Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@03:52:13 GMT

مراسم وداع با «هوشنگ ابتهاج» از مقابل تالار وحدت

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۱۵۴۷

مراسم وداع با «هوشنگ ابتهاج» از مقابل تالار وحدت

محمود شالویی اعلام کرد که مراسم وداع با پیکر مرحوم استاد امیر هوشنگ ابتهاج(سایه) شاعر برجسته کشورمان پنجشنبه از مقابل تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بنابر اعلام مرکز اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد، محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی، تأکید کرد که روز پنجشنبه 27 مردادماه مراسم وداع با پیکر مرحوم امیرهوشنگ ابتهاج شاعر برجسته کشور از مقابل تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از برگزار شدن این مراسم، پیکر آن مرحوم به زادگاهش در استان گیلان منتقل و در روز جمعه ساعت 9 صبح در شهر رشت به خاک سپرده می‌شود.

او تصریح کرد: این مراسم با هماهنگی و همکاری خانواده آن مرحوم و وزارت فرهنگ صورت می‌گیرد.

دستیار وزیر فرهنگ از خانواده گرامی آن مرحوم و همه دستگاه‌ها اعم از وزارت امورخارجه، سفارت و رایزنی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، سرکنسولگری ایران در فرانکفورت برای همکاری در انتقال پیکر آن شاعر و ادیب فقید به ایران و همچنین سایر مجموعه‌های مرتبط در داخل کشور نظیر  صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان، بنیاد رودکی  و شرکت سیمان تهران و مسئولین محلی در استان گیلان به خاطر همراهی صمیمانه آن‌ها در این خصوص تشکر و قدردانی کرد.

روز گذشته دختر مرحوم ابتهاج در صفحه اینستاگرامش اعلام کرده بود که مراسم تشییع پیکر این شاعر فقید روز پنج شنبه ساعت 9 از مقابل تالار وحدت برگزار و روز جمعه در باغ محتشم رشت به خاک سپرده می‌شود.

او همچنین اشاره کرده بود که اطلاع رسمی از سوی وزارت فرهنگ توسط آقای شالویی متعاقباً اعلام می‌شود.

امیرهوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه) که در تیرماه 1401 به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود، بامداد چهارشنبه 19 مرداد در 94 سالگی درگذشت. زنده یاد ابتهاج، سال 1306 در رشت متولد شد و در 20 سالگی اولین کتابش با نام «نخستین نغمه‌ها» را منتشر کرد.

او سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب‌های دیگر سنتی تجربه کرد. همچنین نمونه‌های موفقی از شعر نو در بین آثار این شاعر سترگ به چشم می‌خورد. شعر تصنیف مشهور «سپیده» که با عنوان «ایران ای سرای امید» شناخته می‌شود، از سروده‌های ابتهاج است.

«سایه» در هندسه زمان- 13| «تو ای پری کجایی؟»؛ میراث سایه برای گنجینه موسیقی ایرانیسایه در هندسه زمان-8| شهرام ناظری: اگر ابتهاج نبود هرگز وارد عرصه حرفه‌ای موسیقی نمی‌شدمسایه در هندسه زمان-6| اسفندیاری: ابتهاج زندگی جذابی برای ساخت فیلم داردسایه در هندسه زمان-4| خرمشاهی: «حافظ به سعی سایه» هم‌چنان حُسن‌ختام تصحیح است/ ابتهاج شاعری پاکیزه‌ سرا بودسایه در هندسه زمان-2| علی‌اکبر شکارچی: صدای پرهیبت دُهُل و خبر مرگ شیرمردی به‌نام ابتهاج

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شاعر شاعر مقابل تالار وحدت سایه در هندسه زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد

مدیرکل صدا وسیمای فارس از برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، احمد پهلوانیان در جلسه شورای عشایری استان اظهارداشت: تنوع در موسیقی، زبان و گویش‌های مختلف، فرهنگ و آداب و رسوم بسیار متنوع، پوشش‌های زیبای زنان و مردان، غذا‌های سنتی و... در جای جای استان، گویای اقوام مختلف در آن سرزمین است و فارس با این ویژگی، به حق ایرانی کوچک و سرزمین رنگین کمان اقوام است.

وی با تأکید بر وحدت اقوام ایرانی بیان کرد: مؤلفه ایران قوی در سایه «وحدت اقوام ایرانی» شکل گرفته و توسعه وحدت بین اقوام و ترویج این فرهنگ وظیفه همگانی است.

پهلوانیان با تأکید بر ظرفیت‌های اقوام و عشایر در استان یادآور شد: می‌طلبد مدیران ارشد استان و رسانه با هدف ایجاد وحدت، نمایش جذابیت‌ها، فرهنگ، تمدن و هویت اقوام، عشایر و ایلات ساکن در استان و با تکیه بر دو اصل هویت‌محوری و عدالت‌گستری، عملیات رسانه‌ای ویژه‌ای را طراحی کنند.

مدیرکل صدا و سیمای فارس از برگزاری نخستین جشنواره تولیدات رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در سطح ملی و با محوریت استان فارس در بهمن‌ ماه خبر داد و گفت: برگزاری این جشنواره می‌تواند یک رویداد ارزشمند فرهنگی در پاسداشت اقوام و عشایر و معرفی فرهنگ و هویت این بخش و پررنگ‌تر شدن جایگاه اقوام و عشایر کشور باشد.

وی، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی اقوام و عشایر، بسترسازی تقویت وحدت و افزایش تعامل بین اقوام کشور، توجه به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و آئینی اقوام ایرانی، توجه به عشایر به عنوان قطب مولد کشور و توجه به نقش تاثیرگذار زنان عشایر در عرصه‌های مختلف و نقش مدیریتی آنان در تحکیم بنیان خانواده را بخشی از اهداف این جشنواره عنوان کرد.

مدیرکل صدا و سیمای فارس افزود: این جشنواره در دو بخش تولیدات مراکز استان‌ها و بخش مردمی مدنظر است که شامل تولیدات رادیویی، تلویزیونی، و مجازی است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • ۱۷ نقطه از گلستان میزبان برنامه‌های دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی فراغی است
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر ایرانی قوم ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر شعر ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • تشییع و خاکسپاری پدر شهید والامقام عباس چاه کبوتری در گرگان
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • پیکر مطهر شهید گمنام عصر روز جمعه مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد