Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@22:33:26 GMT

77 هزارمیلیارد تومان هزینه آب و برق نهضت مسکن

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۳۸۴۰

77 هزارمیلیارد تومان هزینه آب و برق نهضت مسکن

براساس تبصره 6 قانون بودجه سال 1386 دولت مکلف شده بود که با اجرای طرح‌های احداث ساختمان نسبت به تأمین مسکن مناسب جهت اقشار کم درآمد جامعه اقدام کند. در همین راستا از سال 1388 طرح مسکن مهر در سراسر کشور آغاز شد.

روزنامه ایران: در ادامه این مسیر با بررسی‌ها و رفع عیوب طرح مسکن مهر، طرح‌های دیگری نظیر اقدام ملی مسکن و طرح نهضت ملی مسکن به برنامه اضافه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون وزارت راه و شهرسازی به دنبال ساخت حداقل یک میلیون مسکن جدید در هر سال است و این برنامه تنها در بخش ساخت مسکن برای دولت هزینه ندارد، بلکه هزینه ایجاد زیرساخت‌ها نظیر آب و فاضلاب، برق و گاز را نیز به دنبال خواهد داشت.


در این رابطه موسی زارع‌پور، نماینده وزیر نیرو در تأمین زیرساخت‌های آب و برق طرح‌های ملی مسکن به «ایران» می‌‌گوید: «پس از تصویب قانون جهش تولید مسکن و تبدیل طرح اقدام ملی به نهضت احداث مسکن، دولت مکلف شد در هر سال بالغ بر یک میلیون واحد مسکونی و در نهایت بالغ بر چهار میلیون واحد احداث کند. در همین راستا و به منظور اجتناب از بروز مشکلات طرح نیمه کاره مسکن مهر، در طرح جدید ، وزارت نیرو اقدام به برآورد اعتبار مورد نیاز تأمین خدمات سه‌گانه کرد و مراتب را به اطلاع مسئولین طرح و سازمان برنامه و بودجه کشور منعکس کرد. این رقم برای یک میلیون واحد در حدود 77 هزار میلیارد تومان و برای چهار میلیون واحد در حدود 280 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.»


زارع پور با اشاره به اینکه هنوز چشم‌انداز دقیقی از چگونگی تأمین آن به وزارتخانه ابلاغ نشده، ادامه می‌‌دهد: «البته برای جلوگیری از انتخاب ساختگاه‌های نامناسب و براساس مصوبه هیأت دولت، وزارت راه و شهرسازی متعهد به هماهنگی با وزارتخانه‌های نیرو و نفت در تعیین اراضی طرح جدید با نگاه تأمین زیرساخت شده که هنوز این بخش نیز جمع‌بندی نشده است. اما اهتمام دولت این است که تجربه مسکن مهر در این طرح‌ها تکرار نشود.»


او با اشاره به اینکه وزارت نیرو آمادگی کامل جهت اجرای پروژه‌های مورد نیاز را دارد، تأکید می‌‌کند: «هماهنگی در جهت مکان‌یابی مناسب برای تعیین ساختگاه‌های مورد نیاز و توسعه طرح‌های ملی مسکن در قالب بازآفرینی ساخت‌های فرسوده شهری، روند ارائه خدمات زیرساخت آب و برق و فاضلاب را به واحدهای جدید تسهیل می‌‌کند و اجازه می‌‌دهد که تجربیات طرح مسکن مهر در ایجاد واحدهای جدید به کار گرفته شود.»

200 هزار واحد مسکن مهر، همچنان نیمه کاره!
طرح مسکن مهر به دو شکل کلی خودمالک و غیرمالک آغاز شد که تعداد واحدهای لحاظ شده در شکل اول در حدود یک میلیون واحد و در شکل دوم - که در آن تأمین زمین به عهده دولت بود - حدود 1.2 میلیون واحد را شامل می‌‌شد. در گروه اول تأمین زمین منابع مالی و اجرا برعهده بخش خصوصی بود و به همین دلیل مراحل احداث و تحویل آنها طی سه ساله  اول طرح تمام شد؛ اما در گروه دوم فراهم کردن ساختگاه، تأمین منابع مالی لازم از جمله زیرساخت‌های آب و برق و فاضلاب برعهده دولت بود که با توجه به محدودیت‌های مالی دولت و برخی ناهماهنگی‌ها هنوز در حدود 200 هزار واحد آن به مرحله بهره‌برداری نرسیده است و به همین خاطر به برخی از این واحدها هنوز انشعاب آب و فاضلاب، برق و گاز داده نشده است.


نماینده وزیر نیرو در تأمین زیرساخت‌های آب و برق طرح‌های ملی مسکن در خصوص برخی از مشکلات این طرح می‌‌گوید: «طرح مسکن مهر در کنار موفقیت‌های فراوان،  مشکلات و معضلاتی را  نیز به همراه داشت که به عنوان نمونه می‌‌شود به فقدان آمایش سرزمین و جمعیت، تعیین برخی از ساختگاهای نامناسب، عدم برآورد دقیق و صحیح از منابع مورد نیاز طرح، بی توجهی به بحث مدیریت آب و خشکسالی، عدم تأمین کافی و بموقع منابع اعتباری مورد نیاز و عدم توجه به اثرات تورمی در دوره اجرای طرح اشاره کرد. این موارد باید در طرح ملی جهش تولید مسکن در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گیرد.»


او ادامه می‌‌دهد: «در بخش پروژه‌های خود مالک به جهت مکان‌یابی مناسب و همچنین تأمین منابع مالی مورد نیاز توسط بخش خصوصی، زیرساخت‌های مورد نیاز به فوریت فراهم شد؛ اما در بخش واحدهای غیر خود مالک که عمده آنها در اراضی منفصل شهری  یا در مجموعه شهرهای جدید احداث شده‌اند، کمبود منابع مالی و بعضأ فقدان منابع آبی مطمئن از مهم‌ترین دغدغه‌های وزارت نیرو هستند که این نگرانی در بسیاری از موارد هنوز مورد دغدغه است.»

هزینه زیرساخت مسکن مهر
بررسی‌ها نشان می‌‌دهد که در ابتدای اجرای طرح مسکن مهر به دلیل سرعت فراوان و عدم هماهنگی وزارتخانه‌های مسکن و شهرسازی و نیرو برآورد دقیقی از منابع مالی مورد نیاز برای ایجاد زیرساخت‌های طرح وجود نداشت. ساخت مسکن مهر در شرایطی آغاز شد که حتی برآوردهای صورت گرفته توسط وزارت نیرو نیز مورد اعتراض وزارت مسکن و شهرسازی وقت به عنوان متولی طرح قرار می‌‌گرفت. این روند تا پایان دولت دهم نیز ادامه داشت تا در نهایت با تعیین کارگروهی متشکل از نمایندگان دو وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه کشور منابع مورد نیاز ادامه و تکمیل پروژه‌های زیرساخت در سراسر کشور برآورد شد.


زارع‌پور می‌‌گوید: «برآورد کارگروه، رقمی معادل 5 هزار و 600 میلیارد تومان بود اما به علت مسائل و مشکلات مالی ناشی از تحریم‌ها، تأمین کامل این اعتبارات فراهم نشد.»
او درخصوص تکمیل پروژه‌های باقیمانده می‌‌گوید: «در حال حاضر تکمیل باقیمانده پروژه‌های زیرساخت مسکن مهر و پایدارسازی خدمات در پروژه‌های واگذار شده با توجه به شرایط اقتصادی به اعتباری بالغ بر 13 هزار میلیارد تومان نیاز دارد که باید توسط سازمان برنامه بودجه تأمین شود.»
این مسئول در پایان درباره تکمیل زیرساخت‌های مسکن مهر می‌‌گوید: «بسترسازی مناسب به منظور تکمیل و احداث تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب و پست‌های فوق توزیع برق یا تکمیل برخی از طرح‌های آبرسانی در پروژه‌های مسکن مهر در برنامه وزارت نیرو هست و با تأمین اعتبار آنها، انجام خواهد شد. امیدواریم که از تجربه مسکن مهر در ایجاد واحدهای جدید استفاده شود.»

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: میلیارد تومان طرح مسکن مهر میلیون واحد مسکن مهر منابع مالی زیرساخت ها وزارت نیرو یک میلیون ساخت مسکن مورد نیاز ملی مسکن آب و برق طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۳۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی بعد از ظهر جمعه در حاشیه بازدید از سد دیورش در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سد دیورش حدود ٧۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اظهار کرد: این پروژه آبرسانی ۵ شهر و ٢٨ روستا را تحت پوشش قرار داده، بر این اساس، خط انتقال هم در این منطقه آغاز شده به گونه‌ای که پیمانکاران مشغول به کار هستند.

وی با تاکید بر تسریع در انجام این پروژه و تأمین منابع آبی مورد نیاز شهرستان رودبار افزود: بازسازی و نوسازی شبکه‌های رودبار و رستم آباد نیز در دستور کار قرار گرفته تا از هدر رفت آب جلوگیری شود.

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت مخزن ٣٠ میلیون مکعبی سد دیورش ادامه داد: با وجود اینکه این سد در حال تکمیل شدن است می‌تواند همزمان ۵ متر مکعب آب را تأمین کند از طرفی رودخانه‌ها هم جاری بوده و در پایین دست هم مشکلی برای استفاده از آب و کشاورزی وجود ندارد.

عباسی با بیان اینکه برای این پروژه آبرسانی تا کنون ٣٠٠ میلیارد تومان هزینه شده و تقریباً ٧٠٠ میلیارد تومان دیگر نیز نیاز به تخصیص منابع وجود دارد، گفت: در تلاش هستیم تا از منابع استانی، ملی و سفر آقای رئیس جمهور به استان گیلان تخصیص منابع صورت بگیرد.

کد خبر 6095863

دیگر خبرها

  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • ضرورت تأمین زیرساخت‌ها و ایجاد جاذبه در آموزش و پرورش
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایلام
  • جهش تولید مسکن با هدف تحقق شعار سال در همدان
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت های ایلام
  • افزوده شدن ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور