Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@15:21:36 GMT

تایوان از جنگ اوکراین درس می‌گیرد؟!

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۶۱۹۳

تایوان از جنگ اوکراین درس می‌گیرد؟!

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، تنش‌ها میان چین و آمریکا بر سر تایوان در دوره «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده به شکل قابل توجهی افزایش یافت و هرچند که آمریکا سال‌ها قبل اصل «چین واحد» را امضا کرده اما تحرکات آن نشان می‌دهد که به این اصل پایبند نیست. در همین راستا تحرکات دولت‌های مختلف آمریکا در نوع روابطشان با تایوان به گونه‌ای بوده که حساسیت چین را برانگیخته و آن را تحریک‌آفرینی واشنگتن علیه پکن دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در بحبوحه تنش‌های چین با آمریکا و تایوان، بعد از تغییر سیاست‌ خارجی دولت آمریکا ، نگرانی‌هایی در میان هم‌پیمانان این کشور در مناطق مختلف به وجود آمد. «جک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده در آگوست ۲۰۲۱ در پی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «تعهد آمریکا به اسرائیل و تایوان مانند همیشه  پایدار خواهد ماند».  نکته قابل توجه این است که این مسئول آمریکایی به طور کلی نگفت که تعهد آمریکا به متحدانش ثابت خواهد ماند، بلکه تنها به نام اسرائیل و تایوان اشاره کرد.

به این ترتیب تایوان به تدریج در کانون تنش‌های میان آمریکا و چین قرار گرفته است و به ویژه رفتارهای آمریکا در حمایت از تایوان این شرایط را متشنج تر می‌کند. چند ماه قبل بود که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به مناسبت چهل و دومین سالگرد تصویب قانون روابط با تایوان در کنگره ایالات متحده، هیئتی را به منظور تاکید بر پایبندی واشنگتن به حمایت از تایوان به این کشور فرستاد.  نشانه ها حاکی از آن است که آمریکا به موازات مناقشه و تنش با چین درصدد افزایش و تعمیق روابط خود با تایوان می‌باشد.

از طرف دیگر چین همچنان تایوان را بخش جدایی ناپذیر از  سرزمین‌های خود می‌داند. همچنین دریای چین جنوبی که تایوان به عنوان بخشی از سرزمین‌های چین در آن قرار گرفته است موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی مهمی برای پکن و اقتصاد چین دارد.  درحالی که تنش‌ها میان پکن و واشنگتن همچنان ادامه دارد، چین ثابت کرده که تحت هیچ شرایطی در مسائل سرزمینی خود مانند تایوان و هنگ کنگ و..  امتیازی به آمریکا نمی‌دهد.

در این بین نشانه‌هایی وجود دارد که بر اساس آن  چین به دنبال تسلط دوباره بر تایوان است.

از سوی دیگر آمریکا شیطنتی که در تحریک اوکراین علیه روسیه انجام داد را درباره تایوان علیه چین تکرار می‌کند؛ جایی که چندی قبل «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که چنانچه بین چین و تایوان درگیری ایجاد شود، واشنگتن متعهد به دفاع از تایوان خواهد بود.

بنابراین در بحبوحه جنگ اوکراین و پیامدهایی که گریبان آمریکا و اروپا و کل جهان را گرفته چندی قبل «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده علی‌رغم هشدارهای فراوان چین به تایوان سفر و با مقامات آن دیدار کرد. این نخستین سفر یک مقام ارشد آمریکایی به تایوان در ۲۵ سال گذشته بود.

اما واکنش چین به این سفر صرفا به هشدارها محدود نشد و بعد از ورود پلوسی به تایوان، دفتر ریاست جمهوری آن مورد حمله سایبری قرار گرفت. علاوه بر آن ارتش آزادی‌بخش خلق چین (PLA) از آغاز برگزاری رزمایش‌هایی در اطراف جزیره تایوان خبر داد و جنگنده‌های چینی قبل از ورود پلوسی، در خط تقسیم تنگه تایوان به پرواز درآمدند.

بر همین اساس چین قصد دارد به تایوان و آمریکا بگوید که آمادگی ورود به جنگ را دارد که یادآور سناریو جنگ روسیه و اوکراین است؛ جایی که آمریکا با وعده کمک و حمایت، اوکراین را علیه روسیه تحریک کرده و سپس نتوانست با پیامدهای این جنگ مقابله کند. با این اوصاف به نظر می‌رسد دولت «جو بایدن» که اعلام کرده بود به مرور از خاورمیانه عقب‌نشینی کرده و قصد دارد توجه خود را معطوف به شرق آسیا کند، به دنبال اجرای طرح‌های خطرناکی است و شاید در آینده‌ای نزدیک این بار شاهد بی‌ثباتی در این قسمت از قاره آسیا باشیم.

البته الگویی که اکنون ایالات متحده در تعامل با تایوان پیش گرفته، روش جدیدی نیست و این استراتژی آمریکا را در برخورد با سایر متحدانش در سراسر جهان می‌توان دید؛ جایی که واشنگتن همواره برای رسیدن به اهداف خود و کنار زدن دشمنان و رقبای بین‌المللی، از یک طرف سوم و اصطلاحا «جنگ نیابتی» استفاده می‌کند که نمونه بارز آن را بارها در خاورمیانه دیده‌ایم و برجسته‌ترین آن بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ بود.

اما اگر جنگ‌های نیابتی آمریکا به شرق آسیا برسد، بعد از جنگ اوکراین که یک بحران بی‌سابقه غذا و انرژی را در جهان رقم زده، دنیا وارد یک مرحله جدید از بی‌ثباتی خواهد شد و از آن مهمتر آمریکا در میان بحران‌های متعددی گرفتار می‌گردد که قادر به حل آنها نیست.

اما نکته قابل توجه اینجاست که اگر تایوان از وضعیت اوکراین درس عبرت نگیرد، به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی خود و ساختار شکننده‌ای که دارد بسیار در برابر چین آسیب‌پذیر خواهد بود و ممکن است به سرنوشتی بدتر از سرنوشت اوکراین دچار گردد. به ویژه اینکه رفتار واشنگتن با متحدان خود دست کم طی یک سال گذشته در افغانستان و اوکراین نشان می‌دهد که اگر تایوان بخواهد با شرط‌بندی روی حمایت آمریکا مقابل چین بایستد خود را وارد یک تنگنای خطرناک کرده است.     

منبع: الف

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تایوان اوکراین آمریکا الف ایالات متحده تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۶۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،ایالات متحده روز چهارشنبه ۱ مه (۱۲ اردیبهشت) روسیه را به استفاده از «تسلیحات شیمیایی» علیه نیرو‌های اوکراینی متهم کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته است که استفاده تسلیحاتی روسیه از ماده شیمیایی «کلروپیکرین» علیه نیرو‌های اوکراینی، نقض کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی (CWC) است.

این وزارتخانه همچنین اضافه کرده است که روسیه با بهره‌گیری از «گاز‌های ضد شورش و اشک‌آور» در جریان جنگ، معاهدات بین‌المللی در زمینه تسلیحات شیمیایی را زیر پا گذاشته است.

در این بیانیه آمده است: «استفاده از چنین مواد شیمیایی‌ای یک اتفاق منفرد و مجزا نیست و احتمالاً ناشی از تمایل نیرو‌های روسیه برای بیرون راندن نیرو‌های اوکراینی از مواضع مستحکم و دستیابی به دستاورد‌های تاکتیکی در میدان نبرد است.»

نتیجه‌گیری ایالات متحده با شهادت سربازان اوکراینی مطابقت دارد که می‌گویند در ماه‌های اخیر در بخش‌هایی از خط مقدم خود با نیرو‌های روسیه با گاز و سایر مواد شیمیایی محرک مواجه شده‌اند.

نیرو‌های مسلح اوکراین پیشتر در در بیانیه‌ای در ماه مارس اعلام کرده بود که روسیه در بیش از هزار مورد «مواد شیمیایی سمی که برای جنگ ممنوع هستند» را استفاده کرده است. به گفته مقامات اوکراینی، تنها در ماه فوریه ۲۵۰ مورد از چنین حملاتی به ثبت رسیده است.

ارتش اوکراین می‌گوید نیرو‌های روسی علاوه بر کلروپیکرین، از نارنجک‌های پرشده از ماده «سی‌اس» و «سی‌ان» استفاده کرده‌اند. این گزارش می‌گوید که حداقل ۵۰۰ سرباز اوکراینی به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی ضدشورش تحت درمان قرار گرفته‌اند و یک نفر نیز بر اثر خفگی با گاز اشک‌آور کشته شده است.




در حالی که در اعتراضات خیابانی غیرنظامیان معمولاً می‌توانند از گاز اشک‌آور و ضد شورش فرار کنند، سربازانی که در سنگر‌ها بدون ماسک ضد گاز موضع گرفته‌اند یا زیر آتش دشمن هستند در خطر خفگی قرار می‌گیرند.

روسیه قبلا استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ اوکراین را رد کرده بود.

گاز کلروپیکرین به عنوان یک سلاح شیمیایی در جنگ جهانی اول توسط آلمان به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. این عامل خفگی توسط سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مستقر در لاهه برای استفاده نظامی غیرمجاز اعلام شده و اکنون بیشتر در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود.

این گاز ریه‌ها، چشم‌ها و پوست را تحریک می‌کند و می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود که هفته‌ها طول می‌کشد.

ایالات متحده همزمان اعلام کرده که سه نهاد دولتی روسیه مرتبط با برنامه‌های تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی این کشور و چهار شرکت روسی را که به این نهاد‌های دولتی کمک کرده‌اند، تحریم می‌کند.

استفاده از سلاح‌های شیمیایی طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است. روسیه معاهدات مربوط به أن را امضا کرده و ادعا می‌کند که سلاح شیمیایی ندارد، اما این کشور در سال‌های اخیر متهم به استفاده از عامل اعصاب علیه منتقدان خود نظیر سرگئی اسکریپال و الکسی ناوالنی شده است.

دیگر خبرها

  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • آمریکا قصد دارد این ۳ کشور را به آتش جنگ اوکراین بکشاند
  • گوشی ویوو Y38 5G عرضه شد
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد