Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@16:44:50 GMT

عقب نشینی دولت به سود بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۱۳۱۱

عقب نشینی دولت به سود بانک‌ها

دولت در هفته سیزدهم حراج اوراق بدهی دولتی رکورد فروش در بازار اولیه را شکسته و ۳ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان اوراق به مشتریان فروخت. هزار میلیارد تومان از این میزان را بانکی‌ها خریداری کرده اند که افزایش نرخ سود اراد مورد توجه بانک‌ها در این هفته یکی از مهم‌ترین عوامل آن به شمار می‌رود. در بازار اولیه اوراق بدهی دولت هدف اصلی تامین کسری بودجه از مسیری غیر تورمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک‌ها و بورسی‌ها در این معاملات بسته به نرخ سود و تاریخ سررسید اوراق عرضه شده در این بازار مشارکت کرده و هر چه معاملات بیشتری را صورت دهند درآمد دولت نیز در این بازار بیشتر خواهد بود.

به طور کلی کارشناسان سه مسیر را برای در امدزایی دولت مطرح می‌کنند. رشد درآمد‌های نفتی، افزایش مالیات و فروش اوراق بدهی دولتی. این عده معتقدند یکی از غیر تورمی‌ترین راه‌های درآمدی دولت معاملات بازار اولیه اوراق بدهی است. در غیر این صورت دولت مجبور به برداشت از تنخواه بانک مرکزی بوده که با رشد پایه پولی وضعیت تورمی را رشد بیشتری خواهد داد.

به گزارش اقتصادنیوز، روند معاملات اوراق بدهی دولتی در مرحله سیزدهم سال ۱۴۰۱ روندی صعودی پیدا کرد. طبق آمار‌های منتشر شده از سوی وزارت اقتصاد و دارایی در این هفته در حدود ۳ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان اوراق از دولت خریداری شده که در سال جاری بی سابقه بوده است.

رکورد زنی حجم خرید اوراق بدهی دولتی در بازار اولیه
به طور کلی در بازار اولیه اوراق بدهی، دولت در مسیر درآمدزایی خود می‌تواند اوراق به مشتریان فروخته و در نهایت از این جهت بتواند کسری بودجه را تامین کند.

در همین راستا در هفته منتهی به ۲۵ مرداد ماه دولت سیزدهمین مرحله از بازار اولیه را برگزار کرده و در این معاملات در حدود ۳ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان اوراق به مشتریان فروخته شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این بیشترین میزان خرید اوراق بدهی دولتی در سال جاری بوده است.

از این میزان هزار و ۲۴ میلیارد تومان را بانکی‌ها خریداری کرده و مابقی نیز در بازار سرمایه فروخته شده است.

رشد نرخ سود در اوراق مجذوب بانکی‌ها
به طور کلی در بازار اولیه دو دسته اوراق عرضه می‌شود که به دو دسته نرخ سود‌های ۲۲ درصدی با تاریخ سررسید بلندمدت و نرخ سود پایین‌تر با تاریخ سررسید کوتاه مدت طبقه بندی می‌شود.

معاملات اوراق بدهی در هفته اخیر نشان داد در این مقطع نرخ سود اراد ۱۰۹ با سررسید کوتاه مدت از ۲۱.۵ درصد ۰.۰۹ واحد درصد افزایش پیدا کرده و به ۲۱.۵۹ درصد رسیده که سطح بالایی به شمار می‌آید.

به عبارت دیگر دولت برای ترغیب نهاد‌های مالی به این بازار به جای کاهش بیشتر تاریخ سررسید، نرخ سود را بالاتر برده و تاحدی نیز موفق بوده است.

درنهایت هم با احتساب مرحله سیزدهم حراج، در معاملات امسال در حدود ۳۰ هزار و ۲۰۷ میلیارد تومان اوراق دولتی فروخته شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اوراق بدهی دولتی حراج اوراق بدهی دولتی بازار اولیه اوراق حراج اوراق بدهی دولتی 1401 میلیارد تومان اوراق اوراق بدهی دولتی اوراق بدهی دولت بازار اولیه تاریخ سررسید نرخ سود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات