Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- مستند «چول سو لی را آزاد کنید» روایتی هوشمندانه، عمیق و پر احساس از ماجرای یک بی‌عدالتی بزرگ در سیستم قضایی آمریکا است؛ ماجرایی که منجر به شکل‌گیری یک جنبش گسترده شد و البته در نهایت با پیروزی عدالت‌خواهان به پایان رسید. این فیلم داستان محاکمه، محکومیت و آزادی چول سو لی است؛ یک جوان کره‌ای که ده سال از عمرش را به خاطر یک اتهام اشتباه در زندان سپری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش فرارو؛ چول سو لی در سال ۱۹۷۳ وقتی که بیست سال داشت به اتهام قتل رئیس یکی از گروه‌های تبهکار چینی در محلۀ چینی‌های سن‌فرانسیسکو دستگیر و به ده سال زندان محکوم شد. تحقیقات پلیس و جریان محاکمه بسیار سست و بی حساب و کتاب بود و این تا حد زیادی به خاطر روح نژادپرستانۀ جاری در سیستم قضایی آمریکا بود (مثلا پلیس در ابتدای دستگیری چول، او را به عنوان یک مهاجر چینی معرفی کرده بود در حالیکه او در کره به دنیا آمده بود). به نظر می‌رسید که کل اهالی محلۀ چینی‌ها می‌دانستند که چول بی‌گناه است، اما بر اساس شهادت چند نفر توریست سفیدپوست او نهایتا مجرم شناخته شد. اما بعد از اینکه یک روزنامه‌نگار شجاع و باهوش کره‌ای-آمریکایی به اسم کیونگ وون لی تحقیقات مفصل و دقیقی را دربارۀ این پرونده انجام داد، خیلی‌ها متوجه بی‌گناهی چول شدند و یک جنبش گستردۀ عدالتخواهانه به راه افتاد؛ خیلی‌ها (که بیشترشان آسیایی‌تبار بودند) در سراسر کشور با پلاکارد‌هایی که در دست داشتند دست به تظاهرات زدند و خواهان آزادی، چون سو لی شدند. این ماجرا به نمادی از تبعیض و ظلم علیه آسیایی‌تبار‌ها تبدیل شده بود. این جنبش در نهایت به محاکمۀ مجدد چول و آزادی او بعد از ده سال حبس منجر شد.   این مستند از خیلی جهات یک تراژدی غم‌انگیز به حساب می‌آید. درست است که چول در نهایت آزاد شد، اما دیدن اینکه چطور نژادپرستی و بی‌عدالتی خیلی راحت به تباه شدن سال‌های زیادی از زندگی یک آدم منجر شد اصلا احساس خوبی ندارد. یکی از ویژگی‌های خوب این مستند استفادۀ فراوان و جذابی است که از ویدئو‌های ضبط شدۀ قدیمی به عمل آورده و با نشان دادن مصاحبه‌های خود چول سو لی، توانسته است ماجرا را از زاویۀ دید خود او روایت کند و تصویری دست اول و اصیل از رنج‌هایی که او در طول دوران محکومیتش متحمل شد نشان بدهد. شیوۀ روایت مستند بسیار پرکشش است و ضرباهنگ گیرا و پرشتابی دارد؛ درست مثل تعریف کردن یک قصۀ جذاب و شنیدنی. مصاحبه‌ها و فیلم‌هایی که از جلسات دادگاه و تظاهرات مردمی نشان داده می‌شوند ما را با خودشان به دل ماجرا می‌برند و احساسات ما را نیز با موضوع درگیر می‌کنند. جزئیات خیلی زیادی در این مستند وجود دارد که هم شنیدنی هستند و غم‌انگیز و تکان‌دهنده؛ نمونه‌ای از این جزئیات مربوط به مصیبت‌هایی است که چول به خاطر آسیایی بودنش در زندان متحمل شد. او به خاطر تبعیض نژادی به زندان افتاده بود و در آنجا هم تبعیض نژادی جان او را تهدید می‌کرد. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کارگردانان: جولی‌ها (Julie Ha)، یوجین یی (Eugene Yi)

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۶۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟

تپه سیف که با گذشت زمان بار‌ها تغییر نام داده و امروز هیچ اثری از آن باقی نمانده به حد فاصل خیابان فرزانه فعلی تا میدان آزادی گفته می‌شد و آنطور که قدیمی‌ها نقل می‌کنند این اراضی وسیع را یک تپه پوشش داده بود. محمدباقر حسین‌مردی، یکی از قدیمی‌ترین اهالی طرشت که به طایفه حسین‌مردی‌ها تعلق دارد، می‌گوید: «وجود تپه سیف در منطقه درشت قدیم این خاصیت را داشت که وقتی سیل می‌آمد از دو طرف تپه جاری می‌شد و روستای طرشت را ویران نمی‌کرد. احتمالا به همین دلیل اسم تپه را سیف گذاشتند، چون همچون شمشیر جریان آب را می‌شکافت و به دو بخش تقسیم می‌کرد.»

به گزارش همشهری آنلاین، تپه مشهور محله طرشت تا اواخر دهه ۴۰ پابرجا بود، اما از ابتدای دهه ۵۰ که ساخت‌وساز‌ها در پایتخت سرعت گرفت جای خودش را به خانه‌ها و آپارتمان‌های مسکونی داد و امروز هیچ نشانی از آن باقی نمانده است. تپه سیف برای اهالی طرشت و در مقیاسی بزرگ‌تر برای تهران‌نشین‌ها، اهمیت تاریخی هم دارد، چراکه در یک برهه تاریخی اقامتگاه موقت طغرل سلجوقی، بنیانگذار سلسله سلجوقیان، هم بوده است.

حسین‌مردی با نقل روایتی در این باره می‌گوید: «طبق روایتی که نسل به نسل منتقل شده و در کتاب «مشایخ فقه و حدیث در جماران، کلین و درشت»، تالیف عزیزالله عطاردی، به آن اشاره شده، طغرل با شرط ادامه پرداخت مالیات از طرف سرزمین‌های شرقی، دختر خلیفه بغداد را به عقد خودش درمی‌آورد. بعد از این ماجرا راهی ری می‌شود تا مقدمات مراسم ازدواج را مهیا کند و بین راه در منطقه درشت یا طرشت امروزی، به قول معروف اردو می‌زند. تپه سیف در آن روزگار موقعیت توچال امروزی را داشته و در بلندی بوده و طغرل در تپه سیف به ری احاطه داشته است. طغرل در انتظار رسیدن همسرش به درشت بود، اما همان شب به خواب ابدی رفت و همان جا درگذشت.»

درباره تپه سیف روایت‌های تاریخی مختلفی نقل می‌شود که برخی از آن‌ها شفاهی است و نسخه مکتوب ندارد. قدیمی‌های طرشت نقل می‌کنند که ناصرالدین شاه وقتی به ولیعهدی رسیده به طرشت آمده و از بالای تپه سیف به این قریه خوش و آب هوا نگاه کرده است. بعد هم نام این منطقه سرسبز را از همراهانش پرس‌وجو کرده و بعد از این ماجرا چند بار دیگر به روستای ییلاقی درشت رفته تا در باغ‌های وسیع این منطقه ییلاقی اتراق کند.

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • انتقاد ملی‌پوش بوکس از«تبعیض فدراسیون» و«رفتار عجیب فونتانا»
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟
  • رفع تبعیض بین مدارس دولتی و غیرانتفاعی نیازمند راهکار سازنده است
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • کشف جسد مردی در بیرجند