Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سیدعلی قاسمی روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: تاکنون هفت هزار و ۵۰۰ مادر ایرانی در سامانه ویژه اداره اتباع خارجی نامنویسی کرده اند و استعلام های لازم برای آنها انجام شده که هم اکنون در حال رفع نقص برخی پرونده ها هستیم.

وی شمار فرزندان مادران ایرانی متقاضی شناسنامه در خراسان رضوی را ۳۰ هزار نفر برآورد کرد و گفت: تعداد متقاضیان شناسنامه برای فرزندان مادران ایرانی در استان خراسان رضوی بیش از دیگر استان‌های کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی اضافه کرد: روند پیگیری و اخذ استعلام ها، به دلیل نواقص مدارک و مستندات در پرونده ها، صدور شناسنامه برای فرزندان مادران ایرانی مزدوج با اتباع خارجی را پیچیده و زمان‌بر کرده است.

قاسمی گفت: سهمیه بیمه سلامت اتباع خارجی مقیم خراسان رضوی ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر است که برای این تعداد سهمیه مذکور در نظر گرفته شده است.

وی گفت: متاسفانه هفت هزار تن از اتباع خارجی، که مشمول این بیمه درمانی ارزشمند شده اند، برای گرفتن بیمه خود اقدام نکرده اند و در عمل شماری از اتباع خارجی نیازمند را از دریافت این خدمات درمانی محروم کرده اند.

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی همچنین به طرح های این اداره برای جذب اعتبارات بین المللی اشاره کرد و گفت: در این قالب ۵۹ پروژه آموزشی، بهداشتی و معیشتی برای اتباع مقمی استان در سال میلادی ۲۰۲۲ به اتمام رسیده و به دنبال جذب بیشتر اعتبارات سازمانهای بین المللی در سال ۲۰۲۳ هستیم.

قاسمی گفت: برای نخستین بار در کشور، انجمن تجاری و سرمایه گذاری اتباع افغانستانی مجوز دریافت کرده است که به تازگی مجوز مزبور به این گروه از فعالان اقتصادی مقیم خراسان رضوی تقدیم شد.

وی به تحصیل ۶ هزار دانشجوی تبعه خارجی مقیم مشهد اشاره کرد و گفت: رایزنی هایی برای تسهیل تمدید اقامت این افراد در مشهد صورت گرفته و از طرفی برای بهره گیری از ظرفیت فکری این نخبگان، اتاق های اندیشه ورز دانشجویی تشکیل شده است.

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی گفت: طبق آخرین سرشماری که به صورت داوطلبانه از اتباع خارجی مقیم استان به عمل آمد، ۱۸۰ هزار نفر در این طرح شناسایی شدند.

قاسمی با بیان اینکه ۹۸ درصد اتباع خارجی مقیم در استان خراسان رضوی در مشهد سکونت دارند، افزود: سرشماری جدید اتباع به خصوص در زمینه ارائه خدمات جمهوری اسلامی به افغانستانی ها، به ویژه تازه واردهایی که پس از تسلط طالبان بر افغانستان وارد کشور شده اند، بسیار حائز اهمیت بود اما متاسفانه فقط ۳۵ درصد از این اقشار در سرشماری یاد شده مشارکت کردند.

به گزارش ایرنا تا پیش از تغییر حاکمیت در افغانستان و روی کار آمدن طالبان، استان ۶.۹ میلیون نفری خراسان رضوی میزبان ۳۲۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی دارای مجوز، گذرنامه و کارت آمایش بود.

پس از اجرای طرح سرشماری شهروندان افغانستانی در ماه گذشته، ۱۸۰ هزار نفر به تعداد مهاجران افغان مقیم استان خراسان رضوی افزوده شد و اکنون شمار مهاجران قانونی و ثبت نام کرده افغانستانی در طرح سرشماری اتباع به نیم میلیون نفر رسیده است که ۹۸ درصد این گروه در کلانشهر چهار میلیون نفری مشهد سکونت دارند.

برچسب‌ها اتباع غیر مجاز احراز هویت مشهد شناسنامه مهاجران افغانستان طالبان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتباع غیر مجاز احراز هویت مشهد اتباع غیر مجاز احراز هویت مشهد شناسنامه مهاجران افغانستان طالبان اتباع خارجی خراسان رضوی خارجی مقیم هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان

مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در واحدهای کارگاهی استان زنجان ممنوع است و متخلفان جریمه و مجازات می‌شوند.

اسماعیل آقاجانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در واحدهای کارگاهی استان زنجان ممنوع است و متخلفان جریمه و مجازات می‌شوند.

وی از فعالیت مستمر گشت‌های مشترک اداره کار، فرمانداری‌ها و فراجا در سطح استان برای شناسایی نیروهای کار غیرمجاز خارجی خبر داد و یادآور شد: میزان جریمه سال‌جاری کارفرمایان متخلف که اقدام به استفاده از اتباع خارجی فاقد مجوز کار می‌کنند، به استناد بند (ج) ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مبنی بر اعمال جریمه به میزان پنج برابر حداقل دستمزد روزانه است.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: جریمه به‌کارگیری اتباع بیگانه در سال‌جاری چیزی حدود یک میلیون و ۱۹۴ هزار تومان است که البته این جریمه برای بار اول تخلف است و اگر تکرار شود، کارفرما به مجازات حبس نیز محکوم می‌شود.

آقاجانلو با بیان اینکه به‌کارگیری نیروی کار غیرمجاز خارجی در استان بیشتر در مزارع کشاورزی و در فصل برداشت محصولات، کارهای ساختمانی و گاوداری‌ها صورت می‌گیرد، اظهار کرد: این موضوع در کارگاه‌های تولیدی و صنعتی استان وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت سیاسی در روند حضور کارگران تأثیرگذار بوده و این روند در استان زنجان از سال ۱۴۰۰ تاکنون صعودی بوده است، اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ کارفرمای متخلف در استان شناسایی شد که این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ کارفرما در سال گذشته به ۳۰۰ کارفرما رسید.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان تعداد کارگران افغانی شناسایی شده را ۹۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: کارفرمایان متوجه تبعات سو ء باشند.

وی تصریح کرد: بنابراین از شهروندان و از کارفرمایان می‌خواهیم از اجاره محل و کارگاه به این افراد خودداری کنند و اگر کارگاه تعطیلی باشد و به صورت تیمی در آنجا سکونت کنند جلوگیری کنند.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان همچنین از شهروندان خواست تا برای صیانت از فرصت‌های شغلی، اشتغال غیرقانونی اتباع خارجی در سطح این استان را گزارش کنند.

کد خبر 749052

دیگر خبرها

  • ارسال پیامک سامانه سهما به اتباع خارجی
  • مهاجرین پیامک سامانه «سهما» را جدی بگیرند
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • برخورد با اتباع غیرمجاز در خراسان رضوی
  • ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان
  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • تسریع در روند رسیدگی به شکایات اتباع و مهاجرین خارجی از طریق کمیته حل اختلاف
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴