Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@03:19:32 GMT

ادامه تألیف لغتنامه دهخدا با روشی جدید

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۷۴۹۴

ادامه تألیف لغتنامه دهخدا با روشی جدید

به گزارش قدس آنلاین، چندی بعد از معرفی حمیرا زمردی، رئیس جدید موسسه دهخدا و تغییراتی که در این موسسه به‌وجود آمد، حرف و حدیث‌هایی برای توقف همکاری تعدادی از مولفان با این موسسه مطرح شد که اکرم سلطانی، سرپرست سابق تالیف موسسه لغتنامه از برکناری خود از این موسسه خبر داد.

همچنین به گفته او تغییر حکمش، تعدادی از مولفان را ناراحت کرد، آن‌ها نامه‌ای به رییس جدید لغتنامه دهخدا، حمیرا زمردی نوشتند و خواستند این تصمیم پس گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چون این‌کار نشد، مولفان این را بی‌احترامی تلقی کرده و از ادامه کار با موسسه دهخدا خودداری کردند. ابتدا دکترحسن انوری خداحافظی کرد و بعد مولفان دیگر.

این تغییرات، از احتمال تغییر روند فعالیت‌های موسسه دهخدا حکایت می‌کرد که حمیرا زمردی، رییس جدید موسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی در مراسم معارفه خود که گویا با تاخیر و پس از حواشی ایجاد شده برگزار شده است، عنوان کرد: نگارش لغتنامه منسوب به دهخدا به هیچ وجه متوقف نخواهد شد و با نظارت و حضور استادان انوری، شایسته، نجفی و سایر فرهیختگان ادامه خواهد داشت.

او افزود: راهکار جدیدی را برای نگارش فرهنگ منسوب به دهخدا اندیشیده‌ایم که این اتفاق با کمک و همکاری استادان و دانشجویان محقق می‌شود. موسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی از لحاظ قانونی و اخلاقی به نام دهخدا است اما فعالیت های این موسسه تا حدی از این مهم فاصله دارد که باید با بررسی و اقدامات اساسی، چالش‌های موجود حل شود.

زمردی عقد تفاهمنامه‌های مشترک با سایر نهادهای تخصصی و علمی، بازنویسی کتاب‌های درسی زبان فارسی، افزایش تعداد زبان‌آموزان، جذب منابع مالی جدید، راه‌اندازی انجمن فارغ‌التحصیلان، راه‌اندازی مرکز احیا و انتشار نسخ خطی مربوط به علامه دهخدا و استفاده بهینه از فضاهای مؤسسه در جهت درآمدزایی تنها گوشه‌ای از برنامه‌های موسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی را گوشه‌ای از برنامه‌های این مؤسسه برای آینده اعلام کرد.

محمد مقیمی - رییس دانشگاه تهران - نیز در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از زحمات رییس پیشین موسسه، حمایت کامل خود را از زمردی اعلام کرد و در سخنان تندی گفت: اگر قرار بود جایگاه‌ها هیچ وقت تغییر نکند، نوبت به ما و پس از ما هم به دیگران نمی‌رسید. طبیعی است که در هر مجموعه‌ای اختیارات در حوزه مدیریت ارشد است. متاسفانه تعدادی انگشت‌شمار از افرادی که خود را متعلق به موسسه دهخدا می‌دانند، با اقدامات خود نشان دادند که اولویت و منافع شخصی برایشان ارجح است. از این رو با نظارت مستمر باید در مقابل چنین اقداماتی ایستادگی کرد تا حرکت مؤسسه به سمت پیشرفت و توسعه کُند نشود.

مقیمی تصریح کرد: برخی می‌گویند موسسه دهخدا خالی شده است. اگر این موسسه فقط به چند نفر متکی بود، همان بهتر که خالی شود. اما همه ما می‌دانیم که این مسئله واقعیت نداشته و این محل فضایی برای تمام استادان و بزرگان زبان و ادب فارسی است و این روند ادامه خواهدیافت. باید ارتباط بین دانشکده ادبیات و موسسه هر چه بیشتر تقویت شود.

به گفته او رویکردی که این مؤسسه در سال‌های اخیر دنبال کرده است با وضعیت مطلوبی که مد نظر ماست تفاوت زیادی دارد و نتوانسته‌ایم از ظرفیت استادان برجسته در این فضای علمی و تحقیقاتی آن‌طور که باید بهره‌مند شویم.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: موسسه دهخدا لغتنامه دهخدا موسسه دهخدا زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند


 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی حمایت عموم مردم استان در اجرای قانون منع استفاده از عناوین بیگانه و ناملموس بر سر در اماکن تجاری و عمومی را با ارسال گزارش مکتوب و مصور، خواستار شد و گفت: بستر دریافت گزارش مردمی تخلف از قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی فراهم شده و لازم است مردم تخلفات در این زمینه را گزارش دهند.

محمد حسین زاده افزود: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می رود، بیم آن است که در آینده ای نزدیک، نسل های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی های گرانقدر دعوت می کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع های تجاری و یا واحدهای مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی گفت: راه های ارتباطی از بسترهای مختلف برای دریافت گزارشهای مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi می شود.

دیگر خبرها

  • علت مشکلات جیدون سانچو در منچستریونایتد از زبان تیری آنری (زیرنویس فارسی)
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • گفت‌وگوی بی‌بی‌سی فارسی با یکی از نویسنده‌های گزارش درباره قتل نیکاشاکرمی و تجاوز به او | بخش فارسی BBC آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند