Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@10:02:52 GMT

کشورهای حوزه خلیج فارس در مسیر همگرایی با ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۹۳۱۷

کشورهای حوزه خلیج فارس در مسیر همگرایی با ایران

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از الخلیج الجدید، کویت شش سال پس از فراخواندن سفیر خود از تهران به نشانه همبستگی با عربستان سعودی، سرانجام سفیر جدیدی در ایران منصوب کرد. «بدر عبدالله المنیخ» سفیر جدید دولت کویت روز شنبه ۲۲ مردا ماه و در آغاز ماموریتش در تهران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمرو الشوبکی تحلیلگر مرکز پژوهش های سیاسی و استراتژیک الاهرام در واکنش به این تحول گفت: این گام با پیشرفت به وجود آمده در مذاکرات هسته ای ایران مرتبط است.کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از نزدیکی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران مطلع شدند و به این نتیجه رسیدند که به گفتمان بیشتر با ایران و ایجاد کانال های ارتباط دیپلماتیک نیاز است. اخبار منتشر شده درباره نزدیکی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران، شاید بر این تصمیم از سوی کویت تاثیر گذاشته باشد با وجود اینکه مساله هسته ای تنها عامل بهبود روابط کویت با ایران نیست.

الشوبکی اظهار داشت که رویکردی در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درخصوص بازنگری جامع در روابط با کشورهای همجوار وجود دارد، همانند آنچه با ترکیه رخ داد. این کشورها به این نتیجه رسیده اند که درگیری برای هیچ کس سود نخواهد داشت. نیاز به گفتگو ضروری است.

وی افزود: نگرش و رویکردی مبنی بر لزوم ازسرگیری روابط با ایران نزد کشورهایی همانند امارات که کانال های ارتباطی دارد و آماده اعزام سفیر است و همچنین کویت که این اقدام را انجام داد و عمان که روابط خوبی با ایران دارد، وجود دارد.

این پژوهشگر در مرکز الاهرام در این خصوص به گفتگوی میان ایران و عربستان اشاره کرد و آن را نشان دهنده تمایل این کشورها برای تفاهم با ایران دانست.

الشوبکی توضیح داد که اختلافاتی میان ریاض و تهران باقی خواهد ماند اما این اختلافات از طریق کانال های دیپلماتیک حل خواهد شد نه اینکه روابط قطع شود، و اینکه به معنای ائتلاف با ایران باشد اما منازعه با ادوات مختلف برخلاف سال های گذشته مدیریت خواهد شد.

وی تاکید کرد که این رویکرد در تغییر شکل گفتگو میان ایران و عربستان از طریق تبدیل گفتگوی غیرعلنی به علنی و شاید بازگشت سفرای دو کشور بازتاب خواهد داشت.

الشوبکی معتقد است امارات و کویت، با سرعت بیشتری نسبت به عربستان، به سوی ایران حرکت کرده اند و این ممکن است انگیزه ای برای عربستان باشد که در این مسیر حرکت کند و اشاره ای است مبنی بر اینکه کشورهای همپیمان عربستان با ایران روابط دارند و این کشورها بخش اساسی شورای همکاری خلیج فارس هستند.

کد خبر 5564950

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران امارات متحده عربی کویت ایالات متحده امریکا روسیه رژیم صهیونیستی عراق فلسطین سوریه اوکراین تایوان افغانستان سلمان رشدی ترکیه جنگ اوکراین ایران لبنان خلیج فارس هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشورهای آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم