Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@17:40:00 GMT

ضرورت تغییر ریل هوشمندانه در فارابی

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۸۹۷۲

ضرورت تغییر ریل هوشمندانه در فارابی

بنیاد سینمایی فارابی به‌عنوان مهم‌‎ترین نهاد اجرایی دولت در حوزه تولید فیلم، نقش ویژه‌ای در باروری مقوله تولیدات باکیفیت و رونق اکران دارد؛ مقوله‌ای که متاسفانه طی سالیان گذشته با برخی اقدامات، به حاشیه رانده شده و منتقدانی پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایران اکونومیست، بنیاد سینمایی فارابی، به‌واسطه نقشی که در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ در ساماندهی تولیدات کمی و کیفی سینما ارائه کرد، به عنوان نهادی استراتژیک در این عرصه مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین برآورد سبب شد تا سطح انتظارات از این نهاد مهم که سرمایه و تجهزات خوبی در اختیار داشت، به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

انتقاد به عملکرد فارابی، از دهه ۸۰، روند تصاعدی به خود گرفت چرا که این بنیاد، نه‌تنها در زمینه تولید، نتوانست به‌مانند دهه‌های گذشته خود عمل کند بلکه انتقاد اصلی بر روی عملکرد این بنیاد در حوزه مقولات کیفی تولید بود. تولیداتی که با صرف بودجه‌های بعضا هنگفت، نتوانستند عملکرد درخشانی در گیشه داشته باشند و بدون جذب مخاطب چندان، در حافظه تاریخی سینما نیز نقش نبست.

اگرچه این بنیاد، در تمامی این دو دهه اخیر، نسبت به تولید آثار فاخر قدم‌های رو به جلویی برداشت اما اعم تولیدات نتوانستند در ذهن سینمادوستان، ماندگار شوند.

در همین رابطه، چند مورد مطرح می‌‎‌شود.

۱.کرونا، لطمات جبران‌ناپذیری در حوزه سینما وارد آورد. برخی از این ترکش‌ها نظیر جریان فیلمسازی، هم‌چنان با رکود قابل توجهی مواجه است تا جایی که بسیاری از دلسوزان سینما، مدت‌هاست که نگران درون‌مایه کیفی جشنواره فجر امسال به عنوان ویترین یک‌ساله سینمای کشور هستند. در این بین، فارابی، نقش قابل‌توجهی در تامین خوراک جشنواره و سینماها دارد. طبیعی است که نقص‌ و قوت‌های کمی و کیفی جشنواره و البته جریان اکران، تاحدودی متوجه فارابی و عملکرد این بنیاد مهم است.

۲. یکی از توصیه‌هایی که در تمامی این سال‌ها به فارابی شده، مهندسی هوشمندانه بودجه‌ای است که در اختیار این نهاد قرار می‌گیرد. طبیعتا فیلمسازان و مخاطبان علاقمند هستند تا این بودجه، صرف تولیداتی شود که در گیشه با استقبال مواجه شده تا چرخ‌های اقتصادی این سینما بچرخد و متعاقب آن، سینما بیشتر به جریان صنعتی نزدیک شود؛ یکی از دلایل و شاخصه‌هایی که سبب شده تا روند صنعتی شدن سینما، در تمامی این سال‌ها به کندی حرکت کند، می‌تواند تا حدودی نتیجه عملکرد نهادهای قدرتمندی چون فارابی باشد. هم‌چنین عملکرد درست این نهادها می‌تواند روند صنعتی‌شدن سینما را با شتاب بیشتری همراه کند. در سینمایی که کل گردش سالیانه آن از ۳۰۰ میلیارد کنونی فراتر نمی‌رود، صنعتی‌شدن، بیشتر به یک شوخی بزرگ شبیه است.

۳. این ضرورت سبب می‌شود تا فارابی، شیوه‌نامه حمایتی خود را تغییر دهد. امروز، خبری منتشر شد مبنی بر موافقت با تولید ۵ فیلمنامه که ۳ مورد آن، محصول بنیاد فارابی است. یکی از آن پروژه‌ها، هوک (به تهیه‌کنندگی علی آشتیانی‌پور؛ عضو هیات مدیره اتحادیه تهیه‌کنندگان و کارگردانی حسین ریگی لادز) است که طبق شنیده‌ها، هزینه‌ای حدودا ۲۰ میلیاردی برای تولید آن در نظر گرفته شده است. حال فرض کنید فارابی با این مبلغ، چند فیلم مخاطب‌پسند در مسیر پررونق شدن سینما و بالا رفتن آمار مخاطبان می‌تواند تولید کند و چند فیلمساز دیگر در صف هستند که می‌توانند با بهره‌گیری از بخشی از این مبلغ، فیلم مخاطب‌پسند خود را تولید کنند.

۴. این خطای راهبردی، در دیگر زوایای تصمیم‌گیرانه فارابی نیز به چشم می‌خورد. به عنوان مثال این بنیاد، حق پخش نمایش خانگی و تلویزیونی فیلم بازیوو را خریداری کرده است. طبیعی است که نخستین پرسش مخاطبان پس از شنیدن این خبر، آن است که آیا اساسا تلویزیون فیلمی مانند بازیوو (به تهیه‌کنندگی غلامرضا موسوی و کارگردانی امیرحسین قهرایی) را می‌تواند نمایش دهد؟ بنابراین بودجه‌ای که باید صرف موارد مهم‌تری در فارابی شود، به نوعی سوخت شده و به فیلمی اختصاص یافته که نمی‌تواند در تلویزیون نمایش داشته باشد.

۵. فارابی در شاهراه تصمیم‌گیری کلان مدیریتی واقع شده است و به فراخور چنین جایگاهی، انتظار چنین عملکردی از این بنیاد نمی‌رود. مواردی که در تمامی این سال‌ها به فارابی وارد شده و این نهاد تصمیم‌ گرفته تا در سکوت، سیاست‌های خود را پیش برده و بر تعداد منتقدان خود بیفزاید. حال آن‌که این بنیاد می‌تواند با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه‌ای نظیر حمایت از فیلمسازان اول، تحسین عمومی را به خود جلب کرده و این‌چنین به مهره‌ای محبوب تبدیل شود تا این‌چنین عملکرد خود را در تراز نقد عمومی نبیند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بنیاد سینمایی فارابی ، سینما ، تولید فیلم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بنیاد سینمایی فارابی سینما تولید فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۸۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امر تغذیه گیاهان و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها می‌تواند ما را در بحث تولید غلات به خوکفایی برساند، با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شوند کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

احمد اخیانی هشتم اردیبهشت‌ماه در «همایش جهش تولید در دیمزارها و گرامیداشت روز جهانی گندم و نان» در روستای امام قیس بروجن اظهار کرد: سال گذشته جشنواره جهش در دیمزارها در کشور و با هدف پر کردن بخشی از خلا موجود در تولید محصول گندم در دیمزارها برگزار شد، البته باید پتانسیل عملکرد گندم در دیمزارهای کشور حدود ۲.۵ تن در هکتار باشد اما میانگین عملکرد کشور در چند سال اخیر کمتر از یک تن بوده است.

وی افزود: به دلیل خلا عملکرد بسیار بالا و در راستای استفاده از آب سبز و تولید پایدار در دیمزارها این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام برگزار و موفقیت‌های بسیار خوب و کم نظیری را ایجاد کرد، به طوری که سال گذشته با اجرای این طرح در سطح نزدیک به چهار میلیون هکتار، شاهد افزایش حدودا ۴۰ درصدی تولید در مجموع محصولات مختلف همچون غلات، حبوبات و علوفه وحتی موجب توسعه گیاهان دارویی بودیم، البته این امر پایداری تولید در دیمزارها را به شدت تقویت کرد و کیفیت گندم تولیدی سال گذشته به نسبت سنوات ماقبل افزایش یافت.

اخیانی گفت: این طرح در اکثر دیمزارهای کشور در حال انجام و سال آینده سال پایانی فاز اول آن است، که نزردیک به ۲۵۰ هزار بهره‌بردار در این طرح مشارکت می‌کنند، طرحی که در ۵۰ سال اخیر بی نظیر بوده و در امر مشارکت و همکاری در بعد همگانی و مباحث فنی منحصر بفرد است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پروژه‌های متعدد در راستای توسعه مکانیزاسیون، مباحث فنی و ... در این طرح در حال انجام است که قطعا با توجه به مشارکت و استقبال خوب بهره‌برداران ادامه می‌یابد و می‌تواند در بسیاری موارد مخصوصا تولید غلات ما را به خوکفایی برساند، البته تقریبا ۲۰ درصد از غلات از دیمزارها تولید می‌شده که با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شود و پایداری عملکرد بیشتری را نسبت به اراضی آبی که به شدت در حال تنش بوده داشته باشد، کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • علت عمده «سقط جنین» چیست؟
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!