Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@11:39:18 GMT

اعتبارسنجی بانکی؛ فعلا ناقص!

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۱۷۸۳

اعتبارسنجی بانکی؛ فعلا ناقص!

به گزارش قدس آنلاین، «اعتبارسنجی» موضوعی بود که همزمان با مطرح شدن تسهیلات خرد بدون ضامن بیان شد تا به این وسیله نیاز به وثیقه و ضامن برای دریافت وام های خرد کمتر شود و از سوی دیگر ریسک معوقات بانکی نیز کاهش یابد.

در این خصوص ۲۳ دی ماه سال گذشته، محبوب صادقی مدیر اداره اطلاعات بانک مرکزی با بیان این که دسترسی به سامانه اعتبارسنجی برای عموم مردم فراهم شده، سامانه مای کردیت را برای اطلاع مردم از وضعیت اعتبارسنجی خود معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که به نظر می رسد هم اینک سامانه های دیگری نیز اعتبارسنجی را انجام می دهند، اما به طور مشخص برخی گزارش های رسیده به خراسان در هفته های اخیر نشان می دهد که گزارش های اعتبارسنجی توسط سامانه یاد شده، چندان به روز نیست.

به عنوان مثال پیگیری های خراسان نشان می دهد که وامی که فردی از یک بانک گرفته، در گزارش اعتبارسنجی نیامده است. همچنین با وجود پرداخت اقساط، گزارش اعتبارسنجی دریافت شده این فرد نشان دهنده دو قسط عقب افتاده به فاصله چند ماه است. شاید هم به همین دلیل است که بانک ها هنوز اتکای زیادی به این سیستم برای ارائه تسهیلات ندارند. در این خصوص دیروز معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، جزئیات این طرح و نیز وضعیت کنونی اجرای آن را تشریح کرد و بر این اساس به نظر می رسد هنوز برای اجرای کامل اعتبارسنجی در نظام بانکی موانعی وجود دارد.

اظهارات مهران محرمیان نشان می دهد که هم اینک زمینه دریافت اطلاعات لازم برای اعتبارسنجی از سازمان های متعدد فراهم شده، اما مشکل این جاست که تقریباً تمام سازمان ها اطلاعات ناقص را در اختیار بانک مرکزی می گذارند. وی دلیل این مسئله را این موضوع ذکر کرده که اطلاعات برخی از این سازمان ها کامل نیست و به میزان کافی دیجیتال نشده است. ضمن این که برخی از سازمان های دیگر هم به لحاظ حقوقی ممکن است محدودیت هایی برای ارائه اطلاعات داشته باشند.

محرمیان با اذعان به این که ایران در اعطای تسهیلات خرد رتبه خوبی در بانکداری دنیا ندارد، می گوید: نقطه گمشده ماجرا همین موضوع اعتبارسنجی است. اگرچه در این زمینه امسال گام های خوبی برداشته شده، اما راه طولانی(برای تکمیل این مسیر) در پیش است.

وی با بیان این که فرایند ارائه اطلاعات به شرکت اعتبارسنجی در بانک ها برای استفاده از گزارش اعتبارسنجی به صورت اجباری وجود دارد و انجام هم شده است، افزود: بانک ها برای ارائه تسهیلات موظف به ارائه گزارش اعتبارسنجی هستند و امکان دستکاری در آن وجود ندارد زیرا تسهیلات در سامانه بانک مرکزی ثبت می شود.

محرمیان ادامه داد: هر بانکی می‌تواند به کسی که ریسک اعتباری بالا یا پایینی دارد براساس میزان وثیقه‌ای که دریافت می‌کند، تسهیلات را بدهد یا ندهد، اما مسئله این است چنان چه بانکی فقط به افرادی با ریسک بالا تسهیلات بدهد، با آن برخورد خواهد شد.

وی درباره اعتبارسنجی چک نیز اظهار کرد: سامانه‌های این حوزه پیاده سازی شده و حتی رنگ بندی چک را هم از دو سال پیش عملیاتی کرده ایم، اما قوانین و مقررات این بند قانون چک که به اعتبارسنجی اشاره می‌کند باید در شورای پول و اعتبار به تصویب برسد که صلاح دانسته شد این کار با آرامش بیشتری پیش رود.

در مجموع به نظر می رسد برای ایجاد تحول در نظام بانکی از منظر رشد تسهیلات خرد و گره گشایی از کار مردم، تکمیل هر چه سریع تر فرایند اعتبارسنجی در بانک ها و به روز شدن اطلاعات سامانه های آن ضرورت دارد.

منبع: خراسان

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اعتبارسنجی بانکی مشکلات دریافت تسهیلات بانکی گزارش اعتبارسنجی بانک مرکزی سازمان ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود

امتداد - با عملیاتی شدن مدل جدید اعتبارسنجی عواملی مثل محکومیت مالی، جرایم رانندگی و صدک بندی یارانه هم در نظر گرفته می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره گلایه مردم از ساز و کار اعتبار سنجی بانک‌ها مبنی بر اینکه حتی با یک روز تاخیر در پرداخت اقساط، رتبه اعتبار سنجی آن‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند در حالیکه ممکن است اقشاری مانند کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد خود را از کارفرما دریافت کنند، اظهار داشت: مدل جدید اعتبار سنجی بانک‌ها هنوز به اجرا نرسیده و با اجرای مدل جدید نحوه امتیازدهی به افراد تغییر کرد و در مدل جدید رفتار افراد در پرداخت اقساط تنها یک بخش از اعتبارسنجی است. در حالی که در مدل فعلی تقریبا عمده امتیازدهی براساس رفتار افراد در پرداخت اقساط است و هر فردی که پرداخت به موقع نداشته باشد به رتبه پایین‌تر تنزل پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده، گفت: در مدل جدید اعتبارسنجی عوامل دیگری در رتبه دهی موثر خواهد بود و عواملی که در این مرحله اضافه می‌شود سابقه محکومیت‌های مالی است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: همچنین از موضوعات جدید در مدل اعتبار سنجی صدک بندی یارانه‌ها است و از این پس افرادی که برای دریافت یارانه اعلام می‌کنند از دهک‌های پایین جامعه هستند دیگر نمی‌توانند وام بانکی با اعداد و ارقام بالا را دریافت کنند به عبارت دیگر سقف تسهیلات برای افراد با اطلاعات صدک بندی یارانه‌ها تعیین می‌شود.

محرمیان ادامه داد: در مدل جدید موضوعات مالیاتی، جرایم رانندگی، نحوه رفع تعهدات ارزی و سایر موضوعات مورد نظر در شبکه بانکی اضافه خواهد شد و در مدل جدید رتبه بندی بسیار دقیق‌تر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مردم برای اصلاح رتبه خود در اعتبار سنجی باید چه اقدامی انجام دهند آیا پرداخت یک قسط زودتر به اصلاح رتبه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده و امسال هم این مدل جدید علمیاتی خواهد شد، در مدل فعلی هم مردم اگر در سررسید اقساط تسهیلات را بپردازند می‌توانند از کاهش رتبه جلوگیری کنند، اما اینکه برای اصلاح رتبه اقساط یک ماه زودتر پرداخت شود، اثرگذار نیست و نمی‌تواند توصیه درستی باشد.

محرمیان در پاسخ به این سوال که آیا در مدل جدید اعتبار سنجی رفتار افراد در پرداخت قبوض در نظر گرفته می‌شود، افزود: در این مرحله فعلا رفتار مردم در پرداخت قبوض و پرداخت به موقع یا با تاخیر قبوض در نظر گرفته نمی‌شود.

منبع: ایلنا

    برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود/ هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها