Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@14:13:35 GMT

صادرات مرکبات ایران به چین برای نخستین بار

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۷۴۵۰

صادرات مرکبات ایران به چین برای نخستین بار

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدعلی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سرانه مصرف میوه ۱۵۰ کیلوگرم است که با احتساب جمعیت ۸۵ میلیونی و متوسط قیمت ۱۵ هزارتومانی برای هر کیلو میوه، بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میوه در کشور تولید می شود، درحالیکه سال گذشته برای واردات ۶۰۰ هزار تن موز و سایر میوه های گرمسیری ۴۵۰میلیون دلار بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان ارز از کشور خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، در نشستی که اخیرا با رئیس جمهور در وزارت جهاد داشتیم، قرار شد که در سواحل مکران، جنوب کشور با جذب سرمایه گذار و تسهیلات ارزان قیمت، میوه های گرمسیری تولید کنیم. چه بسا کشورهای همسایه که در ۵ تا ۶ سال گذشته واردکننده موز بودند، هم اکنون صادرکننده شدند که ما هم می توانیم در این زمینه‌پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.

برومندی می گوید: هم اکنون طرحی آماده کردیم که ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از باغات میوه های گرمسیری را اصلاح و نوسازی کنیم، همچنین ۳ هزار هکتار گلخانه تولید موز ایجاد کنیم.

بنابر گفته برومندی، امسال سرمازدگی شدید در فروردین و سیل اخیر آسیب جدی به بخش زراعت و باغبانی کشور وارد کرد که بنابر آمار از ۱۲ استانی که سیل خسارت وارد کرد، فارس با ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی و زیرساخت ها بیشترین آسیب را دید به طوریکه قنوات این استان نیاز به لایروبی دارد.

طبق آمار اعلامی معاونت باغبانی، سالانه ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن میوه در کشور تولید می شود که جز موز، انبه، نارگیل و آناناس در تولید مابقی مشکلی نداریم.

گرچه هزینه های تولید بخش کشاورزی افزایش چشمگیری داشته است، اما قیمت میوه تابع عرضه و تقاضاست و کاهش سرانه مصرف و تقاضا برای خرید میوه بعد از اصلاح نظام یارانه صحت ندارد چرا که میوه تولیدی در داخل مصرف می شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1151012 برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۷۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران از شناسایی ظرفیت‌های متعدد در زنجیره‌های مرکبات، کیوی و گردشگری و صنایع‌دستی با ارائه برنامه‌های راهبردی مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسن خیریان‌پور_ شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت _ در مراسم آغاز به کار ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با اشاره به حضور مازندران در نمایشگاه اسپور ۲۰۲۴ به منظور شناساندن زنجیره‌های ارزش راهبردی این استان به همراه ۳۰ استان کشور اظهار کرد: در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی برای استان مازندران تعریف شده است.

وی افزود: به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار می‌گیرد.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب‌ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ تن کیوی در این استان تولید می‌شود، گفت: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

خیریان‌پور با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

وی با اشاره به امر گردشگری و صنایع دستی در مازندران از وجود ظرفیت متعدد عنوان و مطرح کرد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده‌نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در این استان هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 748545

دیگر خبرها

  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران