Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@14:20:15 GMT

بیش از ۵۰ شرکت دانش‌بنیان در بورس فعال هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۹۶۵۷

بیش از ۵۰ شرکت دانش‌بنیان در بورس فعال هستند

ستاری گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان در بورس فعال هستند وتعداد این شرکت ها در حال افزایش است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، سورنا ستاری عصر امروز در نشست ستاد نوآوری فناوری و اقتصاد دانش بنیان در استان یزد با بیان اینکه دانش بنیان و توسعه چیزی جز فرهنگ نیست اظهار داشت: ارتباط بین شرکت های بزرگ و بدنه دانش بنیان چندان هنوز شکل نگرفته و شرکتهای بزرگ در حوزه معدن ونساجی جای انها در این جلسه خالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: باید اقدامی انجام داد تا این شرکت ها بتوانند در دانش بنیان سرمایه گذاری کنند زیرا این بازار داخلی است و سود های بسیار خوبی برای انها  و جامعه دارد و این موضوع باید در استان وحتی کشور هدف گذاری شود.

ستاری با اشاره به اینکه  تعرفه ای که برخام فروشی وصل شده باعث می شود شرکت های بزرگ به سمت دانش بنیان بی آیند اظهار داشت: یکی از اصول دانش بنیان ماشین سازی است و باید بتوانیم طراحی آنها را خودمان انجام دهیم و اگر اینگونه نباشد بعدا برای توسعه انها به مشکل برمی خوریم .

وی ادامه داد: مشوق های خوبی برای شرکت های بزرگ در نظر گرفته شده و این موضوع هدف گذاری 20سال اینده شرکت های دانش بنیان است و در حال حاضر موضوع دانش بنیان از موضوع پارک علم وفناوری فراتر رفته ودر حال حاضر باید با بازیگران بزرگ این عرصه وارد بحث شویم زیرا بیشترین تعاملات در اینده با وزارت اقتصاد و وزارت صمت است چون این ها بازیگران این عرصه در اینده خواهند بود.

بسیاری از بخش های قانون تعهدات بزرگی برای شرکت های بزرگ ایجاد کرده تا انها وارد این عرصه شوند عنوان داشت:  تمام بخش های مختلف جامعه باید نقش و وظیفه خود را انجام دهند تا بحث توسعه دانش بنیان به صورت کامل محقق شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 50شرکت دانش بنیان در بورس فعال هستند وتعداد این شرکت ها در حال افزایش است و حتی شرکت های خطر پذیر وامنیت غذایی و بیو تکنولوژی نیز اقدامات خوبی انجام شده است در مجموعه باید بازیگران بزرگ دانش بنیان وارد این عرصه شوند.

معاون علمی وفناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه به نفع شرکت های بزرگ است و امتیازات خوبی برای انها دیده شده که به این عرصه ورود کنند تصریح کرد: اگر این اتفاق وقوع یابد میتوانیم امیدوار باشیم فرزندان نخبه یزد در داخل این شهر می مانند وبرای توسعه این استان قدم برمی دارند.

این مقام مسئول اظهار داشت: در زمینه دانش بنیان یزد ظرفیت بسیار خوبی دارد و استان کویر ویزد بهترین کارآفرینان بوده اند  و هیچ موقع یک  پولدار نتوانسته کارافرین شود و کارافرینان با پراید فروشی به اینجا رسیدند.

وی ادامه داد: کارافرینی هیچ موقع یکباره اتفاق نمی افتد  و برعکس مرحله مرحله به وقوع می پیوندد  کار افرینانی که پله پله رشد کرده اند ارزش حمایت دارند زیرا اینها بدون هیچ رانتی رشد کردند زیرا اینها مقاوم هستند ودر برابر خیلی ها ایستادند.

وی با اشاره به اینکه یزد توان بسیار بالایی در حوزه هوش مصنوعی دارد عنوان داشت: قبلا یزدی ها خانه های قدیمی را تبدیل به رستوران می کردند ولی در حال حاصر این خانه ها تبدیل به خانه خلاق می شود وبافت یزد حفظ می شود.

وی با بیان اینکه کارخانه نواوری در یزد نصفه نیمه ایجاد شده  گفت: یزد کار اول بود و ما  واستانداری و بخش خصوصی سرمایه گذاری کردند و به عنوان نماد کارافرینی یزد باید در حال حاضر تبدیل به عنوان نماد کارافریتی نوین شود و فاز دوم را هرچه سریعتر تعیین تکلیف کنند زیرا زیبنده نیست که این کارخانه تبدیل به برج و پاساژ شود.

ستاری با تاکید بر اینکه یزد نخبگان فراوانی در زمینه دانش بنیان دارد اظهار داشت: این نخبگان حاضر هستند وقت بگذارند برای توسعه دانش بنیان و ما نیز به عنوان معاونت علمی و فناوری از انها به صورت کامل حمایت می کنیم.

وی با اشاره به اینکه بخش سنتی اقتصاد می بازد در برابر توسعه  وان وقت مجبور می شود در حوزه اقتصاد دانش بنیان مجبور به سرمایه گذاری خواهد شد  اظهار داشت:  بازیگران اقتصاد دانش بنیان در زمین دیگری در حال ایفای نقش هستند وشرکت های بزرگ زمانی ضربه می خورند که اصلا متوجه نشده اند و نفهمیده اند از کجا خورده اند.

ستاری در پایان با تاکید بر اینکه باید بخش شرکت های بزرگ استان در گیر شود عنوان داشت: باید بخش معدن و نساجی استان را مجاب کنید تا در این حوزه ورود و مشکلات خود استان را در داخل استان حل کنید و توجه استاندار در برنامه یزد نوین بسیار امیدوار کننده است و ما را مجاب می کند که هرگونه حمایتی که لازم است در این زمینه انجام دهیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانش بنیان شرکت های بزرگ حال حاضر شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟

محمدی شیران مدیرعامل و کارآفرین دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: زمانی که در مورد اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، بجز جنبه مالی آن باید به بهره‌های سیاسی آن نیز توجه کنیم. اینکه گفته می‌شود که گوشی پاناسونیک ژاپن روی میز رییس جمهور کشوری است که این کشور را بمباران اتمی کرده است یک شوخی نیست بلکه نمادی از هیبت نفوذ سیاسی با محصولات فناورانه است.

وی ادامه داد: محصولات فناورانه ایرانی در دو وجه امنیتی نیز بر بازار تاثیر دارند. یک وجه در خرید و امتیاز خاص امنیتی این محصولات است و وجه دیگر در نقطه عکس آن یعنی خرید نکردن محصولات فناورانه ایرانی توسط برخی کشور به دلایل امنیتی نهفته است؛ یعنی برخی کشور‌ها توانایی استفاده از محصولات ایرانی را ندارند، چرا که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است

این صاحب کسب وکار دانش بنیان ادامه داد: دنیای استفاده از اهرم انرژی برای اعمال فشار بر دیگر کشور‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است؛ اما این موضوع نیز محدود به شرق آسیا و خاورمیانه و اروپاست. پس می‌توان گفت که مسئله پررنگ امروز بازدارنگی فنی است؛ یعنی کشور‌ها به صورت عامدانه از شرکت‌های دارای سطح دانش فنی بالا و به نوعی دانش بنیان حمایت می‌کنند تا با تولید محصولات فناورانه و فروش آنها در بازار‌های هدف، از لحاظ فنی به آن کشور نفوذ کنند و آن را تحت سلطه درآورند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی دارد و همچنین نمایشگاهی به نام جی‌تکس را برگزار می‌کند که در قاره آفریقا هم اکنون خود را به عنوان قطب تکنولوژی مطرح کرده است. با این اوصاف می‌بینم که هیچ کس دیگر جرات تحریم کردن کشور‌هایی مثل چین و ژاپن را ندارد؛ چرا که این کشور‌ها به گونه‌ای سطح نفوذ تکنولوژی خود در دیگر کشور‌ها را گسترش داده اند که تحریم آنها به معنای از کار افتادن بسیاری از لوازم کاربردی است.

دانش بنیان‌ها برای بسط قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند

شیران گفت: اولین موضوع این است که به لحاظ تحریمی شرکت‌های ما از دسترسی آزاد به منابع اطلاعات فناوارانه دنیا محروم هستند و حتی اگر محصول پیشرفته‌ای هم در ایران تولید شود به آن اجازه فروش در دیگر کشور‌ها که در اشراف سیستم بانکی و اطلاعاتی غرب وجود دارد، داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که یک فرد ایرانی در بسیاری از کشور‌ها حتی حساب تجاری نمی‌تواند افتتاح کند؛ و این یعنی تحریم‌های ظالمانه غرب ملیت ایرانه را هدف گرفته است. از این رو لازم است که تمهیدات برای رفع مشکل تحریم‌ها اندیشیده شود. دوم آن‌که ما به دلیل فاصله‌ای که ایجاد شده است، شرکت‌های ما ادبیات مورد نیاز و شناخت از فضای خارج از کشور را در اختیار ندارند.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: سومین مورد به نرخ وحشتناک ارز برمی گردد. با توجه به نرخ بالای خرید ارز در ایران، شرکت‌های دانش بنیان برای بحث تبلیغات و بازاریابی در خارج از ایران با هزینه‌های سرسام آوری روبرو می‌شوند که سرمایه هنگفتی را می‌طلبد.

اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه

شیران در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه اظهار کرد: تاثیر دیگر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در ایجاد بازدارندگی است. یعنی صادرات برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه باعث ایجاد بازدارندگی سیاسی و امنیتی می‌شود. این تاثیر به حدی مهم است که برخی از کشور‌ها برای آن به شرکت‌های دانش بنیان خود یارانه و تهسیلات اعطا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن برای حضور تویوتا در خاورمیانه یارانه پرداخت می‌کند. سوال اینجاست که چرا این کار را انجام می‌دهد؟ تجربه کار با شرکت‌های بین المللی نشان می‌دهد که بسیاری از آن برای به دست آوردن عنصر بازدارندگی برای کشور مطبوع خود به شدت تلاش می‌کنند؛ چیزی که در ایران در مورد آن صحبت نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ