Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:33:25 GMT

انتشار فراخوان سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۳۶۹۸

انتشار فراخوان سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر خوزستان

ایسنا/خوزستان فراخوان سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان برای برگزاری در آذر ۱۴۰۱ منتشر شد.

به گزارش ایسنا، سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و انجمن هنرهای نمایشی خوزستان با مشارکت گروه‌های نمایشی سراسر استان خوزستان با هدف ارتقا و اعتلای سطح کیفی هنر نمایش، حمایت از تولید و اجرای عمومی تئاتر در سطح استان و تولید آثار فاخر و ارزشمند نمایشی و کاهش آسیب‌های اجتماعی با در نظر گرفتن دوره شیوع پاندومی کرونا در آذر ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولویت‌های موضوعی جشنواره

انتخاب موضوع و مضامین آزاد است ولی آثار با موضوعات ذیل از محورهای مورد تاکید جشنواره خواهند بود:

۱) موضوعات مرتبط با شعار سال ۱۴۰۱ (تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین).

۲) آثار نمایشی که به موضوعاتی همچون کاهش آسیب‌های اجتماعی، امید و نشاط اجتماعی، ارتقای نهاد خانواده، همگرایی ملی، ارزش‌های انسانی ـ اسلامی توجه ویژه داشته باشند.

۳) نمایش‌هایی که با توجه به موضوعات و مسایل منطقه و استان با چشم‌انداز جهانی و بهره‌گیری از شیوه‌ها، شگردها، جریان‌های روز تئاتر جهان تولید شده باشد.

۴) استفاده از بسترهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، تاریخی، ادبی، اقتصادی، سیاسی، آداب و رسوم و سنت‌های در جهت رشد و توسعه تئاتر در استان خوزستان.

شرایط جشنواره

در سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان برای معرفی به چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، صرفا آثار صحنه‌ای مورد داوری قرار خواهند گرفت.

۱) آثار بخش رقابتی صرفا اختصاص به آثار و نمایشنامه‌های ایرانی دارد اما حضور گونه‌های مختلف نمایشی از جمله عروسکی، فیزیکال، آیینی سنتی و... بلامانع است.

۳) متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، مترجم به صورتی که حقوق صاحب اثرحفظ شود، می‌توانند در بخش رقابتی جشنواره حضور داشته باشند. در صورت رعایت نشدن این مهم، مسؤولیت هر گونه عدم شفاف‌سازی در درجه اول متوجه نویسنده و کارگردان و سپس هیات انتخاب و دبیرخانه جشنواره تئاتر استان خوزستان خواهد بود و حتی در صورت انتخاب اثر برای حضور در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، ستاد جشنواره فجر می‌تواند اثر را در هر مرحله‌ای حذف کند.

۴) ارایه مجوز کتبی نویسنده یا مترجم برای شرکت در سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان سال ۱۴۰۱ از سوی کارگردان و گروه متقاضی، به دبیرخانه جشنواره استان خوزستان الزامی است. مسؤولیت پذیرش آثار بدون کسب مجوز نویسنده یا مترجم به عهده شورای صدور پروانه نمایش شهرستان، استان (با توجه به اجرای عمومی آثار) و دبیرخانه جشنواره است.

۵) حفظ حقوق معنوی نویسنده یا مترجم در اقلام تبلیغاتی نمایش‌ها الزامی است.

۶) آثار بخش رقابتی سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان صرفا مختص آثار نمایشی تولید شده «هنرمندان استان خوزستان» که اجرای عمومی آنها به انجام رسیده، خواهد بود. لذا گروه‌هایی می‌توانند در سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان حضور داشته باشند که در فاصله زمانی اتمام جشنواره استانی ۱۴۰۰ تا ۲ هفته قبل از شروع جشنواره استانی ۱۴۰۱، اثر آن‌ها حداقل پنج نوبت اجرای عمومی در یکی از شهرستان‌های استان خوزستان داشته باشد. (در صورت عدم اجرا به علت شیوع بیماری پاندومی کرونا گروه‌ها بعد از حضور در جشنواره باید اجرای عمومی خود را به انجام برسانند).

۷) هر گروه نمایشی راه یافته به سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان مبلغ ۵۰ میلیون ریال به عنوان کمک هزینه دریافت خواهد کرد.

۸) تنها ملاک تایید اجرای عمومی آثار نمایشی جهت شرکت در سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان و نیز حضور در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر؛ درج اطلاعات آثار نمایشی در بازه زمانی اجرا در «درگاه تئاتر خوزستان» با ذکر تاریخ اجرای عمومی اثر است. لذا در تهیه و گزارش اجراهای عمومی، لازم است مؤلفه‌ها و مشخصات کامل آثار در «درگاه تئاتر خوزستان» ثبت شود.

۹) چنانچه در هر مرحله از انتخاب آثار مغایرتی با بندهای مذکور اثبات شود، دبیرخانه جشنواره گروه نمایشی را از حضور در سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استانی خوزستان و چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بازخواهد داشت.

نحوه ثبت تقاضای حضور در جشنواره

با توجه به ظرفیت درگاه جامع تئاتر ایران مراحل ثبت تقاضا جهت سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان به صورت الکترنیکی و از طریق درگاه تئاتر خـوزستان انجام می‌پذیرد.

۱) فرآیند ثبت تقاضا از تاریخ سه‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ از طریق بخش ویژه «سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان» در «درگاه تئاتر خوزستان» به نشانی https://khoozestan.theater.ir انجام خواهد گرفت.

۲) متقاضیان در مرحله اول ثبت تقاضا باید فایل Word و PDF نمایشنامه به همراه خلاصه نمایشنامه، مجوز کتبی نویسنده یا مترجم و سایر مدارک درخواستی را در بخش ویژه «سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان» در «درگاه تئاتر خوزستان» بارگذاری کرده کد رهگیری دریافت کنند.

تبصره: شرکت‌کنندگان در جشنواره با ثبت تقاضا و ارسال اثر خود، متعهد به پذیرش قوانین و سیاستگذاری‌های جشنواره هستند و عدم رعایت این قوانین به ویژه زمان‌بندی جشنواره موجب حذف آثار خواهد شد.

۳) گروه‌های متقاضی حضور در سی‌وچهارمیـن جشنواره تئاتر استان خوزستان در مرحله دوم ثبت‌نام (آبان ماه) باید فرم شماره یک (فرم تکمیل شده درخواست حضور در جشنواره شامل فهرست بازیگران و عوامل) و پنج قطعه عکس با کیفیت از اجرا را در درگاه تئاتر خوزستان بارگزاری کنند و در ادامه طبق تاریخ مقرر در گاه‌شمار جشنواره پنج نسخه از فیلم اجرای اثر نمایشی خود را بر روی لوح فشرده به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

۴) کارگردانان در هنگام تکمیل فرم شماره یک شرکت در جشنواره دقت لازم را به عمل آورند زیرا فـرم شماره یک ملاک برنامه‌ریزی‌های آتی خواهد بود. تغییر در نام نمایش یا بازیگران و عوامل، پس از اتمام جشنواره تئاتر استانی باید از طریق مکاتبه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اداره کل هنرهای نمایشی صورت پذیرد.

۵) گروه‌های نمایشی برای انجام ضبط تصویری آثار نمایشی به نکات مهم زیر توجه کنند:

الف) با هدف ارتقای کیفیت ضبط آثار فایلی با عنوان «راهنمای تصویربرداری، صدابرداری و تدوین فیلم نمایش» در صفحه اصلی ایران تئاتر و پورتال‌های استانی بارگذاری شده است.

ب) به صدابرداری اثر توجه ویژه شود. به عنوان مثال موسیقی یا افکت پایین‌تر از سطح صوتی دیالوگ‌ها باشد.

ج) برای ارسال فیلم تئاتر بر روی DVD یا فلش مموری پیشنهاد می‌شود از فرمت MP۴ استفاده شود تا هم در دستگاه‌های خانگی و هم در رایانه قابل مشاهده باشد.

د) در تصویربرداری با یک دوربین مونتاژ انجام نشود و نمایش در یک برداشت ضبط شود تا منعکس کننده رویداد کامل اجرای نمایش در روی صحنه باشد.

شیوه برگزاری جشنواره

با توجه به شرایط ناشی از شیوع پاندومی کرونا برگزاری سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان به یکی از ۲ شیوه زیر خواهد بود:

۱) با حضور تماشاگر به صورت زنده در صورت موافقت ستاد استانی مقابله با کرونا و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی.

۲) اجرا برای داوران بدون حضور تماشاگر و پخش از سامانه‌های فضای مجازی.

نکته: با توجه به شرایط ناشی از شیوع پاندومی کرونا و در صورت غیرعادی شناخته شدن وضعیت استان خوزستان با توجه به نظر ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا هر گونه تصمیم‌گیری در مورد انتخاب آثار یا شیوه برگزاری جشنواره منوط به اعلام شرایط از سوی آن ستاد خواهد بود.

مدارک مورد نیاز

مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام و شرکت در سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان به شرح زیر است:

۱) تکمیل فرم تقاضای حضور در جشنواره  (فرم شماره یک).

۲) فایل word یا PDF نمایشنامه.

۳) مجوز کتبی نویسنده.

۴) خلاصه نمایشنامه.

۵) رزومه هنری کارگردان.

۶) اسامی کامل گروه شامل نویسنده، کارگردان، بازیگران و عوامل فنی.

۷) پروانه نمایش از شورای نظارت بر نمایش شهرستان محل اجرا.

گاه‌شمار جشنواره

برنامه زمان‌بندی جشنواره با توجه به شیوه‌نامه ابلاغی از سوی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر مشخص شده است:

۱) آخرین مهلت ثبت تقاضا در جشنواره:  ۱۵ مهر ۱۴۰۱.

۲) آخرین مهلت ارسال فیلم آثار: ۱۲ آبان ۱۴۰۱.

۳) تاریخ بازبینی حضوری:  ۲۰ آبان ۱۴۰۱.

۴) اعلام نتایج بازبینی:  ۲۵ آبان ۱۴۰۱.

۵) برگزاری جشنواره: دوم تا هفتم آذر ۱۴۰۱.

نشانی دبیرخانه

گروه‌های نمایشی استان خوزستان می‌توانند مدارک لازم در فراخوان جشنواره را به آدرس زیر ارسال کنند:

خوزستان، اهواز، خیابان فلسطین، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، طبقه سوم، اداره هنری، دبیرخانه سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خوزستان.

تلفن: ۰۶۱۳۳۳۶۴۴۱۶

ایمیل: Email: khouz.nama@gmail.com

نشانی درگاه تئاتر خوزستان: https://khoozestan.theater.ir

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری استانی شهرستانها فراخوان جشنواره تئاتر استانی جشنواره بین المللی تئاتر فجر فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیرخانه جشنواره نویسنده یا مترجم حضور در جشنواره پاندومی کرونا اجرای عمومی آثار نمایشی ثبت تقاضا شماره یک اداره کل گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدرود آقای پل استر

پل استر، نویسنده آمریکایی روز ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ در نیویورک و بر اثر سرطان درگذشت. او متولد ۱۹۴۷ در نیوجرسی، فارغ‌التحصیل رشته ادبیات از دانشگاه کلمبیا و از نویسندگان محبوب ایرانیان بود.

محبوبیت پل استر در ایران با انتشار ترجمه رمان «سه‌گانه نیویورک» آغاز شد/ عکس: تصویر روی جلد کتاب سه‌گانه‌ی نیویورک

محبوبیت پل استر در ایران با انتشار ترجمه رمان «سه‌گانه نیویورک» آغاز شد، مخاطب فارسی‌زبان به مخاطبان نزدیک به ۴۰ کشور دیگر دنیا افزوده شد و دیری نگذشت که تب استر خوانی به کتاب‌خوان‌های ایرانی سرایت کرد. سه ناشر به طور همزمان ترجمه‌هایش را منتشر می‌کردند تا زمانی که نشر افق کپی‌رایت (حق چاپ و انتشار) آثار استر در ایران را خرید و به ناشر رسمی آثار این نویسنده در ایران بدل شد.

شخصیت استر نیز در به‌ وجود آمدن این محبوبیت دخیل بود. او از معدود نویسندگانی‌ است که در اوایل دهه هشتاد با نشریات ایرانی گفتگو کرد و از علاقه به مخاطب ایرانی خود سخن گفت.

،در آثار استر ترکیبی از تفکرات روانشناختی و رگه‌هایی از پوچ‌گرایی را می‌توان پیدا کرد/عکس: تصویر روی جلد کتاب «سفر در اتاق تحریر»

پل استر جنایی و پلیسی‌نویس نبود و سانتی‌مانتالیسم در آثارش دیده نمی‌شد. او در عین ارائه نثری منحصربه‌فرد، ردپای ژانر جنایی و کارآگاهی را به رمان پست‌مدرن گشود. نثر او همواره به تعلیق، مفاهیم فلسفی، پرسشگری در باب مسائل بی‌پاسخ انسان معاصر آغشته است.

ترکیبی از تفکرات روانشناختی و رگه‌هایی از پوچ‌گرایی را نیز می‌توان در آثارش یافت که بخشی از آنها برگرفته از زندگی واقعی خود اوست. به غیر از «بخور و نمیر» و «اختراع انزوا»، رمان پست‌مدرنیستی «سفر در اتاق تحریر» آشکارا نمونه این جنبه از سبک نوشتاری اوست که خود استر در گفتگویی اشاره می‌کند: «گویی پیرمرد داستان خود اوست که شخصیت‌های سایر کتاب‌ها و داستان‌های قبلی‌اش به سراغش آمده‌اند و درحالی‌که خود را دربرابر آنها بی‌دفاع می‌بیند، باید دربرابر سرنوشتی که برایشان رقم زده است به آنها پاسخگو باشد».


 نخستین بار سال گذشته سیری هاستودت، همسر و نویسنده همکارش اعلام کرد که پزشکان تشخیص داده‌اند استر به سرطان مبتلا شده است
عکس: سالن کنسرت نایت در ۲۱ فوریه ۲۰۱۷در میامی، فلوریدا 


استر در فیلمسازی نیز طبع آزموده و دو فیلم را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد. رسانه‌ها غالبا او را سوپراستار ادبی و از فوق‌العاده‌ترین نویسندگان آمریکایی نامیده‌اند.

از پل استر به فارسی کتاب‌های بخور و نمیر (دست به دهان)، کشور آخرین‌ها، کتاب اوهام، شهر شیشه‌ای، مون پالاس، اختراع انزوا، هیولا و… را خوانده‌ایم. هرچند برخی آثار متاخر او در ایران امکان ترجمه و انتشار پیدا نکرد اما الهام‌بخش بسیاری از نویسندگان و داستان‌نویسان بود و افراد زیادی را به سوی رمان خواندن سوق داد.

روزنامه نیویورک تایمز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت به‌ نقل از یکی از دوستان استر نوشت که او در خانه‌اش در بروکلین نیویورک درگذشت.

نخستین بار سال گذشته سیری هاستودت، همسر و نویسنده همکارش اعلام کرد که پزشکان تشخیص داده‌اند به سرطان مبتلا شده است.

او دنیای بدون قصه را باور نداشت و تخیل را بخشی از واقعیت می‌دانست، و نویسندگی را «جنونی» توصیف کرد که «در جوانی به جان بعضی‌ها می‌افتد و اگر آدم این بیماری نباشند رهایشان می‌کند».

طی دو دهه اخیر کمتر نویسنده آمریکایی در ایران به شهرت و محبوبیت استر رسیده است. می‌توانم به جرات او را نویسنده‌ای سیاسی بنامم که به غیر از موضع‌گیری‌های صریح کلامی در باب موضوعات سیاسی روز دنیا، آثار مکتوب خود را نیز از این حیث بی‌نصیب نگذاشته است.

بدرود آقای پل استر و برای تمام روایت‌هایی که برایمان ساختید، سپاسگزاریم


«سانست پارک» یکی از سیاسی‌ترین رمان‌های اوست که در آن به غیر از پرداختن به تبعات انتخاب فردی نظیر اوباما در آمریکا، به موضوع سانسور آثار نویسندگان و تهدید و حبس آنها نیز پرداخته است.

او در سال ۲۰۱۷ رهبری اپوزوسیون نویسندگان علیه «دونالد ترامپ» و مدیریت گروه دفاع از آزادی بیان را در مرکز «پن» آمریکا بر عهده گرفت.

استر در کتاب سانست پارک نوشت: «در فکر نوشتن مقاله‌ای هستم، درباره اتفاق‌هایی که نمی‌افتد، زندگی‌هایی که سر نمی‌گیرد، و دنیاهای سایه‌واری که درست به موازات دنیایی که واقعی می‌پنداریم درگذر است.»

بدرود آقای پل استر و برای تمام روایت‌هایی که برایمان ساختید، سپاسگزاریم.

نویسنده: مهسا ملک‌مرزبان؛ مترجم/ منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • جشنواره‌ هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • بدرود آقای پل استر