Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا سرهنگ جمشید محبت خانی با اشاره به روند پرونده محکومیت محیطبان برومند نجفی اظهارکرد: پس از آن که قضات پرونده محیطبان نجفی رای خود را مبنی بر قتل عمد مرحوم فلاحی صادر کردند و رای به قصاص محیطبان دادند، ما وکیلی به نام آقای خلخالی را با پیشنهاد خانواده محیطبان نجفی برای او گرفتیم که روی پرونده کار می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از حدود ۹ ماه پیش هم دو وکیل به‌صورت افتخاری به روند دفاع از محیطبان پیوستند و در مجموع تیم وکالت به سه نفر افزایش یافت.

وی با بیان اینکه پس از انتصاب دکتر سلاجقه به ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، حکم قطعی قصاص محیطبان نجفی در دیوان عالی کشور تایید شد، تصریح کرد: دکتر سلاجقه از ابتدای شروع فعالیت در سازمان حفاظت محیط زیست، در هیات دولت و قوه قضاییه به‌صورت مستمر پیگیر پرونده این محیطبان بود و سرانجام با تلاش او و مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست و دفاع جدی که از محیطبان در دادگاه به عمل آمد، موفق به اعاده دادرسی پرونده برابر ماده ۴۷۴ شدیم.  

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: موازی با اقدامات حقوقی، ما به دنبال جلب رضایت خانواده متوفی هم بودیم. به عنوان مثال معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست برای پیگیری این موضوع به استان کرمانشاه سفر کرد که با وجود هماهنگی با پدر مقتول برای دیدار با سلاجقه و قول مساعد وی، در محل ملاقات حاضر نشد. رییس سازمان محیط زیست یک بار هم به‌صورت تلفنی با او حدود نیم ساعت صحبت و تلاش کرد رضایت خانواده مقتول را جلب کند.

محبت خانی ادامه داد: خود من هم چندین بار برای ایجاد سازش و جلب رضایت این خانواده به کرمانشاه رفتم و با مسوولان محلی، ریش‌سفیدان و متنفذان جلسات زیادی برگزار کردیم اما متاسفانه خانواده فلاحی به هیچ عنوان حاضر به رضایت نبودند و مرتب می‌گفتند باید محیطبان بیاید پای چوبه‌دار و آنجا رضایت می‌دهیم که این هم می‌توانست یک ترفند باشد.

وی خاطرنشان کرد: حدود دو ماه پیش مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای هزینه وکالت آقای خلخالی از طریق اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه به حساب خانواده محیطبان برومند نجفی واریز شد.  

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به طرح موضوع قطع حقوق محیطبان نیز گفت: محیطبان برومند نجفی از پرسنل رسمی و پیمانی سازمان حفاظت محیط زیست نبود و با سازمان قرارداد کارمعین داشت. برابر قانون چنانچه افراد با قرارداد کارمعین یک روز هم سر کار نیایند، حقوق آنان از سوی سازمان اداری و استخدامی قطع می شود بنابراین سازمان نمی‌توانست کار غیرقانونی انجام دهد اما اداره کل استان از محل‌هایی که در اختیار داشت مبالغی را هر دو یا سه ماه یکبار تحویل خانواده او می‌داد. 

به گفته محبت‌خانی، صندوق ملی محیط زیست نیز در یک نوبت مبلغ ۲۰ میلیون تومان به خانواده محیطبان نجفی پرداخت کرده است.  

وی در خصوص شهادت محیطبان نجفی نیز تصریح کرد: محیطبان ما از قصاص مبرا و در رای صادره، قتل عمد به شبه عمد تبدیل شده بود. او را در حین بدرقه و دست و پا بسته در یک عملیات ناجوانمردانه و تروریستی به شهادت رساندند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محبت‌خانی خاطرنشان کرد: رییس سازمان حفاظت محیط زیست بعد از وقوع این حادثه پیگیری‌های گسترده‌ای را هم برای دستگیری عامل جنایت و هم تایید بحث شهادت محیطبان نجفی انجام داده‌اند که ان‌شاءالله هرچه زودتر تحقق پیدا کند.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست محیطبان نجفی محبت خانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۵۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر