Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر قاسم عموعابدینی در همایش طرح تحول آموزش عالی که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، بر تمدن‌سازی در دانشگاه‌ها تاکید و آن را از محور‌های طرح آموزش عالی عنوان کرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم در در همایش طرح تحول آموزش عالی، اثرات حضور تمدن اسلامی در غرب را نشان از پیشرفت‌های علمی ایران اسلامی عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اهمیت جریان تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اظهار داشت: نقش اصلی دانشگاه‌ها تمدن‌سازی است و جریان تمدن‌سازی از مکتب‌خانه‌ها، حوزه‌های علمیه و دارالفنون‌ها نشات گرفته است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سند طرح تحول دولت سیزدهم تصریح کرد: بخش مهمی از این سند تحول مربوط به آموزش عالی است. وی افزود: نقش دانشگاه‌ها در بحث تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب بسیار مهم و تاثیر گذار است.

دکتر عموعابدینی ضمن تشریح طرح سند تحول آموزش عالی اظهار داشت: حدود ۶ چالش در این سند برای آموزش عالی شناسایی و نقش دانشگاه‌ها در رفع این چالش‌ها مطرح شده است.

وی افزود: نشانگر‌های وضعیت مطلوب شامل مواردی مانند؛ ارتقا سطح امید اجتماعی، مسئولیت پذیری ملی، سلامت معنوی و اشتغال پذیری دانشجویان و همچنین افزایش توسعه یافتگی علوم و فناوری‌های نیاز محور، مزیت محور و اولویت محور با تاکید بر علوم انسانی تحولی است.

معاون آموزشی وزارت علوم چرخش‌های تحول‌آفرین در این سند را مطرح و تصریح کرد: در طرح تحول، آموزش متمرکز بر توسعه کمی، تقاضای اجتماعی، تخصص پسند و فرد محور به تربیت متمرکز بر توسعه کیفی، اشتغال‌پذیری، تخصص‌گرا، اخلاق مدار و خانواده محور تغییر می‌یابد. همچنین از پژوهش صرف معطوف به ارتقا جایگاه علمی بین المللی به پژوهش‌های نیازمحور، مزیت‌محور اولویت محور توجه می‌شود.

معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه افزود: از الگوی جامعه محور در توسعه کارکرد‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه اسلامی استفاده می‌شود. همچنین در کمک دانشگاه به دولت و ایجاد وحدت رویه در ماموریت‌های دانشگاه‌ها، خود اتکایی و استقلال ضابطه‌مند و پذیریش تنوع در ماموریت‌های دانشگاه‌ها تغییراتی انجام می‌شود.

وی افزود: از دیگر موارد می‌توان به بین المللی سازی خود مشروع به دیپلماسی علمی و فناوری هوشمند و اثر بخش نیز اشاره نمود.

دکتر عمو عابدینی در ادامه، ناکارآمدی در نظام حکمرانی و اداره دانشگاه ها، پاسخگویی ناکافی دانشگاه‌ها به نیاز‌ها و مسائل جامعه، توسعه نیافتگی نظام فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، ضعف در همکاری‌های علمی و بین‌المللی و فناوری‌های بین‌المللی را از جمله چالش‌های سند تحول دانست که باید مورد توجه قرار گیرد.

شایان ذکر است دکتر حسین هرسیج رییس دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم ضمن تاکید بر ارتقا کیفی سطح آموزش در دانشگاه و دستیابی به جایگاه بالاتر در سطح ملی و بین المللی اظهار داشت: دانشگاه اصفهان با بیش از ۷۵ سال قدمت یکی از بزرگترین و تاثیرگذار‌ترین مراکز علمی کشور است که در حال حاضر با حضور ۱۵۰۰۰ دانشجو، دو مرکز آموزش عالی شهرضا و خوانسار، ۴۰درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ۱۰درصد دانشجو یان خارجی، حدود ۲۳ نفر نسبت دانشجو به استاد، حدود یک نفر نسبت استاد به کارمند، حدود ۶۵۰ عضو هیأت علمی که ۶۰درصد آن‌ها دانشیار به بالا هستنند مشغول به فعالیت است.

رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه تصریح نمود: برنامه‌های راهبردی دانشگاه اصفهان با توجه به سیاست‌های تحولی ریاست جمهوری و وزارت علوم تدوین شده است و برنامه‌های راهبردی ما تحت عنوان دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز در حال پی گیری و اقدام است.

وی ضمن تاکید بر افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: فعالیت‌های راهبردی دانشگاه اصفهان با تکیه بر شعار دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز در راستای افزایش ارزش افزوده در کشور و دستیابی به استقلال با محوریت دانش است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آموزش عالی دانشگاه پیشرفت علمی دانشگاه اصفهان معاون آموزشی بین المللی دانشگاه ها آموزش عالی تمدن سازی طرح تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۸۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، حجت‌الاسلام مرتضی ادیب‌یزدی در مراسم سالروز شهادت امام صادق (ع) در مصلی کیش و در جمع عزاداران با تشریح تلاش‌ها و مجاهدت‌های امام صادق (ع) در مسیر توسعه و نشر ارزش‌های تشیع و دین مبین اسلام، گفت: پس از شهادت حضرت امام حسین (ع) امامان بزرگواری همچون امام سجاد (ع)، امام محمد باقر (ع) و امام صادق (ع) با دعا، نشر علوم و تربیت اندیشمندان و دانشمندان متعدد سعی و تلاش کردند انحراف در دین را که نتیجه آن شهادت امام حسین (ع) بود اصلاح کنند و تربیت هزاران شاگرد و مبلغ دینی ثمره تلاش‌های آنان بود.

وی افزود: دوران امام صادق (ع) به دلیل فضاسازی مناسبی که در زمان امام محمدباقر (ع) ایجاد شده بود تبدیل به دورانی شد که از همه ادیان برای علم اندوزی به شهر مدینه و محضر امام صادق (ع) می‌آمدند و امام هم تلاش می‌کرد با هدفدار کردن آموزش‌های خود اسلام ناب محمدی و سیره و سلوک حضرت علی (ع) را به شاگردانش بیاموزد.

دبیر جامعه مبلغین تهران، تلاش‌های امام صادق (ع) برای تربیت پانزده هزار شاگرد و نشر علوم متعدد را سرآغازی برای تمدن نوین بشری عنوان کرد که دانش امروزی وام دار این دانش‌ها و علوم اسلامی زمان آن حضرت است.

حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی بیداری جامعه اسلامی و بازگرداندن آن به مسیر صحیح ارزش‌های اسلامی از مسیر توسعه علوم را مهمترین راهبرد دوران زندگی امام صادق (ع) دانست و گفت: به همین دلیل است که امام صادق (ع) را رئیس مذهب جعفری می‌دانند که احیای مکتب شیعه وام دار ایشان است.

وی با عنوان اینکه در دوران امام صادق (ع) دشمنان از هر تلاشی برای جلوگیری از تربیت شاگردان و زدودن چهره اسلام واقعی از خرافه و شرک فروگذار نکردند، گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی امروزه هم گروه‌هایی تلاش می‌کنند ارزش‌های اسلامی را سست کرده و به اسلام ضربه وارد سازند که موضوع حجاب هم یکی از این موضوعات است.

دبیر جامعه مبلغین تهران افزود: عده‌ای با برنامه ریزی و توطئه می‌کوشند جامعه را به سمت غرب گرایی، لودگی و بی شرمی ببرند که باید هوشیار بود و در دام ان‌ها گرفتار نشد.

حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی با اشاره به اینکه این انقلاب و نظام ثمره خون شهدای بسیاری است و امروز در مقابل خانواده شهدا وظیفه داریم پاسدار ارزش‌های اسلامی باشیم، تاکید کرد: در کیش هم با وجود ساکنان ولایی و ارزشی که حضور دارند، باز هم عده‌ای از بیرون تلاش می‌کنند چهره این جزیره را که پیشانی گردشگری کشور محسوب می‌شود، خدشه دار کنند و هم بر مردم و هم بر مسولان جزیره لازم است تا در مقابل این تحرکات ایستادگی کنند.

وی تبیین و تشریح ابعاد قیام عاشورا و بیان دستاورد‌های ائمه معصومین علیهم السلام همچون امام صادق (ع) را موضوعی مهم در مسیر معرفی درست اسلام و تشیع عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم وفنون هسته‌ای دراصفهان آغاز می‌شود
  • عصر امروز، آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور