Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران حوزه تغییرات آب و هوایی با بررسی و ارزیابی طرح های چند شرکت بزرگ حوزه انرژی تاکید کردند که به تاخیر انداختن برنامه کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی خطر محقق نشدن اهداف‌ کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس را به همراه دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از «نیچر آسیا»، نتایج یک تحقیق که در نشریه «ارتباطات طبیعت» (Nature Communications) منتشر شده است، حاکی است که برنامه های اعلام شده در خصوص کاهش انتشار گازهای آلاینده از سوی چندین موسسه مهم انرژی  با هدف کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس مبنی بر محدود کردن گرمایش زمین به 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درجه سانتی‌گراد مطابقت ندارد.

راه هایی برای تحقق هدف مشخص شده در توافق پاریس از طریق منابع مختلفی ارایه می‌شود. این مسیرها آگاهی‌دهنده برای طراحی و برنامه‌ریزی در بخش‌های مختلفی است و مشخص می‌کند که بخش‌های مختلف (اقتصادی و صنعتی) با چه سرعتی باید انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش بدهند. در همین زمینه شرکت‌ها و موسساتی از هر دو بخش عمومی (دولتی) و خصوصی مسیرهایی را ارایه می‌دهند.

رابرت بریکا و همکاران وی در همین زمینه 6 سناریوی کاهش انتشار گازهای آلاینده از شرکت‌های «ایکوئینور» ، «شل» ، «بی‌پی» و آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) را ارزیابی کردند تا میزان انطباق و هماهنگی این سناریوها با هدف تعیین شده در توافق پاریس مبنی بر محدود کردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سانتی‌گراد با مشخص کنند.

این محققان اهداف مشخص شده این شرکت‌ها را با سناریوهای «مدل ارزیابی یکپارچه» مشخص شده از سوی «هیات بین‌دولتی تغییرات آب‌وهوایی» (IPCC) مقایسه کردند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که پنج مورد از سناریوهای مورد ارزیابی با حاشیه قابل ملاحظه‌ای موفق به تحقق هدف کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس نمی‌شوند و تنها سناریوی آژانس‌ بین‌المللی انرژی موسوم به «انتشار خالص صفر تا سال 2050» با هدف توافق پاریس مطابقت دارد.

این محققان نتیجه‌گیری کردند که یافته‌های آنها تاکیدی بر این موضوع است که مسیرهای برنامه های پیشنهادی که کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی را به تاخیر می‌اندازند این خطر را به همراه دارد که نتوانند هدف کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس را محقق کنند.

آنان تاکید کردند شفافیت بیشتری از سوی بازیگران حوزه انرژی لازم است تا بتوانیم تصویر کامل‌تری از نتایج آب و هوایی سناریوهای پیشنهادی آنها داشته باشیم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: توافق آب و هوایی پاریس ، گرمایش زمین ، انرژی‌های فسیلی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: توافق آب و هوایی پاریس گرمایش زمین انرژی های فسیلی کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ناترازی انرژی با نصب پنل‌های خورشیدی در اصفهان

ایسنا/اصفهان رئیس سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان، گفت: در راستای کاهش ناترازی انرژی، نصب پنل‌‏های خورشیدی را در دستور کار قرار داده‌ایم و تاکنون با نصب و بهره‌برداری از پنل‌های خورشیدی توانسته‌ایم ۵.۵ مگابایت برق به شبکه توزیع استان اضافه کنیم و در این زمینه مقام نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌ایم.

سرهنگ حسن عجمی در نشست خبری که ظهر امروز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت و به مناسبت هفته بسیج سازندگی برگزار شد، اظهار کرد: بعد از اینکه وزارت جهاد سازندگی منحل و با وزارت کشاورزی ادغام شد، رهبر معظم انقلاب فرمان تشکیل سازمان بسیج سازندگی را در سال ۱۳۷۹ دادند و این شجره طیبه که همان جهادگران انقلابی هستند، از زمان انقلاب تاکنون توانسته‌اند اقدامات بسیار خوبی در جهت رفع محرومیت برای کشورمان به ارمغان آورند.

وی به محور فعالیت سازمان اشاره کرد و افزود: بسیج سازندگی در قالب ۴ بخش خدمت‌رسانی، محرومیت‌زدایی، اقتصاد مقاومتی و حرکت جهادی فعالیت می‌کند.

عجمی با بیان اینکه حرکت‌های جهادی، کارخانه انسان‌سازی برای جوانان است، تأکید کرد: از این ظرفیت مردمی باید به بهترین وجه استفاده شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت مردمی، سه میلیون بسته معیشتی به نیازمندان اهدا شد. همچنین برنامه آزادسازی زندانیان در دستور کار بسیج قرار دارد که تاکنون توانسته‌ایم با همکاری مردم زمینه آزادسازی ۷۰ زندانی را فراهم کنیم. در راستای کمک به ازدواج خاواده‌های نیازمند نیز تاکنون سه هزار کمک‌هزینه جهیزیه اعطا نموده‌ایم.

عجمی موضوع آب را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با محوریت مشکلات آبی کشور ایجاد شده که بسیج سازندگی نماینده آن در استان است و در شهرهای نائین، سمیرم و فریدون‌شهر اقداماتی در دست اجراست که در پی آن ۴۰ روستا از نعمت آب شرب پایدار برخوردار شدند.

مطالبه‌گری برای تحقق شعار سال

رئیس بسیج سازندگی اصفهان گفت: رهبر انقلاب سال‌هاست موضوعاتی حول محور اقتصادی برای شعار سال انتخاب می‌کنند و سال جاری نیز سال جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری شده است. به همین دلیل وظیفه داریم، در خصوص تحقق شعار سال و موانعی که بر سر راه است، مطالبه‌گری کنیم.

وی یکی از برنامه‌های بسیج سازندگی استان را کمک به رشد تولید و کارآفرینی و احیای واحدهای راکد دانست و بیان کرد: پرداخت وام‌های بلندمدت و کم‌بهره، کمک به عارضه‌یابی واحدهای صنعتی نیمه‌راکد و راکد برای فعال‌سازی و احیا، پرداخت وام‌های کارآفرینی و خویش فرمایی برخی از برنامه‌های استان است. همچنین در زمینه اعطای وام‌های کم‌بهره و قرض‌الحسنه توانسته‌ایم با کمک گروه‌های جهادی تاکنون هزار و ۶۴۹ صندوق قرض‌الحسنه تأسیس و مورد بهره‌برداری قرار دهیم.

عجمی با بیان اینکه هدف بسیج خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی است، گفت: در حال حاضر ۳۲ قرارگاه جغرافیایی در شهرستان‌ها و ۴ قرارگاه پهنه‌ای وجود دارد که در حال خدمت‌رسانی به مردم است.

وی افزود: اهدای ۱۵ هزار بسته معیشتی، ۷۲ سری جهیزیه، افتتاح ۳۵۰ پنل خورشیدی، کمک به آزادسازی زندانیان، افتتاح مزرعه اقتصاد مقاومتی در شهرستان آران و بیدگل، افتتاح ۱۰طرح کارفرمایی، افتتاح استخر ذخیره آب و اعزام یکصد گروه جهادی به مناطق هدف، تجهیز عمرانی ۲‌ قرارگاه عملیاتی پهنه ای، افتتاح آبرسانی پایدار به ۴۰ روستا، افتتاح ۱۳ منزل و مرحمت تعدادی قنات از برنامه‌های شاخص استان در هفته بسیج سازندگی است.

در این نشست خبرنگار ایسنا با اشاره به تأکید رئیس سازمان بسیج سازندگی استان به موضوع رشد تولید و اجرای برنامه‌هایی برای کمک به احیای واحدهای نیمه‌فعال و راکد صنعتی، پیشنهاد کرد که با استفاده از نظرات تیم‌های کارشناسی و جهادی، طرح‌ها و لوایحی که ممکن است مانع رشد تولید باشد، به‌موقع شناسایی و عارضه‌یابی شود و طی نامه‌های مشورتی در اختیار سیاست‌گذاران قرار بگیرد تا به‌جای تلاش برای احیای واحدهای نیمه‌تعطیل و راکد، از تصویب قوانین مغایر با رشد تولید و ایجاد مشکلات جدید که به دلیل طرح‌های کارشناسی نشده است، جلوگیری شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • معمای بنزین در ایران
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • کاهش ناترازی انرژی با نصب پنل‌های خورشیدی در اصفهان
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟