در ستون‌گذاری با حذف بیش از ۲۵ ستون از ۱۰۰ ستون طراحی شده توسط این مشاور، حذف ۲ درز انقطاع، تغییر سیستم سقف به وافل و بزرگ‌شدن دهانه‌ها تا بیش از ۱۶ متر که توسط افراد و یا گروه‌های دیگری طراحی شده، ساخته شده است.

این مهندسین مشاور به دلیل احساس مسئولیت حرفه‌ای حاضر به ادامه همکاری با کارفرما نشد و در دو مرحله در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۶ طی نامه شماره ۱-۹۶/۱۲۲۷ انصراف از همکاری و در تاریخ۴/۱۲/۱۳۹۷طی نامه شماره ۱-۹۷/۱۲۰۴ خاتمه همکاری را اعلام کرده است و پس از آن هیچ‌گونه مسئولیتی بابت کار اجرا شده از ابتدا تا پایان پروژه نداشته است.

کلیه مدارک فنی شامل نقشه‌های اجرایی و فایل‌های محاسبات سازه این مهندسین مشاور موجود و قابل‌مقایسه با کار اجرا شده است. یک نگاه اجمالی به مدارک و نقشه‌ها نشان‌دهنده تفاوت انکارناپذیر آن با فیلم‌ها و تصاویر سازه ساختمان در حال ویرانی است. تاکید می‌شود که پروژه طراحی شده توسط این مهندسین مشاور هیچ ارتباطی با کار اجرا شده ندارد و توسط گروه‌های دیگری طراحی و اجرا شده است.

این مهندسین مشاور از بعد فنی و بر اساس مستندات، قاطعانه از نقشه‌های طراحی شده توسط خود دفاع می‌کند و اکیداً هرگونه ارتباطی با نقشه‌های اجرا شده را تکذیب می‌نماید. لازم به ذکر است ساختمان در ابتدا متراژی در حدود ۳۲۰۰۰ مترمربع داشت که به دلیل پلان بسیار نامنظم با استفاده از درز انقطاع به سه بخش تقسیم شده بود.

بنا بر درخواست کارفرما، ابتدا ساختمان از نوع فولادی با اتصالات پیچ‌ومهره طراحی شده بود. بعد از ارسال طرح و نقشه‌ها، کارفرما درخواست محاسبه ساختمان به‌صورت بتنی نمود که مجدداً سازه طراحی و نقشه‌های سازه بتنی با سقف تیرچه بلوک برای کارفرما ارسال شد."

به رغم قید نام این شرکت در ردیف مهندس ناظر پروژه در پروانه ساختمانی و مهر و امضای پروانه توسط این شرکت که دلالت بر اطلاع از نظارت خود بر عملیات اجرایی این ساختمان و پذیرش آن دارد، این شرکت در بیانیه خود هیچ اشاره‌ای به این مهم ننموده و به نظر می‌رسد تصور شرکت بر این بوده که وظیفه‌ای در نظارت ندارد یا با اعلام خاتمه همکاری به صاحبکار وظیفه نظارتی وی نیز خاتمه یافته که البته چنین تصوری- در صورت وجود- طبق ضوابط جاری فاقد اعتبار قانونی است.

از سوی دیگر سابقه‌ای از عمل این شرکت به مفاد تبصره ۲ ماده ۲۲ آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۵ و بند ۳-۱-۱ پیوست مبحث دوم مقررات ملی ساختمان (نظامات اداری) و نیز ارائه گزارش‌های مرحله‌ای نظارت توسط این شرکت مشاهده نشد.

در هردو پروانه اول و دوم علت خالی بودن ستون اسامی طراحان پروژه اعم از حقیقی و حقوقی و عدم درج اسامی طراحان پروژه همچنین مشخصات حرفه‌ای آنان و ناظر در پروانه‌های ساختمانی مذکور توسط شهرداری آبادان جای تامل بسیار دارد.

در یکی از صفحات تبلیغاتی هلدینگ عبدالباقی، طراحی پروژه به آقای دکتر پارسافر رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان نسبت داده شده است، مع الوصف در مهرماه ۱۳۹۸، بیش از ۱۵ ماه پس از صدور پروانه ساختمانی اول، در حالی که ساختمان در دست احداث بوده و سازه طبقات زیرزمین، همکف، اول و دوم آن اجرا شده بود، چهار نفر از مهندسان به نام‌های آقایان احمد ایجادی به عنوان طراح سازه، علی دهار به عنوان طراح معماری، کیوان کاشه به عنوان ناظر سازه و محمد رضا صالحی وانانی به عنوان ناظر معماری با %۲۵ تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۳۹۸ تقبل وظیفه مسئولیت می‌نمایند.

در پذیرش این تعهد نکات زیر قابل تامل است:

الف- مهندسان مکلف بوده اندحسب بند ۳–۱ -۱ پیوست مبحث دوم مقررات ملی ساختمان (نظامات اداری) بلافاصله مراتب را با ذکر مشخصات فنی و ملکی، نوع خدمات، تعدادکار و زیر بنای آن کتبا به سازمان استان اعلام نمایند که مستندی بر این ارائه نشد.

ب- با توجه به زیربنای پروژه، این پروژه خارج از ظرفیت اشتغال شخص حقیقی حتی در پایه ارشد که برابر جدول شماره ۸ پیوست مبحث دوم مقررات ملی ساختمان (نظامات اداری) -/۲۰۰۰۰ مترمربع بوده است و تقبل آن توسط این مهندسان تخلف از ضوابط الزامی محسوب می‌شود.

پ- تائید طراحی پس از احداث زیرزمین، همکف و طبقات اول و دوم، آن هم منوط به انجام " برخی اصلاحات فنی مطابق نظر طراحان و ناظران؟! در حین اجرای ساختمان" با هیچ یک از اصول و ترتیبات مهندسی ساختمان و نیز الزامات مقررات ملی ساختمان منطبق نمی‌باشد و اقدام مهندسان نامبرده و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خلاف الزامات قانونی جاری بوده است.

مهندسان نامبرده در تاریخ ۷ / ۱۰ / ۱۳۹۸ طی نامه شماره ۳۰۸۶ / ۹۸ " بعد از گذشت دو ماه از امضای نقشه‌ها و با توجه به عدم انجام اصلاحات و اعلام مخالفت مالک ساختمان با پرداخت مبلغ مورد توافق" انصراف خود را از ادامه پذیرش مسئولیت در پلاک فوق الذکر اعلام داشته اند. این روند با هیچ یک از ترتیبات قانونی موجود سازگاری ندارد.

دفتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان در تاریخ ۱۱ / ۱۰ / ۱۳۹۸ طی نامه شماره ۳۱۰۸ / ۹۸ مراتب را به مدیر منطقه ۱ شهرداری آبادان اعلام کرده و اظهار نموده که " مسئولیت نقشه‌های مربوطه از ایشان ساقط شده و نامه معرفی ارائه شده کان لم یکن اعلام می‌گردد. این بیان از نظر مبانی حقوقی و الزامات حرفه مهندسی ساختمان دارای ایراد است.

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان حسب مفاد بند ۵ ماده ۱۵ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴ و بند ۵ ماده ۷۳ آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۵ و بخش " الف " از بند ۲-۷-۱ مبحث دوم مقررات ملی ساختمان (نظامات اداری) مصوب ۱۳۸۴، " نظارت بر حسن انجام خدمات مهندسی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در طرح‌ها و فعالیت‌های غیر دولتی در حوزه استان و تعقیب متخلفان از طریق مراجع قانونی ذیصلاح را بر عهده دارد. " مستندی از عمل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان در پروژه حاضر به این تکلیف قانونی از زمان صدور پروانه ساختمان اول تا زمان ارسال این نامه، به دست نیامد.

با روال فوق عملیات ساختمانی از تاریخ ۷ / ۱۰ / ۱۳۹۸ تا معرفی ناظران دیگر توسط دفتر نمایندگی سازمان استان در تاریخ ۷ / ۳ / ۱۳۹۹ به مدت پنج ماه فاقد مهندس ناظر و نظارت مستمر بوده و به این ترتیب نظارت مستمر موضوع تبصره ۷ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری در آن محقق نشده است.

درجدول نقشه‌های تائید شده توسط طراحان و ناظران فوق، نام " مهندسان مشاور صنعت پویان سبز کویر" قید شده است. واضح است که این نقشه‌ها توسط امضا کنندگان آن تهیه و طراحی نشده و دلالت بر امضا فروشی دارد. با توجه به اینکه سقف‌ها در پروانه ساختمان "تیرچه بلوک" قید شده که اساسا برای این ساختمان مناسب نبوده است و در اجرا هم "وافل اسلب" اجراشده، از این رو بسیار محتمل است که طراحی انسجام مناسبی نداشته، نقشه‌ها دارای ایرادات طراحی بوده و توسط امضا کنندگان آن بررسی نشده باشد. اعمال بند‌های ۱۹-۱-۶ و ۱۹-۱-۷ و ۱۹-۱- ۸ پیوست مبحث دوم مقررات ملی ساختمان (نظامات اداری) و کنترل طراحی توسط سازمان استان نیز مجهول است.

در مراجعه به سایت اینترنتی شرکت یادشده ملاحظه می‌شود این شرکت دارای صلاحیت از سازمان برنامه و بودجه برای فعالیت در نظام فنی و اجرایی کشور و نیز گواهی تشخیص صلاحیت و رتبه بندی مهندسین مشاور حقوقی از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران بوده و فاقد پروانه اشتغال به کار مهندسی شخص حقوقی موضوع ماده ۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴ است و بنابر این برای فعالیت در نظام ساخت و ساز شهری و روستائی فاقد صلاحیت قانونی می‌باشد.

در مهر مهندسان امضا کننده ذیل نقشه فوق، الزامات مقرر در ماده ۱۹ آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۵ رعایت نشده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: متروپل آبادان قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مهندسین مشاور پروانه ساختمان اجرای ساختمان طی نامه شماره نظامات اداری طراحی شده شده توسط اجرا شده نقشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هسل دیزاین

همراه با شرکت هسل دیزاین بزرگترین تولید کننده کفشور ، به دنیایی از استحکام و زیبایی خوش آمدید!
آیا به دنبال کفشوری هستید که علاوه بر ظاهری جذاب، عملکرد برتری نیز داشته باشد؟ با گاترهای خطی و نقطه‌ای از ما، این امکان را خواهید داشت!
???? ویژگی‌های متمایز ما:   ✅ استحکام بی‌نظیر: ساخته شده از جنس استیل با کیفیت بالا، گاترهای ما دارای مقاومت بیشتری در برابر فشار و ضربه هستند، به همین دلیل برخورداری از عمر طولانی و قابل اعتمادی دارند. ✅ زیبایی بی‌نظیر: طراحی مدرن و جذاب گاترهای خطی و نقطه‌ای به شما امکان می‌دهد تا محیط خود را با لمسی زیبا و خاص تزئین کنید، جلوه‌ای جذاب و منحصر به فرد به فضای شما بخشید.
✅ عملکرد برتر: با طراحی خاص خود، این گاترها جریان آب را به شکلی مدیریت می‌کنند که از لغزش جلوگیری کنند و در هر شرایطی عملکرد عالی خود را از خود نشان دهند.
نوع بی‌نظیر محصولات ما!

در شرکت ما، ما به عنوان تولید کننده گاترهای متنوع و با کیفیت، تلاش می‌کنیم تا نیازهای مختلف شما را برآورده کنیم.
با توجه به ماهیت متنوع کاربردها و محیط‌های مختلف، ما محصولاتی با ابعاد دلخواه و تنوعی گسترده ارائه می‌دهیم که شامل:
 
 گاتر استخر:
این گاترها به طور خاص برای محیط‌های استخری طراحی شده‌اند. ضدآب بودن و مقاومت در برابر شرایط آبیاری و مواد شیمیایی از ویژگی‌های اصلی آنهاست.
 گاتر پارکینگ:
 گاتر پارکینگ معمولاً در ورودی و خروجی‌های پارکینگ‌ها استفاده می‌شوند. با توجه به ترافیک بالا و وزن خودروها، این گاترها به استحکام بالا و قابلیت تحمل فشار بزرگ توجه ویژه‌ای دارند.
 گاتر رمپ:
گاتر رمپ طراحی شده برای استفاده در رمپ‌ها و سایر محیط‌هایی که نیاز به کنترل جریان آب دارند. با توجه به شیب و موقعیت مختلف رمپ‌ها، این گاترها باید دارای عملکرد برتر و ایمنی بالا باشند.
گاتر صنعتی:
این گاترها برای استفاده در محیط‌های صنعتی طراحی شده‌اند. با توجه به شرایط سخت و نیاز به مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه، این گاترها از جنس‌ها و طراحی‌های خاصی برخوردارند.
با توجه به طراحی خطی گاترها، عملکرد برتری در مدیریت دبی و تخلیه آب دارند. این ویژگی به دلیل ترتیب موازی خطوط در ساختار گاترهاست.
وقتی آب به طور طبیعی جریان دارد، خطوط موازی کمک می‌کنند تا جریان آب به صورت متمرکز و در جهت مشخصی حرکت کند.
این باعث می‌شود که دبی آب به طور یکنواخت و بدون نقاط بلوکه شده توزیع شود، که در نتیجه باعث کاهش خطرات ناشی از تراکم آب می‌شود.
با توجه به این ویژگی، گاترهای خطی از طریق تخلیه آب به صورت مؤثر و موثر کمک می‌کنند.
به عنوان مثال، در مواردی که نیاز به جلوگیری از لغزش در سطح کف و یا تخلیه آب از محیطی مانند استخر، پارکینگ یا رمپ داریم، گاترهای خطی به دلیل قابلیت مدیریت دبی بالا و تخلیه آب به شیوه‌ای بهینه، انتخابی عالی می‌باشند.
این ویژگی‌ها باعث می‌شود که گاترهای خطی نه تنها امنیت بیشتری فراهم کنند بلکه زیبایی و استایلیشان نیز در محیط‌های مختلف شکوه بیشتری ایجاد کند.
نصب و شیب دهی گاترهای خطی به دلیل طراحی منحصر به فرد و ویژگی‌های خاصی که دارند، بسیار ساده و سریع است.
به عنوان یک راهکار کارآمد برای مدیریت آب و جلوگیری از لغزش در محیط‌های مختلف، نصب گاترهای خطی در محیط‌هایی با شیب نیز امکان‌پذیر است.
  دلایلی که نصب گاترهای خطی به شیب را ساده می‌کند، عبارتند از:
۱. سازگاری با شیب: طراحی خطی گاترها به ویژگی منحصر به فرد آنهاست که از جریان آب در هر زاویه‌ای سرانجام می‌دهند، بدون توجه به شیب محیط. این ویژگی باعث می‌شود که گاترهای خطی به راحتی بتوانند در محیط‌های با شیب نصب شوند.
۲. فرآیند نصب ساده: گاترهای خطی با طراحی منحصر به فرد خود، امکان نصب سریع و آسان را فراهم می‌کنند. این محصولات با استفاده از اتصالات مخصوص و سیستم‌های قفل‌گیری ساده، به راحتی و بدون نیاز به تجهیزات ویژه نصب می‌شوند.
۳. انعطاف پذیری در نصب: گاترهای خطی به دلیل طراحی خاص خود، انعطاف پذیری بالایی در نصب دارند. این به این معناست که می‌توانند به طور دقیق در مسیرهای مختلف و با ابعاد متفاوت نصب شوند، بدون اینکه به مشکل خاصی برخورد کنند.
با توجه به این ویژگی‌ها، نصب گاترهای خطی در محیط‌های با شیب نه تنها ساده و آسان است، بلکه به عنوان یک راهکار موثر برای مدیریت جریان آب و ایجاد سطح ضد لغزش در این نواحی مورد توجه قرار می‌گیرد. سخن پایانی در نتیجه، گاترهای خطی با ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فردی که دارند، به عنوان یک راهکار کارآمد و موثر برای مدیریت جریان آب و ایجاد سطح ضد لغزش در محیط‌های مختلف، از جمله محیط‌های با شیب، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. طراحی خطی آنها، امکان جریان آب به صورت یکنواخت و متمرکز را فراهم می‌کند و با نصب ساده، انعطاف پذیری در مسیرهای مختلف و سهولت شیب دهی، به راحتی قابل استفاده در انواع محیط‌ها می‌باشند. این محصولات باعث می‌شوند که محیط‌های مختلف زیباتر، ایمن‌تر و کارآمدتر شوند، بنابراین انتخاب گاترهای خطی به عنوان یک راهکار بهینه برای نیازهای مدیریت آب، اجتناب‌ناپذیر است.

دیگر خبرها

  • کارگران ستون‌های استوار جامعه
  • ستون سرکوب
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • شرکت هسل دیزاین
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  •  کارگران، ستون‌های استوار نظام و مظهر خلاقیت و تلاش بی‌وقفه
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد