Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@10:02:41 GMT

سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی تشکیل شود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۶۷۱۴

سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی تشکیل شود

رئیس دیوان محاسبات با اشاره به ظرفیت موجود در کشورهای اسلامی و مسائل مشترک گسترده‌ای که بین این کشورها وجود دارد،پیشنهاد تشکیل سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی را مطرح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «افل یاسین خٌضیر» رئیس دیوان محاسبات عراق به همراه سفیر این کشور و هیئتی از دیوان محاسبات عراق با حضور در دیوان محاسبات با «مهرداد بذرپاش» و سایر مسئولان این نهاد نظارت دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار که به منظور امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دیوان محاسبات‌های دو کشور انجام شد، پیرامون موضوعات مهمی مذاکره به عمل آمد.

مهرداد بذرپاش ضمن خوشامدگویی به هیئت عراقی، گزارشی از اقدامات تحولی در دیوان محاسبات کشورمان را ارائه کرد و از انتشار گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ شش ماه زدتر از موعد مقرر قانونی، تفریغ‌های دوماهه از نحوه اجرای بودجه سال جاری، راه اندازی مرکز نوآوری و خانه خلاق و فعال شدن سامانه ارتباط مردمی ۱۹۸ به عنوان برخی از مهمترین عملکردهای این نهاد نظارتی نام برد.

وی در ادامه به برخی موضوعات مشترک با کشور عراق پرداخت و با اشاره به قراردادهای منعقده میان دو کشور، درباره صادرات گاز و برق، بر وصول مطالبات کشورمان تاکید کرد و خواستار کمک دیوان محاسبات عراق در تحقق این موضوع شد.

اجرایی سازی پروژه‌های مشترک در حوزه نفت به منظور استفاده از ذخایر و حفاظت از منابع مشترک نفتی و گازی و لزوم برنامه ریزی جهت نظارت بر نحوه اجرای پروژه‌ها از دیگر موضوعاتی بود که توسط رئیس کل دیوان محاسبات مطرح شد.

بذرپاش سپس به مسائل زیست محیطی و به صورت خاص، پدیده گردوغبار و آلودگی هوا ناشی از ریزگردها پرداخت و سوءمدیریت در بهره‌برداری از منابع آبی را از مهمترین علل بروز گرد و غبار دانست.

عدم تکمیل فرآیند مالچ پاشی در مناطق هدف و عدم اجرای طرح بیابان‌زدایی از دیگر موضوعاتی بود که توسط وی به عنوان مهمترین عوامل ریزگردها از آنها نام برده شد.

سومین موضوعی که توسط رئیس کل دیوان محاسبات کشورمان مطرح شد، پیشنهاد تشکیل سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی بود.

وی با اشاره به ظرفیت موجود در کشورهای اسلامی و مسائل مشترک گسترده‌ای که بین این کشورها وجود دارد، تشکیل چنین سازمانی را برای اقدامات مشترک نظارتی و همکاری‌های گسترده‌تر ضروری دانست.

رئیس کل دیوان محاسبات در پایان، با تشکر از مهمان نوازی دولت و مردم عراق در ایام اربعین، اظهار امیدواری کرد با همکاری‌های متقابل دو کشور، شرایط برای سفر هرچه بهتر و ارزان‌تر زائران ایرانی و عراقی در هر دو کشور فراهم شود.

در بخش دیگری از این دیدار، «رافل یاسین خضیر» ضمن تشکر از میزبانی دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به ظرفیت‌های مشترک ایران و عراق، حضور در ایران و امضای یادداشت تفاهم همکاری میان دو دیوان را نخستین گام در پروژه‌های مشترک نظارتی میان دو کشور دانست.

رئیس دیوان محاسبات عراق با استقبال از پیشنهاد ایران مبنی بر تشکیل سازمان دیوان محاسبات‌های کشورهای جهان اسلام، این اقدام را حرکتی جدید در هم افزایی میان دستگاه‌های نظارتی مالی و انتقال تجربیات قلمداد کرد.

رافل یاسین خضیر با اشاره به ساختار دیوان محاسبات کشورمان و وجود دادسرا و هیئت‌های مستشاری و جلسات محکمه، خواستار ارتباط بیشتر و انتقال این تجربیات به دیوان محاسبات عراق شد.

وی ضمن دعوت از بذرپاش جهت حضور در عراق و بازدید از دیوان محاسبات این کشور، اظهار امیدواری کرد با امضای تفاهم‌منامه همکاری مشترک، اتفاقات مثبتی در آینده‌ی روابط دو دیوان رقم بخورد.
لازم به ذکر است در پایان این دیدار، یادداشت تفاهم همکاری مشترک میان دیوان محاسبات جمهوری اسلامی و جمهوری عراق به امضای رؤسای دو کشور رسید.

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان دیوان محاسبات دیوان محاسبات عراق کشورهای اسلامی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۶۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.

داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی