Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین از وزارت جهاد کشاورزی، «امید امینی» با بیان اینکه امسال تولید حدود دو میلیون ۶۰۰ هزار تن گوشت مرغ و یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن تخم‌مرغ پیش‌بینی شده است، افزود: ظرفیت تولید گوشت مرغ و تخم‌مرغ بیشتر از اعداد اعلام شده است، اما به دلیل محدودیت بازار مصرف داخلی و صادرات، پیش‌بینی فعلی را برای بخش تولید انجام داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نیاز تخم‌مرغ در ماه‌های کم‌مصرف را کمتر از ۸۵ هزار تن و در ماه‌های پرمصرف را بیش از ۹۵ هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: در چهارماهه امسال به طور میانگین ماهانه ۸۷ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید و برنامه‌ریزی شده که این میزان تولید به بیش از ۹۰ هزار تن در ماه افزایش یابد.

مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی درباره صادرات گوشت مرغ و تخم‌مرغ نیز تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا هفته گذشته نزدیک به ۲۱۰۰ تن تخم‌مرغ خوراکی، بیش از ۷ میلیون قطعه تخم‌مرغ نطفه‌دار و ۲ هزار تن گوشت مرغ صادر شده است.

امینی تامین نیاز داخلی و رفع کامل محدودیت‌های صادراتی را از برنامه‌های معاونت امور تولیدات دامی دانست و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون صادرات گوشت مرغ، تخم‌مرغ، جوجه یکروزه و تخم‌مرغ نطفه‌دار داشته‌ایم.

تشکل‌ها مسوولیت مدیریت و نظارت بر بازار و صادرات را انجام می‌دهند

وی با بیان اینکه رفع محدودیت‌ها شامل برداشتن عوارض صادراتی، تسهیل در صدور مجوزها و کاهش بوروکراسی می‌شود، ادامه داد: در راستای کاهش بوروکراسی طبق آخرین ابلاغ جهاد کشاورزی، صدور مجوزها حتی از سوی تشکل‌ها برداشته شده و اگر محصولی شرایط و ضوابط بهداشتی داشته باشد می‌تواند صادر شود.

مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تشکل‌ها نیز مسوولیت مدیریت و نظارت بر بازار و صادرات را انجام خواهند داد.

امینی درباره قیمت محصولات طیور نیز اذعان داشت: دو مدل افزایش قیمت وجود دارد که یکی ناشی از بر هم خوردن عرضه و تقاضا و کمبود تولید است که مورد پسند ما نیست، اما افزایش قیمت دیگر که ناشی از افزایش هزینه‌های تولید می‌باشد، را برای پایداری تولید باید بپذیریم.

وی گفت: اگر در این روزها افزایش قیمت نسبت به ابتدای سال در بازار دیده می‌شود، ناشی از افزایش هزینه تولید بر اثر حذف ارز ترجیحی نهاده‌ها، اجرای طرح مردمی سازی و اصلاح یارانه‌ها و پرداخت مستقیم یارانه به مردم است.

کاهش مصرف از اجرای طرح مردمی سازی و اصلاح یارانه‌ها

مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی افزود: در چند ماه گذشته پس از اجرای طرح مردمی سازی و اصلاح یارانه‌ها به علت کاهش مصرف داخلی، گوشت مرغ زیر قیمت مصوب یعنی کمتر از ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم و تخم‌مرغ زیر قیمت مصوب ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار عرضه شده که هرچند خوشایند مصرف‌کننده است، اما تولیدکننده را متضرر می‌کند.

امینی گفت: تولیدکننده برای تولید پایدار باید با سود منطقی محصولش را به بازار عرضه کند، در غیر این صورت تمایلی به تولید نخواهد داشت.

خرید تضمینی ۵۰ هزار تن گوشت مرغ

این مقام مسوول درباره علت کاهش جوجه ریزی در ماه‌های اخیر نیز بیان کرد: وقتی قیمت محصول تولید شده پایین‌تر از قیمت مصوب در بازار معامله شود، نتیجه‌اش کاهش جوجه ریزی خواهد بود و تولیدکننده گله‌های جوجه یکروزه نیز زودتر از سن معمول گله‌هایش را حذف می‌کند و ادامه این روند چالش ایجاد خواهد کرد.

وی درباره حمایت دولت از تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ پس از اجرایی‌شدن طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها، اظهار کرد: در حال حاضر خرید تضمینی این محصولات از طریق شرکت پشتیبانی امور دام صورت می‌گیرد و از ابتدای سال تا کنون بیش از ۵۰ هزار تن گوشت مرغ و بیش از ۷ هزار تن تخم‌مرغ خوراکی از تولیدکنندگان توسط شرکت پشتیبانی امور دام از تولیدکنندگان خریداری شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گندم ایران وزارت جهاد کشاورزی هزار تن گوشت مرغ طرح مردمی سازی مرغ و تخم مرغ ابتدای سال گوشت مرغ تن تخم مرغ یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۷۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو