Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی پژوهش که به همراه تیمی به عنوان مسئول پیگیری علت کدورت چشمه کوهرنگ انتخاب شده است روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از بین رفتن یخچال‌های طبیعی در ارتفاعات زردکوه از یک سو و از بین رفتن پوشش گیاهی این ارتفاعات از سوی دیگر سبب شد تا با بارش شدید باران، خاک در این منطقه به سرعت شسته شود و با نفوذ در شیارها و لایه‌های زمین به صورت عمودی منجر به کدورت و گل‌آلودگی چشمه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از کاهش کدورت چشمه کوهرنگ در روزهای اخیر خبر داد و گفت: کدورت چشمه کوهرنگ از ۴۰۰ NTU در روزهای ابتدایی پس از وقوع سیلاب به ۸۸ NTU در روز چهارشنبه ۲۶ مرداد رسید که این نشانه خوبی است و می‌توان امیدوار شد که با همین روند در روزهای آینده کدورت چشمه برطرف شود.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه آبی که به مصرف شرب می‌رسد باید کدورتی کمتر از پنج NTU داشته باشد، تصریح کرد: با این وجود می‌توان آبی که کدورتش کمتر از ۱۰۰ NTU باشد را نیز تصفیه کرد که در همین راستا در روز چهارشنبه در حدود ۵۰ لیتر بر ثانیه آب چشمه کوهرنگ در تصفیه‌خانه خُلک وارد مدار شد و می‌توان با فیلترهای سرامیکی و مجهز این میزان کدورت را تصفیه کرد.

کدورت آب چشمه کوهرنگ مسبوق به سابقه است

پژوهش کدورت آب چشمه کوهرنگ را مسبوق به سابقه دانست و گفت: طبق تحقیقاتی که از سوی یکی از استادان دانشگاه شهرکرد در سال ۹۵ انجام گرفته است، میزان کدورت آب چشمه در آن سال به بیش از یک هزار NTU رسیده بوده که در همین تحقیقات احداث یک تصفیه‌خانه برای چشمه تعریف شده بود اما مدیران وقت آب و فاضلاب نسبت به این موضوع بی‌توجهی کرده و تاکنون نیز چنین تصفیه‌خانه‌ای احداث نشده است.

وی گفت: آب چشمه کوهرنگ بر اساس آزمایشات انجام گرفته از نظر آلودگی میکروبی و شیمیایی مشکلی ندارد از همین رو با تجهیزاتی که در تصفیه‌خانه خُلک وجود دارد می‌توان آن را به مصرف شرب رساند اما موضوع اصلی کدورت چشمه است که برای رفع آن باید از فیلترهای سرامیکی استفاده کرد.

این استاد دانشگاه شهرکرد در خصوص علت نوسان در آلودگی چشمه کوهرنگ نیز اظهار داشت: میزان کدورت آب با دمای منطقه ارتباط مستقیمی دارد به‌طوری‌که در صبح‌ها و شب‌ها که هوا خنک‌تر می‌شود میزان کدورت کم می‌شود اما در ظهر با افزایش دما کدورت نیز بیشتر می‌شود.

چشمه دیمه بهترین خط پدافندی چشمه کوهرنگ

پژوهش با بیان اینکه آب چشمه کوهرنگ منبع پایداری به شمار نمی‌رود، تصریح کرد: باید یک خط پدافندی برای این منبع پیش‌بینی شود که بر اساس تحقیقات انجام گرفته آب چشمه دیمه بهترین خط پدافندی است و با انجام ۹ کیلومتر لوله‌گذاری می‌توان آن را به خط انتقال کوهرنگ به شهرکرد متصل کرد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه برخی کدورت چشمه کوهرنگ را ناشی از حفر تونل و یا انفجار در منطقه عنوان می‌کنند به طور کامل بی‌اساس است.

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه با اجرای خط پدافندی، چشمه کوهرنگ از مدار مصرف خارج نمی‌شود، افزود: چشمه کوهرنگ همچنان در مدار مصرف قرار دارد اما برای مواقع بحرانی می‌توان از خط پدافندی استفاده کرد.

پژوهش با اشاره به تلاش شبانه‌روزی مسوولان استان و تیم‌های اعزامی وزارت نیرو برای رفع کدورت آب چشمه و تامین کسری آب شرب شهرکرد، از صبر و همراهی مردم قدردانی کرد و گفت: انتظار می‌رود با احداث یک تصفیه‌خانه مجهز و اجرای خط پدافندی مشکل آب شرب شهرکرد به طور کامل برطرف شود.

به گزارش ایرنا، به سبب وقوع بارش‌های سیل‌آسا در چهارمحال و بختیاری، آب چشمه کوهرنگ که از چشمه‌های مهم و حیاتی این استان به شمار می‌رود از روز یکشنبه ۱۶ مرداد گل‌آلود و از مدار آبرسانی خارج شد و همین موضوع سبب ایجاد تنش آبی در هفت شهر و ۳۴ روستای این استان شد.

بلافاصله وزیر نیرو، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب به همراه تیم‌های تخصصی را به استان اعزام کرد تا اقدام لازم برای رفع این مشکل انجام شود و سپس خود نیز با سفر به استان چهارمحال و بختیاری از نزدیک مشکلات را به صورت میدانی بررسی کرد و راهکارهای لازم را برای رفع هرچه سریع‌تر مشکل در دستور کار قرار داد. 

همچنین با فراخوان کردن تانکرهایی از سراسر کشور حدود ۷۰ تانکر به این استان ارسال شد و آبرسانی سیار در محلات شهر انجام گرفت.

اضافه کردن ۱۵ حلقه چاه با اجرای ۲۰ کیلومتر لوله‌گذاری، توزیع بیش از ۳۰۰ هزار بطری آب معدنی در محلات شهرکرد، به کارگیری ۷۰ تانکر آبرسان، نصب پکیج کاهش گل‌آلودگی، تعبیه علمک برداشت آب از چاه‌های کشاورزی، اتصال خطوط آبرسانی موقت، کنترل کیفیت آب، آبرسانی شبانه، ایجاد حوضچه ته‌نشینی، فعال‌سازی ایستگاه تعادلی و افزایش ظرفیت برداشت آب از تصفیه‌خانه سامان بخشی از فعالیت‌ها و اقداماتی است که طی روزهای اخیر برای رفع مشکل آب شرب شهرکرد انجام شده است.

برچسب‌ها کوهرنگ چهارمحال وبختیاری سیل آبرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کوهرنگ چهارمحال وبختیاری سیل کوهرنگ چهارمحال وبختیاری سیل آبرسانی کدورت چشمه کوهرنگ آب چشمه کوهرنگ کدورت آب چشمه میزان کدورت تصفیه خانه خط پدافندی برای رفع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو و میدانی قهرمانی جوانان آسیا؛ هفت چشمه نقره‌ای شد

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، در مرحله نهایی رقابت ماده پرتاب چکش مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا که به میزبانی شهر دبی امارات برگزار شد؛ مهدی هفت چشمه پرتابگر جوان کشورمان موفق شد در جایگاه دوم قرار گیرد و نشان نقره این دوره از مسابقات را کسب کند.

هفت چشمه موفق شد با پرتابی به مسافت ۶۶.۶۴ متر و فقط ۶ سانتیمتر کمتر نسبت به نفر نخست در جایگاه دوم بایستد.

همچنین علی سروری دیگر نماینده کشورمان در این مسابقات نیز در جایگاه چهارم قرار گرفت و دستش از کسب مدال کوتاه ماند.

دیگر خبرها

  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • سفر به تهران قدیم؛ ۹۰ سال پیش تهرانی‌ها چه آبی می‌نوشیدند؟ (+عکس)
  • فیلم| دیمه، چشمه‌ای که زاینده رود را زندگی می‌بخشد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • ثبت بیش از ۶۵ میلیون تردد در جاده‌های ایلام
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ در بخش ناغان
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • صدور اطلاعیه قطعی آب در ده چشمه
  • دو و میدانی قهرمانی جوانان آسیا؛ هفت چشمه نقره‌ای شد